BetXpert vil prøve at interviewe en repræsentant fra den danske Spillemyndighed. Hvad skal vi spørge om?


Om små tre måneder kan det danske spillelicens-marked fejre to års fødselsdag. To år med NemID-besvær, men også med øget sikkerhed for de danske tippere. Eller hvad?

Spillemyndigheden (den skatteministerielle styrelse der står for at administrere spillelovgivningen) er ifølge eget udsagn "ansvarlig for at sikre et ordentligt og reguleret spilmarked i Danmark, så spillere er beskyttet mod unfair og ulovligt spil."


Beskyttelse mod unfair og ulovligt spil...

Desværre har en del tippere – i hvert fald blandt BetXperts læsere – igennem de forløbne to år fået det indtryk at spilleloven og Spillemyndigheden primært er sat i verden for at forhindre ULOVLIGT spil, dvs for at holde licensløse spiludbydere ude af Danmark.

Det UNFAIR spil gøres der tilsyneladende ikke så meget ved.

Hvad sker der eksempelvis hvis en bookmaker lukker en kundekonto og konfiskerer gevinsterne med henvisning til at kunden har overtrådt reglerne? Eller hvis en bookmaker annullerer et spil med henvisning til en luftig regel om "åbenbare oddsfejl"?

Vil Spillemyndigheden tjekke om bookmakeren har ret, eller er man som kunde overladt til bookmakerens justits?

Man KAN lægge sag an ved en domstol, men typisk vil det ikke kunne betale sig at gøre dette medmindre der er tale om et stort beløb. Hvis man mister fx 2.000 kr pga en bookmaker-afgørelse, er man reelt på Herrens Mark.

Medmindre Spillemyndigheden fungerer som reel kontrolinstans.


Stil spørgsmål til Spillemyndigheden

Her hos BetXpert vil vi forsøge at finde ud af hvad Spillemyndigheden helt præcist gør hvis en kunde klager over en bookmaker. Det fremgår af Spillemyndighedens klagevejledning at Spillemyndigheden ikke kan afgøre en konkret uoverensstemmelse, men en klage KAN resultere i spiludbyderen får besked om at ændre praksis. Dvs så andre kunder kan undgå samme behandling som man selv har været ude for. 


Men hvor mange gange er det sket at en kundeklage har fået Spillemyndigheden til at uddele pisk til en bookmaker?

Vi vil stille Spillemyndigheden en række spørgsmål – og i den forbindelse skal vi hermed opfordre vores læsere til at spæde til. Hvad vil I gerne spørge Spillemyndigheden om? Stil spørgsmålet i en kommentar til denne artikel – vi vælger de bedste spørgsmål og vil så gøre hvad vi kan for at få svar.