Efter 2-2 mod Tyrkiet har Danmark mistet selvbestemmelses-retten. Med en sejr i Istanbul ville Danmark med gevinster i de resterende tre kampe have været sikker på en play-off-plads, men nu er det også op til andre lande og deres resultater.

Det KUNNE selvfølgelig have været endnu værre... Hvis Tyrkiet havde vundet, så ville Danmark nu reelt have været helt uden chancer. Så tak til Søren Larsen for det flotte mål til allersidst!

Dagens tip


Danmark møder i aftenens kamp Georgien på hjemmebane (kl. 20). En kamp vi skal og bør vinde - og oddsene for hjemmesejr er da også meget lave. Så lave, at man kan diskutere, om der er værdi i spillet. Læs analysen af Danmark-Georgien, og se i øvrigt også de andre landskamp-analyser og -tip: http://www.betxpert.com/ekspert/lk/

Danmark-Georgien kan ses på TV2, mens den lige så vigtige kamp mellem Ukraine og Tyrkiet vises på TV3+ (kl. 18:15). Tjek BetXpert TV Guide for at se, hvad der ellers vises af LIVE fodbold: http://www.betxpert.com/tv.asp

Et kig på VM-scenarierne


Førstepladsen i gruppe 2 har Ukraine sat sig tungt på. Landet kan ikke længere nås, heller ikke selv om de sidste to kampe tabes. Grækenland kan også nå op på 24 point, men Ukraine har klaret sig bedst i de indbyrdes kampe.

Så er der play-off-pladsen - dvs den andenplads der giver adgang til en kvalifikations-kamp mod en toer fra en anden gruppe. Her kæmper Tyrkiet, Grækenland og Danmark en nådesløs krig.

Umiddelbart står Grækenland stærkest, fordi landet som nævnt kan nå op på 24 point, mens Tyrkiet højst kan nå 23, og Danmark ikke kan score mere end 22. Men netop Grækenland skal Danmark møde på hjemmebane i Parken d. 8. oktober. Og her hjælper ingen kære mor - dét opgør SKAL vindes. Alt andet end tre point betyder farvel til Tyskland...

Danmark skal have ni point i de resterende kampe, mod Georgien i dag, mod Grækenland d. 8. oktober og mod Kazakhstan fire dage senere. Snubler man mod bare ét af holdene, vil Grækenland eller Tyrkiet tage pladsen. Grækenland skal nemlig ud over Danmark møde gruppens svageste hold Kazakhstan ude (i dag) og på sidste spilledag Georgien hjemme.

Så er der Tyrkiet... Her er problemet, at tyrkerne i de to resterende kampe skal møde lande uden noget at spille for. I dag gælder det Ukraine på udebane, normalt en meget svær kamp, hvilket ukrainernes suveræne indsats indtil videre tydeligt viser. Men nu hvor Ukraine ER kvalificeret, er det et åbent spørgsmål, hvad der vil ske. Hvordan er ukrainernes indstilling til kampen? Vil de sætte en ære i at vinde gruppen uden nederlag? Ønsker de at give tilhængerne en ordentlig afslutning på hjemmebane? Stiller de med stamspillerne, eller med reserverne?

Vi kan kun håbe. HVIS Tyrkiet taber point, enten i dagens kamp mod Ukraine eller i den bestemt ikke usvære udekamp mod Albanien d. 12. oktober, så er der åbnet for dansk succes - hvis blot vi kan holde vores del af aftalen og score ni point...

Stilling i VM-gruppe 2

1. Ukraine 10 kampe 24 point
2. Tyrkiet 10 17
3. Grækenland 9 15
4. Danmark 9 13
5. Albanien 10 12
6. Georgien 9 9
7. Kazakhstan 9 0

Program for resterende kampe

07-09
Danmark - Georgien
Kazakhstan - Grækenland
Ukraine - Tyrkiet

08-10
Danmark - Grækenland
Georgien - Kazakhstan
Ukraine - Albanien

12-10
Albanien - Tyrkiet
Grækenland - Georgien
Kazakhstan - Danmark