Lørdag aften kom den første ”håndgranat” i forbindelse med betting – og manipulation af kampe. Dommeren Robert Hoyzer er anklaget for at have ”hjulpet til” i mindst én af de kampe han har dømt.

Hoyzer fløjtede i efteråret 2004 pokalkampen mellem Paderborn og HSV. HSV fører 2-0 da to straffespark og et rødt kort til Mpenza tipper kampen til amatørernes fordel. Anklagen er meget enkel: Robert Hoyzer skulle have haft penge på, at Paderborn-HSV endte uafgjort efter 90 minutter. Og når man bagefter ser de to straffespark, forstår man, hvorfor der er opstået tvivl om dommerens objektivitet...

Den 25-årige dommer gik for at være en af de up’n’coming men i tysk fodbold. Han havde primært dømt 2.BL og DFB-Pokal-kampe, men var i line-up til 1.BL-kampene i resten af sæsonen. Helt præcist søndagens kamp mellem Hannover og Leverkusen.

I Hamburg er de knotne. De kunne – måske – have trukket FC Bayern i ¼-finalen af DFB-Pokalen (Freiburg besejrede Paderborn i 1/8-finalen). Men hvad der nok er mere tankevækkende: Nederlaget til Paderborn blev et langt søm i Klaus Toppmöllers kiste i Hamburg…

Fodboldkampe afgøres af mennesker med en fløjte i munden – og derfor er det mildt sagt uheldigt, at situationen er opstået. Dommeren benægter alle anklager, men perspektiverne er skræmmende, og det tyske fodboldforbund har straks taget affære.

Alle håber så inderligt, at dette er en enlig svale, men Die Angst geht rum: Er der flere spillefugle i dommerstanden?