Sagen med Kristoffer Wichmann er det rene vand i forhold til Carsten Hemmingsen, der som Middelfart-træner sidste sæson spillede mod sit eget hold, mener spilekspert.

Carsten Hemmingsen har i to tilfælde spillet imod sit eget hold, da han sidste sæson var træner for Middelfart i den danske anden division. Og det er helt uhørt, mener BT's bettingekspert Steffen Dam.

"Det er på alle måder fuldstændig uacceptabelt. Vi er inde at pille ved den dybeste integritet i sporten," siger Steffen Dam til BetXpert. 

Den daværende Middelfart-træner spillede sidste sæson på, at hans eget hold skulle tabe mod Brabrand og Aarhus Fremad. Han bedyrer, at det ikke har noget med matchfixing at gøre. Men at han blot har opført sig dumt.

Men ligegyldigt hvordan man vender og drejer det, så har han forbrudt sig mod det allerhelligste, mener Steffen Dam.

"Når man som træner spiller på modstanderholdet, så har man jo et ben i hver lejr. Og uanset hvad han siger, så kan det jo et eller andet sted influere på de beslutninger, han tager som træner under kampen," siger Steffen Dam.

Carsten Hemmingsen venter lige nu på, at DIF's matchfixing-nævn skal fælde dom. Da sagen uden tvivl vil danne præcedens, så regner Steffen Dam med, at Carsten Hemmingsen får en hård straf. Alt andet mener han er forkert.

OBS: Kort efter artiklens publicering fik Hemmingsen en straf på seks måneders karantæne og bøde på 25.000 kroner. Se pressemeddelelse her

Langt værre end Wichmann-sagen

Spileksperten understreger, at han ikke vil gøre sig til dommer over, om Carsten Hemmingsen har handlet i ond tro.

Men under alle omstændigheder vurderer han sagen som langt mere alvorligt, end da DBU's disciplinærudvalg for nogle år siden straffede FC Vestsjællands Kristoffer Wichmann med seks måneders karantæne (som siden blev sat ned med fem uger) og en bøde på 25.000 kroner.

Dengang indrømmede Kristoffer Wichmann at have spillet for mindst 9.000 kroner på sit eget hold.

"Wichmann-sagen blev blæst fuldstændig ud af proportioner. Der var efter min mening ikke skyggen af matchfixing, da han jo aldrig spillede mod sit eget hold," siger Steffen Dam.

"Med Carsten Hemmingsen har vi altså en træner, der har spillet på, at hans eget hold skulle tabe. Det er langt mere alvorligt," siger Steffen Dam.

Svogeren fra Bali

Ifølge Carsten Hemmingsen skulle han blandt andet have spillet for sin svoger, der på det tidspunkt befandt sig på Bali.

Det lyder dog ret mærkværdigt ifølge Steffen Dam. 

"Det er godt nok underligt, at svogeren på Bali pludselig får en fiks idé om at spille imod Middelfart, og så får Carsten Hemmingsen, der jo er træner for klubben, til at lave kuponerne," siger han.

"For hvorfor skulle svogeren overhovedet spille på de kampe - var det fordi, han havde nogle insiderinformationer fra Carsten Hemmingsen? For det er jo også ulovlgt at bruge den slags fortrolige oplysninger," siger Steffen Dam.

BetXpert har været i kontakt med Carsten Hemmingsen, som dog ikke ønsker at udtale sig.