"Det dufter af dansk CL-succes," lyder det fra bookmaker. Men er der ikke gået lige lovlig meget selvsving og jubelidioti i den? Tiltroen til Champions League-succes er alt for stor, mener spilekspert: "FCK-euforien er kammet over."

FCK er endelig tilbage i Champions League - det fineste europæiske fodboldselskab - efter en overlegen kvalifikation.

Og torsdag blev der så trukket lod til gruppespil. Det var, lod man forstå, en drømmelodtrækning for FC København: Leicester, Club Brugge og Porto. Og det kunne vel heller ikke være meget bedre, når den kunne have heddet Bayern München, Atletico Madrid og Dortmund.

I dag er der så kommet odds ud på FCKs chancer for videre avancement. Og her kan sportsredaktører såvel som bookmakere ikke få armene ned.

"Det var noget nær en ønskelodtrækning for FC København at havne i Champions Leagues Gruppe G," siger oddssætter Jeppe Helbo Jensen fra Danske Spil*, i en pressemeddelelse.  

"Kasper Schmeichel og co. fra Leicester var absolut det sportsligt set bedste hold at trække fra den bedste bowle, da de engelske mestre er debutanter i Champions League og umiddelbart vurderet ikke holder samme klasse som tidligere vindere af turneringen som eksempelvis FC Barcelona, Real Madrid og Juventus," forklarer oddssætteren.

Historisk gode FCK-chancer

Danske Spil* vurderer, at FCK har godt 30 procents chance for at ende i top 2 og spille sig videre i Champions League. Det tilbyder de odds 2,85 for.

Begejstringen er ikke mindre hos Nordicbet*, der giver historisk gode odds på dansk succes. Om FCKs gruppe lyder det:

"FC Porto skiller sig ud som gruppens klart bedste hold, og vi ser faktisk ikke FCK hente point mod dem i nogle af deres kampe. Til gengæld er både Leicester og Club Brugge absolut overkommelige modstandere," hedder det i en pressemeddelelse fra pressechef Thomas Holm.

"Med et FCK hold, der klikker på alle cylindre under Ståle Solbakken, dufter det af dansk Champions League-succes", lyder det.

Spis brød til

Det virker dog til, at der er gået dansk selvsving i den. For selvom FCK har været overbevisende i Champions League-kvalifikationen, så bliver modstanden trods drømmelodtrækningen væsentlig hårdere.

Odds på FCK-avancement er alt for lave, mener BetXperts spilekspert Rasmus B. Olesen, som har årelang indsigt i dansk og europæisk fodbold.

"FCK-euforien er kammet over," siger han.

"Nok ser vi i øjeblikket et FCK-hold, der nærmer sig 2011-versionen i styrke, men der er i øjeblikket en overoptimisme på dansk fodbolds vegne i kølvandet på de fine resultater i Europa," siger han til BetXpert.

Selvom FCK er det stærkeste hold i Danmark for øjeblikket, så er det ikke ensbetydende med, at det bare kan overføres til et Champions League-gruppespil. En tredjeplads i gruppen må være succeskriteriet, mener han.

"Leicester og Porto er klassemandskaber og Brügge må antages at være på FCKs niveau. FCK skal have muligheder for at hente point og har også en chance for gå videre til forårets playoff-kampe i Europa League, som kræver en tredjeplads."

Kigger man på klubbernes markedsværdi, som kan give en lille indikation af styrkeforholdet, så skal FCK være underdogs. FCKs markedsværdi er ifølge velansete transfermarkt knapt halvt så stor som Club Brügge, mens den slet ikke tåler sammenligning med hverken Porto eller Leicester.

"FCKs chancer for en plads i forårets CL-playoff er i mine øjne ikke synderligt høje," siger Rasmus B. Olesen der i bedste fald kan svinge sig op på 25 procents chance for avancement.

Vinder af Champions League gruppe G Bedste odds Bookmaker
Porto 2,30
NordicBet
Leicester 2,85
888sport
Club Brügge 9,00
Danske Spil
FCK 10,00
888sport
FCK ender i top-2 i gruppe G Bedste odds Bookmaker
Ja 3,40 NordicBet
Nej 1,35 Danske Spil