Afgørelsens time nærmer sig for valget af de nye danske kampfly, og nu kan du ligefrem spille på, hvilket fly det bliver. Rasmus Jarlov (K) hilser interessen velkommen. Der er sandsynligvis tale om den største danske offentlige investering nogensinde: Valget af de nye danske kampfly. Her er arbejdspladser, prestige og milliarder af kroner på spil.  Og nu er konkurrencen også nået bookmakernes bord. Spilleselskabet Nordicbet* har som første bookmaker åbnet for odds på hvilken flytype, der vinder konkurrencen. 

"Vi laver odds på de ting, der er oppe i tiden, og som har en stor folkelig interesse. Og vi har bemærket, at mange har spurgt til denne type spil," siger Thomas Holm, pressechef ved Nordicbet*.

Skal man tro bookmakeren, bliver valget af nye kampfly ingenlunde neglebidende. F-35 Joint Strike Fighter er nemlig storfavorit og giver kun pengene 1,20 gange tilbage. 

"Vi har snakket med forskellige eksperter og læst al tilgængelig information, og her peger pilen på Joint Strike Fighter. Hovedargumentet er, at vores store NATO-partnere USA og Storbritannien også bruger den," siger Thomas Holm til BetXpert.

Og det er på trods af en stor charmeoffensiv fra Boeings side, der den seneste tid har reklameret for deres bud F-18 Super Hornet gennem store avisannoncer og TV-reklamer i danske medier.

Vælger Folketinget at satse på Boeings bud kan du få odds 5,75, mens Eurofighter Typhoon giver hele odds 15.

Jarlov: Kun godt med interesse

Rasmus Jarlov, forsvarsordfører for Det Konservative Folkeparti, hilser Nordicbets tiltag velkommen.


"Det er så stor og vigtig en beslutning, at det kun er godt med offentlig interesse. Og for mig er det et tegn på, at interessen for valget af de nye kampfly er stor."

Bookmakerne giver odds 1,20 for, at det bliver Joint Strike Fighter. Det svarer til 78 procents sandsynlighed. Er du enig i den vurdering?

"Det vil jeg ikke sige noget om. Det er vigtigt, vi ikke låser os fast på et bestemt fly, før vi har fået en grundig evaluering fra forsvarsministeren, og før processen er afgjort."

Hvilket kampfly køber det danske forvar?  Odds Bookmaker
F-35 Joint Strike Fighter   1,20 
NordicBet
Boing F-18 Super Hornet  5,75 NordicBet
Eurofighter - Typhoon  15,0  NordicBet