Efter et par dumme fejl på det seneste dropper jeg historiefortællingerne og går lige på kampene.

Liverpool - Bournemouth

Fodboldverden har nærmest tabt kæben af forundring over, at Liverpool nu er begyndt at tabe kampe. Holdet har på det seneste lidt nederlag til Atlético Madrid, Watford og senest Chelsea i FA Cuppen tirsdag aften.

Især Henderson er savnet, men mod Bournemouth bør det være tilbage til business as usual for Liverpool.

Bournemouth kæmper for livet i bunden af tabellen og henter ingen point ude. I de seneste fem udekampe har de hentet nul point og har kun scoret i én af kampene. 

Spil på LIverpool - Bournemouth hos Bethard

Bournemouth og Atlético Madrid kan naturligvis ikke kvalitetsmæssigt sammenlignes, men det afventede udgangspunkt må forventes at være det samme, hvorfor Klopp har muligheden for at teste sit mandskabs evner mod et hold, der forventes at parkere bussen og satse på kontra. 

Liverpool har været skarpe til at holde nullet hjemme og har holdt rene lagner i fem af de seneste seks hjemmekampe i ligaen. Alle Premier League-kampe på Anfield er vundet i denne sæson, og givet Bournemouths manglende evner til at stå imod et pres bør Liverpool komme tilbage på sporet her.

Bournemouth, der ikke må stille med lejesvenden Harry Wilson, har i de førnævnte fem udekampe indkasseret 12 mål fordelt således: 1 x 1, 2 x 2, 1 x 3 og 1 x 4. 

Liverpool har i 14 hjemmekampe blot holdt sig til at score ét mål en enkelt gang. Syv kampe har de scoret mere end to mål, seks kampe præcis seks mål og så en enkelt kamp med én pind. 

Spil på kampen Højeste odds Bookmaker
Liverpool scorer over 2,5 mål 2,00
Begge hold scorer: Nej 1,87

Arsenal – West Ham

Et London-opgør med to hold med hver deres problemfyldte dagsorden. Arsenal er otte point fra fjerdepladsen, men har en kamp i hånden. Dermed er toget ikke kørt endnu, og Gunners kommer til kampen her med to sejre i rap, og samlet har de scoret syv mål i de to kampe.

Det er ikke godt nyt for West Ham, som i deres tre seneste udekampe har lukket mindst to mål ind (to, tre og fire mål) og kun er over stregen på grund af målforskel. Store dele af Hammers’ ellers så loyale og passionerede fanskare er tilmed godt trætte af ejerne, Gold og Sullivan, så der er en vis intern spænding hos West Ham.

De to seneste gange West Ham har gæstet Emirates i Premier League, er de sprunget læk med 1-3- og 1-4-nederlag. West Ham bed fra sig i 2-3-nederlaget til Liverpool, og Pablo Fornals er måske manden, der skal redde West Ham. Han har været involveret i tre af deres seneste fem mål. Arsenal har da ikke ligefrem en defensiv, der bør afskrække gæsterne. I 11 af 14 hjemmekampe har Arsenal lukket mål ind. Omvendt taler West Hams defensiv ikke for, at Hammers får noget med hjem den korte tur til Stratford.

Spil på kampen Højeste odds Bookmaker
Arsenal vinder 1,58
Begge hold scorer: Ja 1,71

Spil på Arsenal - West Ham hos NordicBet

Sheffield United – Norwich

Sheffield United hænger på topfeltet, men er ikke et festfyrværkeri af mål. 

Ti af de seneste 11 kampe er gået under 2,5, men lige mod Norwich plejer der at være anderledes liv i kludene. I seks af de seneste syv møder er man gået over 2,5 mål, og i de seneste fire møder har Sheffield scoret mindst to mål, og over 2,5 mål – også med tanke på kampens vigtighed for begge hold, der kan udmønte sig en gang end to end business – er fint betalt. Det samme gælder for begge hold til at score, det er sket i de seneste fire indbyrdes kampe.

Spil på kampen Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 2,12
Begge hold scorer: Ja 2,06

Sheffield United har to point op til femtepladsen, og Norwich har seks point op til den anden side af stregen. I sandhed to vidt forskellige sæsoner for oprykkerne, men Norwich bør ikke frygte turen til Bramall Lane. Værterne har nemlig tabt fem gange hjemme i denne sæson mod kun to nederlag ude, og fire af de seks sejre, som Sheffield United har på eget græs denne sæson, er vundet med en margen på blot ét mål. 

Spil på kampen Højeste odds Bookmaker
Norwich +1 Asian 1,71

Crystal Palace – Watford

Watford vandt en imponerende 3-0-sejr over Liverpool senest. Klogt spil ned i rummet bag Liverpools backs og de facto playmakere og indlæg rettet skråt tilbage i banen mod kanten af straffesparksfeltet voldte Liverpool store problemer og var godt og kynisk set af træner Pearson. Men ak. Sejren havde en pris. Deulofeu pådrog sig en knæskade og er ude for resten af sæsonen. Han er Watfords fremmeste oplægger med fem assists hidtil.

Crystal Palace har vundet 2 x 1-0 i rap og er trukket væk fra bundzonen og kan snart kalde sig klar til endnu en sæson i Premier League. Cenk Tosun kommer ikke i aktion mere i denne sæson efter en knæskade. 

Selv om fire af de fem – gående tilbage til 2016 – seneste kampe mellem de to hold på Selhurst Park er gået over 2,5, så er det svært at se, der er en målfest i vente her. Crystal Palace giver ikke den plads væk bag backerne, som Liverpool gjorde, scorer i snit 0,9 mål, og Watford har i deres seneste fire udekampe i alle turneringer ikke scoret mere end ét mål.

Spil på kampen Højeste odds Bookmaker
Under 2,5 1,67
Kampen ender uafgjort 3,25

Spil på Crystal Palace - Watford hos Unibet

Southampton – Newcastle

Saints er ligaens dårligste hjemmehold i disciplinen at indsamle point. Blot 14 styks er taget i egen hule. Efter en god stime på seks kampe uden nederlag, så har hverdagen meldt sig igen med fire nederlag i de seneste seks kampe. De to andre kampe er dog vundet, hvorfor Højbjerg og slæng stadig har syv point ned til stregen. Newcastle har fem point ned og er gået fire kampe uden at score. 

Midtugens sejr i FA Cuppen over WBA viste dog, at de ikke helt har glemt vejen til garnet, men de lider under en lang skadesliste, samt at et indkøb som Joelinton ikke just har hamret kasser ind. Newcastle har ikke vundet i de seneste fem kampe, men bør ikke lade sig skræmme af et Southampton-mandskab, der let blev besejret i sidste runde af West Ham. Southampton har dog kun spillet én kamp siden nytår, hvor de ikke kom på tavlen - Bruce havde igen Saint-Maximin til rådighed mod WBA, og franskmanden lagde op til mål og havde et skud på stolpen. Hans trickery kan gøre noget godt for gæsternes offensiv, og givet Southamptons kvaler hjemme er de for mig overraskende store favoritter 

Spil på kampen Højeste odds Bookmaker
Begge hold scorer: Ja 1,81
Halvgardering på Newcastle 2,28
Newcastle +1 Asian 1,77

Wolves – Brighton

Værterne er muligvis uden Traoré, der har vrøvl med skulderen og skal ifølge lokal presse måske gennemgå en mindre operation. Der spekuleres derfor i, at 3-4-3 bliver til 3-5-2 for at kvæle gæsternes opspil.

Wolves har vundet to kampe i træk og lever i den grad i kampen om Champions League-billetterne. Brighton har ikke vundet i otte kampe, men er gode til at kvæle kampene og holde fast i det ene point, hvorfor fem af de otte kampe er endt uden vinder. Dermed holder Brighton sig akkurat over nedrykningsstregen med ét point ned. 

Senest var de noget så ineffektive mod Crystal Palace med otte skud indenfor rammen og ni udenfor. Det eneste, de fik ud af en boldbesiddelse på 66 procent, var et 0-1-nederlag. 

Wolves har intet imod at lade modstanderne føre dansen – Norwich var således 60 procent på kuglen, sidst Wolves var hjemme, men værterne vandt alligevel 3-0. I givet fald lynhurtige Traoré ikke er med, vil det naturligvis være en vigtig brik, der sidder ude der. Efter denne kamp venter der Brighton kampe mod Arsenal, Leicester, Manchester United, en gyser mod Norwich og så Liverpool. Svært program, og Brighton til at rykke ned til er i min optik et fint spil. Brightons tre seneste kampe er gået under 2,5, og i givet fald Wolves er uden Traoré, kan det godt blive en mere konventionel fodboldkamp og gå under 2,5 her 

Spil på kampen Højeste odds Bookmaker
Under 2,5 mål 1,84
Brighton rykker ned 3,50

Spil på, at Brighton rykker ned hos Danske Spil

Burnley – Tottenham

Tottenhams sæson er virkelig truet af mørke skyer. Norwich sendte dem ud af FA Cuppen, og Diers konfrontation med en fan på tribunen dulmer ikke just billedet af et hold under pres (ved godt, der var mere i den sag, men ikke desto mindre).

Spurs er i Son og Kanes fravær uden en decideret angriber, og det lider Mourinho og kompagnis spillestil under. Efter tre sejre i rap har Spurs tabt to kampe, og tirsdag aften venter en tur til Leipzig i Champions League. 

Burnley har taget 14 point ud af de seneste seks kampe og kan med en sejr overhale Spurs i tabellen og jagte en billet til Europa. Chris Wood ventes tilbage i startopstillingen – oddset dykker sikkert voldsomt, men da disse linjer blev skrevet, lignede Burnley et fint spil i en kamp, hvor værterne bør være de egentlige favoritter i stil med 2-1.sejren, sidst de mødtes på Turf Moor.

Spil på kampen Højeste odds Bookmaker
Brunley vinder 2,75

Chelsea – Everton

Chelsea har i klubbens senmoderne historie spillet klubbens smukkeste fodbold med Ancelotti ved roret. Nu vender den dygtige italiener tilbage til ’Broen,’ men i spidsen for gæsterne, Everton. 

Everton er nummer 11, men har blot en håndfuld point op til femtepladsen. Chelsea er på slingrekurs med blot én sejr i de seneste seks ligakampe, og hvis Frank Lampard har ord som ”Champions League” og ”kom nu for pokker” med i sin aftenbøn, så vil det give mening. På Stamford Bridge er de 1-1-1 i de seneste tre kampe, men Chelsea er hårdt ramt op til opgøret her. Jorginho er ude med karantæne, Kanté er skadet, Willian og Kovačić meldes tvivlsomme sammen med ’AC’, og Abraham og Pulisic er ude med skader. 

Ancelotti så rødt i 1-1 mod Manchester United, efter VAR annullerede et Everton-mål i overtiden, men italieneren er sluppet for karantæne. Everton er 2-3-1 i de seneste seks ligakampe, og karameldrengene er nærmest garanter for gang i måltavlen, når de er på udebane. Otte ud af de seneste ti udekampe er gået over 2,5.

Spil på kampen Højeste odds Bookmaker
Halvgardering på Everton 2,04
Over 2,5 1,72

Everton scorer lidt mere end 20 procent af deres mål efter dødbolde, og givet at Evertons seneste fem udekampe har givet et hjørneafkast på tre, fire, seks, seks, og otte, så er over fire hjørne til Everton på blokken. 

Spil på kampen Højeste odds Bookmaker
Everton over 4,5 hjørnespark 2,10

Det skal dog med, at Stamford Bridge ikke just er et sted, hvor Everton har varme minder fra historiebøgerne – de har ikke vundet der i de seneste 26 besøg i alle turneringer.

Manchester United – Manchester City

Så er der derby i Manchester. City tog sæsonens første titel mod Aston Villa i Carabao Cuppen, men kan stadig vinde yderligere to med FA Cuppen og Champions League. Ligaen er i princippet et overstået kapitel for de lyseblå. De kan ikke hente Liverpool, og de har så langt ned til subtoppen, at positionen i Champions League-feltet ikke smides. Og det kan i øvrigt også være ligegyldigt, hvis karantænen i Europa fastholdes.

Netop den billet kan så falde i Uniteds turban, hvis de fastholder femtepladsen eller æder sig ind på fjerdepladsen. 

Det er ikke alle, der er pjattede med Ole Gunnar Solskjær, men hans United-hold præsterer mod modstanderne fra topfeltet. De har 4-0 over Chelsea (hjemme), 1-1 mod Wolves (ude), 1-0 over Leicester (hjemme), 1-1 mod Liverpool (hjemme), 3-3 mod Sheffield (ude), 2-1 over Spurs (hjeme), 2-1 over netop City (ude), nederlag på 0-2 på Anfield, 0-0 mod Wolves (hjemme) og 2-0 mod Chelsea (ude). 

Det er ikke en dårlig statistik mod de andre store drenge i skolegården. 

Manchester United har ikke tabt i 11 ud af de seneste 12 ligahjemmekampe 

Manchester United trækker i snit 5,5 hjørne, og gæsterne fra City 8,19, så over ti hjørnespark til 1,975 prøves herfra.

Spil på kampen Højeste odds Bookmaker
Halvgardering på Manchester United 2,35
Over 10,00 hjørnespark (Asian) 1,975

Spil på Manchester-derbyet hos bet365

Leicester – Aston Villa

Endnu et møde mellem to hold, som virkelig godt kan bruge point. Leicester tankede selvtillid med en sejr i FA Cuppen, men er ellers uden sejr i de seneste fire Premier League-kampe. Samtidig kommer Chelsea og Manchester United tættere og tættere på. Ndidi og Vardy meldes dog klar igen.

Aston Villa gjorde en fin figur i Carabao Cup-finalen mod Manchester City, men de er under stregen med tre tabte kampe i træk. 

Leicester er tårnhøje favoritter, men det er vanskeligt at bakke dem op givet deres dårlige form. De har tilmed ikke scoret i de tre seneste kampe, og Rodgers har erkendt, krisen kradser, og noget skal ske. 

Aston Villa asian plus en med tanke for, at de i tre af deres fire sidste kampe har tabt med en pind, men bør havde gode chancer mod et Leicester-hold, der leder efter løsninger. De to hold mødtes i Carabao Cuppens semifinaler med 1-1 og 2-1 til Aston Villa som resultater.

Hjørnespark kan være udtryk for mange ting. Spillestil, kampe, der udvikler sig som belejring eller ren desperation, hvor køkkenvasken kyles ind i feltet. Aston Villa har i de seneste tre ligakampe fået 26 hjørnespark, hvorfor over 3,5 hjørne til Aston Villa ikke er så dumt endda.

Spil på kampen Højeste odds Bookmaker
Aston Villa +1 Asian 2,55
Over 3,5 hjørnespark til Aston Villa 1,87