BetXperts Søren Sorgenfri er klar med sin ugentlige PL-klumme, der som sædvanligt byder på optakter til weekendens kampe og spilforslag. I denne uge kigger han blandt andet på topscorerkapløbet i Premier League. 

Denne runde rammes af Carabao Cup-finalen med udsatte kampe til følge. Det er som om den søndag, hvor den lille pokalturnering afvikles, markerer flaget, der sender klubberne ind på opløbsstrækningen i sæsonen. Der mangler 11 kampe. Uret tikker, deadline nærmer sig, og det er nu redning og europæiske pladser skal sikres. Den slags kræver mål. Og efter det nærmest lignede en sikker konklusion med Jamie Vardy til at slutte øverst på topscorerlisten, så er Leicesters frontløber gået helt i stå. Vardy har ikke scoret i de seneste ni kampe, og det har åbnet ræset for at blive sæsonens topscorer.

Odds på Premier League-topscoreren hos Unibet

Arsenals Aubameyang har, ligesom Vardy, scoret 17 kasser. Agüero, Salah og Ings følger trop med 16, 15 og 15 mål.

Oplagte bud som Kane og Rashford er naturligvis ude af billedet med skader.

Arsenal behøver ikke længere bekymre sig om kampe torsdag aften i Europa League og kan kun have et mål for øje nu – op i tabellen i et sidste desperat charge på at nå bare et eller andet, der er værd at tale positivt om.

Odds på Premier League-topscoreren

Hvem bliver PL-topscorer? Højeste odds Bookmaker
Sergio Agüero 4,00
Pierre-Emerick Aubameyang 4,00
Jamie Vardy 4,50
Mohamed Salah 6,00
Sadio Mané 17,00
Danny Ings 17,00

Aubameyang scorede to mål mod Everton og med kampe mod West Ham, Brighton, Southampton og Norwich i horisonten, så er det gunstigt – uagtet Arsenals lidet imponerende sæson så langt – terræn, hvis håbet om at nå femte- eller fjerdepladsen skal plantes.

Leicester har kun vundet en ud af de seneste fem kampe og målet for dem må være ’bare’ at komme i mål med den CL-billet. Ndidis skade henover vinteren gjorde ondt på dem, og et spil på Vardy som topscorer synes risikabelt.

Liverpools Salah og Mané for den sags skyld er for mig lidt et spørgsmålstegn – de bliver mestre, men hvad så? Lever de stadig i CL, går gassen af ballonen, eller kan vi forvente kampe, hvor de potentielt flår modstanderne helt op lige til det sidste? 

For Agüeros vedkommende er der også spørgsmål – i hvilket omfang vil Guardiola med den forestående karantæne fra Europa in mente prioritere ligaen versus Europa? Og Jesus presser i den grad Agüero som starter.

Southampton har rejst sig ganske imponerende siden 9-0 nederlaget til Leicester, hvilket ikke mindst skyldes en taktisk ændring, der har bekommet Danny Ings vel. Han er outsideren i topscorer-ræset, der kæmper for en plads i den engelske EM-trup.

Fredag

Norwich – Leicester

Gæsterne har blot taget to point i de seneste tre kampe og har nu seks point ned til Chelsea. Fra Chelsea og nedefter følger et sulten kobbel forfølgere, så Leicester skal naturligvis se at lukke leddet og tage billetten til Champions League næste sæson.

Rodgers' tropper har gode erfaringer med Carrow Road, hvor de har scoret mindst to mål i de seneste tre besøg. Vigtige Ndidi meldes i spil til kampen her. Norwich har syv point op og får ikke meget ud af at træde på bremsen. Norwich har ikke vundet siden 18. januar, hvilket var den enlige sejr i de seneste 14 ligakampe ifølge whoscored, de har lukket næstflest mål ind, og her kommer Leicester som rækkens tredje mest scorende. De seneste tre møder på Norwich’ hjemmebane mellem de to hold er gået over 2,5. Det virker plausibelt med en gentagelse.

Over/Under odds, Norwich - Leicester, Fre. 28. feb. 2020 kl. 21:00 Linje: 2,5

Over

Under

Lørdag

Brighton – Crystal Palace

Gæsterne fik en saliggørende sejr over Newcastle i sidste runde og har nu ni point ned til stregen. For en klub af Crystal Palaces størrelse er overlevelse i Premier League en kæmpe succes, og kører Roy Hodgsons tropper hjem fra Brighton med tre point, så er det lige før, de kan kalde det for mission fuldført.

Kampen er tilmed en af engelsk fodbolds mere besynderlige rivalopgør. Hadet stammer tilbage fra 1976, hvor Crystal Palace ansatte Terry Venables som træner, og en måned senere hyrede Brighton Allan Mullery som træner. De to havde spillet sammen i Tottenham, men var ikke just perlevenner. Crystal Palace og Brighton havde begge som ambition at rykke op fra den gamle division 3, og så var grundstenen til en langvarig rivalisering lagt. Gæsterne har ikke vundet på sydkysten siden 2013 og har ikke vundet i deres seneste seks udekampe. Brighton er fire point over stregen, men har ikke vundet i de seneste syv kampe, men har spillet tre ud af de seneste fire kampe uafgjorte. I de seneste fem kampe har begge hold scoret, så er der en 1-1 i kortene og en advarsel til Milivojevic?

Both Teams to Score odds, Brighton - Crystal Palace, Lør. 29. feb. 2020 kl. 13:30

Ja

Nej

 ​​​​​

Bournemouth – Chelsea

Efter midtugens kollaps på eget græs for Chelsea skal Frank Lampard hanke op i de blå. Fjerdepladsen skal køres sikkert hjem, nu hvor Europa må anses for at være overstået for denne gang. Chelsea har en del skader på blokken; Kante, Hudson-Odoi, Pulisic og Abraham er enten ude eller meldes stærkt tvivlsomme.

Bournemouths fald mod bundzonen skyldes blandt andet et anseligt mandefald, hvor Lerma, Mepham og Daniels er ude. Efter to sejre i træk er The Cherries tilbage i sumpen efter to nederlag i rap. Bournemouth vandt sidst de to hold mødtes, hvilket var 14. december på Stamford Bridge, og det var ikke overraskende kun det ene hold, der kom på tavlen. I de seneste fem møder mellem de to har kun det ene hold scoret. Og i kategorien clean sheets lider Bournemouth under lidt af en forbandelse. I de seneste otte kampe, hvor Eddie Howes tropper har indledt kampen med at komme bagud, har de ikke selv scoret – de er altså gået ned med rene lagner. Som man siger.

1X2 odds, Bournemouth - Chelsea, Lør. 29. feb. 2020 kl. 16:00

Bournemouth

Uafgjort

Chelsea

 ​​​​​​

Newcastle – Burnley

Steve Bruce kan være uden op til ti spillere, så hold øje med lineup. Bruce indledte sæsonen under kritik pga. sin fortid i Sunderland, men den gamle forsvarskæmpe har leveret et fint stykke arbejde efter min mening. Newcastle er havnet i lidt af en minikrise, da de slider med målscoringen. Joelinton har ikke scoret i mere end knap 2000 minutter og ingen fra The Magpies har nettet i de seneste tre kampe. Engelsk presse spekulerer derfor i, om Steve Bruce vil give chancen til ellers glemte Dwight Gayle i et forsøg på at finde en vej til netmaskerne.

De selvtillidsproblemer har Burnley ikke. Vinterens krise er længe væk og Sean Dyches mandskab er nummer tre på formbarometeret a point med Manchester City – begge hold har taget 13 point i de seneste fem kampe. Dyche kan tilmed glæde sig over, at selv om de normale førstevalg til angrebskæden i Woods og Barnes er ude med skader for Vydra og Rodriquez har leveret varen – tjekken Vydra har således scoret i to kampe i træk i en optur, der ser Burnley blot fire point fra femtepladsen.

1X2 odds, Newcastle - Burnley, Lør. 29. feb. 2020 kl. 16:00

Newcastle

Uafgjort

Burnley

 ​​​​​

West Ham – Southampton

Typisk for West Hams sæson er nyerhvervelsen Soucek ude de næste tre uger. Den tjekkiske spiller har frisket midtbanen op, der ellers primært har haft erfarne Snodgrass (fem mål og fem oplæg) som primære motor på et West Ham-hold, der er uden sejr i de seneste syv kampe, men gør nu Wilshere og Fredericks selskab på tribunen.

Hammers er blot et point over stregen i skrivende stund og er en størrelse i strid med sig selv – fansene vil have ejerne Gold og Sullivan til at f#¤% off og tage klub-boss Karen Brady med sig.

Senest kom West Ham flot fra land mod Liverpool, men Moyes fik flere grå hår til samlingen efter individuelle fejl kostede point.

1X2 odds, West Ham - Southampton, Lør. 29. feb. 2020 kl. 16:00

West Ham

Uafgjort

Southampton

​​​​​​​

Watford – Liverpool

Liverpool har vundet 18 ligakampe i rap, men jeg er meget spændt på at se, hvordan Klopp griber denne kamp an. Liverpool har på onsdag en returkamp i Champions League, hvor Atlético Madrid kigger forbi Anfield med en spansk 1-0-føring.

Prioriterer Klopp CL, PL eller satser han på at kunne omfavne begge opgaver med stort set samme startopstilling? Jeg har min tvivl, så lineup skal afventes.

Watford har mistet pusten og er 0-2-3 i de seneste fem kampe, men de kan gøre ondt på Liverpool med fysik og Deeney som rambuk.

I den omvendte kamp vandt Liverpool 2-0, men Watford skabte dog syv chancer af den registrerede slags mod Liverpools 12.

Liverpool er naturligvis overvældende favoritter, men jeg lurer lidt på Watford kan drille dem. Måske med et asian.

​​​​​​​

Søndag

Tottenham – Wolves

For Tottenhams fans er sidste år virkelig længe siden. Eriksen var der, Pochettino det samme og fremtiden så lys ud. Det gør den i og for sig stadigvæk, men her og nu er der sorte skyer over Nordlondon. Son og Kane er ude, og de var savnet mod RB Leipzig (selv om allehånde eksperter har rejst gravstenen over Spurs’ europæiske kampagne, så er de slet ikke ude af den duel med tyskerne endnu), hvor indsatsen først kunne væres bekendt i slutfasen af kampen.

Her gælder det Wolves. Torsdag aften sikrede Wolves sig en plads blandt Europas sidste 16 i Europa League for første gang siden 1971/72, og Ulvene er også inde i billedet til ligaens fjerde- og femteplads. Nuno Santos og Mourinho står dermed overfor hinanden i en direkte duel om Europa. De to hold har en sær vane. Det er altid udeholdet, der vinder. Det er sket i de seneste tre kampe, der også alle er gået over 2,5.

Wolves vil naturligvis lokke Spurs lidt frem, overlade dem boldstyring og så straffe dem i rummet over kanterne.

Mourinho har ikke andet valg end at forsøge sig med Bergwijn og Moura fremme, men jeg kan ikke forestille mig, at han vil prøve med tremands-forsvaret igen. Det virkede ikke mod Chelsea, så mon ikke det er tilbage til 4231.

Nuno Santos’ tropper var i ilden torsdag, men han kunne rotere og truppen bør ikke være mærket af Europa League. Wolves bør tage til hovedstaden med mod på point.

Over/Under odds, Tottenham - Wolverhampton, Søn. 1. mar. 2020 kl. 15:00 Linje: 2,5

Over

Under

 ​​​​​​

Everton – Manchester United

Evertons optur med Ancelotti ved roret fortæller os flere ting. For det første understreger det, hvor mærkelig en ansættelse Marco Silva egentlig var. For det andet er det ros til italienerens evner og erfaring, at han rykker ind med sin værktøjskasse, der virker fra dag et.

Everton er efter nederlaget i sidste runde nede på 11. pladsen, men det skal man ikke ligge alt for meget i. Midter- og subtopfeltet er fascinerende tæt. Kun fem point adskiller Everton og Manchester United på henholdsvis 11.- og femtepladsen.

Everton er sammen med en klub som Newcastle og vel også West Ham i et eller andet omfang blandt de klubber, der over de senere år har underpræsteret. Det er der mange årsager til. Alene en dybdeanalyse af Newcastle under Ashleys ejerskab vil overgå samtlige russiske romaner, men Ancelotti kan vise sig at være præcis den gnist, som Everton har manglet.

Bruno Fernandes har tilføjet Manchester Uniteds midtbane ledelse og ideer, og de røde djævle er nu oppe på to transfervinduer i træk, der har set fornuftige ud. Uhørt i post-Ferguson tiden.

Martial er tvivlsom til kampen her efter skaden torsdag, men Solskjærs mandskab er inde i en god periode med tre rene lagner i træk. Det betyder at mindst en statistik ryger, da Everton har scoret mindst to i deres seneste fire kampe. Værterne scorer ca. 25 procent af deres mål efter dødbolde, så forvent et vist pres fra hjemmeholdets side i det departement, når erfarne Ancelotti går efter at tage fusen på noget grønne Solskjær.

Both Teams to Score odds, Everton - Manchester United, Søn. 1. mar. 2020 kl. 15:00

Ja

Nej

​​​​​​​