I en weekend spækket med fodboldkampe, er der fire opgør der stikker ud. De spilles alle søndag, og de er alle klassiske storklub-brag - såkaldte derbyer:

Feyenoord - Ajax

Manchester United - Liverpool

FC København - Brøndby

Benfica - Sporting

Had i Holland

Kl. 12:30 gælder det opgøret mellem Feyenoord og Ajax. De to udgør sammen med PSV De Grote Drie - hollandsk fodbolds tre største klubber, og de interne opgør (især mellem Feyenoord og Ajax der er intense rivaler) er altid omgærdet af en masse opmærksom fra medier og fans. Det handler om andet og mere end tre point...

Det gælder også denne gang - selv om Feyenoord (14 mesterskaber) ikke har vundet den hollandske titel siden 1998/99, og i sidste sæson måtte nøjes med en fjerdeplads. Ajax blev 2´er efter Twente der fik det første mesterskab i klubbens historie.

Efter de første fem runder i denne sæson, ligger Ajax også på andenpladsen, efter PSV - mens Feyenoord (der jo har to danskere på holdet, Michael Lumb og et pt skadet Jon Dahl) er nr 8 - og trods udebane er Amsterdam-klubben favorit i søndagens klassiker. Men som vores Hollands-ekspert Mikkel Vilfort påpeger, gælder der særlige regler for den slags storkampe, og en pointdeling i en intens fight kunne godt blive udslaget.

Læs Mikkel Vilforts analyse

Red Devils vs. The Reds

Kl. 14:30 gælder det slaget om Nordvest-England. Også dette er en "hadets kamp". Få klubber foragter hinanden så intenst som Manchester United (Red Devils) og Liverpool (The Reds) der i øvrigt begge står noteret for 18 engelske mesterskabstitler (Liverpools seneste vundet i 1989/90) - endnu en grund til at rivalisere...

I denne kamp står hjemmeholdet som ret klar favorit. Liverpool har ikke bare gået i 20 år uden at vinde det engelske mesterskab; Merseyside-klubben har også fået en skidt start på denne sæson med blot 5 point for 4 kampe. United har 8 point.

Men også her skal man nok passe på med at tage noget for givet. Ud over at Liverpool-spillerne nok vil kæmpe en vis legemsdel ud af bukserne for at drille United på Old Trafford. Intet vil kunne glæde deres fans mere...

Læs Jesper Ambrosius analyse

TV GUIDE: 6'eren, TV 2 SPORT PL & TV 2 SPORT PL HD

Dansk nyklassiker i Parken

Kl. 18 skal vi hjem til den danske andedam hvor det er tid til en storkøbenhavnsk nyklassiker - mødet mellem FC København og Brøndby.

Det er 6 år siden BIF sidst vandt i Parken, men at dømme efter meldingerne fra Vestegnen, er Henrik Jensens drenge vældigt opsatte på at få has på hjemmeholdet. Så vil det vise sig om entusiasmen er nok mod et FCK-hold der i midtugen besejrede Rubin Kazan med 1-0 i Champions League-gruppespillet.

I løbet af lørdag udlægger Kenneth Runge Andersen en analyse af FCK-BIF.

TV GUIDE: TV3+ & TV3+ HD

Lokalderby i Lissabon

Kl. 21:15 skal vi sydpå, til Portugal hvor de to storklubber Benfica og Sporting kæmper om den lokale håneret i Lissabon.

Benfica er forsvarende portugisisk mester; Sporting måtte nøjes med en fjerdeplads - hele 28 point efter bysbørnene. Men i denne sæson er Sporting kommet lidt bedre fra start med 7 point for 4 kampe, mens Benfica kun har høstet 3 point; hele 3 nederlag har mestrene lidt indtil videre i den portugisiske liga!

Begge klubber var i kamp i midtugen. Benfica vandt 2-0 hjemme over Hapoel Tel Aviv i tirsdagens Champions League-runde, mens Sporting overraskende sejrede med 2-1 i Lille i torsdagens Europa League.

Jonas Germannsen regner med at levere en analyse af Lissabon-lokalderbyet; den kommer i givet fald i løbet af lørdag her.