Champions League-gruppespillet går i gang tirsdag med otte spændende kampe (andre otte følger onsdag). Læs spiltanker og spilforslag her.

Efter sommerens transfer af Frank Pilantra, der har fået job hos en bookmaker, har analyseredaktør Jens Bøye overtaget ansvaret for BetXperts Champions League-rundeoptakter. Vi har i den forbindelse ændret optaktsnavnet fra ”Pilantras CL-dom” til ”Bøyes boldøje”.

Efteråret vil byde på optakter til hver af de seks CL-grupperunder. 12 optakter i alt, eftersom hver runde-optakt deles i to; een til tirsdag, een til onsdag.

Læs de følgende kampgennemgange (læs i øvrigt også vores Champions League-optakt hvor der kigges nærmere på hvert hold) og kommentér meget gerne. Selv hvis man er stærkt uenig i skribentens vurdering, behøver man dog ikke spørge om han er på svampe. Det er han.

(Læs om onsdagens kampe her).

Tirsdagens kampe


Gruppe E

Napoli - Liverpool

Tirsdag kl 21. Match Center (med odds, statistik etc)

Under 3 mål til odds 1,73 hos Bethard

Liverpool blæser næppe derudad på en svær udebane (hvor de tabte 0-1 sidste år). Napoli kan forsøge at udnytte at Reds-keeper Alisson er skadet, men skal passe på hurtige kontraer og mangler sandsynligvis sidste sæsons topscorer, angriber Milik.
Læs hele analysen 

Salzburg - Genk

Tirsdag kl 21. Match Center (med odds, statistik etc)

Spiltanker: Genk +1 asian til odds 1,95 hos Bet365

Salzburg har solgt diverse markante stamfolk og skiftet træner. Har alligevel fået en sprudlende sæsonstart, men een ting er Østrig, noget andet Champions League. Genk har skiftet træner efter sidste sæsons belgiske mesterskab, men efter tung sæsonstart er det gået bedre for Mazzu i seneste kampe. Nederlag i weekenden, men her sparedes 3-4 idealstartere (den danske højreback Mæhle startede ude, men hans form har ikke været god i sæsonstarten, så måske blev han ikke sparet; var blot sat af). Genk har to vigtige skader – førstemålmand Vukovic og angriber Samatta (sidstnævnte bliver måske klar, men det virker usandsynligt) - men i sin første start for klubben scorede det tidligere FCM-angrebsfyrtårn Onuachu i weekenden. Værdi i Genk? Jeg er ikke sikker, men jeg tror det.


Gruppe F

Inter - Slavia Prag

Tirsdag kl 18:55. Match Center (med odds, statistik etc)

Spiltanker: Inter -1 asian til odds 1,62 hos Bethard

Med ny træner (Conte) og gode sommertilgange har Inter åbnet den italienske sæson på glimrende vis: 3/3 sejre. Slavia gjorde det flot i EL i sidste sæson, men har mistet diverse idealstartere i sommer-transfervinduet. De løbestærke tjekker klarede sig alligevel gennem CL-kvalifikationen og har åbnet den tjekkiske sæson på fin vis, men Giuseppe Meazza ligner en stor mundfuld. Inter-angriber Lukaku er tvivlsom, men meldingerne fra Inter-lejren er optimistiske. Midtbanemand Vecino og angriber Martinez blev sparet lørdag (efter sydamerikanske landsholdstjeneste) og skulle være klar. Værdi i Inter? Det tror jeg - uden at være sikker. De altid agtpågivende italienske medier noterer dog at den franske dommer Buquet er lidt af en ulykkesfugl for klubber fra støvlelandet: Han har dømt tre Europa-kampe med italienske klubber; ingen har dem har givet italiensk sejr. Temmelig lille sample, men det afholder ikke Gazzetta dello Sport & Co fra at bekymre sig ?. Mere relevant er det nok at nævne at Inter har lokalderby mod Milan på lørdag. 

Dortmund - Barcelona

Tirsdag kl 21. Match Center (med odds, statistik etc)

Spiltanker: Over 3 mål til odds 1,91 hos LeoVegas

Dortmund har scorer masser af mål i den tyske sæsonstart, og den kvikke offensiv lader sig næppe skræmme af et Barca-forsvar der har lukket mål ind i 4/4 spanske ligakampe. I den anden ende mangler Barca nok stadig målmaskine Messi (nok bl.a. derfor odds på hjemmeholdet er faldet markant), men sommerforstærket af de Jong har offensiven alligevel været målfarlig i seneste kampe, inkl lørdagens 5-2 over Valencia (2 mål af angriber Suarez, klar efter skade). Barca er typisk mindre frembrusende på udebane i Europa end hjemme på Camp Nou, men det bør blive en sjov kamp med underholdning i begge ender af banen. Værdi et over-spil? Jeg er i hvert fald fristet.


Gruppe G

Lyon-Zenit

Tirsdag kl 18:55. Match Center (med odds, statistik etc)

Spiltanker: Værdi i ettal til odds 1,74?

Zenit må nok undvære sit store sommerindkøb, offensivmand Malcolm der var særdeles giftig mod Lyon i sin Bordeaux-tid. Russerne viser god form i den hjemlige liga og råder over den store landsholdsangriber Dzyuba, men var 0-2-3 i 5 EL-udekampe i sidste sæson og bør få det svært på Groupama Stadium. Hjemmestærke Lyon og Joachim Andersen måtte nøjes med uafgjort mod Amiens i fredags, bl.a. pga uskarphed og taktiske fejl, men det var på udebane, og Les Gones sparede den formstærke angriber Depay, mens venstreback Koné er klar efter karantæne, og venstre-midterforsvarer Denayer ventes klar efter skade. Vigtigt, for makker Andersen er svagere til venstre end til højre, og reserve Marcelo er langsom og opspilsdårlig, Men er der værdi i ettallet til odds 1,74 (NordicBet)? Jeg tvivler. Jeg havde håbet at Lyons dårlige fredagsresultat ville skubbe oddset op, men det er ikke sket. 

Benfica - Leipzig

Tirsdag kl 21. Match Center (med odds, statistik etc)

Spiltanker: X til odds 3,6 hos Nordicbet

I sidste sæsons CL tabte Leipzig 2/3 udekampe (vandt kun hos kriseramte Monaco). Inkl lørdagens 1-1 mod Bayern har østtyskerne (med Yussuf Poulsen som målscorer og oplægger) har fået en god sæsonstart med træner-stortalent Nagelsmann som ny ansvarlig, og kan bruge erfaringen fra 18/19 (hvor klubben var CL-debutant), men Benfica er ingen pushover på eget græs (trods august-nederlag mod rivalen Porto). Offensivfænomen Felix er solgt for en millard, men der er andre der kan score mål, inkl sidste sæsons topscorer Seferovic og den nytilkomne Vinicius. Sidstnævnte (1 mål i 4 indskiftninger) manglede dog i lørdagens ligasejr og misser nok også denne CL-kamp, lige som midtbanemand Gabriel, skadet siden start-august (der er 2-3 andre skader, men umiddelbart ingen vigtige). Benfica-træner Lage har karantæne, men mon ikke han sørger for at sætte holdet op. Leipzig må nok undvære midtbanemand Kampl der missede Bayern-opgøret. Uafgjort til odds 3,6 lugter af værdi.


Gruppe F

Ajax - Lille

Tirsdag kl 21. Match Center (med odds, statistik etc)

Lille +1 asian til odds 2,07 hos Nordicbet

Sidste sæsons franske ligatoer har fået god sæsonstart (minus 2 dumme røde) og kan evt drille satsende og transfersvækkede Ajax (flot CL-sæson i 18/19) med soliditet og kontrastyrke. Lille-topscorer Pepe er væk, men sommerkøb Osimhen er ny målæder.
Læs hele analysen 

Chelsea - Valencia

Tirsdag kl 21. Match Center (med odds, statistik etc)

Spiltanker: Begge Hold Scorer til odds 1,9 hos bwin

To hold med diverse spørgsmålstegn efter sommeren, inkl nye trænere, og jeg forventer forvirring i begge defensiver i dette danskermøde mellem AC og Wass. Chelsea har solgt topscorer Hazard, men den unge angriber Abraham boltrede sig i lørdagens 5-2-sejr i Wolverhampton. Valencia skiftede træner i sidste uge, og det kan være svært at gennemskue spaniernes taktik og slagkraft, men de scorede 2 mål i lørdagens Barcelona-opgør (5-2-tab), og Chelsea-forsvaret har set svagt ud efter salg af Luiz og med Rüdiger skadet. Tyskeren gjorde comeback mod Wolves, men blev prompte skadet igen og er tvivlsom mod Valencia.