Er gevinster ved pokerspil, som udbydes over Internettet af firmaet Ladbrokes Poker, fritaget for indkomstbeskatning i Danmark?

Svar: Ja!

Skatterådet i Danmark traf i går den længe ventede afgørelse om, at gevinster vundet på Ladbrokes Poker er skattefrie. Dette betyder, at danske pokerspillere slipper for at betale skat af gevinster, de har vundet på www.ladbrokespoker.com.

På baggrund af Internetpokerens eksplosive popularitet i Danmark har SKAT været tvunget til at undersøge skattereglerne omkring pokergevinster på udenlandske poker sites nærmere. Simpelthen for at kunne give det hastigt stigende antal danske pokerspillere en 100 % afklaring på et område der i de sidste par år har befundet sig i en lille gråzone.

Men afgørelsen i går har altså nu en gang for alle slået fast at danskernes gevinster på Ladbrokes Poker er skattefrie.

Skatterådets afgørelse er baseret på en specifik sag omkring en dansk statsborger der har vundet gevinster på Ladbrokes Poker.

Idet Ladbrokes Poker er registreret og opererer indenfor EU har SKAT benyttet Lindman dommen som udgangspunkt for afgørelsen.

EF-domstolens afgørelse i Lindman-sagen (C-42/02) drejede sig om en finsk statsborger, Diana Lindman, som vandt i et svensk lotteri. Efterfølgende blev hun indkomstbeskattet af gevinsten i Finland, hvor hun havde bopæl. Gevinster fra tilsvarende lotterier i Finland var derimod ikke omfattet af indkomstbeskatning. I sagen, som blev bedømt efter bestemmelserne for fri udveksling af tjenesteydelser, konkluderede EF-domstolen, at Traktatens artikel 49 er til hinder for en lovgivning i en medlemsstat, hvorefter gevinster fra lotterier, der afholdes i andre medlemsstater, anses for skattepligtig indkomst for vinderen ved skatteansættelsen, hvorimod gevinster fra lotterier, der afholdes i den pågældende medlemsstat, er skattefri.

Principielt betyder afgørelsen dermed, at danske pokerspillere slipper for at betale skat af gevinster, de har vundet hos spiludbydere, der er registreret i et EU-land. Gevinster vundet hos spiludbydere i et land udenfor EU, skal der fortsat betales skat af.

Direktør for SKAT, Leif Normann Jeppesen slår dog fast, at afgørelsen kun gælder Ladbrokes Poker og derfor skal andre spiludbydere der hører hjemme i EU lande først godkendes individuelt og altså kunne opfylde de samme betingelser som Ladbrokes Poker gør.

Manager for Ladbrokes i Danmark, Richardt Funch udtaler ”Dette er en stor dag for alle pokerinteresserede danskere. Tvivlen der har ligget og svævet de seneste par år om hvorvidt danskerne skal betale skat af deres gevinster på Ladbrokes er nu endegyldigt fejet af banen. Og vi kan naturligvis ikke andet end nikke anerkendende til Skatterådets afgørelse - der altså har gjort livet betragteligt lettere for de mange tusinde danske pokerspillere på Ladbrokes Poker”

Læs også SKAT’s pressemeddelelse på http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oID=401559&vID=0