I aften afgøres det hvem der skal direkte til EM og hvem der skal ud i playoff-kampe. Vi har analyser klar til de afgørende kampe...

Tirsdag aften byder på afgørelsen på lidt over ét års EM-kvalifikation når de sidste kampe i kvalen spilles og de sidste pladser fordeles.

England sikrede sig som det femte hold en plads i næste års slutrunde i Polen og Ukraine med uafgjort i Montenegro i fredags. Spanien, Tyskland, Italien og Holland var i forvejen sikret deltagelse, og vi skal dermed have fordelt fem pladser i aften - samt fundet de otte toere, der skal ud i playoff-kampe om kvalifikationen.

Kampen om bedste toer:

Kampen om pladsen som bedste toer står umiddelbart til at skulle afgøres mellem gruppe E og gruppe H - Sveriges og Danmarks grupper. Sverige skal på hjemmebane op mod Holland - der er ubesejret hidtil i gruppespillet - og en svensk sejr i denne kamp vil sikre dem deltagelsen som bedste toer, uanset udfaldet af Danmarks kamp mod Portugal. Spiller Sverige til gengæld uafgjort - eller taber - kan Danmark nøjes med uafgjort.

Et ikke-uafgjort resultat i Parken vil åbne op for flere forskellige scenarier:

Dansk sejr vil give Danmark førstepladsen i puljen og sende Portugal ind i kampen om at være bedste toer; hvis Danmark vinder med ét eller to mål vil Portugal tage pladsen selv hvis Sverige samtidig spiller uafgjort (på baggrund af enten bedre måldifference eller flest scorede mål).

Omvendt til portugisisk sejr tvinge Danmark til at håbe på hollandsk sejr, da svenskerne med uafgjort vil tage pladsen på bedre måldifference.

Ovenstående skal dog tages med forbehold for bagfrakommende hold: Norge kan - med dansk sejr - overtage andenpladsen i gruppe H; det kræver dog en urealistisk storsejr hjemme over Cypern. Lidt mere realistisk er det dog, at Kroatien - pt. tredjebedste toer - laver overhalingen. Kroatien tager imod Letland og vil med en sejr her komme op på 16 points i de tællende kampe (samme antal som Danmark har ved et nederlag og Sverige vil opnå med uafgjort) - sejren skal dog være tilpas stor for at tage pladsen, da deres målscore ikke er overvældende god. Kroaterne kan dog også tage førstepladsen i gruppen med en sejr - hvis Grækenland lider et overraskende nederlag i Georgien (og ender Grækenland på andenpladsen vil de ikke komme i betragtning til den direkte plads ved slutrunden. Samtidig er kroaterne afhængige af at Rusland ikke lider et sensationelt nederlag hjemme til Andorra og bliver overhalet af Irland - sker det vil Rusland stå på 17 tællende points (og potentielt tage pladsen som bedste toer; så længe Sverige og Danmark ikke vinder).

Forvirret? Hvis ja, så er det med god grund. Billedet er mudret og mange af grupperne er endnu ikke afgjort.

Gruppe-oversigt:

Nedenfor følger en oversigt over de hold, der er i spil til første- og andenpladsen i puljerne, samt de kampe der har indflydelse på evt. ændringer i stillingerne.

Gruppe A:

1. Tyskland - 27 pts (kvalificeret)

2. Belgien - 15 pts

3. Tyrkiet - 14 pts

Kampe:

Tyskland - Belgien

Tyrkiet - Aserbajdsjan

Gruppe B:

1. Rusland - 20 pts

2. Irland - 18 pts

3. Armenien - 17 pts

Kampe:

Rusland - Andorra

Irland - Armenien

Gruppe C:

1. Italien - 23 pts (kvalificeret)

2. Estland - 16 pts (har spillet alle otte kampe)

3. Serbien - 15 pts

Kampe:

Slovenien - Serbien

Gruppe D:

1. Frankrig - 20 pts

2. Bosnien-Herzegovina - 19 pts

Kampe:

Frankrig - Bosnien-Herzegovina

Gruppe E:

1. Holland - 27 pts (kvalificeret)

2. Sverige - 21 pts

Kampe:

Sverige - Holland

Gruppe F:

1. Grækenland - 21 pts

2. Kroatien - 19 pts

Kampe:

Georgien - Grækenland

Kroatien - Letland

Gruppe G:

1. England - 18 pts (kvalificeret) (har spillet alle otte kampe)

2. Montenegro - 12 pts

Ingen kampe af betydning

Gruppe H:

1. Portugal - 16 pts

2. Danmark - 16 pts

3. Norge - 13 pts

Kampe:

Danmark - Portugal

Norge - Cypern

Gruppe I:

1. Spanien - 21 pts (kvalificeret)

2. Skotland - 11 pts

3. Tjekkiet - 10 pts

Kampe:

Spanien - Skotland

Litauen - Tjekkiet

Analyser:

Vi er klar med analyser til flere af aftenens vigtige kampe, herunder ikke mindst Danmarks kamp mod Portugal, hvor vi satser på et målrigt opgør. Også den anden kamp i gruppen - hvor Norge skal ud og jagte en storsejr mod Cypen kan du læse nærmere om.

Sverige-Holland og den afgørende kamp i Gruppe D mellem Frankrig og Bosnien-Herzegovina har vi ligeledes dækket med analyser, mens du også kan læse nærmere om opgøret i gruppe A mellem Tyskland og Belgien, hvor Belgien skal forsøge at fastholde andenpladsen mod et tysk hold, der ikke har sat points til hidtil.

Italien har sikret sig kvalifikation, men skal op mod et skadesramt nordirsk mandskab, og det taler for en italiensk sejr på mindst to mål, selvom ingen af holdene for alvor har noget på spil (Italien har vundet gruppen og Nordirland ligger næstsidst og kan i bedste fald kun komme op på fjerdepladsen i gruppen).

I nat spilles der VM-kvalifikation i Sydamerika, og her tager Venezuela imod Argentina - læs nærmere om den kamp og se vores tip her.