Ståle Solbakken er i spil som kommende landstræner. Er den norske succestræner det rette valg som Morten Olsens afløser og hvad med DBU´s ´Røde Tråd´?

Mens de danske drenge er rejst til Armenien for at kæmpe for kvalifikation til VM-slutrunden i Brasilien, så har DBU’s generalsekretær Jim Stjerne Hansen genåbnet debatten om den kommende afløser for Morten Olsen ved at udnævne FCK-træner Ståle Solbakken som kandidat til landstrænerposten.

Morten Olsen har haft ansvaret for det danske landshold siden 2000, og der har været bragt en lang række emner på banen gennem årene, men det har alligevel flere gange lykkes for DBU og Morten Olsen at blive enige om en forlængelse.

OPGØR MED DEN RØDE TRÅD

DBU har nok indstillet sig på, at Michael Laudrup vil være optaget af trænerkarrieren på klubplan i de kommende mange år, men det er alligevel overraskende, at Ståle Solbakken fremhæves som landstrænerkandidat, da nordmandens fodboldfilosofi ikke falder naturligt ind i Morten Olsens 3-4-3 formation med fokus på boldbesiddende pasningspil.

Her ville en Kasper Hjulmand eller Morten Wieghorst være oplagte valg, hvis DBU ønsker at forsætte Morten Olsens røde tråd. Med Ståle Solbakken på trænerposten ville det danske landshold sandsynligvis bevæge sig i en anden, mere resultatorienteret retning.

"- Ståle Solbakken har en baggrund i en dansk klub og med en vis succes. Så det er naturligt, at det er en af dem, vi tænker på. Han har haft berøring med dansk fodbold, og han har indsigt i dansk fodbold. Og det er også et element, som jeg synes er rimeligt væsentligt". Jim Stjerne Hansen til Politiken.

Er det virkelig et velvalgt tidspunkt at snakke om landstrænerskifte her få dage inden den vigtige VM-kvalifikationskamp mod Armenien?

HVAD BLEV DER AF DE DANSKE KANDIDATER?

"Jeg synes, vi herhjemme har en ny generation af yngre trænere, som måske kan være spændende landstræneremner. Jeg tænker på Lars Olsen, Troels Bech, Morten Wieghorst, Johnny Mølby og Kent Nielsen." 

- Jim Stjerne Hansen, 2011"

Tilbage i 2011 var debatten om Morten Olsens afløser også oppe at vende hos DBU, og mens diskutionen fokuserede på Michael Laudrup og Frank Arnesen, så meldte Jim Stjerne Hansen, at den daværende Silkeborg-træner var forrest i feltet af landtræner-emner. Ret bemærkelsesværdigt var der tale om et felt bestående af danske Superliga-trænere med begrænset international erfaring.

Det fik forresten odds for Troels Bech som næste landstræner til at styrtdykke til odds omkring 2,00.

Det vil nok være overraskende, hvis DBU stadig har Troels Bech i favoritfeltet, selvom OB nok er til at overtale.

Men bør DBU stadig holde øje med Hjulmand eller Wieghorst til at føre den røde tråd. Skal man overveje at forlænge endnu engang med Morten Olsen eller er det på tide at komme videre og er Ståle Solbakken den bedste kandidat til at styre det danske landshold i en ny retning?