Her får du odds, optakt og trupnyt til Sivasspor – FCK. Conference League-playoff-kampen spilles torsdag aften klokken 20.00.

F.C. København kom ikke i et europæisk gruppespil i sidste sæson, og det skal der rettes op på nu. Sidste hurdle i bestræbelserne på at komme i Conference League-gruppespillet er tyrkiske Sivasspor. Her får du BetXperts optakt med odds og trupnyt til det første af to opgør om en billet i gruppespillet.

Nederst i optakten finder du trupnyt til Sivasspor – F.C. København. Tyrkerne ser ud til at mangle to-tre faste spillere, mens det endnu ikke vides, om Kamil Wilczek er med for FCK. 

Odds på Sivasspor – FC København: Jess Thorup og Co. er favoritter

Herunder har BetXpert oplistet markedets bedste odds på Sivasspor – FC København. Conference League-opgøret spilles torsdag aften klokken 20.00 og kan ses på TV 2 Sport X.

Odds på Sivasspor - FCK (1X2) Højeste odds Bookmaker
Sivasspor 2,95
Uafgjort 3,50
F.C. København 2,25
Asian handicap-odds på Sivasspor - FCK Højeste odds Bookmaker
Sivasspor (Asian 0/Draw no Bet) 2,20
F.C. København (Asian 0/Draw no Bet) 1,67
Over/under-odds på Sivasspor - FCK Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 2,10
Under 2,5 mål 1,82
Over 3,5 mål 3,70
Under 3,5 mål 1,33
Begge hold scorer-odds på Sivasspor - FCK Højeste odds Bookmaker
Ja 1,90
Nej 2,02

OBS: Odds på Sivasspor – FC København er fra tirsdag den 17. august klokken 12.23. 

Spiludbydernes Sivasspor – FCK odds fortæller os, at vi godt kan forvente en tæt kamp. Det er dog bemærkelsesværdigt, at de har F.C. København som smalle favoritter, selvom kampen spilles i Tyrkiet. 

Bedste odds på Sivasspor er i skrivende stund 2,95 hos 888sport. Bedste odds på ”Løverne” er 2,25 hos NordicBet*. Er man til et remis, kan der scores odds 3,50 hos Danske Spil*

"Løverne" har godt gang i målscoringerne, samtidig med at de har svært ved at lukke af bagtil, så odds 2,10 på over 2,5 mål hos bet365* er måske slet ikke så tosset. 

Sivasspor – skidt generalprøve 

Den tyrkiske liga begyndte i den forgangne weekend, men Sivasspor spillede først mandag aften. Det gjorde de hjemme mod Konyaspor, og det gik ikke alt for godt. Sivasspor tabte nemlig med 0-1 på et mål scoret af udeholdets angriber Sokol Cikalleshi i det 88. minut. Dermed fik FCK's modstandere en skidt start på Süper Lig-sæsonen. 

Tyrkerne har først og fremmest gjort sig fortjente til at være med i denne kvalifikationsturnering, fordi de blev nummer fem i ligaen i fjor. Holdet var 17 point efter top-3 og seks point efter top-4, hvilket muligvis kan bruges til at sætte en 5.-plads lidt i relief. 

Holdet trådte ind i 2. runde af kvalifikationen. Her mødte de moldoviske FC Petrocub, som blev elimineret via to 1-0-sejre. I 3. runde mødte man georgiske Dynamo Batumi, som man besejrede med 2-1 ude og herefter tabte med 0-1 hjemme mod. Dermed skulle der forlænges spilletid til, og her vandt Sivasspor med 1-0. 

Der er ingen tvivl om, F.C. København bliver Sivasspors klart største udfordring i denne kvalifikation. I hvert fald på papiret. 

Hvad kan Tyrkiets femtebedste hold egentlig fremvise af kendte spillere per august 2021? BetXpert har taget et hurtigt kig på truppen. Vi kan lige så godt sige det med det samme: Truppen er ikke spækket med topnavne, du kender fra de største ligaer.

Du kender dog måske lidt til den marokkanske midtbanespiller Fayçal Fajr. Han er 33 år og har tidligere været i en række spanske klubber, heriblandt Deportivo de La Coruña og Getafe. 

Navnemæssigt er truppens største spiller nok Max-Alain Gradel. Den ligeledes 33-årige offensivspiller har en fortid i klubber som Leicester, Bournemouth, Leeds, Saint-Étienne og Toulouse. 

Kendere af Ligue 1 husker formentlig også angriberen Mustapha Yatabaré. Han har spillet for Guingamp og Montpellier. 

Sidste navn, vi har valgt et fremhæve, er den 28-årige angriber Leke James. Det er ikke sikkert, der ringer nogen klokke, men nigerianeren har tidligere spredt skræk og rædsel i Eliteseriens forsvarskæder. Det gjorde han, da han tørnede ud for Molde i perioden 2018 til 2021. Her blev det til 43 mål i 83 kampe. 

FC København – ubesejret i sæsonen

F.C. København har spillet ni kampe i den nye sæson, og de har endnu til gode at tabe en kamp. 2-2 og 0-0 hjemme mod henholdsvis AaB og Silkeborg fortæller dog en historie om, at Jess Thorups tropper skulle bruge lidt tid på at komme rigtig i gang. Siden 0-0-opgøret mod Silkeborg den 25. juli har "Løverne" imidlertid ikke set sig tilbage og har vundet fem ud af seks kampe. 

Eneste misser var 1-1 i første opgør ude mod Torpedo Zhodino, men her havde man rigeligt med chancer til at tage sejren. I søndags var FCK en tur til Smilets By, hvor AGF blev nedlagt med 3-1. 

Særligt FCK-offensiven har været sprudlende i sæsonen. Man har således scoret to eller flere mål i syv af de ni kampe. I fire af dem er det blevet til fire eller fem mål. Defensiven er dog stadig til at tale med. Tre clean sheets tegner FCK-defensiven sig for i de ni kampe. 

At F.C. Københavns forsvar ikke er en mur, er noget, som fodbolddanmark og ikke mindst FCK’s fans måske skal til at vænne sig til. Det var et problem i hele sidste sæson, at man lukkede for mange mål ind, og tendensen ser altså ud til at fortsætte i denne sæson. En del af målene skyldes dog personlige fejl, som man ikke nødvendigvis kan bebrejde selve forsvarsorganisationen for. 

På trods af forsvarsproblemerne har FCK altså endnu til gode at tabe i sæsonen, og det kan måske få én til at tænke på, om angreb mon er det bedste forsvar, som et gammelt ordsprog siger. 

Hvis vi skal tage et kig på, hvorfor offensiven fungerer så godt, som det er tilfældet, så er der nok at tage fat på. Mohamed Daramy ser ud til at få sit endelige gennembrud lige nu. Den blot 19-årige spiller har været på grænsen til fænomenal i dansk målestoksforhold. Driblingerne lykkes, han er målfarlig, assistfarlig og veksler godt i sit spil mellem at tage udfordringen og gøre det nemme. 

Efter otte kampe står U21-landsholdsspilleren noteret for tre mål og to assists. Belgiske Club Brügge har smidt 80-90 millioner kroner på bordet for FCK-spilleren, men det bud har ”Løverne” afvist. Skal Daramy stadig være FCK-spiller, når vinduet smækker i, skal sportsdirektør Peter ”PC” Christiansen diske op med de gode overtalelsesevner, for der kommer næsten med statsgaranti flere bud på kantspilleren. Disse bud kan meget vel blive fra endnu mere attraktive klubber end Club Brügge. 

Pep Biel har også fundet sig godt til rette inde på den offensive, centrale midtbane. Spanieren har scoret fire kampe i streg – endda to mål med det noget svagere højreben. Alt i alt er det blevet til fem mål og to målgivende afleveringer i sæsonens første ni kampe. Det skal retfærdigvis siges, at det også er blevet til gode kampe på højrekanten, men det ser mere og mere ud, som om at det er på den centrale plads, at den tidligere Zaragoza-spiller er bedst. 

Jonas Wind har også fundet målformen igen, efter at han skuffet måtte tage hjem fra EM-turneringen uden at score. Fire mål i syv kampe er bestemt godkendt fra FCK-angriberen. Bemærk i øvrigt, at kun ét af målene er scoret på straffespark. Angrebskollega Kamil Wilczek har scoret tre mål i otte kampe, hvilket også går ind under kategorien ”godkendt”, men polakken forventer formentlig mere af sig selv. 

Slutteligt har højrebacken Kevin Diks i den grad bidraget til offensiven. Han har scoret fire gange og har leveret tre assister. Det fås ikke meget bedre af en højreback. 

Ergo skulle ”Løverne” gerne have rigeligt med strenge samt selvtillid at spille på, når de torsdag aften skal forsøge at få sig et godt resultat med hjem fra Tyrkiet. 

F.C. København har til dags dato spillet fire kampe mod tyrkiske hold. Her er det blevet til to sejre og to nederlag. Modstanderne var Galatasaray og Başakşehir.  

Sivasspor – F.C. København: trupnyt

Foruden odds får du også seneste trupnyt til Sivasspor – F.C. København i denne optakt. 

Sivasspor
Tyrkerne må ifølge Transfermarkt undvære følgende spillere til opgøret mod FCK:

Aaron Appindangoyé (midterforsvarer)
Dimitrios Goutas (midterforsvarer)
Pedro Henrique (offensivspiller)

Appindangoyé havde formentlig startet inde, havde han været klar. Sagen er dog den, at han endnu ikke har spillet i denne sæson. Han var fast mand i fjor, men skader gjorde, at han kun spillede 13 Süper Lig-kampe. Ergo har man nok vænnet sig til at spille uden ham. 

Goutas er ny mand hentet i græske Atromitos Athen. Han spillede 90 minutter i Sivasspors tre første kampe i Conference League-kvalifikationen, men løb så ind i en skade, der holdt ham ude i kamp nummer fire plus sæsonens første og hidtil eneste Süper Lig-kamp. Ergo ser det ud til, at man godt kan kategorisere Goutas som fast mand, omend han er ny i truppen. 

Henrique spillede 90 og 84 minutter i de to første Conference League-kvalifikationskampe, hvorefter han pådrog sig en skade. Derfor var han ikke med i de to seneste Conference-kampe og var heller ikke med i sæsonåbneren i den hjemlige liga. Brasilianeren var fast mand i sidste sæson, hvor han bidrog med otte mål og to assists i 33 Süper Lig-kampe. Altså ser det ud til, at tyrkerne må undvære endnu en fast mand. 

Således stillede Sivasspor op i mandagens ligakamp mod Konyaspor (4-1-4-1):
Vural; Ciftci, Osmanpasa, Altinay, Oguz; Cofie; Gradel, Arslan, Fajr, Kayode; L. James

F.C. København
Jess Thorup skulle meget gerne have et nogenlunde intakt hold at råde over. Kamil Wilczek var godt nok ikke med i weekenden mod AGF, men han kan muligvis blive klar til dette opgør. 

Bryan Oviedo er formentlig stadig ude, men det har han været længe. Og så længe Victor Kristiansen og Pierre Bengtsson er kampklare, er costaricaneren alligevel milevidt fra spilletid, må det vurderes. 

Bud på FCK’s startopstilling mod Sivasspor (4-2-3-1):
Grabara; Kristiansen, Boilesen, Khocholava, Diks/Ankersen; Falk, Zeca; Daramy, Biel, Stage; Wind

Det skal blive spændende at se, hvem der starter inde på højre back. Hollandske Kevin Diks har gjort det fremragende de gange, han har fået chancen. Omvendt har Peter Ankersen heller ikke gjort det så skidt endda, og danskeren har et stort navn i FCK. FCK-træneren står med et mindre luksusproblem her.

Diks står noteret for ni kampe, fire mål og tre assists i sæsonen. Ankersens ene assist i seks kampe falder ikke lige så meget i øjnene. Danskerens fordel i dette matchup kan blive hans større rutine. 

Skulle Kamil Wilczek blive sin skade kvit, er han naturligvis også i spil til en plads i startopstillingen. Det er dog svært at se, hvem han skulle erstatte. Jonas Wind må trods alt betragtes som førsteangriber, og Pep Biel gør det forrygende på den offensive midtbane, hvorfor det næsten ville være ren vandalisme at rykke Wind ned på den offensive og spanieren ud på kanten igen for at gøre plads til Wilczek i opstillingen.

BetXpert gør opmærksom på, at de fremhævede spiltanker i denne artikel ikke er leveret af en af vores ansatte spileksperter, men af en journalist, som ikke har spilforslag som sit kerneområde.