Bookmaking drejer sig ikke kun om sværvægtere som Manchester United og Chelsea. Eller FCK og OB. Der kan også være interessante spilobjekter i lavere rækker - fx i de danske fodboldserier.

Dernede kan der sagtens være spænding og evt penge at hente (selv om serie-tipning næppe er for professionelle oddsere; bookmakerne tillader sjældent tillader de samme store indsatsbeløb som i de kendte ligaer).

Derfor har BetXpert selvfølgelig en serie-ekspert: Morten Thøger. Siden 2005 har han leveret 91 tips - og de har givet ham en flot tilbagebetaling på 127%.

Nu er serierne og Morten i omdrejninger igen efter en vinterpause, og det betyder at der igen er analyser med eksotiske navne som Farsø/Ullits, Birkelse og Kjellerup...

Denne mandag er der et spilforslag på Hjørring II - Frederikshavn (kl. 16). Se tippet her.


MORTEN THØGER - ANGRIBER I LINDHOLM

I forbindelse med starten på forårssæsonen har vi taget en snak med Morten Thøger - der ser frem til et spændende år, både som bettingekspert og ja, som fodboldspiller.

Ud over en generel interesse for fodbold og tipning, skal årsagen til Mortens indsigt nemlig findes i at han selv spiller seriefodbold. Og i vinterpausen har han foretaget et markant spring opad. Han er skiftet fra serie 2-klubben NUBI til Danmarksserieholdet Lindholm.

Hvor gammel er du, hvor bor du - og hvad laver du ved siden af fodboldspillet?
Jeg er 24 år og bor i Nørresundby. Jeg arbejder til dagligt som pædagogmedhjælper i en skole og SFO.

Hvor spillede du før? Og hvordan gik det dér?
Jeg spillede for NUBI i serie 2, der også er min barndoms-klub. Der har jeg spillet de fleste år som seniorspiller. Det er er blevet til 6 år og 124 kampe for klubben, og ca. 50 mål. Jeg har været med til en enkelt oprykning fra serie 3.

Hvad hedder din nye klub - og hvilken række drejer det sig om?
Min nye klub er Lindholm IF, der spiller i DS pulje 3. Begge klubber ligger i Nørresundby.

Hvorfor skiftede du?
Jeg skiftede klub, fordi jeg gerne ville have mere udfordring i fodboldspillet. I NUBI var vi altid lige ved og næsten omkring oprykning til serie 1, men det blev ved lige ved. Derfor ville jeg gerne prøve mig selv af på et højere niveau, og der er selvfølgelig et meget stort hop fra serie 2 til DS.

Hvilken plads spiller du?
Jeg er angriber.

Hvad er målet for sæsonen, for holdet og for dig personligt?
Da der kommer en reserveholdsturnering efter sommerpausen er der 3 oprykkere fra DS i år. Vi er 7 hold, der kan rykke op og vi vil naturligvis meget gerne have en af de pladser. Det vigtigste er dog at undgå nedrykning. Personligt, så vil jeg være fast mand på holdet og lave så mange mål som muligt.

Som ekspert: Hvad ved du mest om, hvilke landsdele og rækker/serier?
Jeg ved mest om Jylland. I Nordjylland har jeg mine fleste kontakter, men det er også fint længere syd på. De rækker jeg ved mest om er: DS 3, JS 1, Serie 1,5 & 1,6 samt de første serie 2 puljer.

Hvilke bookmakere har typisk væddemål på seriefodbold?
NordicBet*
bwin*
Bet365*
Scandic
Unibet*
Expekt*
Bet24
Centrebet

Hvornår udlægger du typisk dine tips her på BetXpert?
Analyser vil nok komme ud om fredagen til lørdagskampe, da bookmakerne ikke er så hurtige ude med odds..

P.S.
Vil Morten udlægge tip på sit eget hold? Ja, det kan faktisk hænde - det er således sket tre gange med NUBI. Men i givet fald på sejr til holdet. Man vil aldrig se ham udlægge spil IMOD sit hold.

Tipper man imod det hold man selv spiller på, kan der opstå mistanke om aftalt spil - og det vil hverken Morten eller BetXpert være med til.