Den næstbedste italienske række - Serie B - tegner særdeles lovende forud for første runde 5. september. Se odds og få Mark Blucherciatos gennemgang af samtlige hold i denne optakt, hvor Serie A-nedrykkerne Cagliari og Cesena og Pescara på forhånd er udråbt som favoritter til oprykning.

Italiens næstbedste række Serie B står naturligvis i skyggen af den bedste række. Men det gør den altså ikke mindre interessant set fra sportsbetterens synsvinkel.

For mens Serie B er et særdeles likvidt spillemarked, så har bookmakerne altså ikke lige så godt styr på den som andre mere promoverede ligaer. 

Derfor kan man med fordel kigge nærmere på ligaen i jagten på en "edge" til bookmakeren. Bliv klædt på her med Italien-Marks friske optakt. Størst forventninger er der til nedrykkede Cagliari, der har hentet et par gode navne til truppen og beholdt en del af profilerne fra sidste sæson.

Men herudover bliver der kamp om oprykningspladserne, da både Cesena, Pescara, Livorno Perugia og Avelino bør kunne blande sig.

Hårdt program

Serie B er en krævende liga med 22 mandskaber og et omfattende play off-program sidst på sæsonen. De to bedste hold rykker direkte op i Serie A. Herudover skal nummer 3 - 8 spille om en ekstra oprykningsplads. De to dårligste hold rykker ud af ligaen, mens nr. 20 og nr. 19 mødes i to playout-kampe om den sidste nedrykningsplads.

 

Vinderodds - Serie B 2015/16

Hold hele sæsonen øje med spil fra vores to kompetente Italien-eksperter:

Mark Blucerchiato

Emil Birkeland Klintorp

Udvalgte vinderodds - Serie B 2015/16

Bedste odds Bookmaker
Cagliari 3,0
Unibet
Cesena 8,0 Unibet
Pescara 10,0 Unibet
Perugia 12,0 Unibet
Bari 16,0 Unibet
Spezia 18,0 Unibet
Avelino 21,0 Unibet
Vicenza 21,0 Unibet

Toppen i Serie B

Cagliari rykkede ned efter elleve sæsoner i træk i Serie A. Målet er snartligt at vende tilbage, man er udråbt som de største favoritter og bør have gode muligheder for det. Ligesom har man på papiret det stærkeste mandskab i Serie B denne sæson.

47-årige Massimo Rastelli er hentet i Avellino som ny træner og rutinerede Marco Storari - og tidligere Cagliari-mand - er hentet til målet i Juventus, hvilket er et kæmpe scoop. Fabio Pisacane er kommet til fra Avellino til forsvaret. Derudover har man beholdt Dessena og Joao Pedro på midtbanen. Marco Sau er forsat i angrebet og skal bombe klubben tilbage til Serie A sammen med Melchiorri, som er kommet til fra Pescara.

Cesena rykkede ligeledes ned i sidste sæson og bør have gode muligheder for at kæmpe med om oprykning i denne sæson. Klubben har hentet 44-årige Massimo Drago ind som ny træner. Han har stået i spidsen for Crotone de seneste tre sæsoner og gjort det rigtig godt. Man har skilt sig af med Brienza på midtbanen og Defrel i angrebet, hvilket svækker holdet. Cesena bør nok forstærke sig endnu mere, da truppen virker en tand for smal.

Pescara har et spændende mandskab op til denne sæson og var utrolig uheldige med at tabe playoff-finalerne mod Bologna i juni. Den tidligere Milan-back Massimo Oddo gjorde det rigtig godt i sin første sæson som træner for klubben, og ledelsen har valgt at satse på ham igen i år.

Crescenzi er lejet i Roma til forsvaret, Verre i Udinese. Det er to unge spillere, som gjorde det godt i Perugia i sidste sæson. Jeg forventer, at Pescara har gode muligheder for at rykke op i denne sæson - specielt hvis de kan holde takterne fra sidste sæson.

Livorno og Perugia er også to spændende mandskaber i Serie B 2015/16. Livorno, som har Christian Panucci som træner, skuffede i sidste sæson med kun en niendeplads og bør kunne gøre det meget bedre i denne sæson. Mandskabet ligner meget det samme fra sidste sæson, hvor Vantaggiato og Fedeto skal score målene.

Perugia sluttede på en flot sjetteplads og har hentet Bisoli som træner. Han rykkede fra Lega Pro til Serie A på to sæsoner med Cesena og er måske manden, som kan få klubben tilbage i Serie A, hvor man spillede senest i 2004. Man har et mandskab med en blanding af unge og lidt aldrende spillere som Comotto og Taddei og bør kunne slutte på en af playoffpladserne.

Avellino 57 årig Tesser er ansat som ny træner efter Rastelli skiftede til Cagliari, Tesser har masser af erfaring i Serie B, og gjorde et godt stykke arbejde i sin tid i Novara som han rykkede op med i Serie A. Man har hentet den 36 årig målræv Francesco Tavano til angrebet, hvor han skal spille sammen med Castaldo, Avellino har et meget spændende mandskab, og med Tesser på trænerbænken, kan det sagtens blive til Serie A.

Midterfeltet

I midten bliver det formentligt meget tæt igen i denne sæson da mandskaberne igen i år er meget jævnbyrdige, og specielt også fordi at mandskaber som Catania og Parma ikke er i rækken i denne sæson, pga matchfixing og konkurs.

Spezia sluttede som nr.5 i sidste sæson og havde en rigtig god sæson. Holdet kommer formentligt til at ligge i den sjove ende af tabellen igen i år - dog ligner det umiddelbart ikke en femteplads i denne sæson.

Bari skuffede i sidste med kun at slutte som nummer ti i tabellen, og man har på papiret et ganske stærkt mandskab med unge Sabelli i forsvaret, Sansone og Caputo i angrebet, og Donati og Defendi på midtbanen. Klubben har en rigtig god 12. mand hjemme på Stadio San Nicola, og holdet bør kunne kæmpe med om playoff pladserne.

Modena satser også på en tidligere Serie A-spiller som træner, da man har ansat argentinske Hernan Crespo. Han bør gøre det bedre end sidste sæsons skuffende 18. plads. Modena har mistet profilerne Schiavone og Signori på midtbanen, men har forsat Serie B-topscorer Granoche i angrebet. Især på hjemmebane kan man give alle mandskaber problemer i denne sæson.

Sicilianerne fra Trapani tabte kun en hjemmekamp i sidste sæson, og det bliver formentligt også på hjemmebanen, at man kommer til at hente de fleste point igen i denne sæson. Det kniber nemlig ude, hvor man kun vandt en enkelt gang sidste sæson. Med træner Serse Cosmi bør man ikke få problemer med at blive oppe igen i år.

Vicenza sluttede meget overraskende som nr. 3 i sidste sæson. Det kommer formentligt ikke til at ske i denne sæson, hvor mandskabet efter alt at dømme må stille sig tilfreds med at slutte midt i rækken.

Nederste halvdel

Ternana, Lanciano, Salernitana bør alle sammen kunne overleve i den kommende sæson. Ternana og Lanciano er to etablerede hold i Serie B, mens oprykkerne fra Salernitana - som er ejet af Claudio Lotito, der også ejer Lazio - har forstærket sig ganske fint, og har et af et meget entutiastisk hjemmebanepublikum.

Pro Vercelli og Latina overlevede begge i sidste sæson, hvilket også er målet i denne sæson. Pro Vercelli har en lille fordel hjemme på kunstgræsbanen i det nordlige Italien, mens Latina med sine mange uafgjorte kampe også bør være stærke nok til at kunne blive oppe, men de kan godt få det svært.

Crotone har mistet træern Massimo Drago, hvilket svækker klubben. Spørgsmålet er om den tidligere Genoa-spiller kroatiske Ivan Juric kan gøre det ligeså godt. Normalt er klubben god hjemme på Stadio Ezio Scida, og det er formentligt også her, man kommer til at hente de fleste point igen i denne sæson.

Nedrykningskandidater

Brescia rykkede ned i Lega Pro, men har overtaget Parmas plads i Serie B, da de gik konkurs. Skal Brescia undgå nedrykning i denne sæson, så skal man virkelig forstærke sig. 33-årige Andrea Caracciolo er forsat i klubben, og med 45 mål i de sidste tre sæsoner for klubben, kan han måske holde Brescia oppe.

Virtus Entella er en lille klub fra Chiavari i Ligurien, som egentlig rykkede ud af Serie B i sidste sæson, men blev reddet, da Catania har involveret i matchfixing. Det ligner dog endnu en hård sæson for klubben, som i optakten løb ind i en 5-0 lussing mod Cagliari i Coppa Italia.

Como er tilbage i Serie B igen efter elleve sæsoner i Lega Pro, Serie C2 og Serie D. Målet er overlevelse, men det ligner umiddelbart en meget hård sæson for klubben. Man har hentet målmandstalentet Scuffet i Udinese, men der venter træner Carlo Sabatini en meget stor opgave, og Como må formentligt tage turen ned igen.

Novara rykkede i 09-10 op i Serie B, og i 10-11 op i Serie A. Herefter gik det stærkt og få år efter var man rykket ned i Lega Pro. Nu er klubben dog tilbage i Serie B, hvor målet er overlevelse. Man spiller på en tricky kunstgræsbane hjemme på Stadio Silvio Piola. Danske Magnus Troest er hentet i Lanciano, og de har et farligt angreb i Evacuo og Pablo Gonzalez, som scorede 31 af holdets 58 mål i sidste sæson.

Teramo rykkede egentlig op i Serie B, men det kom siden frem, at klubben købte sig til tre point i anden sidste spillerunde mod Savona. Det bliver man nu straffet for, så Ascoli i stedet tager oprykningspladsen. Det bliver dog svært for den lille klub, der har været på intens spillerjagt - med klubejer Francesco Bellini i spidsen.