Serie A starter om ganske få uger (22. august), hvor en uhyre spændende sæson står for døren. Læs Mark Blucerchiatos optakt, hvor han går tæt på og vurderer samtlige italienske klubber, lister til- og afgange frem og giver et bud på hvert holds potentiale. Bl.a. virker Juventus en kende mindre usårlige end tidligere. Optakt, odds og italiensk fodboldbegejstring - få det hele her.

Forud for den nye sæson i Serie A er det stadig Juventus, som er favoritter til at vinde mesterskabet. Men "Den Gamle Dame" fra Torino har faktisk sagt farvel til hele tre markante profiler - Andrea Pirlo, Vidal og Carlos Tevez - og virker derfor en smule svækket i forhold til sidste sæson.

Det gør klubber som Roma og Inter til seriøse outsidere til årets "Scudetto".

Få alt at vide om samtlige 18 hold, de bedste indkøb, idealopstillingerne og nøglespillere.

Bud på slutstilling (klik for at gå direkte til et hold)

Mesterskabskampen (1-3)

Juventus

Roma

Inter

Outsiderne (4-7)

Milan

Lazio

Napoli

Fiorentina

Midterfeltet (8-12)

Sampdoria

Torino

Genoa

Verona

Sassuolo

Ingenmandsland (13-15)

Udinese

Chievo

Palermo

Nedrykningskandidater

Atalanta

Empoli

Bologna

Carpi

Frosinone

Serie A 2015/16 - vinderodds

Hold øje med Serie A-tips fra vores Italien-eksperter:

Mark Blucerchiato

Emil Birkeland Klintorp

Læs også Emil Birkeland Klintorps gennemgang af sidste sæson her: Serie A i bakspejlet

Vinder

Bedste odds Bookmaker
Juventus 1,67
Bet365
AS Roma 8
Scandic Bookmakers
Napoli 10
Danske Spil
Inter 15 Scandic Bookmakers
AC Milan 15 Bet365
Lazio 17
Partybets
Fiorentina 41 Partybets
Sampdoria 501
Unibet
Genoa 501 Unibet
Udinese 501 Unibet
Torino 750
NordicBet
Palermo 1501 Unibet
Empoli 1501 Unibet
Verona 2001 Unibet
Sassuolo 2001 Unibet
Atalanta 2001 Unibet
Bologna 2001 Partybets
Chievo 2001 Unibet
Frosinone 5001 Bet365
Carpi 5001 Scandic Bookmakers

Serie A-holdene 2015/16

- Analyse, transfer, trupnyt, idealopstillinger og -nøglespillere

ATALANTA

Bergamo-klubben sluttede på en 19. plads i sidste sæson - kun tre point foran Cagliari, som måtte en tur ned i Serie B. Atalanta har valgt at forsætte med den 69-årige Edy Reja som træner i den kommende sæson. Reja tiltrådte i klubben i foråret, da Stefano Colantuono blev fyret efter en række dårlige resultater.

Atalanta havde i sidste sæson store problemer med at skabe chancer i mange opgør, og det blev "kun" til fire sejre på hjemmebane i 19 opgør, hvilket bestemt ikke er godt nok for et mandskab, som normalt er kendt for at hente de fleste point hjemme i Bergamo. Løber man ind i samme problemer i den kommende sæson, så ser det umiddelbart ud til, at man igen i år kommer til at kæmpe om overlevelse.

På transfermarkedet har man ikke har været så aktiv, man har derimod sagt farvel til to unge, og ikke mindst talentfulde spillere, som Davide Zappacosta i forsvaret, og Daniele Baselli på midtbanen, som begge er skiftet til Torino.

Atalanta kunne ikke sige nej til ti millioner euro for de to spillere. Især savnet af Zappacosta virker som en svækkelse på et mandskab, som er tyndt besat i det defensive.

Man har hentet Kurtic i Sassuolo, mens også hollandske De Roon er kommet til fra Heerenveen. Begge midtbanespillere.

Men ellers ligner mandskabet meget det samme fra sidste sæson.

TILGANG: Kurtic (Sassuolo) De Roon (Heerenveen) Bassi (Empoli) Canini (FC Tokyo) Radunovic (Rad Beograd)

AFGANG: Biava (Tranfer fri) Emanuelson (Transfer fri) Baselli (Torino) Zappacosta (Torino) Bianchi (Bologna) De Luca (Bari) Benalouane (Leicester)

Forventet startopstilling: Sportiello, Raimondi, Stendardo, Masiello, Drame, Carmona, Cigarini, Kurtic, Moralez, Gomez, Denis.

Nøglespillere: Angriberen German Denis skal igen score målene, mens Luca Cigarini er midtbanemotoren.

Atalanta rykker ned til odds 7 hos Unibet*. Måske værdi?

Man kan få odds 7 på, at Atalanta rykker ned. Det er faktisk helt ok, synes jeg. De har ikke forstærket sig markant - og ligner et hold, der kommer til at ligge i den tunge ende. Jeg tør dog ikke lave en præcis chancevurdering.

________________________________________________________________________________________________

BOLOGNA

Efter kun en sæson i Serie B er Bologna tilbage i Serie A, men holdet imponerede langtfra i foråret og var ganske heldige med at rykke op efter to meget hårde playoff-finaler mod Pescara. Træner Delio Rossi blev ansat umiddelbart inden playoff, da klubben efter en række dårlige resultater i foråret valgte at skille sig af med Diego Lopez.

Indtil videre har man hentet et par gode navne til truppen - blandt andet målmand Mirante, som er hentet i konkursramte Parma, Brighi som er hentet i Sassuolo, Franco Brienza i Cesena, og unge Crisetig i Inter som var udlejet til Cagliari i sidste sæson. Alle tre til midtbanen. Derudover er forsvarsspiller Rossettini købt i Cagliari.

Bologna vil formentligt være mere aktive på transfermarkedet i august, da man mangler mere kvalitet i forsvaret, og ikke mindst i angrebet, hvis man vil overleve i den kommende sæson, da truppen umiddelbart ikke er god nok til at blive oppe. Målet er overlevelse, men det bliver formentligt en meget hård sæson for klubben, som kommer til at kæmpe hårdt.

Den amerikanske klubejer Joe Tacopina har været ude og sige, at man skal etablere sig i Serie A igen, og at man indenfor de næste tre, fire sæsoner skal ud og spille europæisk fodbold - derudover er et nyt stadionprojekt på trapperne.

TILGANG: Mirante (Parma) Brienza (Cesena) Brighi (Sassuolo) Crisetig (Inter) Rizzo (Sampdoria) Bianchi (Atalanta) Rossettini (Cagliari)

AFGANG: Kristicic (Sampdoria) Laribi (Sassuolo) Matuzalem (Fri transfer) Sansone (Bari) Troianiello (Palermo) Coppola (Verona)

Forventet startopstilling: Mirante, Mbaye, Gastaldello, Rossettini, Masina, Zuculini, Crisetig, Rizzo, Acquafresca, Cacia, Mancosu.

Nøglespillere: Nyankomne Antonio Mirante er blandt de bedste keepers i Serie A, og har i de seneste sæsoner gjort det rigtig godt i Parma. 

________________________________________________________________________________________________

CARPI

For seks sæsoner siden spillede Carpi i den italienske Serie D, og for to år siden rykkede man op i Serie B efter at have vundet over Lecce i playoff-finalerne i Lega Pro. Man overraskede alt og alle ved at overleve første sæson i Serie B, hvor man ellers blev udråbt som den største favorit til at rykke ned. I sidste sæson spillede man noget af det bedste fodbold, man har set i Serie B i de seneste mange sæsoner, hvilket betød at man fortjent rykkede op i Serie A for første gang i klubbens historie.

I sidste sæson valgte man at skære ned på budgettet med 40%, man havde kun fire udenlandske spillere i truppen, men alligevel lykkedes det for træner Fabrizio Castori at rykke op. Klubben er ganske enkelt vokset lidt for hurtigt på for kort tid. Og da man kun har plads til 4.000 tilskuere på Stadio Sandro Cabassier, er det ikke muligt at spille hjemmekampene i Carpi, hvilket betyder at man skal spille i Modena.

Carpi er udråbt til til nedrykker i den kommende sæson, men små klubber som Chievo og ikke mindst Sassuolo er også begge blevet dømt nede, men har klaret frisag, og det samme så man med Empoli i sidste sæson, så man skal bestemt ikke afskrive Carpi fra at overleve.

I sidste sæson blev det kun til seks nederlag i 42 kampe i Serie B, og man lukkede kun 28 mål ind. Den fine statistik bliver der formentligt lavet om på, når man mere eller mindre vil være underdogs i alle Serie A-kampe. Kan Carpi redde sig i den kommende sæson, vil det være endnu en sensation.

På transfermarkedet har man indtil videre været det mandskab, som har forstærket sig bedst af de tre oprykkere. Spolli er hentet til forsvaret i Catania. Målmand Brkic kommer fra fra Udinese. Wallace er hentet til forsvaret fra Chelsea, Marrone kommer fra Juventus og Lazzari fra Fiorentina - de er begge midtbanespillere. I angrebet har man købt polakken Kamil Wilczek i Piast Gliwice, som blev topscorer i den polske liga i sidste sæson med 15 mål.

TILGANG: Spolli (Catania) Wallace (Chelsea) Wilczek (Piast Gliwice) Brkic (Udinese) Lazzari (Fiorentina) Marrone (Juventus) Matos (Fiorentina) Bubnjic (Udinese) Gabriel Silva (Udinese) Martinho (Catania)

AFGANG: Suagher (Atalanta) Molina (Atalanta) Gabriel (Milan) Struna (Palermo) Laner (Verona) Pasini (Genoa) Gatto (Chievo) Inglese (Chievo)

Forventet startopstilling: Brkic, Wallace, Bubnjic, Gagliolo, Letizia, Porcari, Marrone, Lazzari, Matos, Wilczek, Mbakogu.

Nøglespillere: 22-årige Jerry Mbakogu blev holdets topscorer i sidste sæson med 15 mål. Anfører Filippo Porcari har de sidste sæsoner været en af de bedste midtbanespillere i Serie B.

________________________________________________________________________________________________

CHIEVO

Den lille Verona-klub fik sidste sæson reddet sig endnu engang, selvom man gik en lille smule i stå til sidst. Til den kommende sæson er målet endnu en gang at blive i Serie A - det kan dog umiddelbart godt se ud til at blive meget tæt i bunden i år, selvom mandskaber som Carpi og Frosinone bliver nævnt som de største kandidater til at rykke ned blandt flere eksperter i Italien.

Indtil videre har man hen over sommeren sagt farvel til Bardi, Zukanovic og Schellotto, men hentet M´Poku i Standard Liege, som sidste sæson var udlejet til Cagliari uden den helt store succes. Derudover har man hentet argentinske Castro i Catania til midtbanen og Gobbi i Parma og Cacciatore i Sampdoria - begge til forsvaret.

Træner Rolando Maran har bevist både med Catania, og i sidste sæson med Chievo, at han til tider bliver undervurderet som træner, og jeg forventer, at han i den kommende sæson endnu en gang holder Chievo i Serie A.

Chievo har holdt fast i mere eller mindre samme trup fra sidste sæson, hvor Alberto Paloschi i angrebet skal score de afgørende mål. Yderligere har man forsat profiler som Birsa, Izco, Hetemaj, Dainelli og Gamberini i truppen som alle er dygtige og etablerede spillere i Serie A.

Klubben bør måske hente to, tre spillere mere inden markedet lukker, da man bestemt ikke har den bredeste trup i Serie A. Holdet virker godt nok sammenspillet, men et stort minus er forsvaret, som godt kunne trænge til lidt yngre kræfter, da spillere som Dainelli og Cesar synger på sidste vers.

TILGANG: M´Poku (Standard Liege) Gobbi (Parma) Cacciatore (Sampdoria) Castro (Catania) Lazarevic (Sassuolo)

AFGANG: Schelotto (Inter) Bardi (Espanyol) Botta (Inter) Fetfatzidis (Genoa) Calderoni (Latina) Zukanovic (Sampdoria)

Forventet startopstilling: Bizzarri, Dainelli, Cesar, Frey, Gobbi, Castro, Izco, Radovanovic, Hetemaj, M´Poku, Paloschi.

Nøglespillere: Slovenske Bostjan Cesar er stor og stærk i midterforsvaret. Alberto Paloschi blev holdets topscorer i sidste sæson og skal også score målene i denne sæson.

________________________________________________________________________________________________

EMPOLI

Den toscanske klub overraskede alt og alle i sidste sæson med en god omgang fodbold, en del nye italienske navne truppen. Empoli overlevede ganske fortjent, selvom de fleste havde dem som sikre nedrykkere, da sæsonen gik i gang. En af de store grunde dertil skyldes træner Maurizio Sarri, som med få midler gjorde det nærmest umulige. Til denne sæson er Sarri dog væk, og det samme er flere af profilerne fra sidste sæson.

Det ser umiddelbart ikke nemt ud for Empoli at klare frisag endnu engang. Man har hentet Marco Giampaolo som ny træner, der tidligere har trænet klubber som Cagliari, Siena og Catania - uden den helt store succes.

Det helt store spørgsmål er, om Giampaolo kan forsætte Sarris gode arbejde i klubben. Hans cv taler ikke for det, og han kan umiddelbart godt risikere at være den første træner, som bliver fyret i den kommende sæson.

Empolis mål er at overleve igen i år, men det bliver hårdt, og det ligner en sæson, hvor man kommer til at ligge nede i den tunge ende af tabellen. Man har mistet store profiler på holdet som Rugani ,Sepe, Valdifiori, Vecino, Hysaj og Tavano, som scorede et hav af mål i Serie B, og ikke mindst som nævnt træner Maurizio Sarri, som er skiftet til Napoli.

Klubben har været en smule aktiv på markedet, hvor polske Skorupski er hentet i Roma til målet, Andrea Costa fra Parma til forsvaret, Ronaldo er hentet i Serie B klubben Pro Vercelli til midtbanen. Man har dog forsat spillere som Tonelli og Mario Rui i forsvaret, der begge gjorde det rigtig godt i sidste sæson. Yderligere er Saponara, Croce, og Maccarone også forsat at finde i truppen, og man har stadigvæk planer om at forstærke holdet yderligere, inden markedet lukker.

AFGANG: Rugani (Juventus) Sepe (Fiorentina) Tavano (Avellino) Vecino (Fiorentina) Valdifiori (Napoli) Verdi (Milan) Hysaj (Napoli)

TILGANG: Ronaldo (Pro Vercelli) Skorupski (Roma) Costa (Parma) Bittante (Fiorentina) Krunic ( Borak Cacak)

Forventet startopstilling: Skorupski, Mario Rui, Tonelli, Costa, Barba, Signorelli, Ronaldo, Croce, Saponara, Pucciarelli, Maccarone.

Nøglespillere: 25-årige Lorenzo Tonelli er en dygtig og ombejlet midterforsvarer. Angriberen Massimo Maccarone skal trods de 35 år forsat score målene. Venstrekanten Daniele Croce er en vigtig offensiv brik. 

________________________________________________________________________________________________

FIORENTINA

Firenze-klubben spillede sig i sidste sæson flot i semifinalen i Uefa Cuppen og sluttede på en fjerdeplads, som det var tilfældet i den foregående sæson.

Fiorentina gjorde det rigtig flot under træner Vincenzo Montella, men efter tre år i klubben valgte Montella at stoppe, og man har nu hentet portugisiske Paulo Sousa, som tidligere har spillet for Juventus, og som de seneste to sæsoner har vundet mesterskabet først i Israel med Maccabi Tel Aviv og senest i Schweiz med FC Basel.

Det bliver spændende at se, hvad Sousa kan i den italienske Serie A, men mandskabet bør have potentiale til igen at gøre en god figur i Europa og spille med om de europæiske pladser i Serie A, hvor en Top 6 plads bestemt er mulig.

Fiorentina har på papiret et ganske stærkt og godt sammenspillet mandskab. De mangler dog noget i det offensive, hvor Mario Gomez er skiftet til tyrkiske Besiktas. Tyskeren har bestemt ikke levet om til det niveau, som han havde i Bundesligaen, og Giuseppe Rossi har været mere skadet, end han har spillet de sidste to sæsoner, hvilket ikke er optimalt, hvis man vil drømme om spille med om Champions League-pladserne.

Man har sagt farvel til Savic i forsvaret, som blev solgt til Atletico Madrid, Neto i målet er skiftet til Juventus, og egyptiske Salah er ligeledes væk efter en del ballade de seneste uger. Man har hentet brasilianske Gilberto i Botafogo til defensiven, Mario Suarez er kommet til fra Atletico Madrid til midtbanen, og Sepe er kommet til fra Empoli som afløser for Neto i målet.

Klubben arbejder på at hente Destro til angrebet i Roma, Balotelli har også været nævnt, men generelt er Fiorentina ikke færdig på markedet endnu, og der kommer formentligt et par spændende navne mere til truppen, inden markedet lukker.

AFGANG: Savic (Atletico Madrid) Salah (Chelsea) Neto (Juventus) Lazzari (Carpi) Matos (Carpi) Richards (Aston Villa) Kurtic (Atalanta) Salifu (Perugia) Pizarro (Fri transfer) Aquilani (Fri transfer) Gilardino (Guangzhou) Diamanti (Guangzhou)

TILGANG: Mario Suarez (Atletico Madrid) Vecino (Empoli) Sepe (Empoli) Gilberto (Botafogo) Roncaglia (Genoa) Astori (Cagliari)

Forventet startopstilling: Sepe, Gilberto, Rodriguez, Astori, Pasqual, Fernandez, Borja Valero, Mario Suarez, Badelj, Rossi, Babacar.

Nøglespillere: Giuseppe Rossi bliver holdets topscorer, hvis han holder sig skadesfri. Spanske Borja Valero har været en af bedste og meste stabile midtbanespillere i Serie A de seneste to sæsoner.

________________________________________________________________________________________________

FROSINONE

Med to oprykninger i træk er Frosinone for første gang i klubbens historie at finde i Serie A, hvilket er ganske imponerende, men det bliver formentligt også kun til én sæson i den bedste række. Man har på papiret det svageste hold af de tre oprykkere, og det ligner en meget hård sæson for klubben.

Træner Roberto Stellone har gjort det rigtig godt i klubben, og de færreste havde forventet, at man vil rykke op i Serie A efter kun en sæson i Serie B. Frosinone spillede dog rigtig godt igennem hele sæsonen, var meget stabile, og derfor var det ganske fortjent, at man rykkede op.

Frosinone har ikke været særlig aktiv på transfermarkedet indtil videre, og det tyder på, at man vil spille med mange af spillerne, som var med til at rykke klubben op i sidste sæson. Den trup får dog problemer i Serie A, da mange af spillerne aldrig har spillet i den bedste række. Indtil videre ser det ud til, at angrebet kommer til at bestå af Federico Dionisi og Daniel Ciofani, som tilsammen stod for 27 af klubbens 62 mål i sidste sæson.

Man har hentet Leali til målet hos Juventus på et lejemål, unge Verde er lejet hos naboerne i Roma og Chisbsah er hentet i Sassuolo - begge til midtbanen. Derudover er Rosi er lejet i Genoa, og Diakite er kommet på en fri transfer, mens schweiziske Pavlovic kommet til fra Grasshoppers. Alle forsvarsspilere.

Drømmen er at hente svenske Marcus Berg i Panathinaikos til angrebet - prisen lyder dog på 6 millioner euro, så der kommer formentligt ikke til at være de helt store handler i Frosinone, inden sæsonen starter. Den lille klub starter ud med at spille hjemme mod Torino i første spillerunde, mens man i tredje spillerunde tager imod Roma på et formentligt fyldt Stadio Matusa.

TILGANG: Diakite (Fri transfer) Leali (Juventus) Verde (Roma) Chibsah (Sassuolo) Rosi (Genoa) Pavlovic (Grasshoppers)

AFGANG: Pamic (Sparta Prag) Cosic (Pescara)

Forventet startopstilling: Leali, Rosi, Diakite, Blanchard, Pavlovic, Verde, Chibsah, Gucher, Soddimo, Dionisi, Ciofani.

Nøglespillere: Federico Dionisi og Daniel Ciofani scorede 27 af klubbens 62 mål i sidste sæson. De skal igen holde niveau. Nicola Leali er et af de største målmandstalenter i Italien.

_______________________________________________________________________

GENOA

Genoa sluttede på en flot sjetteplads i sidste sæson, men da man ikke fik licens til at spille europæisk, blev det naboerne fra Sampdoria, som fik pladsen, hvilket gjorde ekstra ondt på Genoa-fansene.

Normalt skifter klubben meget ud på transfermarkedet, men man har holdt lidt igen denne sommer, hvor det indtil videre kun er de to profiler Bertolacci, som er skiftet til Milan, og Iago Falque, som er skiftet til Roma. Ellers har man holdt godt og grundigt fast på mandskabet fra sidste sæson med tilføjelserne Pandev, Gakpe, Cissokho og Munoz.

Genoa har et fint mandskab til den kommende sæson, og kan man holde takterne, så kommer man til at give en del hold problemer især hjemme i Genova. Det kan blive meget svært at slutte på den flotte sjetteplads igen i år, da mandskaber som Torino, Inter og Milan, som alle sluttede under Genoa i sidste sæson, har forstærket sig rigtig godt, og virker en tand bedre på papiret op til den kommende sæson.

Mandskabet har potentiale til at slutte i top 10 igen i år og bør bestemt ikke komme i nogen form for problemer med at blive oppe. Det virkede også til, at træner Gian Piero Gasperini i sidste sæson havde fundet mere stabilitet på holdet - man tabte kun fire hjemmekampe, og holdet virkede mere stabile, end de har gjort i de seneste sæsoner, hvor man især i forsvaret har været til at tale med.

Et par klubber har været ude efter argentinske Perotti hen over sommeren, men det tyder på, at han bliver i klubben, og kommer til at spille i det offensive sammen med Pavoletti og Pandev.

TILGANG: Pandev (Galatasaray) Cissokho (Nantes) Gakpe (Nantes) Figueiras (Sevilla) Fetfatzidis (Chievo) Tachtsidis (Verona) Munoz (Sampdoria) Ujkani (Palermo) Ntcham (Manchester City)

AFGANG: Niang (Milan) Bertolacci (Milan) Iago Falque (Roma) Roncaglia (Fiorentina) Ariaudo (Sassuolo) Krajnc (Cagliari)

Forventet startopstilling: Perin, De Maio, Burdisso, Munoz, Figueiras, Rincon, Tino Costa, Cissokho, Perotti, Pavoletti, Pandev.

Nøglespillere: Argentinske Diego Perotti er holdets offensive profil. 22-årige Mattia Perin ligner fremtidens landsholdsmålmand for Azzurri og er uhyre stabil. Nicolas Burdisso kan med sin erfaring skabe stabilitet i defensiven.

________________________________________________________________________________________________

INTER

Inter skal uden tvivl ud og gøre det meget bedre, end det var tilfældet i sidste sæson, hvor man sluttede på en meget skuffende ottendeplads. Til den kommende sæson bør man være stærke nok til at kunne spille med om Champions League-pladserne og kan formentligt også være med til at true Juventus i toppen om mesterskabet.

Træningsturen i Asien har ikke været den bedste, hvor man har tabt mod både Milan og Real Madrid, men generelt tager italienske klubber det let, når det gælder venskabskampe, og derfor skal man ikke lægge så meget i de nederlag.

Man har hentet gode navne til truppen som Jovetic, der er kommet fra Manchester City, Miranda er hentet i Atletico Madrid, Kondogbia kommer fra Monaco, mens forsvarsspillerne Montoya fra Barcelona og Murillo fra Granada også er hentet ind. Derudover har man forsat Icardi i angrebet, som blev delt topscorer i sidste sæson med 22 mål.

Roberto Mancini kom til i sidste sæson, da Walter Mazzarri blev fyret efter en række dårlige resultater, og kan i denne sæson være med til at bygge holdet op fra start, og forsætte den ganske gode stime man var inde i sidst på foråret.

I denne sæson skal klubben være mere stabile og ikke smide så mange point væk hjemme i Milano mod især de små hold, som det var tilfældet i sidste sæson.

Mandskabet virker på papiret til at være en tand bedre i forhold til sidste år, hvilket giver Inter-fansene optimisme og en tro på noget stort. Inter vil formentligt hente en eller to profiler mere, inden markedet lukker, og da man ikke skal ud og spille europæisk i denne sæson, så har man bestemt en lille fordel, da man kun skal have fokus på Serie A, samtidig med at klubber som Roma, Lazio, Napoli og Fiorentina alle skal ud og spille europæisk.

TILGANG: Jovetic (Manchester City) Kondogbia (Monaco) Murillo (Granada) Montoya (Barcelona) Miranda (Atletico Madrid) Biraghi (Chievo)

AFGANG: Podolski (Galatasaray) Bonazzoli (Sampdoria) Jonathan (Fri transfer) Campagnaro (Fri transfer) Kuzmanovic (Basel) Obi (Torino) Crisetig (Bologna) Khrin (Granada) Bardi (Espanyol)

Forventet startopstilling: Handanovic, Montoya, Miranda, Murillo, D´Ambrosio, Brozovic, Kovacic, Kondogbia, Jovetic, Icardi, Palacio.

Nøglespillere: Profilen Mauro Icardi blev delt Serie A topscorer i sidste sæson med 22 mål. Slovenske Samir Handanovic er en af ligaens bedste målmænd. Den nyankomme angriber Stefan Jovetic kan også blive værdifuld.

________________________________________________________________________________________________

JUVENTUS

Den Gamle Dame er igen i år favoritter til at vinde mesterskabet for femte gang i træk, men Juventus har skilt sig af med ikke mindre end tre af de største profiler hen over sommeren, nemlig Andrea Pirlo, Arturo Vidal og Carlos Tevez.

Man har til gengæld hentet kroatiske Mandzukic i Atletico Madrid, Khedira i Real Madrid, Paulo Dybala i Palermo, og Simone Zaza er købt fri i Sassuolo. Det er bestemt fire gode spillere, men som umiddelbart ikke er på samme niveau med de spillere, som de skal afløse, og så skal de først spilles ordentligt ind på holdet, og det kan tage tid.

Man er fortsat ikke færdig med at kigge på markedet endnu, hvor både Götze i Bayern Munchen og Draxler fra Schalke 04 har været nævnt, så umiddelbart kan det godt tyde på, at man henter et par spillere mere, inden markedet lukker.

Juventus havde en super sæson sidste år, hvor man vandt the double, og samtidig spillede sig i Champions League-finalen, hvor det dog blev til et 1-3 nederlag mod Barcelona.

Juventus sluttede 17 point foran Roma på andenpladsen i sidste sæson, men i den kommende sæson kan det godt tyde på, at det bliver mere jævnbyrdigt, end det har været tilfældet de sidste to sæsoner. Roma bør være med i toppen igen, og de to Milano-klubber har forstærket sig ganske fint, og kan måske drille Den Gamle fra Torino, som i de sidste to sæsoner har været et niveau over samtlige hold i Serie A.

Juventus starter på hjemmebane mod Udinese, og allerede i anden spillerunde skal man møde Roma på Stadio Olimpico i Rom, og her vil man få et godt billede af, hvor tæt Roma er på Juventus.

TILGANG: Dybala (Palermo) Zaza (Sassuolo) Mandzukic (Atletico Madrid) Khedira (Real Madrid) Neto(Fiorentina) Rugani (Empoli)

AFGANG: Pirlo (New York City) Tevez (Boca Juniors) Romulo (Verona) Storari (Cagliari) Ogbonna (West Ham) Vidal (Bayern Munchen) Marrone (Carpi) Leali (Frosinone) Pepe (Fri transfer) Matri (Milan) Sørensen (FC Koln)

Forventet startopstilling: Buffon, Chiellini, Evra, Bonucci, Lichtsteiner, Khedira, Marchisio, Pogba, Dybala, Mandzukic, Morata.

Nøglespillere: Paul Pogba og Claudio Marchisio er to ustoppelige midtbanemotorer. Fysisk stærke Mario Mandzukic i angrebet skal afløse Carlos Tevez, og kan han finde netmaskerne som i Bayern Munchen, så bliver han farlig. Gigi Buffon viser fortsat stor stabilitet i målet, selvom han er blevet 38 år.

________________________________________________________________________________________________

LAZIO

Lazio havde en fantastisk sæson og sluttede på en flot tredjeplads, samtidig med at man endnu en gang var i Coppa Italia-finalen, hvor det dog blev til et nederlag mod Juventus på Stadio Olimpico i Rom.

Det store spørgsmål i den kommende sæson er, hvordan reagerer mandskabet på at skulle spille eventuelt Champions League og Serie A samtdig? Man har endnu ikke hentet de store navne til truppen, da man venter på at kvalificere sig til gruppespillet.

 

Mandskabet ligner mere eller mindre det samme fra sidste sæson. Man har dog sagt farvel til Stefano Mauri og  Ledesma - to spillere som har haft stor betydning på holdet de seneste mange sæsoner. Franske Ciani er væk og det samme er brasilianske Ederson, hvilket dog er det ikke den store svækkelse.

Man har hentet unge og kontroversielle Morrison i West Ham. Derudover de hollanske Hoedt og Kishna købt i Holland. Ellers har der været en smule stille omkring Lazio på transfermarkedet.

Om Lazio kan slutte på en top 3 plads i den kommende sæson ser umiddelbart ganske svært ud, da mandskaber som Inter og Milan har forstærket sig rigtig godt, og hold som Juventus og Roma virker en tand bedre end Lazio. Derudover må man ikke glemme hverken Napoli eller Fiorentina, som bestemt også er gode mandskaber.

Kommer man med i Champions League, så trækker det formentligt tænder ud, og det betyder, at man kommer til at miste point i Serie A. Det bliver formentligt pladserne lige udenfor Champions League, som man kommer til at kæmpe om i denne sæson, hvilket bestemt også vil være godkendt for en klub som Lazio.

TILGANG: Hoedt (AZ Alkmaar) Morrison (West Ham) Kishna (Ajax Amsterdam) Patric (Barcelona) Gonzalez (Torino) Milinkovic Savic (Genk)

AFGANG: Mauri (Fri transfer) Ederson (Fri transfer) Ledesma (Fri transfer) Ciani (Fri transfer) Cavanda (Trabzonspor) Minala (Latina) Novarettti (Leon) Sculli (Fri transfer) Tounkara (Crotone)

Forventet startopstilling: Marchetti, Basta, De Vrij, Mauricio, Radu, Parolo, Biglia, Lulic, Candreva, Klose, Felipe Anderson.

Nøglespillere: Argentinske Lucas Biglia på den centrale midtbane har et flot blik for spillet. Brasilianske Felipe Anderson og Antonio Candreva skal igen score en del af målene for klubben.

________________________________________________________________________________________________

MILAN

Milan sluttede på en skuffende tiendeplads sidste sæson, og det er anden sæson i træk, at man ikke skal ud og spille europæisk fodbold. Filippo Inzaghi stod kun i spidsen for klubben i en sæson. I stedet er serbiske Sinisa Mihajlovic hentet i Sampdoria, hvor han har gjort et ganske fint arbejde.

Drømmen i Milan var dog at hente Carlo Ancelotti, og spørgsmålet er da også, om ikke Ancelotti sidder på bænken i næste sæson, hvis det endnu en gang bliver til en skuffende sæson for Milan.

De sidste par uger er der blevet snakket meget om, at Zlatan Ibrahimovic skulle være på vej tilbage til klubben. Svenskeren har dog været ud at sige, at han har det godt i PSG.

Milan har allerede hentet colombianske Bacca i Sevilla og brasilianske Luiz Adriano i ukrainske Shakhtar Donetsk. To rigtig dygtige angribere, som formentligt nok skal få Milan på rette spor i det offensive.

Midtbanespilleren Bertolacci er hentet i Genoa, men man trænger dog forsat til at hente en eller to spillere til det noget skrøbelige forsvar. Milan skulle efter sigende stadig være i dialog med Roma om talentfulde Romagnoli.

Klubben har desuden skilt sig af med spillere som Essien, Muntari, El Shaarawy, Van Ginkel, Pazzini, Destro, Rami, Bonera og Armero.

Kan træner Sinisa Mihajlovic få styr over specielt det defensive hos Milan, så bør klubben have gode muligheder for at spille med om en top 5-placering i den kommende sæson, da man kun har Serie A at fokusere på, men det kræver samtidig, at man viser mere stabilitet, end det har været tilfældet de sidste to sæsoner, som har været en kæmpe skuffelse.

TILGANG: Luiz Adriano (Shakhtar Donetsk) Bacca (Sevilla) Bertolacci (Genoa) Niang (Genoa) Mauri (Parma) Verdi (Empoli)

AFGANG: Essien (Panathinaikos) Rami (Sevilla) Bonera (Fri transfer) Muntari (Ittihad) El Shaarawy (Monaco) Destro (Roma) Van Ginkel (Chelsea) Pazzini (Verona) Armero (Flamengo)

Forventet startoopstilling: Diego Lopez, Abate, Alex, Paletta, De Sciglio, Montolivo, De Jong, Bertolacci, Bonaventura, Luiz Adriano, Bacca.

Nøglespillere: Angrebet med colombianske Bacca og brasilianske Luiz Adriano ser spændende ud. Hollandske Nigel De Jong på den centrale midtbane er vigtig som oprydder og "benbrækker."

________________________________________________________________________________________________

NAPOLI

Napolitanerne har sagt farvel til Rafa Benitez på trænerposten. Til gengæld er Maurizio Sarri hentet, som i de seneste tre sæsoner har stået i spidsen for Empoli og gjort det ganske imponerende med små midler.

Maurizio Sarri gjorde det godt i sidste sæson i Empoli, og det bliver meget spændende at se, hvad den 56-årige træner kan bygge op i Napoli - og om klubejer Aurelio De Laurentiis har tålmodighed til at vente på resultaterne.

Napoli skal ud og spille europæisk, og det trækker normalt tænder ud for klubben. Det så man i sidste sæson, hvor man dog havde en godkendt sæson med en fjerdeplads, og hvor man kæmpede med om den sidste Champions League-plads. Ligeledes var klubben i semifinalen i Uefa Cuppen, hvor man røg ud mod ukrainske Dnipro.

Napoli har hentet et par gode navne op til den nye sæson: Spanske Pepe Reina er tilbage i målet efter at have siddet på bænken i Bayern Munchen den seneste sæson. Brasilianske Allan er hentet i Udinese til midtbanen, Hysaj og Valdifiori er begge hentet i Empoli. Derudover har man også købt rumænske Chiriches i engelske Tottenham til forsvaret.

Europa Cup-deltagelsen, Serie A og en ny træner kan godt gå hen og blive en farlig cocktail for Napoli. Jeg tror således ikke, at det er i år, de genvinder mesterskabet. Man har fået bygget et ganske stærkt mandskab op, som igen i denne sæson bør have gode muligheder for at slutte i Top 5, og som offensivt forsat har argentinske Higuain, der ellers har været rygtet væk hen over sommeren.

Det bliver spændende at se, om Sarri kan forsætte det gode arbejde i en meget større klub end Empoli, og hvor presset fra tilhængerne er helt anderledes, men umiddelbart virker det til at kunne blive et godt match.

TILGANG: Allan (Udinese) Hysaj (Empoli) Valdifiori (Empoli) Reina (Bayern Munchen) Gabriel (Milan) El Khaddouri (Torino) Chiriches (Tottenham)

AFGANG: Mesto (Fri transfer) Michu (Swansea) Gargano (Monterrey) Britos (Udinese) Zapata (Udinese) Uvini (Twente) Vargas ( Al Rayyan)

Forventet startopstilling: Reina, Hysaj, Chiriches, Albiol, Strinic, Allan, Valdifiori, Hamsik, Insigne, Gabbiadini, Higuain.

Nøglespillere: Gonzalo"El Pipita" Higuain er en vigtig brik i holdets offensiv. Slovakiske Marek Hamsik på midtbanen skal i gang med sin niende sæson i klubben - han er klubbens anfører, rutineret og gennembrudsstærk.

________________________________________________________________________________________________

PALERMO

Sicilianerne sluttede midt i rækken i sidste sæson på en flot 11. plads og overlevede uden de store problemer. Det så ellers meget svært ud for Palermo i starten af sæsonen, hvor det kun blev til seks point i de første syv kampe.

Klubejer Maurizio Zamparini, som normalt er kendt for at sparke trænerne i et væk, valgte at tro på Giuseppe Iachini. Med flot og underholdende fodbold blev klubben i Serie A, hvilket også er målet til den kommende sæson.

Man har dog sagt farvel til argentinske Paulo Dybala, som med 13 sæsonmål i sidste sæson var en af de store grunde til, at klubben blev i Serie A. Det kan godt blive et problem, at han er væk, men et bud på over 30 millioner euro fra Juventus, kunne man ikke sige nej til.

Palermo har dog et godt sammenspillet mandskab, som formentligt kommer til at kæmpe lidt hårdere i den kommende sæson for at overleve, men som bestemt har mere end gode muligheder for at blive oppe, da man har beholdt mere eller mindre samme mandskab fra sidste sæson. Altså bortset fra Dybala og anfører Barreto på midtbanen, som er skiftet til Sampdoria på en fri transfer.

Midtbanepsilleren Svenske Hiljemark er kommet til fra PSV, marrokanske El Kaoutari er hentet i franske Montpellier til forsvaret, og man har købt den 19-årige angriber Cassini i brasilianske Corinthians for 6 millioner euro.

Klubben er forsat aktiv på markedet og er især på udkig efter forstærkninger til forsvaret, hvor man trænger til en eller to spillere mere inkl. en angriber. Her har man vist interesse for Campbell fra Arsenal.

TILGANG: Cassini (Corinthians) Hiljemark (PSV) El Katouri (Montpellier) Struna (Carpi) Brugman (Pescara) Benali (Brescia) Trajkovski (Zulte Waregem) Goldaniga (Perugia) Velasquez (Gaz Metan)

AFGANG: Makienok (Charlton) Barreto (Sampdoria) Dybala (Juventus) Joao Silva (Bari) Ujkani (Genoa) Ortiz (Cerro Porteno) Terzi (Siena)

Forventet startopstilling: Sorrentino, Vitiello, Gonzalez, Andelkovic, Rispoli, Rigoni, Brugman, Hiljemark, Lazaar, Vazquez, Belotti.

Nøglespillere: Angriberen Franco Vazquez scorede ti sæsonmål i sidste sæson og gjorde det godt sammen med Dybala. Hans mål bliver vigtige for sicilianerne. 36-årige Stefano Sorrentino i målet har masser af erfaring og stabilitet.

_______________________________________________________________________________________________

ROMA

Roma blev udråbt som den store outsider i sidste sæson til mesterskabet. Man startede også ganske godt ud i efteråret, hvor man spillede rigtig godt, men efter 1-7 nederlaget hjemme på Stadio Olimpico mod tyske Bayern Munchen i Champions League, var det som om, at et eller andet gik galt hos romerne.

Man løb ind i en spillemæssigt formkrise og en del skader i truppen, hvilket betød, at man røg ud af Champions League, og i foråret spillede man alt for mange kampe uafgjort.

På et tidspunkt så det ud til, at man ikke ville slutte i Top 3, men spillet blev dog en smule bedre sidst på sæsonen, og Roma endte på andenpladsen.

Romerne har indtil videre hentet polske Szczesny hos engelske Arsenal til målet, Iago Falque er købt i Genoa til midtbanen, egyptiske Salah er hentet i Chelsea efter at have gjort det godt i Fiorentina i sidste sæson, og bosniske Dzeko er hentet i Manchester City til angrebet.

Kigger man på mandskabet, så ligner romerne igen i år den største outsider til mesterskabet, men det kræver først og fremmest mere stabilitet, og at man ikke løber ind i samme antal skader som i sidste sæson samt for mange uafgjorte kampe.

Roma kigger i øjeblikket på forstærkninger til forsvaret, og arbejder på at komme af med Mattia Destro, som Bologna er ude efter. Doumbia og hurtige Gervinho kan også være på vej væk fra den italienske hovedstad, og det er disse penge man skal bruge til at forstærke sig endnu mere.

Roma starter ude mod Hellas Verona i første spillerunde, og i anden runde tager man imod Juventus på et formentligt fyldt Stadio Olimpico i Rom.

AFGANG: Holebas (Watford) Skorupski (Empoli) Viviani (Verona) Tallo (Lille) Crescenzi (Pescara) Curci (Fri transfer) Djokovic (Bologna) Astori (Cagliari)

TILGANG: Szczesny (Arsenal) Iago Falque (Genoa) Romagnoli (Sampdoria) Destro (Milan) Viviani (Latina) Somma (Pescara) Crescenzi (Pescara) Balzaretti (Fri transfer)

Forventet startopstilling: Szczesny, Florenzi, Romagnoli, Manolas, Cole, Nainggolan, De Rossi, Pjanic, Iago Falque, Totti, Dzeko.

Nøglespillere: Francesco Totti spiller trods sine 38-årige fortsat godt med stort overblik og kvalitet, selvom hurtigheden er ikke, hvad den har været. Daniele De Rossi er en af de bedste midtbanespillere i Serie A. Belgiske Radja Nainggolan viste stor stabilitet i sidste sæson og klart en af de bedste for Roma igennem hele sæsonen.

________________________________________________________________________________________________

SAMPDORIA

Sampdoria sluttede på en flot syvendeplads i sidste sæson. Naboerne fra Genoa sluttede som nummer seks, men fik ikke licens til at spille europæisk, så i stedet løb Sampdoria med Uefa-pladsen.

Sampdoria er dog allerede slået ud, da man ikke kunne rette op på 0-4-nederlaget i første kval-kamp mod serbiske FK Vojvodina. Inden sæsonen overhovedet er startet kan Walter Zenga, som har afløst Sinisa Mihajlovic, allerede nu være på vej ud af klubben.

Sampdoria har efter min personlige mening hentet en træner, som ikke er god nok til at træne i Serie A. At starte med den største europæiske blamage i klubbens historie er bestemt ikke til Zengas fordel, og spørgsmålet er hvor længe han holder i Genova, da fansene allerede nu kræver hans afgang.

På transfermarkedet har man sagt farvel til Okaka, som er skiftet til belgiske Anderlecht. Pedro på midtbanen er skiftet til West Ham, Eto´o er væk efter kun fem måneder i klubben, mens unge Rizzo er solgt til Bologna, og Duncan skiftet til Sassuolo.

Genova-klubben har hentet finske Moisander i Ajax til midterforsvaret, Barreto og Fernando er kommet til midtbanen fra henholdsvis Palermo og Shakhtar Donetsk, og Zukanovic er hentet i Chievo.

Sampdoria mangler noget mere i angrebet, hvor Eder og Muriel ikke er nok, og på midtbanen trænger man også til at hente noget kvalitet. 33 årig Antonio Cassano er tilbage i klubben på en to årig kontrakt, træner Walter Zenga var ellers meget skeptisk omkring at hente ham, især pga hans opførsel senest han spillede i Genova.

Det ligner en sæson, hvor klubben formenligt vil slutte i midten af rækken, og ikke bør komme i problemer med at holde sig væk fra bunden af tabellen.

AFGANG: Pedro (West Ham) Okaka (Anderlecht) Eto´o (Antalyaspor) Romagnoli (Roma) Romero (Manchester United) Rizzo (Bologna) Cacciatore (Chievo) Sansone (Bari) Duncan (Sassuolo) Munoz (Genoa) Frison (Catania)

TILGANG: Moisander (Ajax) Zukanovic (Chievo) Fernando (Shakhtar Donetsk) Barreto (Palermo) Krsticic (Bologna) Cassani (Parma) Bonazzoli (Inter) Puggioni (Chievo) Pereira (Benfica) Cassano (Fri transfer)

Forventet startopstilling: Viviano, Moisander, Cassani, Regini, Zukanovic, Soriano, Fernando, Barreto, Cassano, Muriel, Eder.

Nøglespillere: Eder er den farligste angriber i klubben, men brænder dog til tider lidt for store chancer. Matias Silvestre i det centrale forsvar spiller med stor fysik. 24-årige Roberto Soriano har udviklet sig meget de sidste sæsoner rent offensivt.

________________________________________________________________________________________________

SASSUOLO

Reggio Emilia-klubben sluttede i sidste sæson som nummer tolv og spillede ganske stabilt igennem hele sæsonen uden at komme i problemer. Mandskabet virkede meget mere etableret i Serie A, end det var tilfældet i forrige sæson, hvor man rykkede op og løb ind i et hav af nederlag.

Sassuolos mål er igen at overleve, og man bør bestemt også have gode muligheder for at klare frisag. Man har ikke været særlig aktiv på transfer-markedet, men har dog måtte sige farvel til Simone Zaza i angrebet, som er skiftet til Juventus, men ellers ligner det samme mandskab som i sidste sæson - stadigvæk med Eusebio Di Francesco som træner.

Klubben har været på udkig efter en angrebsmakker til Berardi efter at Zaza blev solgt, og har hentet  franske Defrel fra Cesena som andre Serie A klubber også havde kig på. Samtidig kigger man også på forstærkninger til midtbanen, hvor man bestemt kan bruge en forstærkning eller to, og måske også til forsvaret.

Sassuolo gjorde det rigtig godt på hjemmebane i sidste sæson, hvor det kun blev til fire nederlag, og det bliver formentligt også her, at man kommer til at hente de fleste point i den kommende sæson, som gerne skal betyde overlevelse.

Med et ganske godt sammenspillet mandskab, og en dygtig træner som Di Francesco, så bør man kunne redde sig uden de store problemer igen i år, selvom Serie A godt kan blive meget tæt i bunden.

Det store spørgsmål er dog, hvor svækket man bliver af, at Simone Zaza ikke længere er i klubben. Hans 20 mål i de seneste to sæsoner for klubben kan man godt komme til at mangle. Og hvordan mon Berardi reagerer på, at Zaza ikke længere er i klubben.

Sassuolo starter hjemme på Stadio Mapei i første spillerunde, hvor Napoli kommer på besøg, og i anden runde spiller man ude mod Bologna, som er et mandskab, holdet skal sammenligne sig med i denne sæson.

AFGANG: Zaza (Juventus) Brighi (Bologna) Natali (Fri transfer) Taider (Inter) Bianco (Fri transfer) Lazarevic (Chievo) Chibsah (Frosinone)

TILGANG: Laribi (Bologna) Falcinelli (Perugia) Ariaudo (Genoa) Duncan (Sampdoria) Manfredini (Vicenza) Defrel (Cesena)

Forventet startopstilling: Consigli, Vrsaljko, Cannavaro, Acerbi, Peluso, Duncan, Magnanelli, Missirolli, Berardi, Defrel, Sansone.

Nøglespillere: Domenico Berardi i angrebet er med sine 31 mål i de seneste to sæsoner en af grundene til, at klubben ikke er rykket ned. Andrea Consigli i målet er en af de bedste målmænd i Serie A. Simone Missiroli på den centrale midtbane er meget løbestærk og en vigtig brik på holdet.

________________________________________________________________________________________________

TORINO

Klubben sluttede på en niendeplads i sidste sæson og mistede en del point i efteråret, da man var ude at spille europæisk. Det trækker normalt tænder ud hos de klubber, som ikke spiller i Europa hvert år.

Til den kommende sæson bør Torino igen have gode muligheder for at slutte i top 10. Man har sagt farvel til vigtige Darmian i forsvaret, som er skiftet til engelske Manchester United, men ellers har man ikke mistet vigtige spillere.

Torino har hentet de to unge talenter i Zappacosta og Baselli fra Atalanta, Avelar er kommet til fra Cagliari, ghanesiske Aquah er hentet i Sampdoria, mens Obi er kommet til fra Inter.

Det ligner meget det samme mandskab fra sidste sæson, som er blevet krydret med et par rigtig gode forstærkninger, og Torino kommer formentligt til at give en del mandskaber problemer, når de gæster Stadio Olimpico i Torino.

På transfermarkerdet er man forsat på udkig efter forstærkninger til både forsvar, midtbane og angrebet, men det tyder ikke på, at der bliver lavet de helt store handler.

De europæiske pladser bliver umiddelbart svære at komme i betragtning til, da en del af de mandskaber, som normalt slutter over Torino i tabellen, har forstærket sig endnu mere.

Det ligner derfor en stille og rolig placering midt i rækken igen i år, og man burde ikke på nogen som helst måde komme i problemer med hensyn til at blive i Serie A.

AFGANG: Darmian (Manchester Uniter) El Khaddouri (Napoli) Gonzalez (Lazio) Larrondo (Rosario Central)

TILGANG: Avelar (Cagliari) Obi (Inter) Acquah (Sampdoria) Baselli (Atalanta) Zappacosta)

Forventet startopstilling: Padelli, Maksimovic, Glik, Moretti, Zappacosta, Benassi, Baselli, Obi, Avelar, Quagliarella, Maxi Lopez.

Nøglespillere: Hold øje med Fabio Quagliarella i angrebet - 13 mål i sidste sæson og masser af erfaring.

Hurtige Bruno Peres på den højre midtbane er en af holdets store oplevelser. Polske Kamil Glik spiller med stor stabilitet i midterforsvaret.

____________________________________________________________________________________________

UDINESE

Klubben fra Friuli skuffede utrolig meget i sidste sæson, hvor man sluttede som nr. 16 og kun syv point fra Cagliari på tredjesidstepladsen. Havde der været et par spillerunder tilbage, så var Udinese rykket ned i Serie A, tror jeg.

Andrea Stramaccioni er skiftet ud på trænerposten, hvor man har valgt at ansætte Stefano Colantuono, som har stået i spidsen for Atalanta i de seneste sæsoner, men som blev fyret i Bergamo klubben i foråret efter en række dårlige resultater.

Udinese kommer formentligt til at ligge i den nederste del af tabellen igen i år, og det er endnu engang 37-årige Antonio Di Natale, der skal stå for målene.

Stefano Colantuono har gjort det godt i sin tid i Atalanta som træner, og han bør kunne få mere styr på tingene i Udine, end det var tilfældet i sidste sæson med Stramaccioni, hvor spillet ganske enkelt ikke hang sammen igennem hele sæsonen, og hvor det ”kun” blev til fire sejre i foråret, hvilket ikke er imponerende.

Man har mistet brasilianske Allan, som er skiftet til Napoli, men ellers har man ikke rigtig sagt farvel til andre stamspillere. Man har hentet Zapata i Napoli ,som skal danne angrebsduo med Di Natale. Derudover har man købt irakiske Adnan i tyrkiske Rizespor til forsvaret.

Bliver spillet ikke bedre i forhold til sidste sæson, så kan Udinese risikere at ryge en tur ned i Serie B, men med Colantuonos erfaring og med et mandskab, som papiret bør kunne spille meget bedre, så bør man overleve igen i år, selvom det formentligt bliver meget jævnbyrdigt i bunden af tabellen.

AFGANG: Allan (Napoli) Piris (Deportivo Maldonado) Brkic (Carpi) Verre (Pescara) Alhassan (Perugia) Gabriel Silva (Carpi) Scuffet (Como)

TILGANG: Zapata (Napoli) Adnan (Rizespor) Faraoni (Perugia) Naldo (Getafe) Edenilson (Genoa) Iturra (Granada)

Forventet startopstilling: Karnezis, Widmer, Danilo, Wague, Heurtaux, Adnan, Kone, Pinzi, Gulherme, Zapata, Di Natale.

Nøglespillere: Den 37-årige målræv Antonio Di Natale forventes stadig at score et hav af mål for klubben. Silvan Widmer er en talentfuld 22-årig højreback fra Schweiz, som flere klubber har fået øjenene op for.

Brasilianske Danilo i midterforsvaret har været en af de bedste for klubben i de seneste sæsoner - masser af erfaring.

 ___________________________________________________________________________________________

VERONA

Preben Elkjærs gamle klubb sluttede i sidste sæson på en trettende plads. Igen i år bør Hellas Verona kunne overleve uden de helt store problemer.

38-årige Luca Toni scorede imponerende 22 mål i sidste sæson. Den gamle målræv kommer i denne sæson til at spille i angrebet sammen Gianpaolo Pazzini, som er kommet til fra Milan på en fri transfer. Det ligner et farligt og ikke mindst spændende angreb for Verona.

Tranfermarkedet har indtil videre været godkendt. Ud over Pazzini i angrebet har man hentet Viviani til midtbanen i Roma, som sidste sæson var udlejet til Latina i Serie B, og hvor han var en af de bedste midtbanespillere i sæsonen.

Svenske Helander er hentet i Malmø til forsvaret, og det samme er Souprayen, som er hentet i franske Dijon. Romulo er kommet retur fra Juventus, men klubben vil gerne sælge ham.

Veronas mål er at overleve i den kommende sæson, og med det angreb man har, bør det ikke blive det store problem at blive oppe, da man har et godt sammenspillet mandskab. Desuden har man en god træner i Andrea Mandorlini, som har gjort det rigtig godt i klubben i de fem år, han har siddet på posten.

Man er forsat aktiv på markedet, hvor man specielt kigger efter en eller to forstærkinger til forsvaret. Ellers ser mandskabet ganske fornuftigt før sæsonstart, hvor Verona måske kan blive årets store overraskelse i Serie A.

AFGANG: Brivio (Atalanta) Obbadi (Monaco) Saviola (River Plate) Sørensen (FC Koln) Nico Lopez (Udinese) Valoti (Pescara) Marques (Fri transfer) Benussi (Fri transfer)

TILGANG: Pazzini (Milan) Viviani (Roma) Helander (Malmo) Souprayen (Dijon)Siligardi (Livorno) Romulo (Juventus) Winck (International) Albertazzi (Milan) Zampano (Pescara)

Forventede startopstilling: Rafael, Sala, Marquez, Helander, Souprayen, Ionita, Viviani, Hallfredsson, Jankovic, Toni, Pazzini.

Nøglespillere: 38-årige Luca Toni scorede 22 mål i sidste sæson. Han bliver farlig sammen med Giampaolo Pazzini.

Islandske Hallfredsson på den centrale midtbane er fysisk stærk og har været styrmanden på midtbanen de sidste fem sæsoner.

Pazzini som topscorer til odds 26 hos Betfair Sportsbook*. Måske værdi?

Jeg synes umiddelbart, at odds 26 på Pazzini som topscorer er flot. Ham og Luca Toni er et giftigt par, og jeg regner med, at de groft sagt kommer til at lave alle Veronas mål. Til sammenligning ligger odds på Luca Toni som målscorer på 10-13-stykker. Jeg synes dog, det er svært at lave en præcis chancevurdering.