Trods ny træner er Juventus favoritter til mesterskabet, men Roma har forstærket sig og kan måske true Den Gamle Dame. Læs vores optakt til Serie A...

Serie A starter om få uger og klubberne er forsat meget aktive på transfermarkedet, som først lukker den 1. september. Juventus er igen i år favoritter til at vinde Serie A, men Roma virker til at have forstærket sig rigtig godt hen over sommeren, og kan måske true den Gamle Dame i den kommende sæson.

Ekspertens bud på slutstilling:

Mesterskabskampen (1-3)
Juventus
Roma
Napoli

Outsiderne (4-7)
Fiorentina
Inter
Milan
Lazio

Midterfeltet (8-12)
Torino
Parma
Hellas Verona
Sampdoria
Genoa

Ingenmandsland (13-16)
Udinese
Cagliari
Atalanta
Sassuolo

Nedrykningskandidater (17-20)
Chievo
Palermo
Empoli
Cesena

 

ATALANTA

Bergamo klubben sluttede som nummer 11 i sidste sæson, men jeg forventer at klubben måske kan risikere at komme med i nedrykingskampen i denne sæson, man har hentet et par nye navne ind til truppen, men umiddelbart synes jeg at Atalantas trup er lidt for smal og specielt i det offensive, hvor man er meget afhængig af German Denis, og kan komme i problemer offensivt hvis han skulle ryge ud med en længere skade.


Træner Stefano Colantuono har gjort det godt i sin tid i Atalanta, samtidig er man stærke på hjemmebane hvor man især i sidste sæson gjorde det rigtig godt på Stadio Atleti Azzurri hvor man hentede 36 point, og kun tabte fem opgør og det bliver bestemt også hjemme i Bergamo at man skal hente de fleste point da man generelt ikke har det nemt på udebane.


Spørgsmålet er om man kan holde på Luca Cigarini på midtbanen, Sassuolo kæmper hårdt for at købe ham, og skulle være klar med 10 millioner euro, og spørgsmålet er om Atalanta kan sige nej til beløbet, de sidste rygter siger at klubejer Percassi er klar til at sælge ham for 10 millioner euro, hvilket vil være et handicap for holdet hvis han bliver solgt.


På markedet har man hentet D´Alessandro i Roma til midtbanen, mens man i forsvaret har forstærket sig med Drame fra Chievo og Biava fra Lazio, og begge bør ryge ind i en forventet startopstilling, samt har man hentet Zappacosta hos Avellino ligeledes til forsvaret, og til angrebet har man lejet den 21 årig ghaneser Boakye i Juventus som har været omkring Sassuolo i Serie B, og seneste var en tur i Spanien hos Elche.


AFGANG: Yepes ( ?) Livaja (Rubin Kazan) Cazzola (Cesena) Brivio (Genoa) Colombi (Cagliari) Lucchini (Cesena) Giorgi (Cesena) Kone (Avellino)


TILGANG: Biava (Lazio) Drame (Chievo) Zappacosta (Avellino) D´Alessandro (Roma) Boakye (Juventus) Benalouane (Parma) Estigaribbia ( Dep. Maldonado)


Forventet startopstilling: Consigli, Zappacosta, Stendardo, Biava, Drame, D´Alessandro, Carmona, Cigarini, Bonaventura, Moralez, Denis.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/atalanta

CAGLIARI

Så er den 67 årig tjekkiske Zdenek Zeman tilbage i Serie A denne gang for Cagliari efter flere år i forskellige klubber i Serie A, B og C, og senest i Roma i 2012-13 uden den helt store succes, men han stod i spidsen for Pescara i sæsonen 2011-12 i Serie B som spillede noget af det flotteste fodbold, man har set i Serie B i de sidste 20,25 år, og førte dem op i Serie A.


Cagliari har også skiftet hænder Massimo Cellino har solgt klubben, og har overtaget engelske Leeds United. Den nye ejer Tommaso Giulini har i sammenråd med Zeman en plan om at satse på unge spillere i denne sæson, som det var tilfældet i Pescara, og kombineret med spillere som Daniele Conti, Ibarbo og Marco Sau som er nogen af de store navne på holdet. 

Målet er overlevelse som det har været i de sidste mange sæsoner i Serie A, den eneste frygt jeg har omkring Cagliari og Zeman er hans alt for offensiv tankegang til spillet, det kan komme til at koste mange point i sæsonen, og gør at klubben kan komme i store problemer med at overleve. Det positive omkring Zeman er at han tør satse på unge spillere, og skal italiensk fodbold op på tidligere niveau så er man nødtil at satse mere på de unge italienske spillere, hvilket har været nævnt det sidste lange stykke tid i Italien.


På markedet har man lejet Astori ud til Roma med en købsoption, og har skilt sig af med Mauricio Pinilla i angrebet, samt Nene ligeledes i angrebet som er skiftet til Verona, man har hentet Colombi i Atalanta til målet samt har man lejet 22 årig Longo, 21 årig Crisetig, og 22 årig Benedetti alle i Inter og de har alle imponeret indtil videre, og til sidst er 18 årig Caio Rangel hentet i brasilianske Flamengo til angrebet.


Jo hurtigere man er på de 40 point jo hurtigere er man reddet, Sardinien er ikke et nemt sted at spille og Cagliari er kendt for at hente flest point på hjemmebane, man har reddet sig tidligt de seneste sæsoner, men i år tror jeg de kommer til at kæmpe mere for overlevese, men bør kunne blive oppe.

AFGANG: Pinilla (Genoa) Nene (Verona) Astori (Roma) Bastrini (Novara) Avramov(Kontraktudløb) Vecino (Fiorentina)

TILGANG: Longo (Inter) Crisetig (Inter) Caio Rangel (Flamengo) Donsah (Verona) Benedetti (Inter) Colombi (Atalanta) Faris (Chievo) Capuano (Pescara)

Forventet startopstilling: 4-3-3: Colombi, Balzano, Rossettini, Benedetti, Murru, Crisetig, Conti, Ekdal, Ibarbo, Longo, Sau.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/cagliari

CESENA

Emilia Romagna klubben er tilbage i Serie A igen efter to år i Serie B, men opholdet denne gang bliver nok ikke til mere end en enkelt sæson, selvom klubben har været godt aktiv på markedet, men det er ikke er de helt store navne som man har hentet ind. Cesena spillede sig i Serie A efter playoff spillet i Serie B hvor man besejrede Latina i finalen over to kampe, og kommer formentligt til at ligge i bunden igennem hele sæsonen som det er tilfældet med Empoli.


På markedet har man hentet 21 årig Leali til målet i Juventus, Leali spillede for Spezia i sidste sæson i Serie B, mens man til forsvaret har hentet 33 årig Stefano Lucchini og 28 årig Daniele Capelli begge i Atalanta, Capelli var også udlejet i sidste sæson til Cesena. Til midtbanen er Ze Eduardo hentet i græske OFI Kreta som tidligere har spillet i Padova og Empoli, og Cazzola som er hentet i Atalanta.


Cesena virker efter min mening ikke meget skræmmende i det offensive hvor man kun har Marilungo, Garritano, 32 årig Davide Succi, og spanske Alejandro Rodriguez hvilket bestemt ikke er nok til at kunne overleve i Serie A.


Jeg synes at holdet bør prøve at forstærke sig offensivt med en angriber som kan gi lidt mere sikkerhed hvad angår mål, og måske prøve at hente en eller to nye spillere ind til midtbanen som også trænger til lidt mere forstærkning, men da økonomien ikke er til at hente de store profiler, bliver det nok ikke til de helt store forstærkninger inden markedet lukker.


Træner Pierpaolo Bisoli kommer på en hård opgave, og det ser bestemt ikke nemt ud for Cesena, selvom man godt nok spillede 0-0 mod Juventus hjemme på Stadio Dino Manuzzi i en venskabskamp, men jeg ser Cesena og Empoli som de to største favoritter til at rykke ned i den kommende sæson da holdene ikke har potentiale til at blive oppe, mens den sidste nedrykningsplads er meget åben.


AFGANG: Ceccarelli (Bologna) Cori (Cosenza) Bangoura (San Marino) Cicarevic (San Marino) Arrigoni (Forli) Ricci (Catanzaro)


TILGANG: Lucchini (Atalanta) Capelli (Atalanta) Ze Eduardo (OFI Kreta) Cazzola (Atalanta) Leali (Juventus) Agliardi (Bologna) Perico (Cagliari) Nica (Atalanta)


Forventet startopstilling: Leali, Perico, Lucchini, Capelli, Volta, Ze Eduardo, Cascione, Cazzola, Defrel, Marilungo, Giorgi.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/cesena

CHIEVO

Den lille Verona klub fik reddet sig endnu engang fra nedrykning, men kommer formentligt til at kæmpe hårdt for overlevelse igen i år da holdene i bunden ser meget jævnbyrdig ud i den kommende sæson.


Jeg ser Empoli og Cesena som de to svageste mandskaber i Serie A, og de må formenligt begge ned en tur igen i Serie B, men den sidste plads er helt åben og Chievo må umiddelbart være et af de mandskaber som også kan risikere at ryge en tur ned i Serie B, selvom man har hentet et par rigtig gode navne på sommerens transfermarked.


Defensivt har man hentet 22 årig Francesco Bardi til målet på en lejeaftale fra Inter, og Bardi er et af de største målmandstalenter i Italien og gjorde det godt i Livorno i sidste sæson, samt har man hentet den erfarne 32 årig Gamberini i Napoli og Biraghi i Inter begge til forsvaret. På midtbanen er argentinske Izco hentet i Catania, og til det offensive er Birsa hentet i Milan, samt Maxi Lopez i Catania som var udlejet til Sampdoria i sidste sæson uden den helt store succes.


Klubben har skilt sig af med Rigoni som er skiftet til Palermo, yderligere er Drame og Thereau væk, men jeg synes at holdet har forstærket sig ganske fint, og i træningskampene har man indtil videre også gjort det godt, og man tabte meget knebent med 1-0 til Dortmund. Målet er overlevelse, men det bliver efter alt at dømme meget tæt specielt den tredje nedrykningsplads, men Chievo har gang på gang lukket munden på kritikkerne, og de vil uden tvivl prøve at gøre det samme i denne sæson.


AFGANG: Drame (Atalanta) Bernardini (Livorno) Thereau (Udinese) Rigoni (Palermo) Agazzi (Milan) Guarente (Empoli) Stoian (Bari) Vacek (Sparta Prag)


TILGANG: Maxi Lopez (Catania) Birsa (Milan) Bardi (Inter) Izco (Catania) Biraghi (Inter) Meggiorini (Torino) Gamberini (Napoli)


Forventet startopstilling: 4-3-1-2: Bardi, Sardo, Dainelli, Gamberini, Biraghi, Izco, Radovanovic, Hetemaj, Birsa, Paloschi, Maxi Lopez.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/chievo

EMPOLI

Den toscanske klub sluttede på en flot andenplads i Serie B, men er en af de største favoritter til at rykke ned igen, man har ikke den store økonomi til at forstærke truppen markant, og på markedet har man heller ikke været særlig aktiv, man har hentet Guarente i spanske Sevilla til midtbanen som var udlejet til Chievo og Catania i sidste sæson, og der venter træner Maurizio Sarri en kæmpe opgave i år.


Hvis Empoli skulle redde sig vil det være en kæmpe sensation, men kigger man på truppen så er det kun offensiven som ser stærk ud i angrebsduoen Francesco Tavano og Massimo Maccarone som begge har godt med erfaring fra Serie A og Serie B, og nyindkøbet Guarente så umiddelbart skriger det ikke af sikker overlevelse tværtimod.


Truppen virker også alt for smal til at kunne begå sig i Serie A, og det kommer formentligt også til at koste i løbet af sæsonen, og jeg forventer da også at Empoli er tilbage i Serie B når sæsonen er slut da de på papiret har den svageste trup, og ligner et mandskab som vil få meget store problemer med at hente de 39,40 point som normalt betyder overlevelse.

Markedet er selvfølgelig stadigvæk åbnet og man har masser af tid til at forstærke sig endnu, men da man ikke har været særlig aktiv indtil videre så vil det undre mig rigtig meget at man pludselig vil være det her knap tre uger før det lukker.


AFGANG: Eramo (Sampdoria) Pratali (?) Pelagotti (Pisa) Rolando (Pro Vercelli)


TILGANG: Guarente (Sevilla) Aguirre (Udinese) Sepe (Napoli) Rovini (Udinese) Verdi (Torino)


Forventet startopstilling: 4-3-1-2: Bassi, Laurini, Rugani, Tonelli, Hysaj, Moro, Valdifiori, Guarente, Verdi, Tavano, Maccarone.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/empoli

FIORENTINA

Firenze-klubben sluttede på en fjerdeplads i sidste sæson, og så spillede de sig også i Coppa Italia-finalen mod Napoli. Her blev det dog til et 1-3 nederlag, men Fiorentina skal endnu engang ud og spille europæisk i den kommende sæson.

 

Fiorentina spillede ganske fornuftigt i sidste sæson, selvom man blev ramt af et skadeshelvede; efter kun tre spillerunder blev den nyankomne tyske angriber Mario Gomez skadet og var ude i seks måneder. I starten af januar var det så topscoreren Giuseppe Rossis tur i det offensive til at sidde ude med en skade i fire måneder.

 

 

Set over hele sæsonen vil jeg sige, at indsatsen var godkendt fra klubbens side.

 

I den kommende sæson bør man kunne give mange mandskaber problemer; specielt hjemme i Firenze, men også på udebane. Kan Gomez og specielt Rossi holde sig skadesfrie, så bør man kunne kæmpe med om tredjepladsen og adgang til Champions League-kvalen, men man kommer til at kæmpe hårdt med Napoli og måske også Inter, som har forstærket sig ganske godt indtil videre.

 

 

På markedet har man ikke været så aktive. Den største handel, som man har lavet er, at man har købt den sidste part af colombianske Cuadrado i Udinese. Derudover er argentinske Basanta hentet i mexicanske Monterrey til forsvaret, og rumænske Tatarusanu til målet.

 

Holdet er godt sammenspillet og man har en ganske bred trup. Så jeg forventer ikke den store aktivitet på markedet fra Fiorentinas side her i august, og holdet bør kunne slutte i top 5 igen i den kommende sæson.

 

AFGANG: Matos (Cordoba) Salifu (Modena) Venuti (Pescara) Cassani (Parma) Fazzi (Perugia)

 

INDKØB: Basanta (Monterrey) Brillante (Newcastle Jets) Tatarusanu (Steaua Bukarest)

 

Forventede startopstilling 3-5-2: Neto; Tomovic, Gonzalo, Savic; Cuadrado, Borja Valero, Pizarro, Aquilani, Pasqual; Gomez, Rossi.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/fiorentina

GENOA

Klubben sluttede som nummer 14 i sidste sæson og kom ikke i de store problemer for at overleve, det bør også være muligt i den kommende sæson at kunne overleve uden de store problemer.


Som altid er der skiftet en del ud i truppen, og man har blandt andet sagt farvel til Alberto Gilardino i angrebet som er skiftet til kinesiske Guangzhou for en pris i nærheden af 6 millioner euro, og han bliver afløst af Alessandro Matri som er lejet i Milan efter at have spillet i Fiorentina uden den store succes i foråret, og meget overraskende har man solgt kroatiske Vrsaljko til Sassuolo for 3,5 millioner euro.


Jeg synes at Genoas mandskab ser meget spændende ud på papiret indtil videre, man har hentet blandt andet Brivio i Atalanta, Perotti i Sevilla, Mauricio Pinilla i Cagliari, Diego Lugano skulle være meget tæt på til forsvaret, samt er Aleandro Rosi hentet i Parma, Greco i Livorno, og til sidst Rincon fra Hamburg SV.


Kan træner Gasperini holde styr over specielt det defensive som de seneste sæsoner har været holdets største problem så bør Genoa kunne overleve igen i denne sæson, og formentligt slutte omkring midten af rækken. Jeg er personligt lidt spændt på at se Matri i Genoa trøjen, han har umiddelbart ikke niveauet til at spille i hverken Juventus, Milan eller Fiorentina, og har tidligere vist i sin tid i Cagliari at han er meget bedre når han spiller for en mindre klub, samt bliver det spændende og se om slovakiske Kucka er helt klar efter sin langtidsskade.


TILGANG: Rincon (Hamburg SV) Matri (Milan) Pinilla (Cagliari) Brivio (Atalanta) Rosi (Parma) Perotti (Sevilla) Greco (Livorno)

AFGANG: Gilardino (Guangzhou) Vrsaljko (Sassuolo) Lodi (Catania) Tachtsidis (Verona)

Forventet startopstilling: 3-4-3: Perin, Burdisso, De Maio, Marchese, Rosi, Greco, Sturaro, Antonelli, Perotti, Matri, Kucka. 

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/genoa

INTER

Milano-klubben har indtil videre været godt aktive på markedet, og har hentet et par rigtig gode navne til truppen. Heriblandt serbiske Nemanja Vidic fra Manchester United til forsvaret, og igår blev Pablo Osvaldo hentet i engelske Southampton til det offensive på en lejeaftale efter han var udeblevet fra englændernes træningslejr.

 

 

Inter vil formentligt forsat være aktive på markedet i hele august måned, og chilenske Gary Medel fra engelske Cardiff skulle næsten være på plads i Inter. Det vil være endnu en god signing, og yderligere har Inter hentet brasilianske Dodo i Roma på en lejeaftale.

 

Træningsturen i USA er gået ganske fornuftigt mod mandskaber som Real Madrid, Manchester United, og Roma som man seneste besejrede med 2-0. Det lover godt for træner Walter Mazzarri og co.

 

Man sluttede i sidste sæson på en femteplads, og skal dermed ud og spille Europa League i den kommende sæson. Jeg synes umiddelbart, at Inters mandskab ser meget fornuftigt ud. Jeg tror ikke på, at man vinder mesterskabet, men en top 3 placering er bestemt ikke umuligt.

 

 

Jeg er meget optimist omkring Inter til den kommende sæson; man virker til at have et slagkraftigt mandskab, og specielt defensivt er man rigtig godt styrket med Vidics ankomst, hvilket er en kæmpe gevinst for holdet, selvom man har skilt sig af med nogen af de gamle spillere som Cambiasso og ikke mindst Javier Zanetti.

 

 

Kan man være mere stabile på hjemmebane mod specielt de små hold som man har haft en tendens til at smide dumme point væk mod i de seneste sæsoner, så bør muligheden for at slutte bedre end i sidste sæson være tilstede. Kan man få gang i Osvaldo i det offensive, så forventer jeg, at vi kommer til at se Inter kæmpe med om både CL-pladser og Europa League-pladser, og på en god dag kan de spille op mod hvem som helst af de andre tophold i Serie A.

 

AFGANG: Zanetti (Karrierestop) Samuel (Basel) Cambiasso ( Fri transfer) Longo (Cagliari) Bardi (Chievo) Belfodil (Parma) Biraghi (Chievo) Crisetig (Cagliari)

 

TILGANG: Vidic (Manchester United) Dodo (Roma) M´Vila (Rubin Kazan) Osvaldo (Southampton) Berni (Torino)

 

Forventede startopstilling (3-5-1-1): Handanovic; Ranocchia, Vidic, Juan Jesus; Nagatomo, Hernanes, M´Vila, Kovacic, Dodo; Palacio; Osvaldo/Icardi.

 

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/inter

JUVENTUS

Den gamle dame er favoritter igen i denne sæson til at vinde titlen for fjerde gang i træk. Men i juli måned træk Antonio Conte pludselig stikket ud og sagde op som træner. Umiddelbart er det et kæmpe handicap, da man ikke kommer udenom om det fremragende arbejde, som Conte har gjort i Juventus.

Massimo Allegri er blevet ansat som ny træner, og det var bestemt ikke ham, som stod øverste på Juve tilhængernes ønskeliste, og indtil videre har spillet ikke helt fungeret i venskabskampene, hvor man blandt andet har tabt mod amatørholdet fra Lucento med 3-2, og kun spillet 0-0 på udebane mod oprykkerne fra Cesena.

Juventus har forstærket sig med Patrice Evra fra Manchester United til forsvaret, samt er unge Morata kommet til fra Real Madrid til det offensive, og til sidst er Pereyra og Romulo hentet i henholdsvis Udinese og Verona til midtbanen. Det store spørgsmål i Torino er om chilenske Arturo Vidal bliver eller om han vælger at skifte til Manchester United, men de seneste rygter tyder på, at han bliver i klubben.

Målet er at genvinde mesterskabet, og så skal Juvetus gøre det meget bedre i denne gang i Champions League. I sidste sæson blev det kun til gruppespillet, hvor man skuffende røg ud. Holdet er fyldt med store profiler og med eller uden Vidal til den kommende sæson vil vi formentligt komme til at se et slagkraftigt Juventus mandskab, som endnu engang vil prøve at sætte sig hårdt på førstepladsen.

AFGANG: Quagliarella (Torino) Vucinic (Al Jazira), Zaza (Sassuolo), Peluso (Sassuolo), Immobile (Dortmund, del-ejet med Torino), Osvaldo (Southampton)

TILGANG: Morata (Real Madrid), Evra (Manchester United), Pereyra (Udinese), Romulo (Verona)

Forventede startopstilling: 4-3-3:

Buffon, Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Evra, Vidal, Pirlo, Pogba, Morata, Llorente, Tevez.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/juventus

LAZIO

I de seneste to sæsoner har man stået i skyggen af storebror fra Roma, og det ser ud til, at det formentligt bliver det samme i denne sæson. Lazio har hentet et par nye navne blandt andet Parolo i Parma, De Vrij fra hollandske Feyenoord, Basta fra Udinese, og angriberen Djordjevic i franske Nantes som indtil videre har set meget skarp ud i venskabskampene.

 

Lazio sluttede på niendepladsen i sidste sæson, og til den kommende sæson forventer jeg umiddelbart at sæsonen bliver lidt som sidste år, og hvor man vil prøve at kæmpe sig til en Europa League-billet, hvilket bestemt ikke bliver nemt.

 

Klubben var tæt på at hente Astori i Cagliari til forsvaret, en aftale som nærmest var faldet på plads, da Roma pludselig bragte sig på banen og fik ham til klubben. En stor skuffelse for Lazios fans som allerede har et meget anstrengt forhold til klubejer Lotito, som dog et par dage senere fik lukket aftalen med hollandske De Vrij som bliver et spændende bekendtskab i Italien.

 

 

Lazio har også skiftet ud på trænerposten, hvor Stefano Pioli er kommet til efter knap tre sæsoner i Bologna, hvor han blev fyret fra i januar efter en stribe dårlige resultater.

 

På papiret har man en ganske fornuftigt mandskab med spillere som Biglia, Klose og ikke mindst Antonio Candreva, og hjemme i Rom vil Lazio formentligt være en meget svær modstander at skulle slå, men det bliver umiddelbart meget svært for Lazio at slutte i top 5 i denne sæson.

 

Lazio har kun Serie A og Coppa Italia at fokusere på, hvilket er en fordel, men ellers er man kendt for at nå ret langt i pokalturneringen, så måske kan det være den vej, Lazio skal drømme om Europa igennem.

 

På transfermarkedet ser det ud til, at man forsat er aktiv, og man drømmer om en hollandsk forsvarsduo i De Vrij sammen med Vlaar fra Aston Villa, og spørgsmålet er nu om det lykkes Lazio at hente Ron Vlaar i Villa som har kontraktudløb i 2015.

 

AFGANG: Biava (Atalanta) Dias ( Fri Transfer) Kakuta (Chelsea) Postiga (Valencia)

 

TILGANG: Basta (Udinese) De Vrij (Feyenoord) Parolo (Parma) Djordjevic (Nantes) Braafheid (Hoffenheim)

 

Forventede startopstilling: 4-3-3:

Marchetti; Basta, Cana, De Vrij, Radu; Biglia, Ledesma, Parolo; Candreva, Djordjevic, Klose/Keita.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/lazio

MILAN

Venskabskampene i USA tror jeg, de fleste Milan-fans og ikke mindst ledelsen vil glemme hurtigst muligt. Man siger normalt, at det kun er venskabskampe og det tæller alligevel ikke, men vi kommer ikke udenom, at milaneserne har kæmpe problemer både økonomisk, og ikke mindst på holdet.

 

 

Ny træner i klubben er den tidligere målræv Filippo Inzaghi. Han har en kæmpe opgave foran sig; han skal have styr over mandskabet, og han skal vinde tilliden tilbage fra fansene hvilket bestemt ikke bliver nemt.

 

Milan sluttede skuffende på en ottendeplads i sidste sæson, og umiddelbart ser det ikke ud til at denne sæson bliver meget bedre, især hvis ikke Inzaghi kan banke noget selvtillid ind i spillerne. Yderligere har Alex og Menez, som begge er ankommet fra franske Paris Saint Germain endnu ikke slået igennem. Rygterne går samtidig på, at Mario Balotelli kan være på vej væk fra klubben.

 

Man har skilt sig med Kaka hen over sommeren, og man kæmper forsat for at komme af med Robinho, hvilket vil betyde, at man vil have lidt penge til at handle for. Træner Filippo Inzaghi kan måske få sit største ønske opfyldt; nemlig at få Alessio Cerci fra Torino til Milan, hvilket dog indtil videre ser svært ud.

 

Man har kun Serie A og Coppa Italia at have fokus på i den kommende sæson, hvilket betyder mindre kampe, og det er som bestemt til Milans fordel. Men da markedet forsat er åbnet, og vi har set Adriano Galliani sælge både Zlatan Ibrahimovic og Thiago Silva, da man mindst forventede det, så skal man ikke udelukke, at Mario Balotelli måske pludselig kan være væk fra Milano.

 

Kan Inzaghi få styr over mandskabet, og ikke mindst det defensive som uden tvivl har været det svageste punkt på holdet i de seneste sæsoner, så kan Milan måske godt slutte i Top 5, men umiddelbart virker de to niveauer under Juventus og Roma, og et niveau under Napoli, Fiorentina og naboerne fra Inter.

 

AFGANG: Kaka (Sao Paulo) Petagna (Latina) Emanuelson (Roma) Birsa (Chievo) Taarabt (QPR) Silvestre (Inter) Amelia (Fri Transfer)

INDKØB: Alex (PSG) Menez (PSG) Agazzi ( Chievo)

 

Forventede startopstilling: 4-3-3:

Abbiati; Abate, Rami, Alex, De Sciglio; Poli, De Jong, Muntari, Menez; Balotelli, El Shaarawy.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/ac-milan

NAPOLI

Syditalienerne var regnet som den største outsidere til titlen i sidste sæson, men Champions League-kampene var med til, at man ikke kunne følge med Juventus i Serie A. Napoli vandt dog Coppa Italia-finalen mod Fiorentina så helt dårlig var sæsonen bestemt ikke.

Klubben er stadig aktiv på markedet, og det tyder på, at Rafa Benitez endnu ikke mener, at holdet er helt på plads. Belgiske Fellaini fra Manchester United meldes tæt på et skifte til Napoli. Man skilte sig i sidste uge af med schweiziske Valon Behrami, og en anden schweizer Blerim Dzemaili kan ligeledes være på vej væk fra klubben, hvor Milan har været nævnt.

Umiddelbart virker Napoli en lille tand svagere end Juventus og Roma. Hvor de to førstnævnte hold virker komplet på alle pladser, synes jeg, at Napolis defensiv er det svageste punkt på holdet. Man har hentet Koulibaly i belgiske Genk for otte millioner euro, men man bør formentligt hente en mand mere ind til forsvaret, og spørgsmålet er, hvad man gør på målmandsposten hvor Pepe Reina er væk, og om man virkelig tør satse på brasilianske Rafael.

I det offensive har man lejet Michu i Swansea, men spanieren må formentligt nøjes med en reserveplads på holdet. Men Michu skal formentligt nok komme til at spille en del kampe, når klubben træder ind i Champions League, og Rafa Benítez vælger at rotere rundt på holdet.

Der blev skiftet en del ud i sidste sæson, hvilket betød, at holdet først skulle spilles ordentligt sammen. Det kostede en del point, men op til denne sæson bør man være endnu mere sammenspillet, og skal man hive mesterskabet hjem, så bør Rafa Benitez blive bedre til at rotere rundt på holdet. Ellers ender det ganske enkelt med det samme problem som i sidste sæson.

Napoli skal som minimum slutte i Top 3 i den kommende sæson, men lige bagved ligger to spændende mandskaber som Inter og Fiorentina som formentligt vil give napolitanerne kamp til stregen.

AFGANG: Behrami (HSV), Reina (Liverpool), Reveillere (?), Gamberini (Chievo), Armero (Udinese)

TILGANG: Koulibaly (Genk), Michu (Swansea), Donadel (Verona)

Forventede startopstilling: 4-2-3-1:

Rafael; Zuniga, Fernandez, Albiol, Ghoulam, Jorginho, Inler, Callejon, Hamsik, Mertens, Higuain.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/napoli

PALERMO

Sicilianerne er tilbage i Serie A efter kun en sæson i Serie B, Palermo var et alt for stærkt mandskab til Serie B og sluttede 14 point foran Empoli på andenpladsen, og 18 point foran Latina på tredjepladsen.


Men i den kommende sæson bliver det en helt anden melodi for sicilianerne som formentligt kommer til at ligge i den tunge ende af tabellen, men bestemt har gode muligheder for overlevelse da truppen er ganske godt sammenspillet. Man har i træner Giuseppe Iachini en god og fornuftig træner, dog kan klubejer Maurizio Zamparini være det store problem som formentligt vil reagere med det samme i tilfælde af en stribe dårlige resultater, som han har gjort før fremfor at være mere tålmodig.


Truppen ligner meget den fra Serie B og man bør nok forstærke sig lidt mere inden markedet lukker da det kun er Rigoni som man har hentet i Chievo til midtbanen som glider direkte ind i en forventet startopstilling, samtidig med at man skal vende sig til at det går hurtigere i Serie A og holdene er meget bedre teknisk end i Serie B.


I målet har man Sorrentino som i flere år har været fast ankermand for Chievo i Serie A, mens man på midtbanen har Enzo Maresca og Barreto to erfarne spillere, og i angrebet bliver det Hernandez og unge Dybala som skal scorer målene for sicilianerne.


Palermo kommer i den kommende sæson til at være undertippet i mange kampe, men man er kendt for at være et godt mandskab hjemme på La Favorita, og det bliver formentligt også på Sicilien at Palermo skal hente de fleste point hvis man vil overleve.


Jeg ser Palermo som det stærkeste mandskab af de tre oprykkere, og den klub med de største chancer for overleve i Serie A, også fordi de økonomisk er bedst stillet i forhold til Empoli og Cesena.


AFGANG: Lafferty (Norwich) Stefanovic (Torino) Verre (Udinese) Labrin (San Marcos de Arica) Mehmeti ( ?)


TILGANG: Chochev (CSKA Sofia) Quaison (AIK) Mantovani (Bologna) Della Rocca (Bologna)


Forventet startopstilling: 3-5-2: Sorrentino, Milanovic, Munoz, Terzi, Morganella, Barreto, Rigoni, Maresca, Lazaar, Dybala, Hernandez.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/palermo

PARMA

Man skulle have spillet i Europa efter en flot sæson, men det hele løb ud i vasken pga en ubetalt skattegæld fra klubejer Ghirardis side, og det fik Ghirardi til at melde ud at han er færdig med italiensk fodbold, og klubben er sat til salg.

Parma har solgt Marco Parolo indtil videre for 5,5 millioner euro til Lazio, et stort tab da Parolo har været en af de store profiler på holdet, men ellers ser mandskabet mere eller mindre ud som i sidste sæson, og hvor Antonio Cassano er den store stjerne på holdet.

Det store chok over at man ikke kommer ud og spille i Europa sviger stadigvæk i Parma lejren, og Galloppa udtalte i sidste uge fra træningslejren at så må man bare gøre alt hvad man kan for at kvalificere sig i denne sæson, det bliver ikke en nem opgave, men med kun Serie A og en Coppa Italia turnering så kan man måske overraske, man har et godt hold på papiret, samt et mandskab som er spillet godt sammen og som spillede godt og ikke mindst underholdne i sidste sæson.

Parma var rigtige stærke hjemme på Ennio Tardini i sidste sæson hvor det kun blev til tre nederlag, og kan træner Roberto Donadoni finde de samme takter igen så kommer holdet til at ligge oppe i den sjove ende igen i år, så må man bare håbe på at alle regninger er betalt inden sæsonen slutter.

AFGANG: Parolo (Lazio) Schelotto (Inter) Gargano (Napoli)

TILGANG: Cassani (Fiorentina) Belfodil (Inter) Ceppitelli (Bari)

Forventet startopstilling: 4-3-3: Mirante, Cassani, Paletta, Lucarelli, Gobbi, Acquah, Galloppa, Marchionni, Biabiany, Belfodil, Cassano.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/parma

ROMA

Romerne har forstærket sig ganske godt hen over sommeren, og kan man forsætte den gode stime fra sidste sæson, så er Roma bestemt et hold, som man skal tag meget seriøst i mesterskabskampen.

Det eneste minus i den kommende sæson er, at man også er med i Champions League, og det kan måske komme til at koste kræfter på den lange bane. Det har været tilfældet med Napoli i de sidste to sæsoner, som begyndte at smide point væk mod de små hold, og ikke kunne følge med Juventus.

Jeg har personligt stor fidus til Roma til den kommende sæson. Jeg synes holdet ser meget spændende ud, og man har hentet et par gode navne ind til truppen, samtidig med at holdet allerede er spillet godt sammen. Det ser også ud til, at Francesco Totti er i rigtig god form. Han har spillet fremragende på turen i USA.

Kan Roma holde sig rimelig skadesfri, og kan træner Rudi Garcia være god til at rotere rundt på holdet i løbet af sæsonen, så bør hovestadsklubben være den største outsidere til titlen i denne sæson.

Argentinske Iturbe blev hentet i Verona for næsen af Juventus, som ellers længe var ude efter den lille argentiner. Derudover har Roma hentet Ashley Cole i Chelsea, Keita på en fri transfer fra Valencia, og Emanuelson i Milan og til sidst Astori i Cagliari.

Engelske Ashley Cole og lille Iturbe bør begge kunne spille sig på den forventede startopstilling i denne sæson.

AFGANG: Dodo (Inter), Taddei (Perugia), Bastos (Al Ain), Verre (Udinese), Toloi (Sao Paulo), Marquinho (Ittihad), Tallo (Bastia), Lopez (Udinese)

TILGANG: Iturbe (Hellas Verona), Cole (Chelsea), Keita (Valencia) Emanuelson (Milan), Ucan (Fenerbache), Astori (Cagliari)

Forventede startopstilling: 4-3-3:

De Sanctis; Maicon, Benatia, Castan, Cole, Pjanic, De Rossi, Strootman, Iturbe, Totti, Gervinho.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/roma

SAMPDORIA

I juni måned blev klubben pludselig solgt fra den ene dag til den anden, og ingen var klar over hvad der skulle ske da klubben kaldte ind til et pressemøde, men Edoardo Garrone valgte efter 12 år at sælge klubben til den romerske filmproducent Massimo Ferrero, og et klubsalg de færreste Sampdoria fans havde troet, og ikke mindst pressen som heller ikke helt var klar over at klubben var til salg.


Genova klubben startede ikke sæsonen særlig godt sidste år, og det kostede da også træner Delio Rossi jobbet i november efter en række dårlige resultater, og man ansatte serbiske Sinisa Mihajlovic som tidligere har spillet i Sampdoria.


Sampdoria sluttede på en 12 plads i sidste sæson med 45 point, og målet er igen i denne sæson at overleve og slutte lunt i midten af rækken, hvilket også bør være muligt.Man har ikke været så meget aktiv på markedet hen over sommeren indtil videre, man har dog hentet Gonzalo Bergessio i Catania til angrebet og Emiliano Viviano i Palermo som var udlejet til Arsenal i sidste sæson til målet, og ellers har man holdt på mere eller mindre samme trup fra sidste sæson.


I tirsdags valgte man at sælge tyske Shkodran Mustafi til Valencia for en pris omkring de 10 millioner euro, og derfor er man i øjeblikket på udkig efter en spiller til midterforsvaret, man havde næsten hentet 38 årig Mario Yepes, men han vil pludselig til Argentina og spille, og nu går rygterne så på at Hugo Campagnaro fra Inter kan være på vej til Sampdoria hvor han har spillet to sæsoner før.


Det bliver ikke umiddelbart til europæiske pladser for Sampdoria i den kommende sæson medmindre de vinder Coppa Italia, men kan klubben overleve og slutte i midten af rækken så vil det være en godkendt sæson.

AFGANG: Mustafi (Valencia) Bjarnasson (Pescara) Fiorillo (Juventus)

TILGANG: Bergessio (Catania) Cacciatore (Verona) Duncan (Inter) Campana (Crystal Palace)

Forventet startopstilling: 4-3-3: Viviano, De Silvestri, Campana, Gastaldello, Regini, Krsticic, Palombo, Soriano, Gabbiadini, Eder, Bergessio.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/sampdoria

SASSUOLO

Blev i sidste sæson dømt nede af samtlige eksperter inden sæsonen startede, og da man løb ind i et 0-7 nederlag på hjemmebane i fjerde spillerunde mod Inter, og havde 0 point og en målscorer på 1-15 efter fire spillerunder så var de fleste klar over at Sassuolo var på vej tilbage til Serie B efter kun en sæson i Serie A.


I januar forstærkede man truppen og hentede en del rigtig gode navne, men pludselig valgte man at sparke træner Eusebio Di Francesco ud og ansætte Alberto Malesani det hjalp ingenting, og man hentede Di Francesco ind igen det hjalp, og spillet blev bedre og med en god slutspurt med 13 point i de sidste syv spillerunder kunne Sassuolo fejre overlevelsen.


Klubben har en af de rigeste ejer i Serie A i Giorgio Squinzi som bestemt ikke er bange for at spytte penge i klubben det så man i januar, og indtil videre har man hentet Peluso i Juventus til midtbanen, kroatiske Vrsaljko i Genoa til forsvaret, og man har købt den sidste andel af Simone Zaza i Juventus pris 7,5 millioner euro så indtil videre har man brugt knap 20 millioner euro som kan blive til mere hvis Cigarini bliver hentet i Atalanta.


Jeg forventer at klubben og ikke mindst træner Eusebio Di Francesco har lært af sidste sæsons start, og mandskabet bør være bedre spillet sammen, og oprustet til den kommende sæson i forhold til foråret, hvor man mere eller mindre købte et halvt nyt mandskab som først rigtig begyndte at fungere ordentligt til sidst i sæsonen.


Sassuolo bliver muligvis et spændende bekendtskab igen i denne sæson, og jeg ser dem umiddelbart som et bedre mandskab på papiret end de tre oprykker, og skulle man komme i de store problemer, så vil man nok endnu engang se klubben være meget aktiv på markedet i januar. Man kommer til at kæmpe om overlevelse igen i år, men af et hold som kun har spillet i Serie A i en sæson så har man en rigtig flot trup med masser af erfaring på holdet, og det er disse spillere som Cannavaro, Biondini, Peluso, Brighi som skal fører klubben frem til endnu en overlevelse.


AFGANG: Marrone (Juventus) Ziegler (Juventus) Farias (Chievo) Laribi (Bologna) Rosi (Parma) Masucci (Frosinone)


TILGANG: Peluso (Juventus) Vrsaljko (Genoa) Pavoletti (Varese) Longhi (Chievo)


Forventet startopstilling: 4-3-3: Pegolo, Vrsaljko, Cannavaro, Ariaudo, Peluso, Biondini, Brighi, Chibsah, Berardi, Zaza, Sansone.

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/sassuolo

TORINO

Torino havde en super sæson sidste år som pludselig blev endnu bedre da man overtog Parmas plads i Europa League. Og i Europa er man startet rigtig godt man vandt nemlig det første opgør på udebane med 3-0 over Brommapojkarna som er bundhold i Allsvenskan, og derfor er returkampen i Italien "bare" et opgør som skal overståes inden man er videre til næste runde.

Jeg forventer at vi igen i den kommende sæson kommer til at se et Torino mandskab i top 10, man har nemlig handlet godt ind indtil videre hvor blandt andet Fabio Quagliarella er hentet i Juventus, Nocerino er hentet ind efter et ophold i West Ham, og den tidligere Juventus og Stuttgart spiller Molinaro er ligeledes hentet til klubben, samt er Juan Sanchez Mino hentet i argentinske Boca Juniors og Perdomo i Defensor Sporting i Uruguay.

Europa trækker tænder ud, og kommer man formentligt med i gruppespillet hvor jeg forventer at træner Giampiero Ventura bestemt ikke vil spare spillere så vil det nok komme til at koste point i Serie A, og derfor har jeg svært ved at se Torino slutte højere i denne sæson i forhold til sidste år.

Spillestilen bliver formentligt som i sidste sæson, selvom man har hentet et par nye navne ind, men umiddelbart tyder det på at det kun er Nocerino, Molinaro og Quagliarella som vil glide ind i en forventet startopstilling, og hvor Quagliarella i angrebet skal afløse Immobile som skiftede til Dortmund, og skal danne angrebet sammen med klubbens største profil Alessio Cerci som forsat ikke er solgt, selvom flere klubber har været nævnt hen over sommeren.

AFGANG: Berni (Inter) Immobile (Dortmund) Meggiorini (Chievo) Pasquale (Udinese) Kurtic (Sassuolo) Stevanovic (Bari) Rodriguez (Verona)

TILGANG: Quagliarella (Juventus) El Kaddouri (Napoli) Gaston( Difensor Sporting) Molinaro (Parma) Martinez (Young Boys) Nocerino (Milan) Peres (Santos) Sanchez Nino (Boca Juniors) Benassi (Inter)

Forventet startopstilling: 3-5-2: Padelli, Maksimovic, Glik, Moretti, Darmian, Nocerino, Vives, El Kaddouri, Molinaro, Cerci, Quagliarella.

Transfers
http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/torino

UDINESE

Friuli klubben har sagt farvel til Francesco Guidolin som træner efter fire sæsoner, og man har hentet den 38 årig Andrea Stramaccioni som stod i spidsen for Inter uden den store succes i sæsonen 2012-13. Udinese kan måske være det rigtig sted for Stramaccioni og få sig bidt fast i den italienske Serie A, og i en klub hvor man ikke er bange for satse på de unge spillere.


36 årig Antonio Di Natale den store profil hos Udinese med 169 mål i 273 kampe forsætter endnu, selvom han ellers havde meldt ud at han vil stoppe til sommer, og det bliver spændende og se om den gamle ræv kan forsætte med at scorer på samlebånd, selvom alderen begynder at presse på. Udinese sluttede på 13 pladsen i sidste sæson, og jeg forventer ikke at det bliver til meget mere i år er man heldig kan man måske kravle et par pladser længere op i tabellen.


På markedet har man ikke været helt så aktiv man har lejet Pereyra til Juventus, yderlige fik man solgt den sidste andel af Cuadrado til Fiorentina for 15 millioner euro, og det samme gjorde sig gældende med Candreva til Lazio for 10 millioner euro og Basta blev også sendt til Rom, og til sidst har man skilt sig af med brasilianske Maicosuel og Isla som var udlejet til Juventus.


Ind har man hentet 31 årig Thereau i Chievo til angrebet, og kommer Muriel ikke i sving så vil jeg ikke blive forbavset over at se Di Natale og Therau i angrebet, yderligere har man hentet spanske Riera i Galatasaray og brasilianske Edenilson i Corinthians, og til sidst er den tidligere Roma spiller Piris hentet i Sporting Lissabon.


Det bliver formentligt en jævn sæson fra Udineses side, men klubben og holdet bør ikke komme i problemer med at overleve i denne sæson, da man har et mandskab som er godt sammenspillet og en ganske fornuftig hjemmebane hvor man er dygtige til at hive pointene i hus.


AFGANG: Pereyra (Juventus) Maicosuel (Atletico Mineiro) Basta (Lazio) Verre (Perugia) Aguirre (Empoli

TILGANG: Riera (Galatasaray) Thereau (Chievo) Piris (Sporting Lissabon) Belmonte (Siena) Edenilson (Corinthians) Zapata (Envigado)

Forventet startopstilling: 3-5-2: Schuffet, Heurtaux, Danilo, Domizzi, Widmer, Guilherme, Allan, Pinzi, Badu, Di Natale, Muriel. 

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/udinese

VERONA

11 år var Preben Elkjærs gamle klub væk fra Serie A, men hvilket comeback man fik i sidste sæson, det var ganske enkelt imponerende og underholdne det Verona beviste søndag efter søndag, og som mere end fortjent betød overlevelse som var klubbens mål inden sæsonen startede.


Målet for den kommende sæson er den samme som i sidste sæson nå de 40 point hurtigst muligt som bør betyde overlevelse, og jeg forventer da også at Verona gerne skulle kunne redde sig uden de store problemer, selvom den lille argentiner Iturbe er solgt til Roma.


Man har dog forsat 37 årig Luca Toni som med sin 20 mål var en af de store grunde til at man blev oppe, og så kommer man ikke udenom den fantastiske kulise Verona spiller i på Stadio Bentegodi uden tvivl en af de bedste i Italien, samt har man i træner Andrea Mandorlini en mand som kender klubben, og som hele tiden har fået tiden og pengene til at bygge holdet op stille og roligt.


Op til den kommende sæson er Iturbe som sagt væk, men 22 millioner euro ligger lunt i Veronas klubkasse, og var ydeligere et tilbud en klub af Veronas størrelse ikke kunne sige nej til, man har også skilt sig af med Romulo på midtbanen som er skiftet til Juventus, men ellers ligner holdet meget det samme fra sidste sæson, man har hentet de to grækere Lazaros i Bologna og Tachtsidis i Genoa til midtbanen, samt den 35 årig mexicanske landsholdskaptajn Rafa Marquez som tidligere har spillet i Barcelona, og Antonio Luna i Aston Villa begge til forsvaret.


Der venter Verona endnu en spændende sæson, markedet er forsat åbnet, og umiddelbart tror jeg at man henter et eller andet ind til det offensive, hvor man er lidt for afhængig af Luca Toni især nu hvor Iturbe er væk, og Toni med sin 37 år ikke er ung længere.


AFGANG: Iturbe (Roma) Romulo (Juventus) Cacciatore (Sampdoria) Cacia (Bologna) Albertazzi (Milan) Donsah (Cagliari)

TILGANG: Luna (Aston Villa) Marquez (Club Leon) Lazaros (Bologna) Tachtsidis (Genoa) Ionita (Aarau) Martic (St.Gallen) Gollini (Manchester United) Obbadi (Monaco) Rodriguez (Torino)

Forventet startopstilling: 4-3-3: Rafael, Marquez, Martic, Luna, Rodriguez, Tachtsidis, Donati, Halfredsson, Jankovic, Toni, Gomez. 

Transfers

http://www.holdnyt.dk/transfer-oversigt/verona