SBTech, der leverer platforme til en lang række bookmakere, blev i weekenden ramt af et cyberangreb, der lagde mere end 50 bookmakeres sportsbetting-sider ned. 

De SBTech-drevne sider har nu været nede i mere end 72 timer, da platformudbyderen er blevet ramt af en cybersikkerhedstrussel, men de er nu på vej op igen. 

Mandag bekræftede SBTech, at de var blevet ramt af et cyberangreb, men at der ikke var taget kundedata under angrebet. 

Udsendte mail mandag

SBTech har udsendt følgende mail til deres operatører:

- Som I ved, led vi lørdag den 28. marts 2020 et brud på vores sikkerhedssystemer, der resulterede i, at en ukendt tredjepart fik uautoriseret adgang til vores datacentre i EU og USA.

- Tredjeparten havde succes med at kryptere data, der hostes på servere inden for hvert datacenter, hvilket forhindrer vores evne til at få adgang til og bruge disse data til at drive vores forretning.

- Efter at have identificeret hændelsen, suspenderede vi adgangen til alle websteder, der betjenes af vores platform. Vi har samarbejdet med tredjeparts cybersikkerhedseksperter og retshåndhævelsesbureauer, der hjælper os med at gennemføre en presserende undersøgelse, og vi har ingen grund til at tro, at personoplysninger fra slutbrugere af vores kunder er trukket ud fra vores databaser. 

Også bookmakere med dansk licens ramt

Angrebet har også ramt bookmakere med licens i Danmark. Her kan nævnes bookmakere som Youbet, Bethard og ComeOn. 

Ifølge kilder, der er tæt på sagen, er selve truslen nu løst. SBTech er dermed tæt på at kunne gendanne alle tjenester. Alle kundedata er krypteret sikkert, og der har ikke været nogen dataovertrædelse. 

Før alle siderne kan komme op igen, skal der foretages kvalitetssikkerhedskontrol og diverse tests. 

iGaming mener at vide, at SBTechs europæiske partnere sandsynligvis vil gå online før de amerikanske kunder. 

En meddelelse på en af partnernes hjemmesider antydede, at siderne skulle begynde at gå online fra klokken 8.00 i morges, men alle websteder er fortsat nede. Kilder antydede, at komplikationer havde bremset processen, men at det forlyder, at det bliver afsluttet i dag tirsdag den 31. marts. Det skriver magasinet iGaming. 

BetXpert har kontaktet ComeOn og Bethard, men de er ikke vendt tilbage på vores henvendelse.