Der er deadline for udtagelse af VM-bruttotrupperne den 12. maj (netto-deadline 1. juni), men allerede to dage inden vil Morten Olsen sætte navn på (de fleste af) de spillere, der skal repræsentere Danmark under slutrunden.

Men det er ikke kun Superligaens danskere der i disse dage går rundt med krydsede fingre. En række udlændinge har også forhåbninger. I denne artikel ser vi på, hvilke af Superligaens udenlandske legionærer, der kan komme i spil under slutrunden.

Nigeria:
Peter Utaka (OB)
Emanuel Ukpai (EfB)
Adigun Salami (FCM)
Baba Collins (FCM)
Izunna Uzochukwu (FCM)
Jude Nworuh (FCM)

Vurdering: Trods sit formdyk i foråret fik Peter Utaka i starten af marts debut på landsholdet, som også havde plads til den tidligere Viborg-spiller Paul Obiefule (nu Hønefoss, Norge) i februar. Med svenske Lars Lagerbäck som landstræner kan man ikke udelukke, at Superligaen får sat et lille aftryk på den nigerianske VM-trup.

Brasilien:
Caca (OB)
Ailton Almeida (FCK)
Cesar Santin (FCK)
Roberto Saraiva (HBK)
Fabinho (HBK)

Vurdering: Det vil være mere end almindeligt overraskende, hvis nogen af de fem brassere finder vej til Dungas trup, så lad os bare kalde chancen for minimal.

USA:
Benny Feilhaber (AGF)
Marcus Tracy (AaB)
Michael Parkhurst (FCN)

Vurdering: Marcus Tracy blev skadet under en træningslejr med USA’s ”ligalandshold”, så han når ikke at være klar til slutrunden, mens det må betegnes som tvivlsomt, om Benny Feilhaber bliver en del af truppen, trods sin deltagelse i kampen mod Honduras i januar. Parkhurst har ikke været en fast del af truppen i et par år og droppede selv officielt drømmen om VM sidst i april.

Tyskland:
Nando Rafael (AGF)
Kolja Afriyie (FCM)

Vurdering: For at sige det meget kort, er der vist ingen chance for, at hverken Nando eller Kolja kommer med i den tyske VM-trup.

Ghana:
Jones Kusi-Asare (EfB)
Issah Ahmed (RFC)

Vurdering: I teorien kunne Issah Ahmed godt være et emne, men med en ødelagt menisk og skader i knæets brusk har forsvarsspilleren været skadet hele foråret og vendte først i april tilbage til Randers FC’s andethold, mens Jones Kusi-Asare aldrig har været inde omkring landsholdet.

Cameroun:
Eric Djemba-Djemba (OB)

Vurdering: Eric Djemba-Djemba ville formentlig være sikker mand i Paul Le Guens trup, hvis ikke det var for den knæskade, der længe har holdt ham ude. Senest har selveste Samuel Eto’o fra Inter dog presset på for at få OB’eren med, så hvis landstræner Le Guens medicinske stab vender tommelfingeren op, kan Superligaen godt sætte sit aftryk i den vestafrikanske trup.

Holland:
Tim Janssen (EfB)

Vurdering: Hvis ikke det var for Dirk Kuyt, Ryan Babel, Arjen Robben, Klaas-Jan Huntelaar, Robin van Persie, Eljero Elia, Danny Koevermans og alle de andre, kunne man måske tale om en spinkel chance...

England:
Mark Howard (AGF)

Vurdering: AGF’s engelske forsvarer er ikke bare vendt tilbage efter otte måneders skadespause – han er også i fit tilstand mange miles fra at være en del af Fabio Capellos udvalgte.

Serbien:
Nenad Novakovic (FCN)

Vurdering: Det må kaldes for en gedigen overraskelse, hvis rutinerede Radomir Antic finder plads til en reservekeeper fra FC Nordsjælland i sin VM-trup.

Sydafrika:
Sibusiso Zuma (FCN)

Vurdering: VM-drømmen fik et slag for boven, da Sibusiso Zuma ikke var en del af den 29-mands trup, Carlos Alberto Parreira for nyligt udtog op til slutrunden. Som en note kan nævnes, at den tidligere AaB-kantspiller Siyabonga Nomvethe (nu Moroka Swallows, Sydafrika) indgår i truppen.

Australien:
Nathan Coe (RFC)

Vurdering: Hele ni forskellige keepere har været udtaget til Australiens landshold det sidste år, men som andetvalg i Randers FC har Nathan Coe mere end almindeligt langt til truppen.

New Zealand:
Winston Reid (FCM)

Vurdering: Vi runder af med en positiv historie, da Winston Reid udmelding i marts om, at han gerne ville spille med New Zealands landshold fik en positiv modtagelse fra træner Ricki Herbert med henblik på deltagelse ved VM-slutrunden.

4 mand afsted
Ud af de 24 potentielle emner, lyder konklusionen altså, at Peter Utaka, Eric Djemba-Djemba og Winston Reid på hver deres måde står med gode chancer for en VM-deltagelse, mens Issah Ahmed, Benny Feilhaber, Michael Parkhurst og måske Marcus Tracy samt Sibusiso Zuma kan være ærgerlige over skader, der nok har kostet en ellers ikke helt umulig VM-oplevelse.