FC København er klar favorit til at vinde det danske mesterskab med genopstandne Brøndby og OB i hælene.

Men med en række vigtige Champions League-kvalificerende opgaver hængende over hovedet, er det ikke utænkeligt, at løverne mister en smule fokus fra ligaen og dermed overdrager gode chancer til andre hold for at stikke næsen frem og toppe, når året er omme.

Vi har derfor set på oddsene for, hvilket hold der topper Superligaen, når vinterpausen starter, og her er interessen især koncentreret omkring OB til odds 5,50 hos NordicBet*.

Men lad os først de på de andre kandidater.

Ikke værdi i FCK
Den ene er naturligvis FC København, som over de seneste ti sæsoner har vundet hele seks mesterskaber, men faktisk kun prøvet at toppe ved vinterpausen i tre tilfælde.

FC København er favorit til både at toppe ved vinterpausen samt at snuppe mesterskabet, men når Unibets odds 2,15 er markedets bedste odds på, at løverne går i vinterhi på førstepladsen, er fristelsen til at overse.

Herefter følger naturligvis Brøndby, som blev vintermester i sidste sæson. Det er holdet faktisk blevet fem gange i løbet af de sidste ti sæsoner, men imod de blå/gule taler, at det endnu er uvist, om træner Kent Nielsen har fået indprentet sit koncept i spillerne.

NordicBet* topper markedet med odds 4,65 på, at Brøndby klarer første halvdel af sæsonen bedst, men så længe det store smykkeskrin ikke for alvor er blevet åbnet og brugt på flere forstærkninger, lader jeg mig alligevel ikke helt friste.

Det gør jeg derimod af NordicBets odds 5,50 på, at OB kan lade sig krone som vintermestre, når året går på hæld.

Odense-klubben må have fået blod på tanden efter sidste sæsons lige-ved-og-næsten-oplevelse, og truppen ser mindst lige så stærk ud i denne sæson.

Ganske vist har man mistet den rutinerede (og hidsige) klassekeeper Arek Onyszko, og det er ikke sikkert, at 25-årige Anders Lindegaard sådan lige kan udfylde polakkens handsker, omend han har potentialet med et stort talent, en god højde (1,94) og et nyligt succesfuldt lejeophold i norske Aalesund.

Men derudover ser det rigtig godt ud. OB har holdt fast i udenlandske profiler som Djemba-Djemba, Demba-Nyrén og Peter Utaka, og i danske nøglespillere som Johan Absalonsen, Henrik Hansen og Hans Henrik Andreasen.

I forsvaret er der fortsat erfarne kræfter i form af Anders Møller Christensen, Chris Sørensen, Thomas Helveg og Atle Roar Håland, foruden yngre talenter som Jonas Troest og Espen Ruud. Og offensiven har fået tilgang af AaBs dygtige Caca og det islandske fløjtalent Rurik Gislason.

Gunstigt kampprogram
Endelig ser OB’s kampprogram for forårets 18 kampe ikke så værst ud endda.

OB skal nemlig møde FC København og AaB på hjemmebane to gange i løbet af efteråret. Dertil kommer en hjemmekamp mod FC Midtjylland, og så er det egentlig kun Brøndby af de formodede tophold, OB ikke får besøg af i år.

Hvis OB kan få noget nær fuldt hus i de fem hjemmekampe, ser det slet ikke så ringe ud for holdet, der i sidste sæson var ligaens bedste til at få point mod bundholdene.

Således vandt OB 15 af 18 kampe mod holdene fra den nederste halvdel, og det er naturligvis en evne, fynboerne gerne vil tage med sig i den nye sæson.

Hvad så med de europæiske kampe, vil en opmærksom læser eller to nok spørge. Tjah, lyder svaret, for forventningen i øjeblikket er vel, at både FC København, OB og Brøndby kommer langt på den europæiske scene.

Og skulle det ske, at FC København kvalificerer sig til pengemaskinen Champions League, vil jeg kun vurdere dette som et plus for spillet på OB, da verdens mest prestigefyldte klubturnering i sagens natur trækker store veksler på ethvert Superliga-mandskab.

Anbefaling: OB til odds 5,5
Min anbefaling bliver derfor at satse på et succesfuldt fynsk efterår i sæsonen 2009/10 med et spil på, at OB topper tabellen ved vinterpausen.

Det er altid en svær opgave at sætte procenter på et sådan spil, men efter min overbevisning har fynboerne mindst 20 procent chance for at slutte som vintermester, og dermed er der værdi i de odds 5,50, NordicBet* tilbyder.

Resten af markedet har i øvrigt odds fra 3,75 til 4,60 på samme spil.

Statistisk set: de sidste ti sæsoners mestre og vintermestre

 

2008/09

Mester: FC København

Vintermester: Brøndby – 2 p. ned til FC København

2007/08

Mester: AaB 

Vintermester: AaB – 2 p. ned til FC København

2006/07

Mester: FC København

Vintermester: FC København – 6 p. ned til FC Midtjylland

2005/06

Mester: FC København

Vintermester: FC København – 4 p. ned til Brøndby

2004/05

Mester: Brøndby

Vintermester: Brøndby – 10 p. ned til FC Midtjylland

2003/04

Mester: FC København

Vintermester: Brøndby – 3 p. ned til Esbjerg

2002/03

Mester: FC København

Vintermester: FC København – 9 p. ned til Brøndby

2001/02

Mester: Brøndby

Vintermester: Brøndby – 10 p. ned til FC København

2000/01

Mester: FC København

Vintermester: Brøndby – 1 p. ned til Silkeborg

1999/00

Mester: Herfølge

Vintermester: Herfølge – 6 p. ned til Brøndby