Marat Safin skabte chokbølger i Australian Open da han i en forrygende semifinale slog odds 1.4 favoritten Roger Federer ud af af turneringen. Kampen havde fantastiske spille-mønstre på Betfair*.

Federer så længe ud til at være på vej mod en relativ sikker sejr, da han i fjerde sæt var to breaks oppe i tiebreaken. Her blev ellers så suveræne Federer handlet helt ned til odds 1.03 på Betfair*. Safin derimod blev samtidig spillet til odds 50 som samlet vinder af Australian Open – et marked der naturligvis også er live hos Betfair*. Imidlertid kom Safin fremragende tilbage, overlevede en matchbold for endelig at vinde tiebreaken og udligne til 2-2 i sæt.

Inden kampen var Federer set som stort set usårlig. Efter afklapsningen af Andre Agassi i kvartfinalen var Federer odds 1.2 favorit før kampen mod Safin. Det odds holdt sig stort set på samme niveau på trods af Federer tabte 2. sæt. Da han selv tog sig af tredje sæt var der et par heldige Betfair-spillere, der allerede her fik handlet på Safin til odds 30 – det skulle vise sig at blive en god investering.

I løbet af det femte og afgørende sæt svingede favoritværdigheden. Først da Safin brød Federers serv til 4-2 styrtdykkede oddsene på Safin, og efter han servede sig frem til 5-2 endte oddset nede i 1.06. Kampens live-action var dog ikke forbi. Federer trak sig selv op og udnyttede russiske Safins manglende evne til at slå til på de afgørende point. Det betød at femte sæt først blev afgjort efter 16 partier, hvor Safin kunne trække sig ud af kampen som sejrherre med en 9-7 sejr.

“Det var en helt utrolig oplevelse at følge med i. Ikke mindst set i betragning af Federer’s styrke og rygte som altså betød, at han inden kampen blev handlet til beskedne odds 1.4 som samlet vinder af Australian Open”, fortæller Betfairs Nordiske Marketingschef Jacob Weinreich.