Solen har denne sæson taget sin vandring hen over de engelske fodboldstadions og kastet lys på de mange stjernespillere på banerne, inden den nu går over i en – forhåbentlig – smuk solnedgang. Sidste runde af denne sæsons Premier League skydes i gang kl. 16.00, hvor samtlige 20 klubber skal i aktion for at finde de respektive slutplaceringer, de hver især skal tildeles. Premier League-ekspert Thomas Schyth har taget et kig på alle kampe. 

Meget er allerede afgjort. Chelsea har sikret sig mesterskabet, og Hull, Middlesbrough og Sunderland blev alle sorteper i spillet om nedrykning. Dermed har de fleste klubber reelt ikke andet end kosmetiske placeringer tilbage at spille om -nogle klubber har dog stadig desperat brug for points i den øverste ende af ligaen, for at få fordelt de sjove placeringer som giver adgang til fodboldens fine selskab i Champions League næste sæson.

Blot et enkelt point skiller Arsenal og Liverpool i kampen om den vigtige 4. plads i ligaen, mens begge klubber også teoretisk set kan overhale Manchester City på 3. pladsen, hvis de skaffer sig en god målscore, og City ikke vinder. De tre klubber bør derfor sætte alle sejl ind på så stor en sejr som muligt.

Bortset fra det må motivationsfordelen siges at være hos hjemmeholdene, der stadig må være ivrige efter at sige pænt farvel foran egne fans, der trofast har støttet gennem endnu en sæson.

Arsenal - Everton: The Gunners jagter Champions League mod Toffees

Arsenal har i flere perioder i sæsonen været svingende, og det så på et tidspunkt helt umuligt ud at nå den eftertragtede 4. plads i ligaen. Med fire overbevisende sejre i træk har man dog spillet sig med i kampen igen, og at tage imod et umotiveret Everton-mandskab hjemme på Emirates må passe The Gunners ganske fortrinligt.

Arsenal er gået over til et 3-mandsforsvar, måske inspireret af Chelseas store succes med denne formation, og det har bragt fine resultater med sig. Holdet er blevet mere solide bagude, mens man med sine offensive stjernespillere stadig er i stand til at åbne de fleste forsvar.

Anfører Koscielny er tvivlsom til dette opgør, sammen med midtbanedynamoen Ramsey, men mon ikke manager Wenger vil gøre alt, hvad han kan for at bruge dem i sæsonens sidste kamp, hvis det er muligt. Modstanderne fra Everton har flere fravær på holdet, men det omhandler primært reservespillere og får dermed ikke den store betydning for startopstillingen. Til gengæld har Everton set svage ud i de udekampe, hvor man ikke har været topmotiveret, og det er tvivlsomt. om man kan hente sejren her.

En mand, der dog vil være maksimalt motiveret for The Toffees, er topscorer Romelu Lukaku, der er i tæt kamp med Tottenhams Harry Kane om at blive ligatopscorer. Belgieren skal bruge mål, og mon ikke holdkammeraterne vil søge ham endnu mere end normalt, når man nærmer sig modstandernes felt?

Arsenal Uafgjort Everton
1,45 5,25 7,50
Bet365
NordicBet
Danske Spil

Burnley - West Ham: Turf Moor klar til fest mod svækkede Hammers

På trods af en placering i den nederste del af tabellen har Burnley på hjemmebane været - pointmæssigt - alt andet end et bundhold. Man er faktisk ligaens 8. bedste hjemmehold, og holdet vil være motiverede for at slutte af med en flot præstation for at takke de trofaste fans, der hver weekend leverer fantastisk opbakning.

Burnley har dog problemer i defensiven hvor to faste folk formentlig må undværes, men deres skadesproblemer er dog intet i forhold til dagens modstander fra West Ham. Hele seks faste og vigtige spillere mangler London-klubben, der formentlig ikke har meget motivation for denne udekamp, og det bør et hjemmestærkt og motiveret Burnley-hold kunne udnytte.

Burnley-sejr til odds 2,40 hos Betfair Sportsbook*

Burnley har været stærke hjemme på Turf Moor hele sæsonen, og den må have en større motivation for dette opgør end de massivt fraværsramte modstandere. Læs ekspertanalyse her.

Chelsea - Sunderland: Chelsea fejrer mesterskabet med fest på Stamford Bridge

Chelsea har inden dette opgør sikret sig placeringen som nr. 1 i ligaen og dermed mestre, mens det helt modsatte er tilfældet for Sunderland, der har sikret sig placeringen som ligaens bundprop. Chelsea vil formentlig gerne slutte sæsonen af på Stamford Bridge med en målfest og overbevisende sejr, inden man skal have overrakt pokalen foran egne fans.

Sunderland derimod er ramt af fravær, som de har været det hele sæsonen, omend de fleste startere er klar. Alligevel kan det blive en umulig opgave at stå overfor et Chelsea-mandskab, der kan præstere stærkeste opstilling, og som formentlig vil komme buldrende fra start til slut.

Chelsea Uafgjort Sunderland
1,17 9,10 23,00
Bet365 NordicBet NordicBet

Hull - Tottenham: Nedrykkere slutter af foran fans mod nr. 2

Hull lignede fra sæsonens start det svageste hold i hele ligaen, men med tilkomsten af manager Silva og tilgang af flere vigtige spillere i januar, formåede man alligevel at skabe spænding til det sidste og presse walisiske Swansea i kampen om at undgå nedrykning. En kamp som Hull endte med at tabe, og nu må man så sige farvel til Premier League foran egne fans.

Modstanderne fra Tottenham har ligesom Hull intet at spille for, da man har sikret sig 2. pladsen i ligaen. Tottenhams manager Pochettino viste dog i seneste udekamp mod Leicester, at man gerne vil gå seriøst til de sidste kampe og bruge dem som en slags ekstra træningskampe inden næste sæson med henblik på at finjustere taktikken med et 3-mandsforsvar. Det gav pote mod de forsvarende mestre, som man slog, men kan man gentage dette mod Hull med blot tre dages hvile?

Tottenham måtte i seneste kamp undvære 3 af 4 backs i truppen, men har en bred trup, der bevirker, at der skal et markant antal skader til, før man for alvor bliver svækkede. Et markant antal fravær er netp hvad Hull har til denne kamp, og hvilket de har været plaget af det meste af sæsonen. Otte spillere er ude, hvoraf de fleste dog har været væk i længere tid, mens det nyeste fravær i forsvarsspilleren Maguire er en smule mere kritisk. Man har dog generelt set svage ud i bagkæden, og spørgsmålet er, om man på nogen måde kan stoppe Harry Kane, der har behov for alle de mål, han kan skrabe sammen, i kampen om at blive ligaens topscorer.

Harry Kane scorer til odds 2,00 hos Danske Spil*

Kane er i tæt duel med Evertons Lukaku om topscorertitlen i Premier League. Han har brug for alle de mål, han kan få, og han er manden, medspillerne automatisk søger, når man nærmer sig mål. Med Hulls svage forsvar, et formstærkt Spurs-mandskab med en formstærk Kane i front, så virker 2,00 fint betalt, når det øvrige licensmarked ligger omkring 1,80 for samme spil.

Leicester - Bournemouth: De forsvarende mestre lukker sæsonen på King Power Stadium

De forsvarende mestre fra Leicester har haft en turbulent sæson, hvor man gik langt i Champions League, samtidig med at man skulle kæmpe mod nedrykning i ligaen. En svær situation som man dog overvandt, og man vil helt sikkert være motiverede for at slutte sæsonen flot af på en stærk hjemmebane.

Modstanderne fra Bournemouth har ikke mere at spille for, og sluttede deres hjemmebane-sæson med en sejr, så det er tvivlsomt, hvor motiverede de er til dette opgør. Samtidig passer deres boldbesiddende spillestil ganske fortrinligt til Leicester, der så kan leve på deres farlige kontraer med hurtige Vardy i front.

Det taler dog imod Leicester, at de blot har haft tre dages pause siden seneste kamp, og at man stadig har tvivl om de to faste midterforsvarer Huth og Morgan. Afløserne Benalouane og Fuchs har vist adskillige tegn på dårlig indbyrdes forståelse de seneste kampe, og det kan måske føre til en målrig kamp.

Leicester Uafgjort Bournemouth
2,00 3,85 4,00
Bet365 NordicBet
Unibet

Liverpool - Middlesbrough: The Reds skal jagte sejr mod nedrykkere for at sikre sig Champions League

Liverpool kommer til dette opgør fulde af motivation, idet man skal bruge en sejr for at sikre sig Champions League i næste sæson. Ligeså motiverede kan man ikke forvente Middlesbrough vil være, efter de har sikret sig en plads i The Championship til næste sæson, og dermed spiller de deres sidste kamp i Premier League i minimum et år. 

Liverpool har i den seneste periode været ramt af skader, fravær og formnedgang hos kreative spillere, men med Lallana tilbage på midtbanen, og en Coutinho der igen disker op med geniale løsninger, så ser det bedre ud for The Reds.

Middlesbrough er uden vigtige skader, omend man har tvivl om den faste keeper Valdes, men man vil formentlig satse på at stå dybt og kompakt i dette opgør. Netop denne taktik kan blive en vigtig faktor i kampen, da Liverpool gennem hele sæsonen har vist sig at have svært ved at åbne de defensive hold, mens man skaber målfest mod mandskaber, der tør komme en smule længere frem på banen.

Hjemmehold Uafgjort Udehold
1,15 9,25 30,00
Tipico
Bwin
Betsafe

Manchester United - Crystal Palace: United uden interesse i sæsonafslutningen

Manchester United kan ikke nå top 4 og dermed kvalifikation til Champions League gennem ligaplacering. Til gengæld har man spillet sig i Europa League-finalen, og udover en flot pokal og en titel på CV'et medfører en turneringssejr i det selskab automatisk et wildcard til Champions League næste sæson. Finalen spiller man mod Ajax blot tre dage efter dette opgør, og det forventes derfor, at Mourinho roterer på holdet - formentlig massivt!

Palace manager Allerdyce har faktisk en udmærket historik for at sætte sit hold op til sæsonafslutningen, selvom man ikke har noget at spille for. kan han gøre det igen, bør London-mandskabet have en fin mulighed mod et reserve/ungdomshold fra United.

Crystal Palace kan desuden glæde sig over, at man formentlig har de faste forsvarsspillere Dann og Tomkins tilbage efter længere tids fravær, og det bør give bedre styrke i bagkæden. Hvis man umiddelbart kigger på oddset for Crystal Palace, synes jeg, det ligner værdi, men når man ser, at det allerede har været gennem et massivt oddsfald, kan man ikke lade være at tænke, at markedet allerede har taget højde for den eventuelle turnover hos de røde djævle.

Tuanzebe får kort til odds 4,75 hos 888sport*

Unge Tuanzebe får formentlig en startplads blandt Mourinhos reserveopstilling, hvor han skal forsvare mod driblestærke Zaha. Med forventeligt mange unge spillere på banen kan han ikke i samme grad læne sig op af mere erfarne spillere som i tidligere kampe, og det kan få ham til at ty til ulovlige midler. Læs ekspertanalysen her.

Southampton - Stoke: "The Saints go marching in" for sidste gang på St. Marys denne sæson

Southampton tager hjemme mod Stoke efter en meget svingende og skuffende sæson. Alligevel befinder man sig på en acceptabel 8. plads i ligaen, og holdet har fine muligheder for at tage points i sidste kamp mod et motivationsløst Stoke-mandskab.

Efter Stoke sikrede sig 41 points og dermed overlevelse i ligaen, har spillet ikke været prangende, bl.a. symboliseret ved seneste rundes 4-1 nederlag til Arsenal. Stoke virker som om, de er gået på ferie allerede, men kan måske alligevel redde lidt flere points, da Southampton blot har haft fire dages restitutionstid siden seneste kamp mod Manchester United.

Southampton befinder sig ofte rigtig godt, når de kan få lov til at satse på omstillinger, og under Mark Hughes vil Stoke gerne stå højere på banen end mange andre hold. Det kan måske afstedkomme en målrig affære, hvor Southampton bør have styrken til at trække det længste strå.

Southampton Uafgjort Stoke
1,80 3,80 4,85
Bet365
Danske Spil
 NordicBet

 

Swansea - West Bromwich Albion: Svanerne med motivationsfordel hjemme i Wales

Swansea er på hjemmebane i Wales, efter man har trukket sig succesfuldt ud af nedrykningskampen i Premier League. Endnu en sæson har man sikret sig, og det skal fejres på hjemmebane med en god præstation. Swansea er i rigtig fin form på det seneste, med 3 sejre og 1 uafgjort de seneste 5 kampe. Det modsatte må siges at være tilfældet for WBA, der har tabt 7 af de seneste 10 kampe.

WBA havde en enormt succesfuld start på sæsonen, men efter man krydsede 40 points, er det som om, man har sluppet gaspedalen og har stillet sig tilfredse med sæsonen. Man virker demotiverede, og modstanderne har lettere ved at bryde det enormt defensive hold end tidligere. Spørgsmålet er, om denne defensive indstilling fra WBA kan lokke Swansea så langt frem på banen, at der åbnes for omstillinger den modsatte vej.

Swansea Uafgjort West Bromwich
2,10 3,60 3,75
Bet365 NordicBet Bet365

 

Watford - Manchester City: Citizens kan sikre 3. pladsen mod forsvarsløse Watford

Watford har ikke mere at spille for denne sæson, og det har man også kunne se på præstationerne på det seneste, der ikke har været prangende. Man er dog på hjemmebane og bør være motiverede for at slutte flot af på Vicarage Road. Denne opgave bliver ikke gjort nem, da man skal op imod ligaens pt. nr. 3, som ovenikøbet er motiverede efter at gå efter sejren, så de kan blive helt sikre på 3. pladsen.

Det ligner en Manchester City-sejr, og chancerne for Watford bliver da heller ikke gjort bedre af, at man mangler stort set hele midterforsvaret til kampen. Prödl, Kaboul og Cathcart er ude, hvilket kun efterlader Britos og reserverne Kabasele og Mariappa. Af disse 3 er Britos og Kabasele tvivlsomme til kampen, så det kan ende med at blive et meget alternativt midterforsvar, man får stablet på benene, og den seneste kamp endte da også med lidt af en målfest. Det samme kan sagtens ske her igen.

Over 2,5 Manchester City mål til odds 2,25 hos Betfair Sportsbook*

Watford er massivt ramt af fravær i defensiven, mens Manchester City kommer med de mange offensive stjerner til kampen. Særligt Jesus og Aguero har på det seneste vist stor effektivitet, og det kan skabe en ganske seværdig kamp. Læs ekspertanalysen her.