Søndagen står i derbyets tegn rundt omkring i flere af de største ligaer i Europa. Herhjemme tørner Brøndby og FCK sammen i New Firm. Få overblikket over dagens store slag her.

Både i Danmark, England, Italien og Tyskland er der dækket op til derby i dag, hvor ærkerivalerne tørner sammen i nogle drabelige opgør, hvor der står mere end 3 points på spil. BetXpert har dækket alle 4 opgør - få overblikket her.

Derby della Capitale - kl.15:00

Derby-søndag bliver skudt igang i Rom, hvor bysbørnene Roma og Lazio krydser klinger i kampen om hovedstaden. De deler til daglig stadion på Stadio Olimpico, men på papiret er det Roma, der har hjemmebane i eftermiddag. Roma har generelt haft overtaget de senere år og er ubesejret i denne H2H de 2 seneste sæsoner i Serie A med 2 sejre og 2 uafgjorte. Det er et opgør, hvor der bliver gået til vaflerne både på og udenfor banen - og den hadefulde historik afspejler sig også i antallet af røde kort, hvor dommeren har uddelt marchorder i 7 af 10 seneste opgør.

Selvom Roma er uden karantæneramte Pjanic anbefaler BetXpert Roma-sejr. Læs Mark Blucerchiatos analyse her.

Kampen vises direkte på 6'eren.

Revierderby - kl.15:30

Dortmund er tilbage på sporet efter en katastrofal Bundesliga-sæson i 14/15. De er tilbage som suveræne Bayern Münchens førsteudfordrer og har scoret et hav af mål. Således er Dortmunds målscore imponerende 32-13 efter 11 kampe. Schalke er atter med i subtoppen, men har vist svingende form op til Revierderby og er uden sejr i seneste 5 kampe. Passionen er kolossal i det store industriområde Ruhr-distrikt, og hvis man er i tvivl om, hvad denne kamp betyder behøver man bare se den infernalske stemning flere tusinde fans skabte ved Schalkes afsluttende træning inden derbyet.

Dortmund er uden vigtige Marco Reus og BetXpert anbefaler spil på Schalke-point. Læs Jens Bøyes analyse her.

Kampen vises direkte på Eurosport Danmark.

North London Derby - kl.17:00

Arsenal har traditionelt et stort overtag på lokalrivalen Tottenham. Tottenham med en for tiden stærkt spillende Christian Eriksen har dog vist gode takter på det seneste. I Premier League er Spurs således ubesejrede i 10 kampe siden premieren på Old Trafford, hvor de blev sænket af et selvmål. Arsenal blev rundbarberet i Champions League mod Bayern München, og mens der er slinger i valsen europæisk ser det anderledes godt ud i Premier League, hvor holdet er nærmeste udfordrer til Manchester City - og kun er bagud på dårligere målscore.

Arsenal har et massivt indbyrdes overtag i slaget om det nordlige London, men skadeslisten er foruroligende lang for tiden, og deraf er det svært at spotte værdien. Læs Jens Bøyes infoanalyse her.

Kampen vises direkte på Tv3Sport 2.

New Firm - kl.18:00

Derby-søndag bliver rundet af herhjemme, hvor Brøndby hjemme tager imod FCK i et regulært topbrag. Brøndby topper formbarometret i Superligaen, og havde ført ligaen, hvis man så bort fra de 3 første runder, hvor drengene fra Vestegnen kom skævt fra land. FCK er bare vokset og vokset i løbet af foråret, hvor de har fået en række skadede spillere tilbage og flere af de nye har sat deres aftryk. FCK har dog revanche til gode efter nederlaget samme sted i slutningen af september i en noget rodet affære. Med Brøndby tilbage i toppen af dansk fodbold efter mange års fravær tilfører det New Firm en ekstra dimension.

Generelt har hjemmebanefordelen været stort i dette derby, hvor udeholdet ikke har vundet i de seneste 5 forsøg. BetXperts anbefaling går i Brøndby-retning. Læs Rasmus Jørgensens analyse her.

Kampen vises direkte på 3+.

Tilbage er blot at ønske god derby-søndag - uanset hvem man holder med!