Sponsoreret indhold fra Danske Spil

’Vinterbrødre’, ’Den Skyldige’ og ’Lykke-Per’ er alle tre med i opløbet om at blive nomineret til en Oscar i kategorien ’bedste ikke-engelsksprogede film’. Ifølge Danske Spil*, så er der én klar favorit.

- ’Lykke-Per’ er jo instrueret af en af de største danske instruktører, Bille August, som i øvrigt tidligere har vundet en Oscar. Flere forskellige medier har været ude med positive anmeldelser, og rollelisten består af mange talentfulde skuespillere, så filmen har potentiale for at blive dansk filmsucces. Vi vurderer den derfor til at være favorit til at få en dansk Oscar-nominering. Vi har odds 4,50 på ’Lykke-Per’, mens der er odds 10,00 på ’Den Skyldige’ og odds 17,00 på ’Vinterbrødre’, siger Mathias Reimer Larsen, oddssætter hos Danske Spil* fortsætter:

- ’Den Skyldige’ har høstet stor ros internationalt, især for de filmiske virkemidler. Derimod står selve fortællingen ikke ligeså stærkt, som i de to andre danske film, og derfor er vores chancevurdering, at ’Den Skyldige’ ikke er favorit til Oscar-nomineringen.

- ’Vinterbrødre’ vandt jo hele 9 Robert-priser, og den har også høstet anerkendelse internationalt. Den store ulempe er imidlertid, at filmen udkom tilbage i december 2017. Det faktum, at den ikke ligger frisk i hukommelsen gør, at vi vurderer den til have mindst chance for at blive nomineret.

Vil du spille på hvilken dansk film der blive nomineret til en Oscar? Gør det
her.