Den svenske forretningsmand Per Holknekt har sagsøgt Kindred Group, der blandt andet står bag Unibet, for 10 millioner svenske kroner og anklager spiludbyderen for at bidrage til, at hans spilafhængighed kom ud af kontrol. Over en periode på otte år tabte modedesigneren Per Holknekt 26 millioner SEK hos Unibet.

Unibet er igen kommet i fokus og skal igen indtage anklagebænken i et strid, om de har levet op til reglerne omkring Ansvarligt Spil.
I 2020 blev Unibet frikendt i Højesteret efter en langvarig retssag, hvor en dansk krigsveteran havde sagsøgt spillefirmaet for ikke at gribe ind i tide, da de blev bekendt med, at krigsveteranen havde udviklet et alvorligt spilleproblem. Med VIP-behandling og bonustilbud havde Unibet tværtimod fastholdt spilleren i en ond spiral.

Tabte 2.873.200 SEK på én måned

Det lader til, at mange af anklagerne går igen i dette nye søgsmål mod Unibet. Denne gang er det den svenske grundlægger af tøjfirmaet Odd Molly, Per Holknekt, der hiver Unibet i retten efter at have tabt 26 millioner SEK til Unibet. Han bebrejder spiludbyderen for at være medvirkende til at skubbe til hans spilleforbrug og udnytte hans spilafhængighed.

Da spilforbruget var på sit højeste nåede Per Holknekt at tabe 2.873.200 SEK på én måned og i alt nåede han op på at indbetale over 55 millioner SEK og benyttede intet mindre end 31 forskellige bankkort.

Undervejs valgte Holknekt selv at udelukke sig fra at spille hos Unibet for en periode og i forbindelse med dette fald i spilleaktivitet skulle en VIP-manager fra bettingfirmaet have kontaktet Holknekt og overført en gave i form af en bonus.

Og VIP-behandlingen fortsatte, og ifølge Holknekt førte den personlige kontakt til, at spilaktiviteten steg. Ifølge anklagerne har Unibet systematisk udnyttet kundernes spilafhængighed og forsømt at føre den lovpligtige kontrol.

- Gennem dyb dataanalyse, baseret på uddrag via GDPR,  har vi opdaget en lang række kontrolmangler og uregelmæssigheder i, hvordan Unibet/Kindred Group udnytter sine kunders spilafhængighed. I nogle tilfælde også klare indikationer på manglende kontrol vedrørende blandt andet hvidvask. Unibet siger, at de går ind for ansvarligt spil og bæredygtighed, men vores analyser viser det stik modsatte, siger Per Holknekt. 

Retssagen mod Unibet kommer efter en periode med debat om regulering af det svenske spillemarked, hvor der er indført skrappe regler med blandt andet bonusforbud og bonusloft på 100 SEK på velkomstbonus.