Ingen kan være i tvivl om vigtigheden af fodbold i England. Slet ikke Manchester United-spilleren, Wayne Rooney, der de seneste uger har oplevet tumult omkring sig. Fyringer, metervis af avis-skriverier og et sandt Rooney-show hos verdens største spillbørs, Betfair*, har været nogle af begivenhederne.

Betfair* har igennem hele skades-forløbet haft spil åbent på, hvor vidt Rooney kommer i kamp under VM. Den brækkede fod har skullet hele på rekordtid, og det har været dag og nat med meldingerne fra engelsk presse om, hvor vidt han ville klare det. Derfor har spillernes mening om Rooneys klarmelding – læst ud fra priserne på Betfair* – været en sand tur i rutschebanen.

Da markedet åbnede den 5. maj mente spillerne, at der var 68% chance for at Rooney kom i kamp. Dystre meldinger undervejs, en fyret læge i Manchester og hemmelighedskræmmeriet fra Sir Alex Ferguson var alle hjælpende faktorer til, at spillerne den 25. maj kun havde 17% tiltro til, at Rooney kommer i kamp.

Der er indgået mere end 2,750 væddemål mellem Betfairs kunder på Rooney-spillet.

Har man fortsat tiltro til Rooney kommer i aktion kan der hentes odds 1,44. Der gives odds 3,05 på han kommer til at se hele VM fra sidelinjen.