Den 9. december 2008 vil fremover stå skrevet med store bogstaver i historiebøgerne hos den brasilianske fodboldklub Corinthians – og hos konkurrenten Flamengo. Men hos sidstnævnte vil bogstaverne være plettet af bitre tårer…

Den 9. december lykkedes det Corinthians at få Ronaldos underskrift på en 2-årig kontrakt.

Brasilianske Ronaldo Luis Nazário de Lima (Ronaldo, kort og godt - eller O Fenômeno) er efterhånden blevet 32 år, og de mange knæskader betyder, at Corinthians sandsynligvis bliver endestationen for den brasilianske folkehelt.

Ronaldos fodboldkarriere er blevet lagt i graven adskillige gange, men den skadesplagede angriber har arbejdet hårdt for vende tilbage til grønsværen – og nu prøver han altså chancen i hjemlandet, efter en lang årrække i Europa.

Corinthians: Fra storhed til fald – og genrejsning

São Paolo-baserede Corinthians er en af de største klubber i brasiliansk fodbold. Det seneste mesterskabstrofæ kom til klubben i 2005 sæsonen, hvor truppen inkluderede de argentinske stjerner Carlos Tevez og Javier Mascherano.

Tæppet blev dog revet væk under Corinthians, da sambejdspartneren MSI trak samtlige investeringer ud af klubben. Det betød, at Corinthians rykkede ud i 2007 sæsonen, men klubben har i år sikret sig oprykning til Brasilierâo.

Corinthians har stor opbakning. Fansene skreg "Eu Nunca vou te abandonar" (”Jeg svigter dig aldrig”), da nedrykningen var en realitet, og det slogan solgte 250.000 trøjer, mens holdet let driblede sig igennem Serie B. Det næste store hit i fanshoppen bliver Ronaldo´s spillertrøje med det legendariske nummer 9.

Ronaldo er Flamengo-fan

Ronaldo er født og opvokset i Rio de Janeiro, og har igennem hele karrieren erklæret sin store kærlighed til storklubben Flamengo. Det kan ikke forklares, hvor ondt det gør på de mange Flamengo-fans i øjeblikket. Kontrakten med Corinthians er blevet tolket som forræderi af Rio de Janeiro-klubben og dens fans.

Der har i de seneste par måneder kørt en enorm "Bliv Ronaldo!"-kampagne i Rio de Janeiro, hvor "Fenomêno" har trænet med Flamengo med førsteholdstruppen for at blive fit for fight igen. Klubben har stillet lægestablen til rådighed ved hver af de alvorlige skader, som Ronaldo har været udsat for, og der var et brændende ønske fra de mange fans om, at Ronaldo skulle slutte karrieren hos Flamengo.

Flot karriere

Pudsigt nok har Ronaldo aldrig spillet professionel fodbold for en Rio de Janeiro-klub. Han startede sin karriere i byen Belo Horizonte, hos Cruzeiro. Derefter blev han lokket til Europa af Frank Arnesen og PSV Eindhoven. Og så stod der ellers storklubber på programmet: Barcelona, Inter, Real Madrid og senest Milan.

Hen ad vejen blev han tre gange kåret som verdens bedste fodboldspiller: I 1996, 1997 og 2002. Hans første knæskade kom i 1999.

Ronaldo vil til Sydafrika

Hvad lokkede Ronaldo væk fra fristende tilbud fra Milan, Manchester City, Paris SG, og hvorfor valgte Ronaldo ikke hjerteklubben Flamengo? Han var fri af kontrakten med Milan og kunne dermed frit skifte klub. Månedslønnen lyder på cirka 1 million kroner, hvilket helt sikkert ikke ville afskrække Flamengo eller de europæiske klubber. Ronaldo vil fylde stadions og sælge t-shirts nok til at dække de omkostninger.

Ronaldos klubvalg virker derfor ikke at være af økonomiske årsager. Han har også allerede vundet alt, hvad der er værd at vinde, så hvad har fået ham til at hive målstøvlerne frem i oprykkerklubben Corinthians i Sao Paulo?

Det lykkedes for Corinthians at overbevise Ronaldo om, at et skifte til Corinhtians vil give ham en plads i den brasilianske trup ved VM-slutrunden i Sydafrika 2010!

Ronaldo leverede et fantastisk comeback under VM triumfen i 2002, og der kan åbenbart stadig være VM-scoringer tilbage i måltyven. Landstræner Dunga savner Ronaldo i topform på landsholdet, som makker til Robinho i det brasilianske angreb.

Corinthians store comeback-projekt

Ronaldo har tillid til det enorme comeback projekt, som Corinthians forbereder. Corinthians har allerede investeret i et par nye spillere som angriberen Jorge Henrique samt midtbaneprofiler Túlio begge fra Botafogo.

Der skulle komme yderligere en håndfuld profiler til klubben inden længe. Der er forhandlinger med den rutinerede argentinske landsholdsspiller Juan Sebastian Verón, mens også angriberen Deivid fra Fenerbahce står højt på ønskesedlen.

Ronaldo vil få stor betydning

Corinthians har nu startet en sand jagt på profiler hos de konkurrende klubber, og der bliver hedt på det brasilianske transfermarked. Især er Flamengo nødsaget til at hente en kanin op af hatten for at komme et plaster på såret hos de mange fans.

Det kunne være den offensive midtbanespiller Carlos Alberto, der står uden klub efter Botafogo´s kollaps. Carlos Alberto vandt Champions League med Mourinhos Porto, hvor han i øvrigt scorede i finalen mod Monaco. Herefter vandt han mesterskabet med Corinthians i 2005.

Mesterholdet Sao Paulo håber på, at Adriano vil tilpas langt væk fra Inter og Mourinho, mens Santos planlægger at hente den store angriber Souza i Panathinaikos.

Én ting er sikker: Brasiliansk fodbold er ikke blevet kedeligere af Ronaldos hjemrejse!Følg Frank Pilantras brasilianske tip på denne side.