Langfredag. I dag for rundt regnet 2.000 år siden døde Jesus af Nazareth på et romersk kors. Ifølge overleveringen. Samme sagn fortæller at han led og udåndede for vores skyld, for at tage menneskenes synder på sig. Tjah. Det er ikke vores ærinde at diskutere troværdigheden i Påske-legenden. Vi vil dog tillade os at pege på at Det Nye Testamentes Jesus (sammen med Johannes Døberen) var med til at markedsføre idéen om et Helvede, og at han understregede skellet mellem de rigtige og de forkerte, de troende og de vantro (fårene og bukkene). Noget mange siden har brugt til at slå andre i hovedet med.

Jesus opfandt ikke religionskrig, men hans eksempel og Kristendommen har ikke ført til færre af slagsen. Konflikterne ses sågar i dag, i det 21. århundrede. Og det afspejles endda i sportsverdenen...

Nordirsk klub spiller i Irland

The Troubles i Nordirland har alle hørt om: Konflikten mellem protestanter og katolikker. En konflikt der i høj grad har sociale årsager, men også hænger sammen med et religions-skel.

Protestanter udgør flertallet i Nordirland, men visse områder er hovedsageligt katolske. Således fjordbyen Derry, også (men mest af protestanter) kaldet Londonderry.

Dette fik i 1985 fodboldklubben Derry City til at tilmelde sig den irske liga. For at undgå de uroligheder der fulgte når klubben mødte andre nordirske (og typisk protestantiske) hold.

Nordirland er blevet mere fredeligt siden. Men skellene består stadig. Og Derry City føler sig stadig mere hjemme syd end nord for grænsen til Irland...

Og således går det til at Derry City i dag er taget sydpå for at møde Cork City i den irske liga.

Men lad os bevæge os fra det absurd-religiøse til det sportslige: Hjemmeholdet bør, ifølge Brian Villadsen, have pæne chancer for at vinde dette Langfredag-opgør.

Dagen byder i øvrigt også på en kamp i den engelske League 2.

Se oversigten over analyser på forsiden eller hér: http://www.betxpert.com/ekspert/analyser.asp