Her får du BetXperts optakt med odds til Celtic – Rangers. Se også, hvor du kan livestreame Celtic – Rangers gratis. 

Søndag klokken 13.00 tørner Celtic og Rangers sammen i det klassiske Old Firm-opgør. Mesterskabet kan reelt blive afgjort, hvis Celtic vinder. Snupper Rangers omvendt sejren, er der spænding til det allersidste.  

I denne Celtic – Rangers optakt får du et overblik over de bedste odds. Se desuden også seneste trupnyt samt bud på startopstillinger. 

Odds på Celtic – Rangers 

BetXpert giver dig her et overblik over markedets bedste odds på Celtic – Rangers. New Firm-kampen spilles søndag klokken 13.00. Du kan se opgøret på TV3 MAX, Viaplay eller på gratis livestream hos Unibet*. Læs mere om, hvordan du gratis kan livestreame Celtic - Rangers, nederst i artiklen. 

Odds på Celtic - Rangers: 1X2 Højeste odds Bookmaker
Celtic 1,96
Uafgjort 3,85
Rangers FC 4,30
Odds på Celtic - Rangers: Asian handicap Højeste odds Bookmaker
Celtic (-1,00 Asian handicap 2,75
Rangers FC (+1,00 Asian handicap) 1,49
Odds på Celtic - Rangers: over/under 2,5 mål Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,99
Under 2,5 mål 2,00
Odds på Celtic - Rangers: begge hold scorer Højeste odds Bookmaker
Ja 1,83
Nej 2,05
Odds på Celtic - Rangers: over/under hjørnespark Højeste odds Bookmaker
Over 9,5 1,58 ​​​​​​​
Under 9,5 2,55 ​​​​​​​
Over 10,5 2,15 ​​​​​​​
Under 10,5 1,97
Odds på Celtic - Rangers: kortspil Højeste odds Bookmaker
Over 5,5 kort 1,85 ​​​​​​​
Under 5,5 kort 1,95 ​​​​​​​
Celtic får over 2,5 kort 1,72 ​​​​​​​
Celtic får under 2,5 kort 2,00 ​​​​​​​
Rangers FC får over 2,5 kort 1,61 ​​​​​​​
Rangers FC får under 2,5 kort 2,20 ​​​​​​​
Rødt kort i kampen: Ja 4,00 ​​​​​​​
Rødt kort i kampen: Nej 1,22

OBS: Odds på Celtic – Rangers er fra fredag den 29. april klokken 15.21.

Ifølge bookmakernes odds på Celtic - Rangers kan førstnævnte meget vel gå hen og vinde dette Old Firm. Med odds 1,96 hos Marathonbet er de i hvert fald favoritter. Bedste odds på Rangers FC er 4,30 ligeledes hos Marathonbet. Det er også selvsamme bookmaker, som har bedste odds på krydset. Her får du odds 3,85.

Celtic – én sejr fra at tilbageerobre tronen

Celtic sad på det skotske mesterskab ni sæsoner i streg, efter at Rangers blev tvangsnedrykket til den fjerdebedste række, League Two, tilbage i 2012. Sidste år måtte de så afgive mesterskabspokalen til lokal- og ærkerivalerne fra Rangers FC. 

Situationen er imidlertid den, at de grøn- og hvidstribede spillere er snublende tæt på at tilbageerobre mesterskabet. Der resterer fire spillerunder, og Celtic har inden dette Old Firm-brag seks point ned til Rangers. 

Ergo vil en Celtic-sejr betyde ni point forspring med tre kampe tilbage; det kan end ikke den største Celtic-pessimist eller største Rangers-optimist tro, at Celtic vil smide væk. 

Værd at bide mærke i angående Celtics trup er, at der er sket en mindre japansk invasion. Førsteholdstruppen tæller noget utraditionel hele fire japanere. 

Reo Hatate: Er fast starter på den centrale midtbane, hvorfra han i grundspillet kvitterede med fire mål og tre oplæg i 13 kampe. 

Yosuke Ideguchi: Central/defensiv midtbane; kun spillet to ligakampe og mangler endnu at markere sig i Celtic-trøjen.

Kyogo Furuhashi: Her er til gengæld en spiller, som har bidt sig fast i startopstillingen – når han da ikke lige er skadet, hvilket desværre har være lidt kendetegnende for hans sæson. Alle turneringer inkluderet står Furuhashi noteret for 29 kampe, 17 mål og fem assister. Meget flot af spilleren, som for det meste er blevet brugt som central angriber, men som også kan spille på begge fløje.

Daizen Maeda: Denne kantspiller har også bidt sig fast, siden han kom til i januar. 12 ligakampe med fem mål og én assist til følge. 

Det er dog ikke kun japanerne, som er værd at holde øje med, selvom flere af dem har scoret en del mål. Holdets topscorere er israelske Liel Abada og græske Georgios Giakoumakis. De har scoret henholdsvis ti og ni mål hver. 

Gode gamle Scott Brown er gået på pension. I dag hedder anføreren i stedet Callum McGregor. Skotten er et produkt af egen avl i klubben. Han var udlejet til engelske Notts County fra august 2013 til maj 2014, men har ellers været i Celtic hele sin karriere. 

Celtic er ubesejrede i deres seneste 28 Premiership-kampe. Heraf blev 24 af dem vundet. Dette ændrer dog ikke på, at de har revanche til gode mod Rangers. De blåklædte vandt nemlig efter forlænget spilletid i semifinalen i FA Cuppen den 17. april. Dette endda på Celtics hjemmebane. 

Rangers FC – snart tilbage som andenviolin i Skotland? 

Som de fleste nok ved, så rykkede Glasgow Rangers ned i Skotlands fjerdebedste række, League Two, tilbage i 2012. Dette gjorde de på grund af økonomiske kvaler. Nedrykningen betød ikke kun, at klubben måtte genstarte det sportslige setup. De måtte også skifte navn fra Glasgow Rangers til Rangers FC.

Heldigvis for Rangers skulle de ikke bruge længe på at vende tilbage til Skotlands bedste række. Den første sæson i League Two blev vundet på overbevisende vis med 24 point ned til nummer to, Peterhead. Sæsonen efter blev League One vundet med hele 39 point ned til Dunfermline på 2.-pladsen.

Herefter mødte Rangers for første gang noget reel modstand i den næstbedste række kaldet Championship. Det første år blev klubben nummer tre og klarede ikke cuttet i de afgørende playoff-kampe om oprykning. 

I sæsonen nummer to i den næstbedste række viste storklubben imidlertid stort format og vandt rækken med 11 point ned til Falkirk. Dermed har den stået på Premiership-fodbold siden 2016/2017-sæsonen. 

Det første år blev klubben nummer tre, og i de efterfølgende tre sæsoner blev det til sølvmedaljer; dette dog uden at være i nærheden af at kunne true suveræne Celtic. Dette lige indtil sidste sæson, hvor Rangers buldrede derudad og vandt mesterskabet med hele 25 point ned til Celtic. 

Modsat sidste sæson så er det blå Glasgow-hold ikke længere ført an af træneren Steven Gerrard. Han tog i november sidste år til Aston Villa, hvorfor Giovanni van Bronckhorst nu er manager. 

I grundspillet formåede hollænderen at holde et pointsnit på 2,30, hvilket er meget pænt, men det har altså ikke været nok til at holde trit med Celtic. Mesterskabsspillet startede dog godt, da Motherwell blev besejret med 3-1 på udebane. 

En sejr er også påkrævet i dette Old Firm-opgør, hvis mesterskabsdrømmene skal være intakte og realistiske. Det vil i så fald betyde, at Celtics forspring skrumper ind til blot tre point med tre spillerunder tilbage. 

Det vil dog stadig være således, at Celtic skal snuble ikke bare én, men mindst to gange i de resterende tre kampe. Dette fordi Celtic har en markant bedre målforskel end Rangers. Ergo vil Celtic blive mestre, hvis de ender på lige mange point. Den slags kan Rangers-spillerne dog ikke tage sig af. Her og nu gælder det udelukkende om at vinde denne kamp. 

Én af profilerne på Rangers-holdet er anfører og højreback James Tavernier. Han står noteret for seks ligamål og topper desuden den interne assistliste med hele 13 af slagsen. 

Herudover kan nævnes adskillige målslugere som Alfredo Morelos, Kemar Roofe, Joe Aribo og Fashion Sakala. For ej at glemme Ryan Kent, som er toer på assistlisten med 13 målgivende afleveringer. 

Ergo er der rigeligt af spillere, som kan score mål, for Rangers. Problemet er imidlertid, at holdet til denne kamp må undvære flere af dem. Se mere herom i trupnytafsnittet. 

Modsat Celtic er Rangers desuden stadig med i Europa. De har netop spillet første opgør i semifinalen i Europa League ude mod Leipzig. Det resulterede i et 0-1-nederlag, hvorfor håbet om finalepladsen endnu er i live inden returopgøret i Skotland. 

Og som nævnt kvalificerede Rangers sig til FA Cup-finalen på bekostning af netop Celtic. Her møder Brian Laudrups tidligere klub Hearts den 21. maj. 

Celtic – Rangers: trupnyt og startopstillinger

Slutteligt byder denne optakt til Celtic – Rangers på trupnyt og bud på startopstillinger. 

Celtic FC
Manager Angelos ”Ange” Postecoglou må klare sig uden Josip Juranovic (venstre- og højreback - fast), alt imens Nir Bitton (centerforsvar/defensiv midtbane - fast/reserve) er tvivlsom. 

Bud på Celtics startopstilling (4-3-3):
Hart; Taylor, Starfelt, Carter-Vickers, Ralston; Hatate, McGregor, Rogic; Maeda, Furuhashi, Jota

Rangers FC  
Giovanni van Bronckhorst må atter undvære nogle prominente spillere. Aaron Ramsey (midtbane – kun spillet få kampe for holdet) og Kemar Roofe (angriber/kant – fast/indskifter – næsttopscorer) er begge yderst tvivlsomme. Det ligger dog helt fast, at topscorer og fast mand Alfredo Morelos atter er ude. 

Slutteligt har Leon Balogun (centerforsvar – primært fast) karantæne. 

Bud på Rangers’ startopstilling (4-3-3):
McGregor; Barisic, Bassey, Goldson, Tavernier; Kamara, Lundstram, Jack; Aribo, Shakala, Kent

Gratis Celtic – Rangers livestream

BetXpert viser dig her, hvordan du får et gratis Celtic – Rangers livestream. Hvis du kan se TV3 MAX eller har Viaplay, har du ikke brug for det, men ellers er det blot at følge disse simple trin.

  • Gå til Unibet.dk og log ind/opret en konto – det tager under 5 minutter
  • Hvis du bare har én øre på din konto, kan du helt kvit og frit livestreame Celtic – Rangers
  • Ellers er det blot at indbetale minimum 40 kroner
  • Med disse 40 kroner kan du gøre, hvad du vil; lade dem stå, spille for dem, det er op til dig. 
  • Unibet* trækker ikke dine penge, når du streamer Celtic – Rangers eller nogle af de mange, mange andre kampe/ligaer, som du gratis kan livestreame
  • Du finder livestreamet ved at finde kampen, som du ville have gjort det, hvis du skulle oddse på den: Forside --> Odds --> Scroll ned til ”Fodbold” i menuen ude til venstre --> ”Alt i fodbold” --> Scroll ned og vælg ”Skotland” og herefter ”Skotsk Premier League” --> Nu kommer kampen til syne, og du kan se, der er et play-ikon, hvilket betyder, at du kan livestreame kampen
  • Alternativt kan du vente, til kampen begynder søndag klokken 13.00, og finde den i liveoddsmenuen