Søndag aften venter et brag af en fodboldkamp på MCH Arena, hvor FCM får besøg af FCK i Superligaen. BetXpert bringer her udvalgte odds på FCM - FCK.

Blot tre point adskiller FC Midtjylland og FC København inden søndagens topkamp i Herning. For blot få runder siden førte FCK ellers med hele ni point, men nederlag til Silkeborg ude og senest Randers hjemme, har minimeret forspringet for Jess Thorups tropper, da FC Midtjylland samtidig har hentet tre sejre på stribe. 


Det betyder selvsagt, at der igen er spænding i kampen om mesterskabet. Der er 15 point tilbage at spille om, så hvis FCK formår at vinde i Herning på søndag, så ser det igen svært ud for FCM i guldkampen. 

FCK har dog historisk set haft det svært på MCH Arena, og den sene sejr i marts var den første siden oktober 2016 for hovedstadsklubben. I perioden oktober 2016-april 2021 vandt FC Midtjylland vilde ti gange i træk på hjemmebane mod FCK. 

Svar rigtigt på seks spørgsmål om kampen og vind 10.000 kroner hos Unibet*

  • Gå til Unibet.dk og log ind/opret konto
  • Svar på de seks spørgsmål om FCM - FCK
  • Hvis du evner at svare rigtigt på alle spørgsmålene, vinder du 10.000 kroner
  • Såfremt flere svarer rigtigt på de seks spørgsmål, deles præmien ligeligt mellem disse
  • Det er gratis at deltage i "Guldkampen", og konkurrencen gælder kun for folk med bopæl i Danmark
  • Der er ingen omsætningskrav i forbindelse med tilbuddet

Hent tilbud hos Unibet

Odds på FCM - FCK

Nedenfor finder du de bedste odds på FCM - FCK. Der er kampstart søndag aften klokken 18.00, og du kan se opgøret direkte på TV3+ og Viaplay. 

Odds på FCM - FCK: 1X2 Højeste odds Bookmaker
FC Midtjylland 2,74
Uafgjort 3,55
Odds på FCM - FCK: over/under 2,5 mål Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 2,06
Under 2,5 mål 1,93
Odds på FCM - FCK: begge hold scorer Højeste odds Bookmaker
Ja 1,78
Nej 2,15
Odds på FCM - FCK: målscorerodds Højeste odds Bookmaker
Anders Dreyer scorer 3,50
Khouma Babacar scorer 3,65
Evander scorer 3,75
Edward Chilufya scorer 3,85
Gustav Isaksen scorer 4,00
Viktor Claesson scorer 5,20
Kevin Diks scorer 9,65

Odds på FCM vs FCK er senest opdateret fredag den 29. april klokken 11.02.

Spil på FCM - FCK hos Danske Spil

Okstrøm: "Dreyer har været den store forskel"

BetXpert har talt med Oliver Okstrøm, der til hverdag dækker FC Midtjylland for Tipsbladet. 

Siden FCM tabte i Parken den 10. april, har de vundet tre kampe på stribe. Det har de ifølge Okstrøm blandt andet, fordi Bo Henriksen har fundet de spillere, han vil gå med i offensiven.

- Det har set ud til, at Bo Henriksen har fundet de spillere, som han vil gå med nu - særligt offensivt. Her har man nu en masse fart og en klar vision om, hvad man vil, siger Oliver Okstrøm og fortsætter:

- Der er nu også tre spillere, som man skal have øje på fra modstanderens side. Før var det måske kun Isaksen, som man skulle lukke ned. Nu er Dreyer og Chilufya der også.

- Det er det overordnede, og så er der nogle ting i hver kamp, som har gjort et stort udslag. Mod AaB flyttede Thychosen sig også frem som en anden Scholz til tider, hvilket gjorde en forskel, fortæller Oliver Okstrøm.

Hvilken betydning har det i din optik for FCM's spil, at man har fået Anders Dreyer tilbage?

- Der er ingen som helst tvivl om, at Anders Dreyer har været den store forskel. Målene viser det tydeligt. Det er også sjovt, at det netop er ham, som de aldrig har kunnet få erstattet efter salget i sommer. Det er derfor hans eget hul, som han udfylder, og det har jo været forrygende. Og så er han ikke ligefrem blevet dårligere af at være i Rusland, siger Okstrøm. 

FCM har tabt de seneste to kampe mod FCK. Tror du, det bliver til et tredje i træk på søndag?

- Alle tre kampe er blevet afgjort af nogle løjerlige mål i denne sæson. Det skulle ikke undre mig, hvis det er en tilfældighed, som afgør det igen, fordi de to hold er så godt matchet. Det er desuden en kamp, som nu kommer efter en lille periode, som har været svær for FCK - modsat de to andre, fortæller Oliver Okstrøm og fortsætter:

- Men jeg kan ikke forestille mig, at det bliver ligeså kønsløst som mod Randers. Så jeg hælder nok til uafgjort, som begge hold lige kan leve med, selvom det jo ikke er optimalt for FCM. Men der bliver gang i den på banen, men nok med få mål igen, fordi de matcher hinanden så godt og har enorm respekt for modstanderen, lyder spådommen fra Oliver Okstrøm.

Weberen: "Jeg tror stadig på FCK som mester"

BetXperts fodboldekspert Weberen forventer også et meget lige opgør, hvor FC Midtjylland vil være mest på bolden.

- Jeg tror, at kampen bliver meget a la de seneste indbyrdes møder, hvor det har været meget tæt. Der bør dog komme lidt mere knald på nu, hvor det hele spidser til, siger Weberen og fortsætter:
- FCM skal ud og jagte, så derfor forventer jeg også, at FCM vil forsøge at tage teten og diktere spillet. Det har i min optik også været gældende i de fleste FCK-kampe i denne sæson, at de overlader meget tid og spil på bolden til deres modstandere. Så jeg forventer mig egentlig, at FCM vil være mest dominerende på bolden og forsøge at sætte sig på opgøret. FCK, som også kan leve med et X, vil nok være lidt mere afventende og spille med lav risiko. 

- Så jeg forventer et tæt opgør, hvor det første mål kan blive afgørende, fortæller Weberen. 

FCM har vundet tre kampe i træk i Superligaen, mens FCK har tabt to ud af de seneste tre. Hvordan vurderer du det aktuelle styrkeforhold mellem de to inden søndagens brag?

- Jeg synes, at det ser utrolig lige ude. Momentum kan måske ligge hos FCM, som har haft et lidt bedre run op til denne afgørende kamp, og som også kommer fra baghjul. Denne outsiderrolle, som de lidt har fået, kan måske vise sig at være en rolle, som passer dem bedre end at være i førersædet.

- Det er i hvert fald noget, som Bo Henriksen og co. fokuserer meget på, at de har alt at vinde, og at det er en fiasko, hvis FCK ikke vinder i år, siger Weberen.

Hvem tror du på som dansk mester lige nu - og hvorfor? 

- Jeg tror stadig på FCK. Ja, de har godt nok tabt til Randers og Silkeborg, men de har bare så voldsomt stærk en trup, hvor deres forsvar bare virker utroligt afstemt, og kigger man lidt på xGA og xGF, så tror jeg også, FCK bliver nummer et i "Table of Justice", men det er bare ikke altid nok, og FCM kan nyde rollen som underdog, og det tror jeg, at især Bo Henriksen gør.

- Så når jeg skal udpege en vinder, så bliver det FCK, da de har den bedste defensiv og offensiv og har i forårssæsonen også været det mest konstante hold i deres præstationer, lyder det fra Weberen.

Bud på startopstillinger

FC Midtjylland: Ousted - Dalsgaard, Høegh, Thychosen - Andersson, Onyedika, Evander, Paulinho - Chilufya, Dreyer, Isaksen

FC København: Grabara - Ankersen, Vavro, Khocholava, Diks - Falk, Lerager - Bardghji, Biel, Claesson - Babacar

FC Midtjylland var torsdag aften i aktion mod Vejle i den første semifinale af DBU Pokalen, og her fik FCM et godt udgangspunkt med til returen i næste uge ved at vinde med 0-1 på et mål af Anders Dreyer. Den hjemvendte Dreyer har nu scoret i fire kampe i træk. Erik Sviatchenko har ikke været at finde i startelleveren hos FCM siden FCK senest besøgte MCH Arena i midten af marts, og det vil sige, at han ikke er startet inde endnu i mesterskabsspillet. Anføreren har været skadet og har i de seneste kampe fået lidt spilletid. Pione Sisto er tvivlsom til kampen hos FCM, mens målmand Elias Olafsson stadig er ude grundet skade og er det resten af sæsonen. 

FCK er fortsat uden anfører Zeca, der har været ude med en alvorlig skade siden oktober. Derudover er Aninkunmi Amoo også ude med en skade.

Du kan se alle spilforslag fra BetXperts ekspertpanel lige her.