Var det spektakulære saksespark fra brasilianske Richarlison årets flotteste scoring? Eller går den prestigefyldte FIFA Puskás Award mon til den franske VM-topscorer Kylian Mbappé? Se de nominerede´s mål og bookmakernes odds på Puskas Award 2022.

GOOOOOOAL, så er der målshow! FIFA har udvalgt kandidaterne til at vinde Puskás-prisen for årets flotteste mål og der er nogle virkelig pragtmål blandt de nominerede. Men hvilket mål tror du bliver tildelt Puskás-prisen ved FIFA´s kåring den 27. februar?

Siden 2009 har FIFA kåret årets flotteste mål, og der skal virkelig noget særligt til for blive belønnet med Puskás Award.

Se odds for årets Puskás Award hos Mr Green

Sidste år gik prisen til argentinske Erik Lamela for den snedige scoring i Premier League-opgøret mod Arsenal. Vinderen af årets Puskás-pris bliver afsløret ved det store gallashow FIFA Football Awards den 27. februar.

Odds på FIFA Puskás Award 2022

Vinder Højeste odds Bookmaker
Ricarlison 2,50
Kylian Mbappé 3,00
Alou Kuol 5,00
Mario Balotelli 6,00
Amandin Ehenry 7,50
Theo Hernández 10,00
Dimitri Payet 10,00
Marcin Oleksy 12,00
Alessia Russo 15,00
Francisco Metelli 21,00
Salma Paralluelo 21,00

Bemærk at FIFA´s afstemning om Top 3 afsluttes fredag den 3. februar.

Du finder odds for FIFA Puskás Award 2022 hos bookmakerne under Fodbold - Specials - Internationale priser

Se målene fra de nominerede til FIFA Puskás Award 2022

Hvilket mål er din Puskás-favorit?

Der er mange stærke bud blandt de nominerede til årets Puskás Award. Det er ikke så overraskende, at Richarlisons mål mod Serbien topper bookmakernes liste. Det er ren verdensklasse fra den brasilianske angriber. Hvis Richarlison vinder årets Puskás Award, så vil det i øvrigt være trejde år i træk, at en Tottenham-spiller vinder prisen.

Men også Frankrigs Kylian Mbappé havde mål i støvlerne ved VM-slutrunden i Qatar. Det argentinske forsvar havde store problemer med at holde styr på den giftige Mbappé i den underholdende og målrige VM-finale. Mon ikke Mbappé´s fuldtræffer mod Argentina er blandt de tre nominerede, der får flest stemmer.

Ser vi på nogle af outsiderne, så er svært ikke at blive imponeret over Dimitri Payets drømmemål. Den træfsikre Payet får ramt bolden helt rent og efterlader ingen chance for keeperen.

Det er også rart at se at Mario Balotelli stadig er fuld af tricks og hans fikse scoring kan bestemt også få stemmer nok til at lande blandt Top 3.

Fansene bestemmer Top 3

FIFA´s hjemmeside kan du stemme på din favorit til at vinde FIFA Puskás Award 2022. Afstemningen er åben frem til den 3. februar, hvor de 11 nominerede bliver skåret ned til tre.

Herefter vil et FIFA panel udvælge årets Puskás-vinder blandt de tre nominerede med flest stemmer. Vinderen får overrakt prisen ved The Best FIFA Football Awards 2022 den 27. februar.

Tidligere vindere af Puskás Award

Der har været flere legendariske mål blandt vinderne af Puskás Award og særligt Olivier Girouds skorpionmål og Zlatan´s saksespark mod England kan godt tåle at blive vist igen og igen.

Klik på vinderne for at se deres Puskás-mål.
2021: Erik Lamela
2020: Son Heung-min
2019: Dániel Zsóri
2018: Mohamed Salah
2017: Olivier Giroud
2016: Mohd Faiz Subri
2015: Wendell Lira
2014: James Rodríguez
2013: Zlatan Ibrahimovic
2012: Miroslav Stoch
2011: Neymar
2010: Hamit Altintop
2009: Cristiano Ronaldo

Foto: HAROLD CUNNINGHAM / POOL / AFP

Ofte stillede spørgsmål om Puskás Award

🔎 Hvornår uddeles Puskás Award?
Vinderen af Puskás-prisen afsløres ved The Best FIFA Football Awards 2022 i Paris den 27. februar.

🔎 Hvordan findes vinderen af Puskás Award?
Man kan stemme på de nominerede på FIFA´s hjemmeside frem til den 3. februar. Herefter vil et FIFA panel vælge vinderen blandt de tre kandidater med flest stemmer.

🔎 Hvem er Puskás Award opkaldt efter?
Prisen er opkaldt den ungarske legende, Ferenc Puskás, der spillede for Real Madrid i slut-1950’erne og 1960’erne. Han scorede 508 mål i 521 klubkampe samt 84 landsholdsmål i 85 landskampe.

🔎 Har en dansk spiller vundet Puskás Award?
Der har endnu ikke været en dansk vinder, men Peter Ankersen var nomineret til prisen tilbage i 2013 for dette drømmemål.