En ny Premier League-runde står for døren. BetXpert har fundet de bedste odds og seneste trupnyheder til et udvalg af kampene.

Vanen tro er der fuld damp på Premier League henover jul og nytår. Spilleuge 16 begynder således i dag den 28. december og fortsætter til den 30. december. Runden byder på flere spændende opgør, og BetXpert har fundet de bedste odds på et udvalg af kampene den 28. og 29. december. 

Få 5 x 49 kroners live freebet hos ComeOn* 

 • Gå til ComeOn.dk og log ind eller opret en konto - det tager under 5 minutter
 • Nu har du muligheden for at score et 49 kroners live freebet fem dage i streg fra den 26. til 30. december
 • For at få dit daglige 49 kroners live freebet skal du blot:
  • Spille 49 kroner inden kampstart på en af dagens Premier League-kampe i perioden 26. til 30. december
  • Dit spil skal være til minimum odds 1,80
  • Du bestemmer selv, om du vil spille på 1X2, over/under, HT/FT, målscorer eller andet
 • Når du har afgivet et kvalificeret spil, vil dit freebet blive synligt på dit betslip under Premier League-kampene den pågældende dag
 • Der er inget krav om minimumsodds på live freebettet
 • Der er ikke et krav om, at prematch-spillet og live freebettet skal være på samme kamp
 • Dog skal live freebettet bruges på en Premier League-kamp samme dag
 • Hver kunde kan kvalificere sig til i alt 5 live freebets a 49 kroner: ét om dagen i perioden 26. til 30. december
 • Kampagnen gælder for alle spillere med bopæl i Danmark

Hent dine freebets hos ComeOn her

Odds på Chelsea – Aston Villa

BetXpert har fundet de bedste odds på Chelsea – Aston Villa. Kampen spilles den 28. december klokken 18.30 og kan følges på Xee og Viaplay. 

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Chelsea 1,75
Uafgjort 4,25
Aston Villa 4,90
Hvem vinder kampen (Asian handicap 0,5 mål)? Højeste odds Bookmaker
Chelsea (-0,5 mål) 1,75
Aston Villa (+0,5 mål) 2,24
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,60
Under 2,5 mål 2,51
Scorer begge hold i kampen? Højeste odds Bookmaker
Ja 1,60
Nej* 2,48

OBS: Odds er fra mandag den 28. december klokken 14.36.
*Oddset er fratrukket 5 procent i kommission. 

Odds på Chelsea - Aston Villa hos NordicBet

Som oddsene indikerer, så skal Chelsea selvsagt være favoritter i dette opgør. Når det så er sagt, så skal man bestemt ikke udelukke, at Birmingham-holdet kan få noget med hjem fra Stamford Bridge. Efter en god start på sæsonen er Londonholdet ved at falde lidt af på den. Dette alt imens at Aston Villa virkelig har fundet rytmen. Odds 2,25 hos Onsidebetting på Aston Villa +0,5 Asian handicap er derfor måske slet ikke noget dårligt spil. 

Chelsea – krise eller varians?

Chelsea lagde rigtig godt fra land med kun ét nederlag i de første 11 Premier League-kampe. I de seneste fire af slagsen er dampet dog tilsyneladende gået lidt ud af ballonen. Her er det nemlig blevet til tre nederlag og én sejr. 

Det er dog her, at spørgsmålet om krise eller varians kommer til sin ret. De seneste fire kampe har nemlig ikke været de allernemmeste af slagsen, og der er ikke ét af de tre nederlag, som ikke kunne have sket for hvilket som helst Premier League-hold. Problemet ligger imidlertid, at de har tabt så mange kampe – det er ikke det enkelte nederlag særskilt. 

Det drejer sig om et 0-1-nederlag ude mod Everton, 1-2 ude mod Wolverhampton og 1-3 ude mod Arsenal. Sejren var på 3-0 hjemme mod West Ham. 

Chelsea-manager Frank Lampard har varslet ændringer i startopstillingen til denne kamp. Han har allerede bekræftet, at Callum Hudson-Odoi vil være at finde i startelleveren. 

Så hvad skal man lige lægge i ovenstående resultater? Krise eller varians? Måske træthed? Det er måske svært at svare på. Vores Premier League-ekspert Fønix skrev i sin Boxing Day-optakt, at Chelsea vandt xG mod både Everton og Wolverhampton, hvilket altid er værd at tage med i sine betragtninger. 

Aston Villa – rutsjebanetur

Også Aston Villa fik en fornem begyndelse på sæsonen. De lagde ud som lyn og torden ved at vinde deres første fire kampe for så herefter at tabe fire ud af de næste fem. 

Nu har de imidlertid fundet melodien igen og er ubesejrede i de seneste fire kampe, hvor det er blevet til tre sejre. Senest blev Crystal Palace sendt hjem fra Villa Park med et 0-3-nederlag i bagagen. 

Trupnyt til Chelsea – Aston Villa

Chelsea må atter undvære Hakim Ziyech (wing – fast), men skulle herudover have alle mand til rådighed.

Bud på startopstilling (4-3-3):
Mandy; Chilwell, A. Christensen, Zouma, Azpilicueta; Mount, Jorginho, Kanté; Hudson-Odoi, Giroud, Havertz

Aston Villa må undvære Tyrone Mings (forsvar – fast), da han sidder ude med karantæne. Herudover er Ross Barkley (midtbane – fast) ikke med, hvilket Trezeguet (wing – fast) formentlig heller ikke er.

Bud på startopstilling (4-2-3-1):
Martínez; Targett, Konsa, Hause, Cash; McGinn, Luiz; Ghazi, Grealish, B. Traoré; Watkins

Odds på Everton – Manchester City

Herunder finder du bookmakernes bedste odds på opgøret Everton – Manchester City. Kampen spilles den 28. december klokken 21.00 og kan følges på Xee og Viaplay. 

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Everton 8,00
Uafgjort 5,50
Manchester City 1,44
Hvem vinder kampen (Asian handicap 1,5 mål)? Højeste odds Bookmaker
Everton (+1,5 mål) 1,75
Manchester City (-1,5 mål) 2,26
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,70
Under 2,5 mål 2,32
Scorer begge hold i kampen? Højeste odds Bookmaker
Ja 1,90
Nej* 1,97

OBS: Odds er fra mandag den 28. december klokken 14.50.
*Oddset er fratrukket 5 procent i kommission.

Odds på Everton-sejr hos 888sport

Odds 1,44 på Pep Guardiolas Manchester City-mandskab hos NordicBet* synes umiddelbart ikke af meget. Det gør det ikke, når man ser på, hvilken sæson Everton har gang i. De blå fra Liverpool indtager 2.-pladsen i Premier League og har vundet deres seneste fire ligakampe. Dette endda mod flere gode modstandere. Derfor kunne man eventuelt godt overveje at kigge Everton vej – enten i form af en ren sejr til odds 8,00 hos 888sport* eller et handicapspil. 

Dog er det værd at kigge på Evertons trupsituation, inden man satser hele pensionen på dem. 

Everton – den store overraskelse … eller hvad?

Holdet fra Beatles-byen har skuffet lidt i de seneste år. Her har man handlet kraftigt ind uden at få optimal udbytte ud af de store investeringer. Her får du en oversigt over Evertons seneste ligaplaceringer og brugte summer på transfermarkedet.

 • I 2017/2018-sæsonen brugte Everton ifølge Transfermarkt.com hele 1,5 milliarder kroner på transfers. Resultat: en 8.-plads.
 • I 2018/2019-sæsonen røg der cirka 745 millioner af sted på transfers. Resultat: en 8.-plads.
 • I 2019/2020-sæsonen hed tallet 900 millioner kroner. Resultat: en 12.-plads.
 • I 2020/2021-sæsonen har man indtil videre brugt 557 millioner kroner. Resultat: en foreløbig 2.-plads efter 15 spillerunder. 

Bemærk dog, at beløbene i de tre foregående sæsoner er inklusive vinterhandler. Det er dog kun i 2017/2018-sæosonen, at Everton handlede ind for beløb, der er værd at nævne, i vintertransfervinduet. Her hentede man Cenk Tosun og Theo Walcott for i alt 335 millioner kroner. Alligevel ender man med et rekordstort beløb på 1,2 milliarder kroner, hvis man trækker vinterhandlerne fra. 

Denne sæson ser det ud til, at man bruger det mindste beløb på transfers i fire år, samtidig med at man måske aldrig har været bedre i nyere tid. Den måske største årsag til den øjeblikkelige succes er faktisk en spiller, som kom til klubben, inden den begyndte at investere heftigt. 

Her er tale om angriberen Dominic Calvert-Lewin. Med 11 mål i 15 Premier League-kampe har han taget England med storm i denne sæson. Han fik da også debut på landsholdet tilbage i oktober. Her blev det til et debutmål i kampen hjemme mod Wales. 

Angriberen har naturligvis ikke gjort det hele alene. Nytilkomne James Rodríguez, brasilianeren Richarlison, forsvarsspilleren Yerry Mina og backen Lucas Digne med flere har også alle haft en god sæson indtil nu.

Manchester City – skidt start på sæsonen

Manchester City fik ikke den ønskede start på sæsonen, hvorfor de p.t. blot ligger på 6.-pladsen. De har dog en kamp i baghånden, og vinder de den, overhaler de dagens modstander og indtager 2.-pladsen via en bedre målscore. 

2-5-blamagen hjemme mod Leicester i sæsonens første hjemmekamp må efterhånden være langt væk i City-spillerens bevidsthed. Siden da er holdet nemlig kommet i gang igen. Fire af de seneste seks Premier League-kampe er nemlig vundet, og man har ikke tabt i perioden. 1-1 hjemme mod West Bromwich Albion var naturligvis ikke, hvad man havde håbet på, men holdet kom hurtigt tilbage på vindersporet igen.

De seneste to kampe har resulteret i en 1-0-sejr ude mod Southampton og en 2-0-sejr hjemme mod Newcastle. 

Trupnyt til Everton – Manchester City

Desværre for Everton må de undvære flere af deres faste spillere til dette opgør: 

Richarlison (wing/angreb – fast)
James Rodríguez (offensiv midtbane/wing – fast)
Lucas Digne (venstreback – fast)
Allan (central midtbane – fast)
Fabian Delph (midtbane – reserve)
Jean-Philippe Gbamin (defensiv midtbane – reserve)

Bud på startopstilling (4-2-3-1):
Pickford; Godfrey, Keane, Mina, Holgate; T. Davies, Doucouré; Bernard, Sigurdsson, Iwobi; Calvert-Lewin

Hos Manchester City er Gabriel Jesus og Kyle Walker ude med COVID-19-karantæne. Herudover siger City-manager Pep Guardiola til klubbens hjemmeside, at  han er nødt til at dosere minutter til Sergio ”Kun” Agüero og Kevin De Bruyne. Ergo er det langtfra sikkert, at de to herrer starter inde og/eller spiller 90 minutter. 

Bud på startopstilling (4-2-3-1):
Ederson; Mendy, Dias, Stones, Cancelo; Gündogan, Fernandinho; Foden, Bruyne, Mahrez; Agüero/Torres

Foruden pladsen som spidsangriber kan Ferran Torres også blive aktuel på en af de to kanter i stedet for Phil Foden eller Riyad Mahrez. 

Odds på Brighton – Arsenal

Herunder har vi oplistet de bedste odds på kampen Brighton – Arsenal. Opgøret spilles den 29. december klokken 19.00 og kan følges på Xee og Viaplay. 

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Brighton 3,30
Uafgjort 3,50
Arsenal 2,39
Hvem vinder kampen (Asian handicap 0,5 mål)? Højeste odds Bookmaker
Brighton (+0,5 mål) 1,67
Arsenal (-0,5 mål) 2,41
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 2,10
Under 2,5 mål 1,85
Scorer begge hold i kampen? Højeste odds Bookmaker
Ja 1,80
Nej* 2,10

OBS: Odds er fra mandag den 28. december klokken 14.59.
*Oddset er fratrukket 5 procent i kommission.

Holdene ligger side om side i tabellen, og derfor kan det måske være fristende med odds 3,30 hos Onsidebetting på en Brighton-sejr. Efter en skidt periode vandt Arsenal dog senest, og derfor kan det være, de er ved at finde ind på rette spor igen. 

Brighton – kamp om overlevelse

Der er næppe nogen tvivl om, at Brightons altoverskyggende mål for sæsonen er at overleve i Englands fornemmeste fodboldrække. Lige nu ligger holdet på en øjeblikkelig 16.-plads med blot to point ned til den forkerte side af nedrykningsstregen. 

Hvad godt er for Brighton er, at holdet ikke taber så forfærdelig mange kampe. Tre nederlag er det blevet til i de seneste 11 Premier League-dueller. Straks værre er det, når man ser på antallet af sejre: én. Totalen kommer op på to sejre, når man tager alle sæsonens 15 kampe. Det er selvfølgelig stadig ikke nok. 

Uafgjorte kampe kan få dig et rigtig godt stykke ad vejen, hvis målet blot er overlevelse. Det er dog ikke nok på den lange bane, når der også skal være plads til at tabe nogle kampe her og der – ikke mindst mod de store hold. Derfor er Brighton nødt til at finde nogle flere sejre rundtomkring. Ellers kan den meget vel stå på The Championship-fodbold i næste sæson. 

Arsenal – første skridt ud af krisen

Inden kampen mod Chelsea havde Arsenal ikke vundet i syv Premier League-kampe i streg. Derfor var medier og bookmakere begyndt at indikere, at sædet under manager Mikel Arteta var særdeles varmt. Og det var det måske også. 

Arsenal vandt dog senest med 3-1 hjemme mod Chelsea, og det har formentlig givet den spanske manager noget mere snor. En ringe indsats og et nederlag mod Brighton kan dog meget hurtigt vende tingene igen for Artetas situation. 

Ikke desto mindre må man gå ud fra, at Arsenal-spillerne har genvundet noget selvtillid efter den flotte sejr. Det skal de i sagens natur gøre alt for at udnytte her, hvor de møder et hold, som de ikke burde være i nærheden af at ligge side om side med i tabellen. 

En lidet flatterende 15.-plads er dog realiteterne for Arsenal lige nu. Og spørgsmålet er vel, om ikke Londonklubbens bedste chance for at spille europæisk i næste sæson er ved at vinde Europa League eller FA Cuppen. 

Lige nu har de ni point op til 5.-pladsen, som med sikkerhed giver mulighed for europæisk fodbold. Ni point kan sagtens hentes på ét hold. Problemet for Arsenal er imidlertid, at der er ni yderligere hold, som ligger imellem dem og 5.-pladsen. Den situation kan måske blive lige lovlig svær at råde bod på. 

Trupnyt til Brighton – Arsenal

Brighton må igen se bort fra Tariq Lamptey (højre midtbane – fast). Adam Lallana (offensivspiller – primært fast) testes op til kampstart. 

Bud på startopstilling (3-4-2-1):
R. Sánchez; Webster, Dunk, B. White; March, Alzate, Bissouma, Veltman; Groß, Maupay; Welbeck

Arsenal er uden Gabriel (forsvar – fast), Thomas Partey (defensiv midtbane – fast), David Luiz (forsvar – fast) og Willian (wing – fast). 

Bud på startopstilling (4-2-3-1):
Leno; Tierney, Mari, Holding, Bellerín; Xhaka, Ceballos; Martinelli, Rowe, Saka; Aubameyang

Odds på Manchester United – Wolverhampton

Vi har også fundet de bedste odds på kampen Manchester United – Wolverhampton. Det opgør spilles den 29. december klokken 21.00 og kan ses på Xee og Viaplay. 

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Manchester United 1,60
Uafgjort 4,30
Wolverhampton 6,10
Hvem vinder kampen (Asian handicap 1,5 mål)? Højeste odds Bookmaker
Manchester United (-1,5 mål) 2,80
Wolverhampton (+1,5 mål) 1,50
Hvor mange mål scores der? Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,98
Under 2,5 mål 1,92
Scorer begge hold i kampen? Højeste odds Bookmaker
Ja 2,05
Nej* 1,87

OBS: Odds er fra mandag den 28. december klokken 15.11.
*Oddset er fratrukket 5 procent i kommission.

Manchester United er forholdsvis store favoritter. Ole Gunnar Solskjærs tropper er da også i vældig fin form og kan kun takke sig selv for, at de ikke vandt den svære udekamp mod Leicester på Boxing Day. Her var de både foran 1-0 og 2-1, men måtte tage til takke med 2-2. Odds 1,60 på Manchester United hos Tipwin* er måske lige på vippen til det spilbare. Eller hvad?

Wolverhampton har haft det svært, siden deres topangriber Raúl Jiménez blev skadet tilbage i november. 

Manchester United – titelaspiranterne

Siden Alex Ferguson trådte tilbage som manager i Manchester United efter 2012/2013-sæsonen, har det været sparsomt med år, hvor klubben har kunnet kalde sig for seriøs titelaspirant. Nogle vil måske også mene, at det for tidligt at pådutte klubben dét mærkat i denne sæson, men faktum er, at de ligger nummer fire og blot har fem point op til Liverpool på 1.-pladsen. De har tilmed en kamp i hånden, hvorfor de har muligheden for at reducere hullet til blot to point.

Formen fejler bestemt heller ikke noget. ”De Røde Djævle” er ubesejrede i de seneste otte Premier League-kampe, hvor det er blevet til seks sejre. 0-0 hjemme mod Manchester City er ingen skam for noget hold. Det er 2-2 ude mod Leicester måske heller ikke. United-spillerne har dog primært dem selv at takke for, at det ikke blev til tre point på Boxing Day. 

De var foran med både 1-0 og 2-1. Den sidste føring kom endda så sent som i det 79. minut. Så må det forventes, at et tophold, der gerne vil spille med om de sjove pladser, kører sejren hjem. United-forsvaret snorksov dog efter 84 minutter, hvorfor Jamie Vardy nemt kunne udligne. Scoringen er dog senere blevet ændret til et selvmål af Axel Tuanzebe.

Nu gælder det så en kamp mod et Wolverhampton-hold, som ikke har fået de ønskede point, siden topangriberen Raúl Jiménez udgik med en alvorlig hovedskade mod Arsenal den 29. november. Vil Manchester United spille med om mesterskabet, så skal der tre point på kontoen i kampe som denne. Dette selvom man muligvis roterer på et par pladser. 

Wolverhampton – savner Raúl Jiménez

Som nævnt er den mexicanske angriber Raúl Jiménez ude med en slem hovedskade, som han pådrog sig i november mod Arsenal. ”Ulvene” vandt godt nok den kamp mod Arsenal med 2-1, men siden da er det kun blevet til én sejr i fem Premier League-kampe. Tre kampe er tabt, og én er endt uafgjort.

Remisset var i den seneste kamp, hvor de orangeklædte havde besøg af Tottenham. Her fik de en forfærdelig start på opgøret, da de kom bagud med 0-1, allerede inden der var gået ét minut. Alligevel var Wolverhampton måske det bedste hold i kampen, og det var bestemt ikke ufortjent, at de fik udlignet til 1-1 efter 85 minutter. 

Dybt inde i tillægstiden havde Fabio Silva en gylden mulighed for at sikre sit hold alle tre point, men Wolverhampton-angriberen begik en Serie 5-fejl; han troede ikke på, at bolden ville nå frem til ham, hvorfor han kun fik afsluttet forkølet på den ellers så store chance. 

Med præstationen mod Tottenham in mente er der muligvis bedre tider på vej til Wolves igen. Det er der formentlig også brug for, hvis de skal have noget med hjem fra Old Trafford. 

Trupnyt til Manchester United – Wolverhampton

Hos hjemmeholdet er Victor Lindelöf (forsvar – fast) tvivlsom, hvilket Aaron Wan-Bissaka (back – fast) i bedste fald også er. Daniel James (wing – reserve) forventes at blive klar, hvilket også kan siges om Marcus Rashford (kant/angreb – fast). 

Forsvarsreserverne Marcos Rojo og Phil Neville er fortsat ude med skader. 

Bud på startopstilling (4-2-3-1):
De Gea; Telles/Shaw, Maguire, Bailly, Tuanzebe; Pogba, Matić; Rashford, Fernandes, Greenwood; Cavani 

Hos Wolverhampton er Raúl Jiménez (angreb – fast – delt næsttopscorer) som nævnt ude. Ude er også Johnny (forsvar/midtbane – ikke spillet i sæsonen), mens Willy Boly (centerforsvar – fast) er tvivlsom. Leander Dendonckor (midtbane – fast) er også tvivlsom. 

Bud på startopstilling (4-2-3-1):
Patrício; Aït-Nouri, Saïss, Coady, Semedo; Moutinho, Neves; Neto, Podence, A. Traoré; F. Silva

Kilder: Klubbernes hjemmesider, Premierinjuries.com og Fantasyfootballscout.co.uk.