Ventetiden er ovre, Premier League er endelig tilbage og vi starter med et brag - både i forhold til kampene, men også med et brag af en værdi-fest.

Premier League er tilbage, og det er noget af en flot runde, arrangørerne har sat sammen til os fra start. Sidste sæsons vicemestre åbner mod oprykkerne fra Norwich, og noget der sagtens kan blive en målfest, mens der også er brag mellem to af klubberne fra The Big Six - Manchester United og Chelsea - der i denne sæson har hver deres klubkoryfæ som manager.

I denne første debat lægges der hårdt ud, med hele syv værdispil med tilhørende analyser. God fornøjelse - og lad os SÅ få sparket sæson 2019-20 i gang!

Har du ikke allerede læst den store optakt til sæsonens Premier League, kan du finde den i to dele herunder:

De "nye" debatoplæg

I denne sæson vil rundedebatterne fortsætte, som de gjorde i hele sidste sæson, men der vil blive ændret en smule. For det første vil det som udgangspunkt blive forsøgt at holde dem en smule mere stringente (læs: korte) med fokus på de vigtigste elementer for kampene. Det bl.a. for at frigive mere tid til research og deciderede analyser. 

Dernæst vil der komme en ændring ift. spilforslagene. Der vil stadig være et spilforslag til hver kamp - som der så kan debatteres ud fra. De forslag, hvor jeg mener, der er klar værdi, vil blive markeret med en "tip-boks", mens de spilforslag, hvor jeg ikke har fundet decideret værdi, men hælder den vej, vil blive markeret med en værdi-boks (rund, gul ring med et dollartegn i midten).

Der, hvor der dog sker den største ændring, er, at evalueringen af sidste sæsons spilforslag viste, at det er en dårlig vej - for mig - at gå i kast med specialspil (hjørnespark, kortspil og specials). Derfor vil samtlige spilforslag i denne sæsons debatter som udgangspunkt være på 1-X-2, Asian eller over/under-markedet. Det er samtidig de største markeder, og af samme grund kan man påstå, at det er dem der er mest interessante at debattere.

Ind imellem i debatternes indledning vil jeg forsøge at komme med nogle interessante, generelle statistikker, observationer mm. Noget der kan være interessant i betting-sammenhæng. Har man ønsker eller tanker om noget, der kunne være interessant at have fokus på, så spørg endelig løs.

Debatternes største force er - igen i denne sæson - at alle kan byde ind med kommentarer, inputs, spilforslag, debat, uenigheder mm., så vi kan få nuanceret kampene til bunds.

VAR

Det er vigtigt at være obs på, at der fra denne sæson er indført VAR (Video Assistant Referee) i Premier League.

Man har haft fokus på, at det ikke må tage for lang tid fra det egentlige spil på banen, og bl.a. derfor vil vi næppe komme til at se dommere løbe ud til en videoskærm, som man eksempelvis så under seneste VM-slutrunde. Der er fra Premier League lagt op til, at dommerne skal have besked fra videorummet i øresneglen hurtigst muligt, og så bare stole på deres vurdering og dømme efter det.

Liverpool - Norwich

Spilles fredag d. 09/08 kl. 21:00 Se mere info i vores matchcenter.

Vicemestrene fra Liverpool skal denne sæson åbne ballet mod nyoprykkerne fra Norwich og skal således selvfølgelig være bragende favoritter på hjemmebanen.

Liverpool er enormt velkendte i ligaen for deres offensive, højtpressende stil, og netop det element kan blive spændende mod Norwich, der under deres egen tysker - Farke - ligeledes gerne vil spille offensivt og friskt. 

Liverpool har en ulempe her, i form af at deres offensive trekløver Salah, Firmino og Mané først er vendt sent tilbage til træning, da de har været med landshold i ferien. Særligt Mane er først stødt til holdet denne uge, og det kan derfor ikke forventes, at han er helt klar til en startplads.

Norwich har forstærket sig en smule - men ikke markant - i transfervinduet, og man satser således på, at sidste års succeshold fra Championship kan klare skærene i den nye række. Kan de det, og kan de overhovedet få noget som helst med fra Liverpool?

Liverpool - Norwich: Over 3,5 mål til odds 2,15 hos Cashpoint (nu 2,07)

Begge mandskaber er kendt for offensivt, højtpressende og underholdene spil, og det kan give en rigtig seværdig start på den nye sæson.

Læs den fulde ekspertanalyse her. 

West Ham - Man City

Spilles lørdag d. 10/08 kl. 13:30 Se mere info i vores matchcenter.

West Ham starter sæsonen ud på hjemmebane, og der er fra start noget positivitet omkring klubben. Det er bemærkelsesværdigt, at et hold kan sælge deres største stjerne (Arnautovic), og stadig være glade for at komme af med ham. Netop østrigeren har dog også virket til at have en ødelæggende attitude for holdet, og af samme grund går man gerne af med hans stjernekvaliteter på banen for at få plads til mere dedikerede folk. 

Holdet har da også hentet spændende spillere offensivt som Haller og Fornals, og de har bestemt fart og kvalitet til at kunne skabe problemer for de fleste mandskaber.

De forsvarende mestre for Man City behøver ingen større introduktion. De er ubestridt Englands (verdens?) bedste mandskab og kæmpe favoritter til at tage mesterskabet for tredje gang i træk.

Til denne kamp har City lidt en ulempe, idet deres profiler Jesus, Aguero, Ederson og Fernandinho først er stødt sent til holdet efter landsholdskampe i ferien, men man har en enormt bred og stærk trup, så det forventes ikke at skulle være et stort tab for dem til første runde.

West Ham - Man City: Man City -1,5 til odds 1,77 hos Nordicbet (nu 1,72 hos Bethard)

West Ham har allerede fået tæv af Citys reserver i preseason og kan nu se frem til at møde alle stjernere. City ser til gengæld voldsomt stærke ud - endnu mere end sidste sæson - og de bør kunne udnytte en formsvag West Ham-defensiv.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Bournemouth - Sheffield United

Spilles lørdag d. 10/08 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Bournemouth har efterhånden konsolideret sig som et midterhold i ligaen med den talentfulde træner Howe i spidsen. Til sæsonstarten her har man dog en ulempe i, at man har et hav af fravær - nogle båret med fra sidste sæson - andre helt nye. Man har dog fortsat god kvalitet på holdet og vil være tilfredse med et - på papiret - overkommeligt startprogram mod to oprykkere.

Sheffield United kommer som spændende oprykker, men også som favoritter til at rykke direkte ned igen. Man har ganske vidst hentet lidt spillere i transfervinduet, men det er primært Championship-spillere, og man har blot en enkelt spiller i truppen med reel Premier League-erfaring. Det kan blive en svær start for holdet og en svær sæson, men med to oprykninger i træk er sammenholdet og selvtilliden i top i truppen.

Bournemouth - Sheffield United: 1 til odds 1,95 hos Bet365 (nu 2,05 hos Unibet)

Bournemouth er et veletableret mandskab i rækken, og selvom de har fravær, har de en god bredde og masser kvalitetsspillere, der bør være for stor en mundfuld for Sheffield United.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Burnley - Southampton

Spilles lørdag d. 10/08 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Burnley havde en forfærdelig start på sidste sæson, og det skal de gøre bedre denne gang. Det er der også forhåbninger om, at de kan, for denne gang skal de ikke koncentrere sig om Europa League samtidig. De har haft en rigtig god preseason, alle er spillet ind er klar til at give den en skalle.

Southampton kommer også med masser positivitet til den nye sæson, da man blev markant forbedrede midt i sidste sæson, da Hasenhüttl tog plads i managerstolen. Nu har holdet så haft en hel preseason til rigtig at komme til bunds i hans ideer, og problemet med, at man ikke scorede mange mål i sidste sæson, har man forsøgt løst ved at hente to deciderede målskytter.

Burnley - Southampton: Burnley +0 til odds 1,93 hos Bethard

Burnley er et solidt hold, og niveauet mellem de to mandskaber her er ganske tæt. Når styrkeforholdet mellem dem ikke taler stort til den ene eller anden fordel, bør hjemmebanefordelen afspejle sig mere i oddset, og det lader til, at markedet undervurderer Dyche's tropper.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Crystal Palace - Everton

Spilles lørdag d. 10/08 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Crystal Palace havde en middelmådig sæson senest, men overlevelse i ligaen passer dem fint. Man var enormt afhængige af offensivstjernen Zaha hele sidste sæson, og i den forbindelse er de mange transferrygter og en forlænget ferie til ham næppe positivt for holdet. Han må siges at være tvivlsom til at skulle starte opgøret her, og uden ham er man alvorligt svækkede.

Everton har til gengæld forstærket sig solidt og godt, og det ser ikke ud til, man er færdige med at bruge penge. De spillere, der evt. kommer til klubben nu, er dog næppe i spil til at indgå på holdet fra første kamp. Man var et ganske målfattigt hold i sidste sæson, men det vil man ændre med mere kvalitet på holdet til denne sæson. Spørgsmålet er, hvordan man klarer sig nu, hvor den enormt vigtige defensivmand Gueye er solgt?

Crystal Palace - Everton: 2 til odds 2,50 hos Bet365 (nu 2,45 hos 888sport)

Everton er styrkemæssigt en del bedre end Crystal Palace, og hvis Zaha som forventet ikke er med for The Eagles her - der i forvejen mangler deres to midterforsvarer - så er man alvorligt svækkede til opgøret.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Watford - Brighton

Spilles lørdag d. 10/08 kl. 16:00 Se mere info i vores matchcenter.

Watford lignede et rigtig stærkt hold hele sidste sæson, men faldt lidt i niveau mod slutningen, da man nok havde lige rigeligt fokus på FA Cuppen - hvor man gik hele vejen til finalen. Man har til denne sæson formået at holde på stort set hele holdet og har igen haft en hård preseason, så man kan ankomme i optimal stand til første kamp.

Brighton overlevede med nød og næppe i rækken sidste sæson, men skiftede alligevel træner. Nu skal den talentfulde, men uprøvede, Potter styre tropperne, og det bliver ikke nødvendigvis nemt med et hold, der på papiret ikke har meget kvalitet. Man har dog forbedret offensiven med noget speed, og det kan blive spændende at følge angriber Maupay i nye omgivelser.

Watford - Brighton: 1 til odds 2,00 hos Bethard

Watford blev det meste af sidste sæson undervurderet af markedet, og det synes jeg, der også kunne være en lille tendens til her. Samtidig vurderer markedet Brighton som generelt stærkere, end jeg gør - for jeg mener ikke, det var manageren, der var problemet i den svage ligaplacering sidste sæson. Spillermaterialet emmer ganske simpelt ikke af Premier League-kvalitet.

Tottenham - Aston Villa

Spilles lørdag d. 10/08 kl. 18:00 Se mere info i vores matchcenter.

Tottenham går ind til den nye sæson med meget mere positivitet end sidste sæson. Dels har spillerne denne gang haft ordentlig ferie, alle kommer tilbage uden skader, og man har fået købt en spiller. Franske Ndombele kan blive en stjerne, men skal nok bruge tid til at falde ind i rytmen og tempoet.

Aston Villa er nyoprykkere - på trods af at de blot var Champiosnhips 5. bedste mandskab sidste sæson. Man vandt dog flot Playoff og var gode, når stjernen Grealish var til stede. Det spændende omkring Villa er, at man ikke helt ved, hvad de kommer med her. De har nemlig købt en hel hær af spillere fra forskellige niveauer og kan - hvis de ønsker det - stille med et helt hold af rene nyindkøb.

Det gør de næppe, men det skal alligevel blive spændende at se, om den store udskiftning er positiv eller negativ for holdet.

Tottenham - Aston Villa: Tottenham -1,5 til odds 1,98 hos Bethard (nu 2,00)

Tottenham er adskillige niveauer over nyoprykkerne fra Aston Villa, der har en masse at bevise. Tottenham kommer i bedre stand til denne sæson end sidste - hvor de ellers startede yderst solidt. Spurs har adskillige strenge at spille på, og masser af de offensive spillere har ramt flot form i preseason.

Hvis Aston Villas svingdøraktivitet skaber en smule forvirring i koordinationen til tider, bør Spurs med det samme være klar til at udnytte det.

Leicester - Wolverhampton

Spilles søndag d. 11/08 kl. 15:00 Se mere info i vores matchcenter.

Leicester skiftede i slutningen af sidste sæson manager til Brendan Rodgers, der tidligere har haft succes i ligaen, og det lignede med det samme et perfekt match. Resultaterne og spillet blev markant forbedrede mod slutningen af sæsonen, og det lover rigtig godt for holdet til denne sæson. Der er dog selvfølgelig det ganske store "men", at man har solgt forsvarsgeneralen Maguire i en kæmpehandel til Manchester United og endnu ikke fundet en erstatning. Til gengæld ser offensiven forbedret ud, og det bliver spændende at følge holdet.

Wolves leverede en enormt flot oprykkersæson sidst, men kan måske have et par ting, der taler imod dem denne gang. For det første kender de fleste hold deres stil nu, og for det andet spiller de med i Europa League. Det betyder bl.a., at de inden kampen her skal på en enormt lang tur til Armenien i midtugen, og det kan blive svært at forberede sig ordentligt på Leicester af samme grund.

Leicester - Wolverhampton: 1 til odds 2,33 hos Nordicbet (nu 2,29 hos Leovegas)

Styrkemæssigt ligner de to mandskaber hinanden meget, og hvis det var tilfældet, ville oddset være rimelig korrekt. Nu har Wolves så bare den store ulempe, at man skal en tur til Armenien inden opgøret her, og det bør alt andet lige betyde noget.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Newcastle - Arsenal

Spilles søndag d. 11/08 kl. 15:00 Se mere info i vores matchcenter.

Det store samtaleemne i Newcastle er, at klubbens succesmanager Rafa Benitez er skiftet til kinesisk fodbold, så man sent i transfervinduet skulle finde en afløser. Det blev Steve Bruce - noget, som fansene ikke er overbeviste om er en god idé.

Han har dog formået at skaffe holdet en god preseason, og for en gangs skyld er holdet blevet støttet økonomisk af ejer Ashley, så man har lavet nogle interessante indkøb. Sidste sæsons angreb med Rondón og Ayoze er skiftet ud med Joelinton, Saint-Maximin og Almiron, som lyder spændende, men kan de finde sammen allerede fra sæsonens start?

Arsenal havde sidste sæson en rigtig stærk offensiv og en ganske svag defensiv. Det har man reageret på i transfervinduet - ved at styrke offensiven(?). Spændende offensive spillere er kommet ind, men ingen defensive forstærkninger (endnu, der er kraftige rygter om David Luiz). Til kampen her stiller man således med samme forsvar, som var sårbart sidste sæson, men til gengæld en yderst potent offensiv.

Newcastle - Arsenal: Newcastle +0,5 til odds 2,15 hos Nordicbet (nu 2,13)

Newcastle har forstærket sig godt, og deres nye offensiv ser spændende ud. Spændende nok, til at den bør kunne true et svagt Arsenal-forsvar.

Læs den fulde ekspertanalyse her.

Manchester United - Chelsea

Spilles søndag d. 11/08 kl. 17:30 Se mere info i vores matchcenter.

Første runde i denne sæson sluttes af med et vaskeægte topbrag. Klubkoryfæerne Solskjær og Lampard står nu i spidsen for hver deres hold, og det skal blive interessant at se, hvad de har fået ud af forberedelserne til den nye sæson.

Man Utd har været ganske aktive på transfermarkedet. Ind er kommet Maguire, Wan-Bissaka og James, hvilket ligner en seriøs forbedring af defensiven. Ud er så til gengæld gået Lukaku, men under Solskjær har Rashford også været den foretrukne angriber.

Chelsea har til gengæld ikke været aktive på transfermarkedet, hvilket skyldes, at man har været under transferembargo, så man ikke har haft lov at købe spillere. Man har dog fået en del dygtige folk tilbage fra lejeaftaler, så man har et spændende hold - men det mest spændende er nu alligevel, hvordan man vil klare sig denne sæson uden superstjernen Hazard, der er skiftet til Real Madrid.

Manchester United - Chelsea: 1 til odds 2,22 hos Nordicbet

Man Utd har haft en rigtig god preseason og virker flot forstærkede. Chelsea virker derimod svækkede, og det er endnu uvist, hvordan man vil klare sig under den urutinerede manager Lampard - der sidste sæson overpræsterede markant med Derby.

Samlet statistik for ugedebatternes spilforslag sidste sæson

Hitrate: 202 af 418
Units: -3,51
TBP: 99 %