Klæd dig på til oddsjagten i den nye Premier League-sæson ved at læse denne optaktsartikel skrevet af BetXperts PL-eksperter - en grundig gennemgang af ligaens 20 mandskaber. Vores eksperter har Chelsea som titel-favorit, fulgt af Manchester City, og tror at Arsenal kan snuppe bronzen foran Manchester United. Hvad siger du?

Sidste sæson rummede en del overraskelser, og den nye sæson ser ikke ud til at blive meget lettere at gøre sig klog på, men vi har selvfølgelig forsøgt. I år fokuserer vi på at gøre status over hver klub efter sidste sæson og forud for den kommende inklusiv de vigtigste transfers, taktiske muligheder og nøglespillere. På den baggrund forsøger vi at spå om, hvordan det kommer til at gå holdene, og hvordan det hele ender til maj næste år.

Manuel Pellegrini skal forsøge at blive den første Manchester City-manager til at forsvare et mesterskab, hvilket ikke er lykkedes noget engelsk mesterhold i de seneste fem år. Mestrenes umiddelbare udfordrer ligner José Mourinhos Chelsea, som har hentet imponerende forstærkninger og vel sagtens kan betragtes som ligaens stærkeste mandskab.

Men i hvilken forfatning tropper de øvrige tophold op i? Manchester United står foran en historisk genrejsning, Arsenal har markeret sig med købet af Alexis Sánchez og Liverpool skal følge op på en fremragende sæson uden sidste sæsons topscorer og årets spiller, Luis Suárez.

Foruden Louis van Gaal i Manchester United skal Mauricio Pochettino i Tottenham og Ronald Koeman i Southampton bygge på ruiner fra sidste sæson, mens Roberto Martínez, Mark Hughes og ikke mindst sæsonens manager, Tony Pulis, skal fortsætte de gode præstationer fra deres første år i henholdsvis Everton, Stoke og Crystal Palace.

Bunden af tabellen var i sidste sæson større end længe, hvilket meget vel kan gentage sig i den nye sæson, hvor knap halvdelen af holdene formentlig ikke føler sig trygge på forhånd. Herunder figurerer de tre oprykkere fra The Championship naturligvis, selvom både QPR og Leicester City har ressourcerne til at begå sig i Premier League. Burnley vil givetvis være de flestes nedrykningsfavorit, men alle oprykkere kan hente fortrøstning i statistikken, som viser, at da der i de seneste seks sæsoner af Premier League højst har været én oprykker, der er rykket direkte tilbage i The Championship.

Traditionen tro er der altså masser af spænding at glæde sig til, når der åbnes for en ny sæson af verdens stærkeste liga, Premier League. Følg med på BetXpert, hvor vi til hver runde vil have spilforslag klar – og tøv endelig ikke med at bidrage med dine synspunkter.

Vi glæder os. Det håber vi også, I gør. God læselyst!

2013/14: Her ramte vi og her tog vi fejl

Det er altid sjovest at kigge frem imod en ny Premier League-sæson, når den er lige på trapperne, men vi vil alligevel lige benytte lejligheden til også at kigge bagud og vurdere vores egne clairvoyante evner – som jo unægteligt hører med til eksperttjansen.

Sammenligner man vores forventede slutstilling med den endelige i sæsonen 2013/2014, kan man se, at vi har visse mangler i både toppen og bunden. Uniteds fald fra tinderne og Liverpools himmelflugt er de primære årsager til, at vores forventede top 7 ser noget anderledes ud end den reelle.

I bunden havde vi ikke regnet med, at Crystal Palace ville få en så fantastisk sæson, som det faktisk endte med at blive, mens vi tilsvarende havde forventet, at walisiske Cardiff ville overraske positivt. Faktisk ramte vi ikke en eneste nedrykker, hvilket – i selvransagelsens klare lys – ikke er godkendt.

Midterholdene er i store hele noget mere præcist ramt, hvor Southampton, Aston Villa, Newcastle og West Ham er ramt korrekt inden for et interval af to pladser, hvilket vi selv mener er acceptabelt, specielt i midten af tabellen, hvor tilfældigheder ofte spiller en stor rolle mod sæsonens slutning.

2014/15: Vinder-chancer

Her er vores slag på tasken-vurderinger af holdenes chancer for at vinde mesterskabet:

 
Chelsea: 35%
Man City: 28%
Arsenal: 13-15%
Man Utd: 13-15 %
Liverpool: 6%
Tottenham: 1%
Everton: 1%
Andre, i alt: 1%

 

Odds og tips

Hold godt øje med BetXpert i løbet af sæsonen hvor vores eksperter vil levere en masse analyser af Premier League-kampene, med debatoplæg og spilforslag.

Allerede nu ligger der PL-tips klar - nemlig en række langtidsspil. Se dem her. Spilforslag til kampene i 1. runde (se odds, nyheder etc i Match Center) er også på vej. Nogle tips er desuden strøet med løs hånd i denne artikel...

Udvalgte Premier League 2014/15 Vinder-odds

Bedste odds Bookmaker
Chelsea 2,90
Partybets
Manchester City 3,40 Partybets
Manchester United 5,50
Bet365
Arsenal 7,50
Ladbrokes
Liverpool 12,00
Danske Spil
Tottenham 67,00
Sportingbet
Everton 151
Unibet

Blandt nedrykningskandidaterne finder vi Burnley, West Bromwich og QPR, mens det også forventes at danske Kasper Schmeichel får nok at lave i buret hos oprykkerklubben Leicester.

Udvalgte nedrykningsodds

Bedste odds Bookmaker
Burnley 1,61 Ladbrokes
QPR 3,00 Unibet
West Bromwich 3,50 Partybets
Leicester 3,50
Danske Spil
Crystal Palace 3,75 Bet365
Aston Villa 4,15
MermaidBet
Hull 4,50 Ladbrokes
Sunderland 6,00 Sportingbet
Southampton 6,00 Partybets
Swansea 6,00 Unibet
West Ham 6,35 MermaidBet
Newcastle 10,00 Bet365
Stoke 12,00 Bet365

I sidste sæson løb den uruguayanske målsluger Luis Suarez med titlen som Premier League-topscorer, men med hans skifte til FC Barcelona skal vi have fundet en ny målkonge i 2014/15. Hvem bliver det? 

Udvalgte Topscorer-odds

Bedste odds Bookmaker
Robin van Persie (Manchester United) 6,00 Ladbrokes
Daniel Sturridge (Liverpool) 7,50 Sportingbet
Sergio Agüero (Manchester City) 7,50 Ladbrokes
Diego Costa (Chelsea) 7,50 Partybets
Wayne Rooney 13,00 Unibet
Edin Dzeko (Manchester City) 17,00 Bet365
Alexis Sanchez (Arsenal) 17,00 Unibet
Romelu Lukaku (Everton) 21,00 Partybets

  

ARSENAL

Sidste sæson

Selvom de færreste havde høje forventninger til Arsenal forud for sidste sæson, leverede The Gunners et imponerende efterår anført af en sprudlende Aaron Ramsey og en tydeligt forbedret defensiv.

Der var dog konstant en fornemmelse af, at Arsenal som så ofte ville mangle vedholdenhed til at holde hele vejen til sæsonafslutningen i maj. Det skal nævnes, at Arsenal led under skader til bl.a Aaron Ramsey og Theo Walcott, men Arsène Wengers mandskab manglede igen i denne sæson den drivkraft og vilje, som er så afgørende mod sæsonens slutning. 

Placeringsbud: Nr 3

Sidste sæson: Nr 4

Hjemme: 13-5-1 (36-11)

Ude: 11-2-6 (32-30)

Alt i alt ser de fleste Gunners formentlig tilbage på en godkendt sæson, hvor Arsenal sluttede som nr. 4. Der var kun syv point op til mestrene fra Manchester City og ikke mindst sikrede Arsenal sig det første stykke sølvtøj i ni år ved at hente FA Cup-trofæet.

Handler

Wenger har ikke ligget på den lade side i den franske sommersol siden sæsonafslutningen, tværtimod. Franskmanden arbejdede intenst på at sikre sig de rette forstærkninger under slutrunden i Brasilien, og han vendte da også tilbage med en håndfuld spillere i bagagen.

Den chilenske offensive raket, Alexis Sánchez, er Arsenals hidtil mest opsigtsvækkende indkøb, som mange anser for et signal om ambitionerne hos The Gunners for den nye sæson. Sánchez’ kvaliteter er åbenlyse, men spørgsmålet er, om de passer ind i Arsenals boldbesiddende stil? I min bog er han bedst på omstillingsstærke mandskaber, men det kan være, at han kan tilføje Arsenal en ny dimension i spillet.

Foruden Sánchez har Wenger hentet Mathieu Debuchy som erstatning for højreback Bacary Sagna, der er smuttet til Manchester City. Umiddelbart ligner det et fint bytte for Arsenal, da Debuchy i højere grad ligner en spiller på vej op.

Rygterne har længe svirret om et køb af Sami Khedira fra Real Madrid, hvilket ville være en yderst interessant forstærkning, som for alvor ville gøre Arsenal konkurrencedygtige med de allerbedste i ligaen.


Den nye sæson

Det er ikke meget, der har ændret sig for Arsenal i forhold til sidste år på dette tidspunkt. Fornemmelsen af, at Arsenal mangler en stærk rygrad på holdet, som Wenger havde tilbage i 2001 med Sol Campbell, Kolo Toure, Patrick Vieira og Thierry Henry, består.

Ramsey har potentialet til at udvikle sig til en leder på dette hold, men spørgsmålet er, om han allerede kan tage skridtet i denne sæson? Dertil kommer, at hullet efter Robin van Persie stadig står uudfyldt. Olivier Giroud ligner ikke en mand, der kan sætte 25-30 sæsonmål på tavlen, hvilket efterhånden er et must at have for et mesterhold.

De seneste par sæsoner har Arsenal disket op med noget af det mest imponerende offensive fodbold i ligaen, men The Gunners løber som regel tør for krudt i løbet af sæsonen. Det kan skyldes manglen på en bærende rygrad på holdet, mens det heller ikke hjælper, at Arsenal i fire af de seneste seks sæsoner har skulle spille kvalifikationskampe til Champions League.


Taktiktavlen

Giroud

Walcott/Cazorla – Özil/Wilshere – Sánchez

Arteta – Ramsey

Gibbs – Koscielny – Mertesacker – Debuchy

Szczesny

Spiller Arsenal som i efteråret sidste år, får alle mandskaber i ligaen det svært mod London-holdet. Wengers problem er, at hans hold ikke kan holde kadencen over en hel sæson. Det skyldes dels den føromtalte rygrad, dels naiv taktisk tilgang. Når man bliver kørt ud på røv og albuer af Liverpool, Chelsea og Everton og taber 1-5, 0-6 og 0-3 inden for to måneder, så mangler der simpelthen noget i den taktiske værktøjskasse.

Wenger må dog – på trods af førnævnte spanking – være optimistisk i forhold til sit holds defensive præstationer. Laurent Koscielny og Per Mertesacker har fundet sammen i et solidt samarbejde, men de får brug for en stærk holdende midtbanespiller til at assistere dem. Både Mikel Arteta og Mathieu Flamini har klare mangler på den position, men uden en af de to bliver det for offensivt for Wenger.

Nøglespiller

Ramsey var Arsenals klart mest værdifulde spiller i sidste sæson. Det blev især tydeligt, da han blev skadet og efterlod Arsenal uden gennembrudskraft og power i offensiven. Derfor ligner han også en nøglespiller for The Gunners i den nye sæson, hvor den unge waliser måske kan udvikle sig til en af de ledere, Wenger så desperat søger.

Holdets topscorer - Arsenal

Bedste odds Bookmaker
Sanchez 2,62 Ladbrokes
Giroud 2,75 Bet365
Walcott 7,00 Unibet
Ramsey 10,00 Unibet
Podolski 26,00 Ladbrokes

Spåkuglen

Den kommende sæson ligner til forveksling den forgangne for Arsenal, som bør være med helt fremme, men næppe kan udfordre titlen for alvor. Offensivt ser Arsenal ganske potent ud, specielt hvis Sánchez kan finde ind i stilen.

Men midtbanen bliver hurtigt for tynd, hvilket efterlader en sårbar defensiv. Den evige målsætning om top fire bør dog kunne indfries igen, selvom konkurrencen om de placeringer sjældent har været hårdere.

ASTON VILLA

Sidste sæson

Som spået i netop disse spalter sidste år ved samme tid stod Aston Villa foran en svær 2013/2014-sæson a la den forrige sæson, hvor Paul Lambert begyndte sit lange genopbygningsarbejde. Ganske rigtigt blev den forgangne sæson på mange måder turbulent for The Villans, som var et af de mest svingende hold i ligaen. Bedst eksemplificeret ved 1-0-sejren over Chelsea, som blev efterfulgt af et 1-4-nederlag til Stoke ugen efter.

Placeringsbud: Nr 14

Sidste sæson: Nr 15

Hjemme: 6-3-9 (22-29)

Ude: 4-5-10 (17-32)

Det hjalp ikke præstationerne på banen, at der konstant var uro i kulissen, som er fortsat ind i sommerferien og i skrivende stund har efterladt den tidligere storklub i noget, der ligner opløsningstilstand.

Ejeren Randy Lerner har sat klubben til salg, men ingen vil tilsyneladende købe, hvilket dårligt kan undgås at påvirke holdets optakt.

Handler

Aston Villa har lukket 130 mål ind i de to seneste sæsoner, så det er ikke så underligt, at Lambert har prioriteret defensive forstærkninger hidtil i transfervinduet. Lamberts problem er blot, at midlerne er minimale, så længe klubben er til salg.

Det er dog lykkedes Lambert at hente Phillipe Senderos, Kieran Richardson og Joe Cole gratis, mens den seneste tilføjelse, Aly Cissokho, kostede et par millioner pund. Cissokho og Richardson styrker en svag venstre side hos Aston Villa, mens det er mere tvivlsom, hvor meget spilletid Senderos og Cole ender med. Til gengæld kan alle de transferfrie spillere bidrage med tiltrængt erfaring til dette unge mandskab.


Den nye sæson

Der er ikke meget, der tyder på, at den nye sæson bliver anderledes end den forgangne for Aston Villa. Lamberts genopbygningsfase fortsætter – om end en smule sat tilbage på grund af Lerners salg af klubben – hvilket betyder, at vi formentlig igen får et Villa-hold med mange unge spillere at se, og derfor også et hold, som vil opleve store udsving fra uge til uge.

Det er stadig svært at se tegningerne til, at Aston Villa er på vej tilbage, hvor klubben og fansene føler, de hører til. Derfor begynder der også så småt at opstå utilfredshed rundt omkring på Villa Park med Lambert, som må håbe på, at sin nye assistent, Roy Keane, kan være den gnist, der tænder op under holdet.


Taktiktavlen

Agbonlahor - Benteke - Weimann

Ahmadi – Westwood – Delph

Richardson/Cissokho – Baker/Okore – Vlaar – Lowton

Guzan

Præcis ligesom holdets præstationer var Lamberts opstillinger nærmest umulige at forudsige igennem den forgangne sæson. Lambert ynder at skifte i forhold til, hvilken modstander han står overfor. Det være sig enten 3-5-2, 3-4-3 eller 4-3-3.

Uheldigvis for Lambert og resten af holdet misser, Christian Benteke, starten af sæsonen efter sin akillesseneoperation tilbage i april. Det kan betyde, at Lambert primært vælger en formation med to angribere frem for tre, indtil den store belgier igen er kampdygtig.

I sidste sæson var det kun West Ham og Crystal Palace, der havde færre succesfulde afleveringer end Aston Villa, hvilket siger noget om, hvor vigtige omstillinger er for The Villans. Her kan Villa til gengæld også true med spillere som Agbonlahor, Weimann og Delph.

Nøglespiller

Igennem de to seneste sæsoner har der været en tydelig forskel på Aston Villa med Benteke i topform og Aston Villa uden Benteke i topform. Det har sat en tyk streg under, at han er holdets klart vigtigste spiller. Det er selvfølgelig primært belgierens mål, de kommer til at savne i sæsonstarten, men også hans blotte tilstedeværelse betyder meget for de andre spillere, som får plads i de rum, han skaber omkring sig. Det eneste positive ved hans skade er vel, at han (formentlig) ikke bliver solgt.

Holdets topscorer - Aston Villa

Bedste odds Bookmaker
Benteke 2,00 Bet365
Bent 6,00 Unibet
Agbonlahor 10,00 Bet365

Spåkuglen

Den kommende sæson ligner på mange måder den forgangne for Aston Villa, som formentlig må affinde sig med endnu et år med genopbygning.

Der render en række spændende unge spillere rundt på holdet, som nu med en sæson mere under bæltet forhåbentligt kan løfte bundniveauet, men det er svært at forestille sig andet end, at Villa igen, igen må kommer til at rode rundt i den tunge ende af tabellen. Der bør dog være kvalitet og potentiale nok til, at Villa ikke for alvor kommer i fare. 

 

BURNLEY

Sidste sæson

Siden Burnley rykkede ud af Premier League i 2010 har der ikke været meget at glæde sig over for fodboldfolket i East Lancashire. Lige indtil maj måned i år vel at mærke. Her sikrede The Clarets sig oprykning til Premier League via andenpladsen i The Championship. Inden sæsonen startede var det dog de færreste udenfor East Lancashire, der havde forventet mere end en lunken midterplacering – i bedste fald. 

Placeringsbud: Nr 20

Sidste sæson: Nr 2 i

The Championship

Hjemme: 15-6-2 (37-14)

Ude: 11-9-3 (35-23)

Men på trods af et transferbudget på Superliga-niveau formåede den nye manager, Sean Dyche, at samle en solid gruppe spillere med en usædvanlig holdånd og vilje.

Eventyret om Burnley er ikke baseret på optimistisk, offensiv fodbold; snarere gammeldags, engelske dyder eksekveret med minimale midler. Således sluttede The Clarets sæsonen som det mandskab, der lukkede færrest mål ind, men faktisk også som det næstmest scorende mandskab.

Handler

Sean Dyche har som ventet haft rygende travlt i løbet af sommeren, hvor han angiveligt har foretaget flere end 500 telefonopkald. Det er da også lykkedes Dyche at hente en del spillere til, men de fleste ligner breddespillere for eksempel i form af Lukas Jutkiewicz, Chris Baird og Marvin Sordell. Til gengæld bør midterforsvarer Steven Reid fra WBA og kanterne Matthew Taylor fra West Ham og Michael Kightly, som er blevet tilknyttet på en fast aftale efter sin lejeperiode i sidste sæson, forstærke startelleveren.

Selvom Dyche har ligge vandret hele sommeren lyder det som om, at han stadig har masser af arbejde at gøre, hvorfor der også bør komme flere spillere ind, inden transfervinduet lukker.


Den nye sæson

Midt i glæden over oprykningen hersker en klar bevidsthed om, at Burnley får svært ved at begå sig i Premier League, hvor The Clarets er ualmindeligt underlegen økonomisk. Men bevidstheden om egne evner kan hurtigt vise sig at blive en fordel, hvis resultaterne går imod holdet.

I sidste sæson eskalerede trænerfyringerne i Premier League til et nærmest tragikomisk niveau – uden nogen umiddelbar effekt – men i Burnley virker tålmodigheden større, og sammen med en ukuelig holdånd har Dyches og co. en styrke, flere af de andre forventede bundklubber ikke kan prale af. Dette afspejles i øvrigt i oddsene for den første manager, der modtager en fyreseddel, hvor Dyche først optræder langt nede af listen sammen med de højt profilerede managere.

Dyches udfordring er til gengæld at samle en trup, der er bred nok til at begå sig, for når det skorter på spillere med niveau til Premier League blandt de 11 første, så er der lang vej til nr. 25 på spillerlisten. Den udfordring er dog ikke fremmed for Dyche.

Forud for sidste sæson solgte Burnley holdets topscorer, Charlie Austin, men i stedet for at hente forstærkninger ind udefra, rykkede Dyche to unge spillere frem i bussen og gav dem chancen. Sam Vokes og Danny Ings greb chancen og kvitterede med 20 sæsonmål – hver. Fortsætter Dyches denne stil, kan Burnley hurtigt blive ligaens nye darlings frem for de finansielt stærke QPR og Leicester City.


Taktiktavlen

Ings – Vokes/Barnes

Kightly – Jones - Taylor – Arfield

Mee – Shackell/Reid – Duff/Reid – Trippier

Heaton

Imens Burnleys Askepot-historie formentlig vil skabe bred sympati, er det mere tvivlsomt om holdets spillestil vil tryllebinde tilskuerne. Blandt Burnleys fans er Dyche blev kult og går under kælenavnet ‘Ginger Mourinho’, men den rødhåret englænders gammeldags 4-4-2 med højt pres på boldholder og direkte spil mod modstanderens mål, kræver endnu mere af spillerne i Premier League.

Dyche – eller Ginger Mourinho – sætter en ære i hårdt arbejde og hurtige omstillinger. Det sikrede Burnley titlen som den bedste defensiv i The Championship med 37 indkasserede mål i 46 kampe og blot fem nederlag (tre frem til slutningen af marts, hvor oprykningen blev sikret).

Kan Dyche videreføre det i Premier League bliver Burnley en bøvlet modstander, men det kræver et helt andet pres og løbearbejde at stresse eksempelvis Manchester City end Derby County.

Nøglespiller

Det er svært at udpege én spiller fra denne gruppe, hvis klare styrke er fællesskabet og samarbejdet. 21-årige Danny Ings er dog specielt værd at holde øje med.

Den unge angriber blev noteret for 20 sæsonmål og blev kåret til årets spiller i The Championship, hvilket har medført interesse fra flere større klubber, heriblandt Liverpool og specielt Southampton, som skal erstatte Rickie Lambert. Men Burnley vil formentlig gøre alt for at holde på knægten, da Ings’ angrebsmakker, som ligeledes lavede 20 sæsonmål, Vokes, først forventes at være skadefri omkring jul.

Foruden Ings er det også værd at notere sig navnet på hans tro væbner, højrebacken Kieran Trippier, som for andet år i træk kom på årets hold efter endnu en stærk sæson, hvor han blandt andet brillerede med 14 assist – otte til netop Ings.

Holdets topscorer - Burnley

Bedste odds Bookmaker
Ings 1,80 Bet365
Jutkiewicz 5,50 Unibet
Sordell 10,00 Ladbrokes
Barnes 10,00 Unibet

Spåkuglen

Det er svært at argumentere for, at Burnley ikke kommer til at tilbringe det meste af sæsonen i bunden af tabellen. Umiddelbart ligner The Clarets det svageste hold i ligaen, men på trods af et lavt budget har Dyche og Co. et klart koncept, hvilket kan blive en betydelig fordel på den lange bane.

Alt i alt ligner det dog stadig en direkte nedrykning for ligaens lilleput.

CHELSEA

Sidste sæson

Forhåbningerne var store i sommer, da José Mourinho, ’The Special One’, vendte hjem til Stamford Bridge. Ovenpå endnu en rodet sæson, hvor Chelsea ikke for alvor kunne følge med de to Manchester-klubber, bredte smilene sig hos The Blues, da Mourinhos hjemkomst blev officiel. Portugiserne var angiveligt lige så lykkelig og blev omgående omdøbt til ’The Happy One’. 

Placeringsbud: Nr 1 

Sidste sæson: Nr 3

Hjemme: 15-3-1 (43-11)

Ude: 10-4-5 (28-16)

Selvom Mourinho vedholdende gentog, at man ikke skulle regne med Chelsea før næste sæson, tidligst, formåede portugiseren ikke overraskende at organisere et stærkt hold, som havde adskillige muligheder for at nappe mesterskabet for snuden af Manchester City og Liverpool.

Helt usædvanligt forspildte Chelsea dog chancen mod Aston Villa og Sunderland hjemme på Stamford Bridge, hvor The Blues ikke havde tabt en ligakamp med Mourinho ved roret i 70 kampe.

Måske var det alligevel ikke rent spin, at Mourinho erklærede det en opbygningssæson. I hvert fald var det åbenlyst for enhver, at Chelsea desperat manglende kvalitet på den enlige angrebsposition. Derudover er det til gengæld småt med mangler på Mourinhos nye, gamle Chelsea.

Chelsea vinder mesterskabet: Odds 2,95 hos Tonybet

Mourinho har haft en sæson til at vænne sig til Premier League igen, og den portugisiske taktiker har haft et fremragende transfervindue. The Blues står markant stærkere end sidste sæson, og konkurrenterne har ikke fulgt med i samme tempo.
Læs hele tip-analysen

Handler

Chelsea ser ud til at rende med titlen for bedste transfervindue med indkøbene af Diego Costa, Cesc Fábregas og Filipe Luis og ikke mindst salget af David Luiz for en astronomisk sum til PSG samt Romelu Lukaku til Everton. Således går Chelsea næsten i nul økonomisk samtidig med, at holdet ser markant stærkere ud. Foruden førnævnte profiler har Chelsea også hentet målmandskometen Thibaut Courtois og publikumsyndlingen Didier Drogba hjem til Stamford Bridge.


Den nye sæson

Det vil næppe lykkes Mourinho at underspille sit holds chancer i den nye sæson, som han gjorde i den forgangne. Allerede i sidste sæson var Chelsea aspirant til mesterskabet og med tilgangen af Diego Costa har Mourinho styrket sit holds svageste punkt med en spiller fra øverste hylde. Også Fábregas og Luis styrker startelleveren. Samtidig har Willian og Matic haft en sæson til at vænne sig til Premier League, og de ligner begge store gevinster for The Blues.

Taktiktavlen

Costa

Hazard – Oscar – Willian

Fábregas – Matic/Ramires

Filipe - Cahill – Terry – Ivanovic/Azpilicueta

Courtois/Cech

 

Det er umiddelbart svært at udpege svage punkter på det hold, Mourinho kan mønstre i den nye sæson. Bagkæden med de to holdende midtbanespillere foran sig så stærk ud i sidste sæson, mens de tre offensive midtbanespillere og nytilkomne Costa udgør en uhyre giftig offensiv med både fart og fysik.

Mourinho må dog være en smule bekymret for bredden på sit hold, hvor specielt angrebspositionen og det centrale forsvar ser tyndt ud. Costa var meget skadet i sidste sæson, mens Terry næppe kan holde til 38 ligakampe plus Champions League ved siden af.

Derudover har The Blues ikke meget fart i de to bagerste rækker, så Mourinho vil formentlig være påpasselig med at skubbe bagkæden for højt op mod hurtige modstandere. I målet har Mourinho til gengæld et luksusproblem, lidt ligesom han havde i Real Madrid. Umiddelbart ligner det, at Courtois har et forspring, men de begge keepere skal nok få en del spilletid.

Nøglespiller

Nøglen til succes i Mourinhos kompakte og omstillingsstærke system er holdets 6’er og 8’er, som formentlig bliver henholdsvis Matic og Ramires. De to skal sikre balancen på holdet, således de offensive spillere iscenesættes uden at bagkæden blottes for kontraangreb.

Allerede i sidste sæson viste Matic prøver på sin styrke og spilintelligens og med en sæsons tilvænning til ligaen kan han blive en bærende spiller for Chelsea i denne sæson. Derudover er det selvfølgelig svært at komme udenom Eden Hazard og Diego Costa, som skal få modstandernes netmasker til at blafre, formentlig på forarbejde af den nye midtbanedirigent, Fábregas.

Holdets topscorer - Chelsea

Bedste odds Bookmaker
Costa 1,90 Bet365
Hazard 5,50 Unibet
Torres 13,00 Bet365
Fábregas 12,00 Bet365
Oscar 21,00 Ladbrokes

Spåkuglen

Chelsea var med helt fremme i sidste sæson på trods af, at holdet var i en genopbygningsfase, så det ligner en ny topplacering til The Blues i denne sæson. Med tilgangen af førnævnte kapaciteter vil Chelsea endda være manges mesterskabsfavorit, hvilket Mourinho da også får svært ved at modargumentere.

CRYSTAL PALACE

Sidste sæson

Trænerfyringer fyldte usædvanligt meget i Premier League i sidste sæson med 12 afskedigelser undervejs. Én af dem var Crystal Palaces Ian Holloway, som selv valgte at trække sig efter én sejr og ni nederlag i de første ti kampe i Premier League for oprykkerne.

Flere eksperter rasede over klubledelsernes manglende tålmodighed, men for Crystal Palace lignede det den helt rigtige beslutning at udskifte Holloway med Tony Pulis. 

Placeringsbud: Nr 15

Sidste sæson: Nr 11

Hjemme: 8-3-8 (18-23)

Ude: 5-3-11 (15-25)

Den tidligere Stoke-manager hentede 11 sejre i 24 kampe, hvilket sendte oprykkerne på himmelfart fra ligaens nr. 20 til nr. 11. Således sikrede Pulis og co. for første gang i klubbens historie overlevelse i Premier League. Pulis selv blev belønnet med kåringen som årets manager i Premier League.

Handler

Pullis fik hentet en del spillere i januar, så der har ikke været brug for at den helt store indkøbstur i dette vindue. Umiddelbart har Pulis forstærket sig fornuftigt med et par rutinerede midterforsvarer i form af Brede Hangeland fra Fulham og Scott Dann fra Blackburn, som er blevet tilknyttet på en fast aftale efter sit lejeophold i foråret.

Derudover har Pulis hentet den hurtige angriber, Fraizer Campbell, i Cardiff City, hvilket kan være et tegn på, at han gerne vil have muligheden for at spille med to angribere fra start.


Den nye sæson

Det siges, at den anden sæson i en ny liga normalt er sværere end den første, men Crystal Palace må alt andet lige være bedre rustet til denne sæson end den forgangne.

Euforien skal hurtig fordufte fra Selhurst Park, for selvom Palace foretog gode forstærkninger af holdet allerede i januar og sluttede som nr. 11, kan det sagtens blive en ny overlevelseskamp i denne sæson.

Heldigvis for Palace står Pulis stadig ved roret, og der er ingen chance for, at han bliver grebet af euforien fra sidste sæsons mirakuløse redning. Pulis formår om nogen at holde dampen oppe i omklædningsrummet, så forvent at se et hårdtarbejdende Crystal Palace fra sæsonens start til slut.


Taktiktavlen

Jerome/Chamakh

Bolasie – Murray – Puncehon

Ledley - Jedinak

Ward - Dann – Hangeland/Delaney – Mariappa

Speroni

Mentaliteten var Tony Pulis’ vigtigste indsatsområde, da han overtog dette mandskab. Han fik spillerne til at arbejde sammen som en gruppe, og han fik dem til at arbejdere hårdere, end de nogensinde havde gjort. 4-4-1-1, 4-5-1 eller 4-2-3-1 afhænger af øjnene, der ser, men rollerne og opgaverne er normalt faste.

Defensiven er holdets fundament, som samtlige 11 spillere bidrager til, men Pulis fokuserer også på at udnytte de omstillingsmuligheder, der skabes af det hårde forsvarsarbejde. Her er kanterne, typisk i form af Yannick Bolasie og Jason Puncheon, som begge blomstrede under Pulis, vigtige aktører.

Derudover er dødbolde altid en vigtig del af Pulis’ arsenal, hvilket givetvis også vil blive en force for The Eagles, som i Jerome, Chamakh, Jedinak, Dann og nu også Hangeland har flere trusler i luftspillet.

Nøglespiller

Mens Tony Pulis tydeligvis er uundværlig på sidelinjen for Crystal Palace, er Mile Jedinak det på banen. Den 29-årige australier anfører sit hold i klassisk stil; energisk og karismatisk går han konstant forrest og viser ved eksempel, hvad der skal til for, at et hold som Crystal Palace kan konkurrere i Premier League. Kaptajnen er da også en yndling af Pulis’, som har kaldt ham en ”sand soldat” på banen.

Holdets topscorer - Crystal Palace

Bedste odds Bookmaker
Campbell 3,50 Ladbrokes
Gayle 3,75 Unibet
Chamakh 5,00 Ladbrokes
Puncheon 5,50 Ladbrokes

Spåkuglen

Selvom det bliver svært at holde niveauet fra sidste sæsons imponerende slutspurt, bør Crystal Palace være bedre rustet til at begå sig i ligaen med Tony Pulis ved roret. Systemet er stærkt, men kvaliteten i truppen rækker formentlig ikke højst til en placering lige over nedrykningskampen.

EVERTON

 

Sidste sæson

Everton var en af mange topklubber, som udskiftede en længe siddende manager for at tage hul på en ny æra. De færreste gennemgik dog en transformation som The Toffees, der skiftede David Moyes’ klassiske britiske stil ud med Roberto Martínez’ spanske tiki-taka.

Mange havde ventet en svær indkøringsperiode for Martínez, men det tog ikke spanieren mange kampe at få The Toffees til at glemme alt om Moyes. 

Placeringsbud: Nr 6 

Sidste sæson: Nr 5

Hjemme: 13-3-3 (38-19)

Ude: 8-6-5 (23-20)

Martínez lykkedes især godt med sine indkøb af Gareth Barry, James McCarthy og Romelu Lukaku, som i hver deres roller muliggjorde omstillingen til en mere flydende 4-2-3-1-opstilling med indadvendte fløje og fremstormende backs. Hjemme på Goodison Park gav Everton de fleste hold problemer, men på fremmed græs formåede The Toffees ikke at dominere kampene på samme måde. Det kom i sidste ende til at koste 4. pladsen.

Handler

Martínez’ vigtigste opgave i løbet af sommeren har været at holde på Ross Barkley, Seamus Coleman og Leigthon Baines samt at sikre Gareth Barry og Romelu Lukaku permanent. I skrivende stund er alt lykkedes for spanieren, mens han også har forstærket sin midtbane med bosniske Mohamed Besic, som leverede fine præstationer under VM-slutrunden og kan supplere Barry og McCarhty centralt.


Den nye sæson

Martínez’ lovende første sæson i spidsen for Everton kan give urealistiske forventninger til den nye sæson. Drømmen om Champions League er blevet målsætningen, hvilket virker lige lovlig optimistisk. Transfervinduet er indtil nu gået som håbet med kontraktforlængelse med manageren og en fast aftale med både Barry og Lukaku.

Det næste skridt, som Everton håber på at kunne tage, er dog sværere end som så og kræver kvalitet over hele linjen samt bredde til en hel sæson, som i øvrigt bliver end længere i år, da Everton skal spille Europa League.

Lukaku scorer over 12,5 mål: Odds 1,83 hos Bet365*

Den store Romelu Lukaku er tilbage på Goodison Park. I sidste sæson scorede belgieren hele 15 mål i 31 Premier League-kampe for Everton og han er nu klar til igen at danne angrebsduo med landsmanden Mirallas. Værdi i Over 12,5 PL-sæsonmål fra Lukaku.
Læs hele tip-analysen

Taktiktavlen

Lukaku

Pienaar – Barkley – Mirallas

Barry - McCarthy

Baines - Distin – Jagielka – Coleman

Howard

I sidste sæson fik Barry lidt af en renæssance hos Everton, hvor englænderen agerede en vigtig balancespiller, som frigjorde plads til at både McCarthy og enten Baines eller Coleman kunne gå med frem og iscenesætte Lukaku i boksen.

Martínez har dog en udfordring i at gøre Everton mere dominerende på udebane, hvor det i sidste sæson kneb med pointene. Mod defensive og velorganiserede hold manglede Everton løsninger, muligvis fordi de to backs er mere tilbageholdende.

Nøglespiller

Martínez’ system lægger op til angribende backs, og den rolle udfylder Leighton Baines vel sagtens bedre end nogen andre i ligaen. Den rutinerede landsholdsspiller er den spiller, der skaber flest chancer hos Everton og samtidig er han en giftigt våben på dødbolde. I sidste sæson skabte han ti chancer, leverede fire assist og scorede fem mål.

Holdets topscorer - Everton

Bedste odds Bookmaker
Lukaku 1,57 Bet365
Miralles 10,00 Ladbrokes
Koné 12,00 Unibet
Barkley 13,00 Unibet

Spåkuglen

Everton leverede en fornem første sæson under Martínez, men sluttede alligevel syv point efter Arsenal på 4. pladsen i en sæson, hvor både Tottenham og Manchester United præsterede under niveau. Vejen til det forjættede land i top fire lader derfor ikke til at blive lettere i den nye sæson, hvorfor Everton formentlig skal hente to-tre forstærkninger til startelleveren for at kunne konkurrere.

En anden udfordring er deltagelsen i Europa League, som hurtig kan tære på den smalle trup. Top 4 virker optimistisk, men The Toffees bør være med fremme til det sidste.

 

 

 

HULL

Sidste sæson

Det var ventet, at Hull City ville få problemer med at holde sig oppe, og de endte da også kun fire point over nedrykningsstregen. Den garvede manager Steve Bruce fik dog alligevel ros holdets kampagne, der endte med en 2. plads i FA Cup og dermed en adgangsbillet til Europa League-kvalifikation. 

Placeringsbud: Nr 13

Sidste sæson: Nr 16

Hjemme: 7-4-8 (20-21)

Ude: 3-3-13 (18-32)

Ét af holdets store problemer i den forgangne sæson var, at udebaneformen var for ringe fra start til slut. Sølle tre sejre og tre uafgjorte resultater blev det til, og de i alt 13 nederlag blev kun overgået af nedrykkende Norwich.

Det var primært offensiven, der haltede, og kun Crystal Palace, Cardiff og Norwich scorede færre mål end Bruce og Co. Alt i alt blev det til en 16. plads for den midtengelske klub.


QPR-Hull Under 2,5 mål: Odds 1,63 hos Betsafe

To defensive hold mødes i denne premiere, hvor vi formentlig får en forsigtig affære, da begge nok vil være tilfredse med ét point. Desuden skorter det på oplagte målscorere (der er dog fx Rémy), så målfattigt, som det ofte ender mellem de to, ligner et godt bud.
Se hele tip-analysen

Handler

Det er lykkedes Steve Bruce at lokke kantspilleren Tom Ince til klubben, og den unge englænder, der for to år siden var en af de bedste spillere i The Championship, kommer formentlig til at give holdet lidt mere fart og mål fra kanterne.   

Derudover har Bruce fået Jake Livermore på en permanent aftale (han var i sidste sæson lejet fra Tottenham) og Robert Snodgrass fra Norwich. Med både tilgangen af Snodgrass og Ince ligner det et noget forbedret Hull-hold på kanterne, hvor mandskabet i forrige sæson ikke var specielt skarpe.

Blandt de mindre prominente navne på transferlisten er også 21-årige Harry Maguire og Andrew Robertson. Maguire, som er en stor og stærk midterforsvarer, kommer fra Sheffield United, mens Robertson, som er venstre back, kommer fra Dundee United.

I skrivende stund har Bruce skilt sig af med en række uprominente breddespillere, men topangriber Shane Long meldes pludselig på vej til Southampton, hvilket ville svække Hulls angreb betydeligt og formentlig kræve en erstatning.


Den nye sæson

Meget kommer til at afhænge af, om The Tigers kommer med i Europa League eller ej. Kommer de med, vil det selvsagt være en succes for klubben, men det kan samtidigt gøre det noget sværere at klare sig i Premier League. Klubben, der aldrig før har spillet i Europa, har ikke truppen eller rutinen til at klare sig godt på begge fronter, og det kan gå ud over den hjemlige form med risiko for nedrykningskamp sidst på sæsonen. Kommer Hull ikke til at spille i Europa, er de dog ikke umiddelbart blandt de mest oplagte nedrykningskandidater.


Taktiktavlen

Jelavic – Sagbo/Boyd

Snodgrass/Ince – Meylor – Huddlestone – Livermore - Elmohamady

Davies – Bruce – Chester

McGregor

Hull forsøgte sig med flere formationer i 2013/2014-sæsonen, men en af de mere kuriøse af slagsen er den 3-5-2-opstilling, de blandt andet spillede med i FA Cup-finalen. Årsagen kan have været en mangel på ordentlige kantspillere, og derfor er det muligt, at formationen bliver lavet om efter tilgangen af Tom Ince og Robert Snodgrass.

Ikke desto mindre er fokus primært på den defensive del af spillet (de sluttede på en 13. plads under ”færrest mål scorede imod”), og der er ingen tvivl om, at offensiven skal fungere noget bedre, hvis holdet skal avancere i tabellen.

Holdets måske svageste led ligner målmandsposten, der i 2013/2014 blev delt af Steve Harper og Allan McGregor.

Nøglespiller

Tom Huddlestone, den tidligere Spurs-spiller, gjorde det særdeles godt i forrige sæson – blandt andet med tre mål og to assists fra midtbanen. Den 27-årige englænder må derfor forventes igen i år at få en nøglerolle i maskinrummet, hvor Hull City generelt viste sig ganske stærke.

Holdets topscorer - Hull

Bedste odds Bookmaker
Jelavic 2,00 Ladbrokes
Snodgrass 6,00 Unibet
Ince 9,00 Unibet

Spåkuglen

Steve Bruce er en okay manager, men han har, efter vores bedste overbevisning, hverken holdet eller evnerne til at få Hull City op i den bedste halvdel af tabellen. Holdet rykker sandsynligvis ikke ned, men ender næppe ret langt over stregen. Det kunne ligne en gentagelse af sæson 2013/2014, og en slutplacering i intervallet 12-14 virker mest realistisk. Hvis Hull kvalificerer sig til Europa League - hvilket de i skrivende stund er tæt på - er de nok tættere på 14 end på 12 qua en del ekstra kampe i efteråret og muligvis i foråret. 

LEICESTER

Sidste sæson

Manager Nigel Pearson hang i en tynd tråd, da Leicester City i forrige sæson missede oprykning til Premier League efter en surrealistisk afslutning på playoff-kampen mod Watford om en plads i finalen på Wembley. Leicester valgte dog kontinuitet og holdte fast i Pearson, som efter en svingende start på sæsonen fik skuden på rette kurs og cruisede til en komfortabel oprykning med ni point ned til nærmeste forfølger. 

Placeringsbud: Nr 16

Sidste sæson: Nr 1 i

The Championship

Hjemme: 17-4-2 (46-22)

Ude: 14-5-4 (37-21)

Modsat de to øvrige oprykkere fra The Championship forsvarer Leicester sig ikke særligt godt, men The Foxes er til gengæld dygtige på bolden og tør spille ved jorden – også på modstanderens banehalvdel. Over hele sæsonen spenderede Leicester længst tid på modstanderens banehalvdel med bolden med 32 procent, mens The Foxes også var det hold i The Championship, der slog færrest lange bolde.

Handler

Det er begrænset, hvad Pearson har været ude at bruge på nye spillere i sommerpausen. Af reelle forstærkninger har han hentet tre i form af forsvarsveteranen Matthew Upson, midtbanespirivippen Marc Albrighton og sidste sæson topscorer for Brighton & Hove Albion, Leonardo Ulloa. Umiddelbart spillere, som kan direkte ind i startopstillingen, om end Ulloa får skarp konkurrence fra Jamie Vardy.


Den nye sæson

Leicester er bookmakernes bedste bud på en overlever af de tre oprykkere, hvilket målt på sidste sæson, materiale og ressourcer virker logisk. Bevares, de færreste spillere i truppen har brugbar erfaring fra Premier League, men rygraden på holdet virker stærk helt nede fra danske Kasper Schmeichel i målet, bag rutinerede Wes Morgan, over dynamiske Danny Drinkwater og frem til den rutinerede målræv, David Nugent i front.

Leicesters udfordring bliver at holde fast i den boldbesiddende stil og undgå at blotte sig bagude mod omstilingsstærke modstandere. Schmeichel var ofte travlt beskæftiget i sidste sæson, men overfor Sturridge, van Persie, Agüero og Co. er det ikke sikkert, at den nye ”Great Dane” kan holde samme redningsprocent som i The Championship.

Pearson havde stor succes med at bruge de samme 15 spillere igennem hele sæsonen, hvilket skabte sammenhold og kontinuitet. I Premier League kan han næppe nøjes med 15 spillere, så skal The Foxes indfri forhåbningerne om at etablere sig i ligaen, kræver det formentlig en bredere trup, gerne med mere erfaring fra Premier League.


Taktiktavlen

Nugent – Ulloa

Mahrez – James/King– Drinkwater – Albrighton

Schlupp - Upson – Morgan – De Laet

Schmeichel

Nigel Pearson forsøgte sig i sidste sæson med en vovet 3-5-2-opstilling, men han indså hurtigt, at en klassisk 4-4-2 passede både hans og spillernes temperament bedre. Det forventes dog, at Pearson kan blive nødt til at gå væk fra sin konservative 4-4-2 for bedre at kunne forsvare på udebane, hvor Leicester formentlig får sværere ved at kontrollere bolden, end det var tilfældet i The Championship. Det oplagte alternativ er en kontrolleret 4-3-3 med Nugent alene på toppen flankeret af to hurtige kanter, som skal arbejde begge veje.

Uanset talkombinationen vil Pearson gerne have Drinkwater på bolden så meget som muligt, hvorfra den unge tidligere Manchester United-spiller enten skal finde de hurtige folk dybt eller bruge stærke Nugent som opspilsstation. Kombinationen af styrke og fart er en af Leicester farligste offensive våben.

Nøglespiller

Danny Drinkwater slog aldrig igennem i Manchester United, men efter et par sæsoner i The Championship ser den 24-årige midtbanespiller ud til at have fundet sig til rette i Leicester. Drinkwater er både holdets motor og omdrejningspunkt og har derfor en nøglerolle både defensivt og offensivt. Drinkwater blev kåret til årets spiller i The Championship i en sæson, hvor han scorede syv mål og leverede fire assist samt var den spiller med flest succesfulde afleveringer med et snit på 66 per kamp.

Holdets topscorer - Leicester

Bedste odds Bookmaker
Ulloa 3,00 Unibet
Nugent 3,50 Ladbrokes
Vardy 6,00 Bet365
Drinkwater 15,00 Unibet

Spåkuglen

Efter et årti i mørket har Leicester langt om længe kæmpet sig tilbage i toppen af engelsk fodbold, og traditionsklubben virker da også klar til at håndtere udfordringen. Den thailandske ejer, Vichai Srivaddhanaprabha, har sikret klubbens økonomi og givet Nigel Pearson arbejdsro til at samle en slagkraftig trup, som godt nok mangler Premier League-erfaring, men til gengæld virker sammentømret. Statistikken taler i øvrigt også for Leicester, da der i de seneste seks sæsoner af Premier League højst har været én oprykker, der er rykket direkte ned igen.

 

LIVERPOOL

Sidste sæson

Liverpool blandede sig for første gang siden 2008/2009 i den engelske topstrid, og det skyldtes ikke mindst en forrygende offensiv, der scorede hele 101 mål. De to frontangribere Luis Suárez og Daniel Sturridge scorede mere end halvdelen af disse og endte på hhv. 1. og 2. pladsen på topscorerlisten. 

Placeringsbud: Nr 5 

Sidste sæson: Nr 2

Hjemme: 16-1-2 (53-18)

Ude: 10-5-4 (48-32)

Manager Brendan Rodgers fik bygget et spændende system op, og unge spillere som Sturridge og Raheem Sterling, Philippe Coutinho og Jon Flanagan købte for alvor ind på konceptet og gjorde det generelt fremragende.

På minussiden var, at forsvaret lukkede hele 50 mål ind, hvilket kun blev overgået af Tottenham med 51 mål, hvis man udelukkende kigger på top 8. Netop Tottenham havde i øvrigt tre gigantnederlag, der rykker noget på det totale.

The Reds endte dog på en meget flot 2. plads lige efter Manchester City – kun to point fra mesterskabet.

Handler

Liverpool har købt en del ind efter salget af Luis Suárez. Ind er kommet de to spanske backs, Alberto Moreno og Javi Marquillo, den centrale midtbanespiller Emre Can fra Leverkusen, kantspilleren Lazar Markovic fra Benfica, angriberen Divock Origi fra Lille samt trekløveret Dejan Lovren, Adam Lallana og Rickie Lambert fra Southampton.

Blandt disse spillere er det vel kun Moreno, Marquillo, Lovren, Lallana og Can, der realistisk kan få en betydelig rolle i Liverpools startellever. Det er svært at vurdere, om disse spillere har deres berettigelse på et tophold i Premier League – i hvert fald på den korte bane. I hvert fald ser det ud til, at bredden er styrket, mens topniveauet er sænket qua Suárez’ afsked.

Den nye sæson

Der forekommer at være mange ukendte faktorer i Liverpools kommende sæson: Hvordan håndterer de at skulle spille Champions League? Hvordan håndterer de at skulle spille uden deres absolutte stjerne, Luis Suárez, der er blevet solgt til Barcelona? Hvor meget bedre er deres unge spillere blevet?

Der er argumenter på plus- og minussiden, men på nuværende tidspunkt ligner det en vanskelig sæson for Rodgers og Co. Luis Suárez, der scorede 31 mål og havde 21 målgivende afleveringer i sidste sæson, er væk, og han kan ikke erstattes. Punktum. The Reds har købt fint ind med spillere som blandt andre Adam Lallana, men der er købt mere i bredden end i dybden, da holdets trup i forvejen var smal. Derfor er holdet efter vores mening unægtelig blevet svagere på den korte bane og altså den forestående sæson.

Et andet argument på minussiden er deltagelsen i Champions League. Det er meget svært at gå fra et fokus kun på PL (Liverpool røg tidligt ud af både FA Cup og Capital One Cup i sidste sæson, så de havde kun PL at fokusere på) til også at skulle optimere holdet med seks ekstra vigtige kampe inden jul. 


I forlængelse heraf bør det nævnes, at Liverpools anden kamp i CL ligger efter et opgør imod Everton, fjerde kamp ligger lige inden et opgør imod Chelsea, og sjette kamp ligger lige før en kamp imod Manchester United.

På plussiden er, at holdet består af mange unge, lovende spillere, og de vil typisk have de mest stejle udviklingskurver. Med andre ord vil vi formentlig se, at spillere som Sterling, Coutinho og Henderson – som i øvrigt alle har set skarpe u di pre-season - hyppigere end tidligere spiller kampe på et stabilt højt niveau. Omvendt kan en aldrende nøglespiller som Steven Gerrard, der er fyldt 34 år, få det svært – særligt med et tæt pakket kampprogram.


Taktiktavlen

Coutinho/Lallana – Sturridge - Sterling

Coutinho/Can – Gerrard - Henderson

Moreno – Lovren – Skrtel – Flanagan/Johnson

Mignolet

Nøglespiller

I Luis Suárez’ fravær er valget her ganske simpelt: Anfører Steven Gerrard. Selvom scouseren, der altid har spillet i Liverpool, er ved at blive gammel, havde han en af sine bedste sæsoner sidste år. ”Captain Fantastic” scorede 13 mål og havde 13 assists, og han excellerede i den tilbagetrukne ”quarterback”-rolle, hvor man ikke skal løbe helt så meget som i ”box-to-box”-rollen.

Derudover hviler der et stort pres på Sturridge, som ligne den umiddelbare arvtager fra Suárez. Sturridge har ventet længe på fast spilletid og tillid som førsteangriber, hvilket han nu får mulighed for at bevise, at han er god nok til.

Holdets topscorer - Liverpool

Bedste odds Bookmaker
Sturridge 1,33 Bet365
Sterling 10,00 Ladbrokes
Lambert 12,00 Ladbrokes
Lallana 19,00 Ladbrokes
Gerrard 19,00 Ladbrokes

Spåkuglen

Flere faktorer tyder på, at Liverpool får det vanskeligt pga tabet af deres uruguayanske talisman og deres involvering i Champions League. Offensiven er svækket, og defensiven er ikke umiddelbart styrket markant, hvilket kan gøre det vanskeligt for klubben at gentage sidste sæsons top fire-placering. Imidlertid er Rodgers’ spilsystem ved at være indlejret i spillerne, som muligvis også kan løfte de nye, så holdet bør slutte foran både Everton og Tottenham.

 

 

MANCHESTER CITY

 

Sidste sæson

Det tog ikke Manuel Pellegrini lang tid at vænne sig til tilværelsen i Premier League, som chileneren tog med storm allerede i første spillerunde, da Manchester City kørte Newcastle over og vandt 4-0. Den kamp kom faktisk til at sætte standarden for hjemmebanepræstationerne, som oftest endte i storsejre, også over de konkurrerende tophold. 

Placeringsbud: Nr 2

Sidste sæson: Nr 1

Hjemme: 17-1-1 (29-21)

Ude: 10-4-5 (25-28)

Citys udebaneproblemer fra Mancinis tid forfulgte dog stadig The Citizens, som startede sæsonen med ét point i tre udekampe og senere nederlag til Chelsea og Liverpool og uafgjort med Arsenal. Nederlaget ude til Liverpool så ud til at koste mesterskabet, men i sidste ende viste City sig som det mest stabile hold. The Citizens endte i øvrigt som ligaens mest scorende hold med imponerende 102 mål. Faktisk var de fire øverste hold også de mest scorende hold i præcis rækkefølge.

Handler

Der har været overraskende stille omkring Eithad Stadium i denne sommer, hvor der godt nok har været en del afskedigelser af reservespillere, men til gengæld har der været få nye ansigter. De mest interessante indkøb har været FC Portos defensive bæster, midtbanespilleren Fernando, og forsvarsspilleren Eliaquim Mangala. Derudover har Pellegrini hentet Arsenals højreback, Bacary Sagna, Malagas keeper, Willy Caballero og den unge argentiner, Bruno Zuculini.


Den nye sæson

Som Manchester City oplevede i forrige sæson er det én ting at vinde mesterskabet og en anden ting at forsvare det. Faktisk er det ikke lykkedes noget hold at forsvare det engelske mesterskab siden 2008/09, hvor Manchester United vandt for tredje år i træk.

En anden udfordring for City i den nye sæson bliver at koncentrere sig om både Premier League og Champions League. De seneste sæsoners skuffelser i Champions League må nage alle i klubben, så det er ikke utænkeligt, at Pellegrini vil prioritere Champions League højere end Premier League i denne sæson. Selvom City om nogen har bredden til at spille med fremme i flere turneringer, mangler erfaringen med at spille europæisk, hvilket ofte spiller en større rolle end som så.


Taktiktavlen

Agüero

Silva – Jovetic – Nasri/Navas

Touré – Fernando/Fernandinho

Kolarov/Clichy – Mangala – Kompany – Zabaleta

Hart

I sidste sæson yndede Pellegrini at stille i en flad 4-4-2 med to deciderede angribere, men der spekuleres i, om chileneren ønsker at bolstre midtbanen med en ekstra mand, for at styrke defensiven, som i sidste sæson var for hullet. Indkøbet af Fernando fra Porto giver i hvert fald Pellegrini muligheden for at stille med en stærk trio centralt, hvor Yaya Touré kan blive frigjort fra sine defensive pligter og rykke frem i smørhullet bag frontangriberen. Negredo misser i øvrigt starten af sæsonen, hvilket efterlader Pellegrini med Agüero, som også har været meget skadesplaget, og Dzeko helt fremme.

Nøglespiller

Yaya Touré leverede vel sagtens sin bedste sæson til dato i sidste sæson, men ivorianeren måtte alligevel se sig forbigået af Luis Suárez, som blev kåret til årets spiller. Yaya havde ellers fra sin centrale midtbaneposition leveret 20 mål og ni assist og i mange kampe ene mand båret City frem.

Desværre har der igen i dette transfervindue været uro omkring midtbanegeneralen, som konstant finder nye årsager til at brokke sig og ønske sig væk fra Manchester. Ender han med at gøre alvor af sine ord i dette transfervindue, vil det være en alvorlig svækkelse af Citys mesterskabsforsvar. Det er der dog heller ikke mange tegn på i skrivende stund, så City kan glæde sig over at have en af verdens bedste spillere til at føre an i mesterskabsforsvaret.

Holdets topscorer - Manchester City

Bedste odds Bookmaker
Agüero 1,83 Ladbrokes
Dzeko 5,00 Bet365
Touré 6,00 Unibet
Jovetic 8,00 Bet365

Spåkuglen

Manuel Pellegrini leverede generelt en fornem første sæson i spidsen for Manchester City, men på trods af åbne målsætninger om at vinde rub og stub, bliver presset unægtelig større i den nye sæson, hvor The Citizens både skal forsvare et mesterskab og vise sit værd på den europæiske scene. City bør have truppen til at spille med i begge turneringer, men Chelsea har rutinen, hvilket kan blive tungen på vægtskålen i den forventede duel om trofæet. 

 

MANCHESTER UNITED

 

Sidste sæson

Premier Leagues mest succesfulde klub målt på antallet af hjemlige titler havde i forrige sæson den første siden 1986 uden Sir Alex Ferguson ved roret. Den 72-årige skotte gav holdet videre til sin landsmand David Moyes fra Everton, og dette skifte skulle vise sig at være intet mindre end katastrofalt. 

Placeringsbud: Nr 4 

Sidste sæson: Nr 7

Hjemme: 9-3-7 (29-21)

Ude: 10-4-5 (35-32)

The Red Devils fik en yderst skuffende 7. plads, den dårligste placering siden 80’erne, og således spiller de ikke europæisk fodbold i den kommende sæson.

David Moyes startede fornuftigt ud, men der gik ikke lang tid, før spillet blev kønsløst og uden nogen klar retning, og da resultaterne efter nytår styrtdykkede, var der ingen vej udenom. Juan Mata blev købt ind i januar, men den diminutive tekniker kunne ikke ændre det faktum, at David Moyes slet ikke kunne løfte arven efter Sir Alex Ferguson.

Handler

I skrivende stund har klubben skrevet under med midtbanedynamoen Ander Herrera fra Athletic Bilbao og stortalentet Luke Shaw fra Southampton. Van Gaal og Co. er dog linket til et utal af spillere, så der kan nå at ske meget endnu, før vinduet lukker.

Samtidigt har klubben skilt sig af med Nemanja Vidic, Rio Ferdinand, Patrice Evra samt Ryan Giggs (som spiller), der er blevet assistenttræner for van Gaal på fuld tid.

Den nye sæson

Ny sæson og ny manager – mange United-fans skal formentlig lige vænne sig til den sætning. Ikke desto mindre er det sandt i år, hvor den kontroversielle, men yderst succesfulde hollænder Louis van Gaal har sat sig på trænerposten. van Gaal skulle lige guide et gennemsnitligt Holland-hold til bronze i Brasilien, inden han kunne tiltræde i midt-juli, så han når kun at have været i klubben i en måned, før han starter sin første kamp imod Swansea på Old Trafford.

Van Gaal, der har vundet mesterskaber med Ajax, Barcelona, Bayern München og AZ Alkmaar, forventes at bringe De Røde Djævle tilbage i mesterskabskampen – i hvert flad inden for et par sæsoner - og som minimum forventes det, at holdet kommer i Champions League. Indtil videre har han købt moderat ind, men det spil, som United har leveret i pre-season tyder på, at hollænderen allerede har sat sine aftryk. Normalt bør man tage pre-season med et gran salt, men spillet har været så mærkbart anderledes for Rooney og Co., at det må være svære for de fleste Mancunians ikke at være optimistiske forud for den nye sæson.

Taktiktavlen

van Persie – Rooney

Mata

Shaw – Herrera – Carrick/Fletcher – Rafael/Valencia

Evans – Smalling – Jones

De Gea

Holdets taktik har ændret sig, og de spiller nu en 3-4-3 med tre midterforsvarer, to wingbacks, en 10’er og to angribere. På denne måde får van Gaal både involveret Rooney, van Persie og Mata, og han imødekommer det problem, at Uniteds kanter har underpræsteret i næsten to sæsoner.

Det bør nævnes, at van Gaal er stor tilhænger af 4-3-3, og derfor forventer vi, at han vil skifte imellem 3-4-3 og 4-3-3 alt afhængig af spillermateriale og modstander.

Nøglespiller

Der har været talt en del om van Gaal og van Persies gode forhold, og den 31-årige hollænder er da også et godt bud under denne kategori. Imidlertid ser det også ud til, at Rooney er i høj kurs hos den nye manager, og 28-årige ”Wazza”, der har været i klubben i ti år, har da også netop fået tildelt anførerbindet, som kan gøre ham mere moden og måske give ham et skub mod det næste niveau. Systemet med en kreatør bag ham og en angrebsmakker ved siden af ham ligner optimale forhold for Uniteds nr. 10, og hvis han kan holde det gode forhold til van Gaal, kan han måske endelig lukke munden på kritikerne og levere 25+ mål.

Holdets topscorer - Manchester United

Bedste odds Bookmaker
van Persie 1,80 Unibet
Rooney 2,75 Ladbrokes
Welbeck 19,00 Ladbrokes
Hernández 23,00 Ladbrokes
Mata 23,00 Ladbrokes

Spåkuglen

Med den nye gejst, der er kommet til klubben – ikke mindst takket være tilgangen af manager Louis van Gaal – ser mulighederne noget bedre ud. Holdet mangler stadig seriøs kvalitet på midtbanen, og forsvaret er med afgangen af Patrice Evra, Nemanja Vidic og Rio Ferdinand blevet ret smalt, og det trækker ned i det samlede billede.

Van Gaal har selv sagt, at holdet formentlig skal bruge tre måneder på at forstå hans ideer fuldt ud, så holdets start kan blive afgørende for sæsonen som helhed. Starter United godt ud og tanker selvtillid, kan De Røde Djævle måske spille med om guldet, men gør de ikke, kan sæsonen igen blive en tung affære. Heldigvis for van Gaal og Co. skal de først møde et tophold i oktober.

 

 

NEWCASTLE

Sidste sæson

Der var ikke meget optimisme at spore blandt Newcastle-fans forud for den forgangne sæson. Manager Alan Pardew blev decideret degraderet af ejer Mike Ashley med ansættelsen af den tidligere Newcastle-manager, Joe Kinnear, som ny sportschef. Det skabte selvsagt stor uro på de indre linjer, mens Newcastle nærmest blev handlingslammet i to transfervinduer, hvori det ikke lykkedes Kinnear at tilknytte en eneste spiller på en fast aftale. Bevares, han hentede Loic Rémy og Luuk de Jong på lejeaftaler i januar, men holdet havde stadig åbenlyse mangler. 

Placeringsbud: Nr 8

Sidste sæson: Nr 10

Hjemme: 8-3-8 (23-28)

Ude: 7-1-11 (20-31)

Heldigvis havde Pardew og Co. leveret en godkendt efterårssæson, så der var sat i banken til dårligere tider, og dårlige tider blev der. Yohan Cabaye smuttede til PSG, Kinnear formåede ikke at forstærke holdet med andre end Rémy og så væltede skaderne ellers ned over holdet. Det endte med, at The Magpies i sæsonenes sidste 20 kampe tabte 14 (!) Newcastle endte alligevel på en komfortabel 10. plads og kan nu se frem til en sæson uden Joe Kinnear.

Handler

Kinnear fik kun en sæson som sportslig ansvarlig for Newcastle, men med den forfærdelige halvsæson Newcastle har leveret, ligner det et større oprydningsarbejde end som så. Manden har trods alt ikke hentet nogen spillere, så der er ikke meget at luge ud af. Til gengæld er der heller ikke meget at arbejde med for Pardew, som kløgtigt har været tidligt ude og hente forstærkninger.

Til at erstatte det franske makkerpar, Cabaye og Debuchy, har Pardew hentet et hollandsk et af slagsen i form af Ajax’ anfører, Siem de Jong, og Feyenoords Daryl Janmaat. Til midtbanen har Pardew hentet Jack Colback hos ærkerivalen Sunderland samt Montpeillers franske kreatør, Rémy Cabella. Helt fremme, hvor Newcastle har haft store problemer de seneste par sæsoner, har Pardew erstattet Loïc Rémy med en ny franskmand i form af Monacos Emmanuel Rivière.

Umiddelbart ligner alle fornuftige forstærkninger på tiltrængte positioner, specielt de Jong og Cabella ser spændende ud som offensive forstærkninger af midtbanen. Pardew bør dog hente endnu en angriber, da Rivière næppe kan løfte den opgave selv.


Den nye sæson

Ovenpå Newcastles forfærdelige forår, hviler der et stort pres på Pardew, som nu skal bevise, at han er i stand til at indfri de store forventninger, der er til holdet. I denne sæson vil en placering i den bedste halvdel være acceptabelt, men det kræver også betydelige forbedringer.

Pardew har umiddelbart forstærket holdet fornuftigt, men af de i alt seks nye spillere har kun Colback vist sit værd i Premier League. Desuden kræver det som regel tid at sammenspille et hold med så mange nye ansigter på én gang. Bare spørg i Tottenham.

Heldigvis for Pardew har Newcastle et taknemmeligt startprogram, som bør give ham arbejdsro til at bygge sit nye hold op. Til gengæld er hans disciplinære sager fra sidste sæson næppe glemt, og de kan hurtigt komme til at ride ham som en mare, hvis først præstationerne halter og resultaterne udebliver.


Taktiktavlen

Rivière

Cabella – de Jong - Sissoko

Tioté – Colback

Santon/Haïdara – Coloccini – Williamson – Janmaat

Krul

Med tilgangen af de mange nye spillere har Pardew pludselig fået flere muligheder på taktiktavlen. Alt efter modstanderen kan han nu stille med en offensiv midtbane og en mere kontrolleret og kompakt midtbane. Idealopstillingen bliver formentlig med Rivière alene på toppen med tre offensive folk bag ham. Bindeleddet består af Tioté og Colback, som skal være meget disciplineret med to så offensive backs. Santon misser sæsonstarten og er i øvrigt ofte skadet, så Haïdara kan få en del spilletid. Hold i øvrigt øje med unge Rolando Aarons, som har imponeret i pre-season med sin hurtighed og direkte udfordringer på kanten.

Alt i alt ligner startelleveren et hold til den bedre halvdel af Premier League, men The Magpies mangler bredde og målscorere. Det er der selvfølgelig stadig råd for, men Pardew bør passe på med at hente for mange nye spillere på én gang.

Nøglespiller

Coloccini og Tioté er to af de mest rutinerede folk og en del af rygraden på holdet, så det er naturligvis afgørende for Newcastle, at de begge leverer. Det samme gælder for nytilkomne de Jong, som kan få en ledende rolle centralt i stedet for den tidligere styrmand, Cabaye.

Nøglen til succes ligner dog angrebspositionen, hvor Newcastle så længe har lidt under manglende målscorere. I skrivende stund hviler det ansvar umiddelbart på nyindkøbet, Emmanuel Rivière, som er hentet i Monaco, hvor han nettede ti gange i 30 kampe. Den 24-årige franskmand var primært reserve i Monaco, hvor konkurrence dog også var hård.

Den hurtige franskmand ser til gengæld ud til at få chancen i Newcastle, som er afhængige af, at han griber den og kvitterer med mål. Han kan blive et ubehageligt bekendtskab for de tunge forsvarsspillere med sin hurtighed.

Holdets topscorer - Newcastle

Bedste odds Bookmaker
Riviére 3,25 Ladbrokes
de Jong 5,00 Bet365
Cabella 6,00 Bet365
Ferreyra 8,00 Unibet

Spåkuglen

Ovenpå så forfærdelig en halvsæson er det ekstra vigtigt for Newcastle at få en god start, der kan give arbejdsro til at bygge det nye hold op. Formår The Magpies ikke at udnytte det taknemmelige startprogram, kan det blive en meget svær sæson, hvor man vel sagtens kan forestille sig et managerskifte. Potentialet bør dog være til en midterplacering uden reel risiko for nedrykning, hvis ledelsen udviser tålmodighed og opbakning til projektet. I modsat fald kan det (endnu en gang) ende helt galt for traditionsklubben. 

QUEENS PARK RANGERS

Sidste sæson

QPR blev nr. 4 i The Championship i sidste sæson og kvalificerede sig til Premier League via en sejr over Derby i kvalifikationen. Holdet klarede sig generelt godt på hjemmebane, hvor det blev til en samlet 3. plads (15-6-2), mens det kneb noget mere på udebane, hvor holdet faktisk sluttede på en 10. plads (8-5-10). 

Placeringsbud: Nr 17

Sidste sæson: Nr 4 i

The Championship

Hjemme: 15-6-2 (38-18)

Ude: 8-5-10 (22-26)

Holdets topscorer blev Charlie Austin med 19 mål, men det var forsvaret, der imponerede mest med Clint Hill, Richard Dunne, Danny Simpson og Nedum Onuoha som de defensive profiler.

Handler

Rio Ferdinand og Steven Caulker er blevet hentet ind samt lånte Mauricio Isla fra Juventus. Til gengæld er Aaron Hughes, Stephane Mbia, Andrew Johnson og Luke Young blevet frigivet, mens Yossi Benayoun og Esteban Granero er blevet solgt.

Den nye sæson

QPR er én af tre oprykkere i denne sæson, og London-klubben har store ambitioner. Efter et mislykket ophold i den bedste engelske række i sæsonen 2012/2013 er The Hoops tilbage, og denne gang er fundamentet noget bedre.

Holdet fik i november 2013 ny manager i Harry Redknapp, og han ved om nogen, hvordan man gebærder sig i Premier League (har blandt andre trænet Portsmouth og Tottenham). Redknapps statistik for Rangers er ikke imponerende (sejrsprocent på 39), men han skaber stabilitet og har erfaringen, der skal til for at få holdet til at blive oppe.

QPR-Hull Under 2,5 mål: Odds 1,63 hos Betsafe

To defensive hold mødes i denne premiere, hvor vi formentlig får en forsigtig affære, da begge nok vil være tilfredse med ét point. Desuden skorter det på oplagte målscorere (der er dog fx Rémy), så målfattigt, som det ofte ender mellem de to, ligner et godt bud.
Se hele tip-analysen

Allerede nu er holdet blevet forstærket med indkøbene af Rio Ferdinand fra Manchester United og Steven Caulker fra Cardiff City. De to englændere er hentet for at forstærke holdets ”backbone”, og de vil formentlig komme til at udgøre Redknapps midterforsvar.

Rangers har nogle rige ejere, og der er blevet lagt op til, at der skal hentes flere spillere, inden transfervinduet lukker. Rent offensivt mangler holdet da også en del endnu, men kan de holde fast i Loïc Rémy, der sidste sæson var udlejet til Newcastle, har de utvivlsomt mål helt fremme.


Taktiktavlen

Rémy - Austin

Kranjcar - Barton – Henry/O’Neil - Hoilett

Isla – Caulker – Ferdinand - Simpson

Green

Nøglespiller

Nøglespilleren sidste år var midtbaneterrieren Joey Barton, der holdt et stabilt højt niveau hele sæsonen igennem. I den kommende sæson må han dog nok dele æren med Rio Ferdinand, der må siges at være lidt af et scoop for Redknapp og Co. Rio har stadig meget at byde på, og han kommer med en enorm rutine. Den 35-årige englænder, der kaldes en ”Rolls Royce af en forsvarsspiller”, kunne være taget flere steder hen, men valgte altså at blive genforenet med Redknapp, der gav ham debut for West Ham i 1996. Det er dog altafgørende, at Ferdinand kan holde sig skadesfri i længere perioder, end han har gjort de seneste par år.

Holdets topscorer - QPR

Bedste odds Bookmaker
Austin 2,00 Bet365
Remy 2,75 Unibet
Zamora 13,00 Bet365
Taarabt 21,00 Ladbrokes

Spåkuglen

På nuværende tidspunkt, hvor Loïc Rémy stadig er QPR-spiller, ser startopstillingen faktisk hæderlig ud. Midterforsvaret med Ferdinand og Caulker har masser af Premier League-rutine, midtbanen har Barton, Junior Hoilett på kanten har speed i støvlerne, og Rémy oppe foran er garant for mål. Læg dertil, at Harry Redknapp er en succesfuld træner i den bedste engelske fodboldrække.

Imidlertid er bænken noget svag, og Ferdinand holder ikke til 38 kampe. Samtidigt er det tvivlsomt, om Rémy bliver i klubben. Alt i alt bliver det formentlig en kamp for QPR at holde sig i Premier League, men vi vurderer, at de lige nøjagtigt klarer skærene.

SOUTHAMPTON

Sidste sæson

Ovenpå en lovende første sæson i Premier League skulle den nyansatte Mauricio Pochettino forsøge at løfte Southampton til det næste niveau i den netop overståede sæson. Argentineren, der nærmest ikke kunne et ord engelsk, erstattede i foråret den populære Nigel Adkins, som isoleret set havde leveret fine resultater for oprykkerne. 

Placeringsbud: Nr 11

Sidste sæson: Nr 8

Hjemme: 8-6-5 (32-23)

Ude: 7-5-7 (22-23)

Det forventningspres lod Pochettino sig dog ikke kue af. Argentineren fik omgående reorganiseret defensiven til det bedre blandt andet takket være et højere og hurtigere pres på modstanderens boldholder. Derudover hentede han tre lovende forstærkninger i form af Dejan Lovren, Victor Wanyama og Dani Osvaldo. De to sidstnævnte fik sæsonen ødelagt af henholdsvis skader og disciplinære problemer, men Lovren viste sig som en af sæsonens bedste indkøb.

Alt i alt fik Pochettino løftet holdet yderligere et niveau og sluttede sæsonen af på en fornem 8. plads, som muligvis kunne have været endnu bedre med en bredere trup. Desværre for Saints kostede sæsonens gode præstationer både Pochettinos og flere bærende spilleres afgang efter sæsonen.

Handler

I skrivende stund har Southampton solgt ud af i alt fire stamspillere plus manager Pochettino, mens flere reserver også har forladt klubben. Fra forsvaret de to profiler Dejan Lovren og Luke Shaw samt reserven Calum Chambers, fra midtbanen anfører Adam Lallana og endelig vicetopscorer Rickie Lambert fra angrebet. Dertil kommer, at midtbaneslideren Morgan Schneiderlin og topscorer Jay Rodríguez er så utilfredse med klubbens udsalg, at de nu også vil væk.

I skrivende stund har The Saints forstærket sig med et en række spillere, som formentlig ikke ringer nogen klokke hos den gennemsnitlige Premier League-fan, men kan blive spændende bekendtskaber.

Venstreback Ryan Bertrand og angriberen Shane Long fra Hull City har erfaring fra Premier League, men resten mangler at bevise sig i ligaen. Koeman kender dog både den offensive midtbanespiller Dusan Tadic og angriberen Graziano Pelle fra sin tid i Holland. Derudover er den algeriske VM-spiller, Stephan Taïder, kommet til på en lejeaftale fra Inter, som men del af en byttehandel med Dani Osvaldo. Det forventes, at Southampton vil hente minimum et par spillere mere inden transfervinduet lukker.


Den nye sæson

Sommerens travle transferaktivitet i Southampton har lagt et enormt pres på klubben, som kritiseres hårdt fra alle sider, selv manager Koeman har antydet forundring over politikken. Der er da også grund til bekymring for Koeman, som nu skal følge op på sidste sæsons 8. plads med et decimeret hold uden sidste sæsons forsvarsgeneral samt backkomet, midtbanekreatør og anfører og vicetopscorer.

På den anden side kan Koeman formentlig gå ind til den nye sæson uden det store forventningspres fra fans og medier, som snarere vil være på nakken af klubledelsen. Spørgsmålet er så blot, hvad klubledelsen har af forventninger til Koeman? Tidligere manager Adkins kan skrive under på, at ambitioner i klubben er store, men der må være en form for forståelse for, at en ny manager næppe formår at løfte holdet yderligere uden så mange så vigtige spillere. De solgte spillere stod tilsammen for 39 af Southamptons i alt 56 scoringer i sidste sæson.


Taktiktavlen

Tadic – Pellé/Long – Rodríguez

Davis/Schneiderlin - Wanyama - Ward-Prowse

Bertrand – Fonte – Yoshida – Clyne

Boruc

Nøglespiller

Det er efterhånden overskueligt at identificere nøglespillere hos Southampton, eftersom tre-fire af de oplagte bud er sagt farvel henover sommeren. The Saints har dog stadig masser af kvalitet i truppen i form af den unge midtbanedynamo Victor Wanyama, en af sidste sæsons åbenbaringer Morgan Schneiderlin og den højt profilerede kreatør Gaston Ramírez.

Ingen af dem ser dog ud til at få så vigtig en rolle hos det nye Southampton som sidste sæsons topscorer i klubben, Jay Rodríguez. Den 25-årige englænder fik sit store gennembrud i sidste sæson med 15 mål 30 kampe, hvilket Roy Hodgson kvitterede med landsholdsdebut, som vel sagtens kunne være blevet til VM-udtagelse, var han ikke blevet skadet.

Målene kom ikke af sig selv for Southampton i sidste sæson, og uden både Lallana (9) og Lambert (13), hviler der et ekstra tungt pres på Rodríguez’ målnæse i den nye sæson.

Holdets topscorer - Southampton

Bedste odds Bookmaker
Pelle 3,50 Bet365
Long 3,50 Unibet
Rodriquez 4,50 Bet365
Tadic 7,50 Bet365

Spåkuglen

Med de markante udskiftninger sommerpausen har budt på, ligner Southampton denne sæsons største spørgsmålstegn. Det må være de færreste, der forestiller sig, at det nye hold kan holde niveau fra sidste sæson, snarere tværtimod. Man skal dog ikke glemme, at Southampton er kendt for effektivt talentarbejde, som år efter år udklækker nye, lovende spillere til førsteholdet, og kaster man et blik på den nuværende idealopstilling, er der ikke umiddelbart grund til panik for Koeman. Gennemsnitsalderen er lav og truppen er tynd, hvilket kan koste længere inde i sæsonen, men mon ikke The Saints kan leve med at holde sig i fri af bunden i en genopbygningssæson.

Lykkedes det Koeman at hente de rette erstatninger for de solgte profiler, kan The Saints måske endda overraske de hårdeste kritikere og skeptikere.

 

STOKE

Sidste sæson

Stoke fik i sidste sæson ny manager, Mark Hughes, der overtog tjansen efter Tony Pulis. Pulis, der havde været i klubben siden 2008, leverede en skuffende 2012/2013-sæson, og The Potters var på udkig efter bedre resultater og flottere spil. 

Placeringsbud: Nr 10

Sidste sæson: Nr 9

Hjemme: 10-6-3 (27-17)

Ude: 3-5-11 (18-35)

Ind kom Hughes, og han gjorde det faktisk ganske fortrinligt. Englands mest støjende stadion målt på decibel, Britannia Stadium, var et fort med kun tre nederlag i holdets 19 hjemmekampe, der blandt andet bød på sejre over Manchester United, Arsenal og Chelsea.

Sammenlagt endte mandskabet på en flot 9. plads, og de spillere, der var mest iøjnefaldende var målmand Asmir Begovic, anfører og forsvarsspilleren Ryan Shawcross samt de to offensive kræfter i høje Peter Crouch og teknisk stærke Marko Arnautovic.

Handler

Hughes har gjort det ganske fornuftigt i dette vindue, hvor han har fået gode spillere uden at bruge en bondegård. Foruden Bojan Krkic, som er blevet nævnt, er også Mame Biram Diouf hentet fra Hannover, Phil Bardsley fra Sunderland og Steve Sidwell fra Fulham – alle tre på frie transfers.

Den tidligere så farlige kantspiller, Matthew Etherington, er til gengæld blevet frigivet.

Den nye sæson

Mark Hughes havde sidste år succes med en mere boldbesiddende tilgang, hvor Stoke i højere grad end tidligere spillede bold frem langs jorden. Det gav i det store billede pote, om end holdet havde vældigt vanskeligt ved at score på udebane. Sølle 18 mål i 19 udebanekampe blev det til, og det er noget, som Hughes skal have ændret, hvis han har ambitioner om at klare sig bedre i år.

Hughes’ fokus og taktik kan også ses på de køb, han har lavet, hvor blandt andre tidligere Barcelona-spiller Bojan Krkic noget overraskende har valgt Stoke. Bojan vil formentlig få en rolle bag ved Crouch, hvor han vil kunne gøre brug af sine kreative kompetencer, som det kan ses i den forventede startopstilling.

Taktiktavlen

Crouch

Arnatuvic – Bojan – Walters

Sidwell/Whelan/Adam – N’Zonzi

Pieters – Wilson – Shawcross – Cameron

Begovic

Alternativt kan Hughes formentlig finde på at spille en 4-3-3, hvor Walters så umiddelbart ligner den spiller, der bliver ofret til fordel for de mere rendyrkede midtbanespillere, som kæmper om pladserne centralt.

Nøglespiller

Ryan Shawcross har været holdets anfører i de sidste fem sæsoner, selvom den store forsvarsspiller kun er 26 år. Den tidligere Manchester United-spiller har været utrolig stabil for holdet i de sidste fire sæsoner, hvor han kun har misset seks kampe, og Shawcross er en af de første spillere på holdkortet, når Hughes sætter sine startopstillinger.

Holdets topscorer - Stoke

Bedste odds Bookmaker
Diouf 3,25 Ladbrokes
Bojan 6,00 Bet365
Crouch 6,00 Unibet
Odemwingie 8,00 Unibet

Spåkuglen

Primært grundet en ufattelig giftig hjemmebane, tror vi på, at Mark Hughes og Co. igen i år havner i den bedste halvdel. Imidlertid tror vi, at de får svært ved at matche sidste sæsons flotte pointhøst på 50 point, og en enkelt placering dårligere end i 2013/2014 finder vi mest sandsynligt.

 

SUNDERLAND

Sidste sæson

Allerede efter fem kampe i den forgangne sæson, fik Paolo Di Canio sparket i Sunderland, som efter 13 kampe og tre sejre til følge med italieneren i spidsen havde fået nok. Med ét point for fem kampe overtog Gustavo Poyet en rodet trup, som længe lignede en oplagt nedrykker. I Poyets første 28 kampe hentede uruguayaneren blot fem sejre, men en mirakuløs slutspurt i form af uafgjort ude mod Manchester City efterfulgt af fire sejre på stribe over Chelsea, Cardiff, Manchester United og West Bromwich reddede til alles forundring The Black Cats. 

Placeringsbud: Nr 18

Sidste sæson: Nr 14

Hjemme: 5-3-11 (21-27)

Ude: 5-5-9 (20-32)

På den positive side er det værd at notere sig, at Sunderland nåede finalen i Capital One Cup og vandt begge rivalopgør mod Newcastle, hvilket vejer tungt på disse kanter.

Handler

Sunderland har mistet et par markante spillere henover sommeren, så Poyet har travlt med at få truppen på plads til den nye sæson. De to backs, Marcos Alonso og Serge Vergini, og angriberen Fabio Borini har afsluttet deres lejeophold, mens de to midtbanespillere Jack Colback og Craig Gardner er skiftet til henholdsvis Newcastle og WBA.

Til gengæld har Poyet forstærket holdet med Manchester Citys Jack Rodwell og Liverpools Fabio Borini, mens også Patrick van Aanholt og Brad Jones er kommet til og begge kan få spilletid på hver sin back.

Den nye sæson

Poyet har opbygget en god portion kredit efter sidste sæsons mirakuløse redning, men den karismatiske manager skal nu bevise, at han kan tage Sunderland det næste skridt og etablere holdet i ligaen. Endnu en sæson i bunden af tabellen med kniven for struben er ikke til at bære for den ambitiøse klub. Spørgsmålet er så blot, om det hold Poyet har samlet til den nye sæson har kvaliteterne til at overleve?

Rodwell kan blive en fin forstærkning, hvis han kan nærme sig niveauet fra tiden i Everton, mens der er store forhåbninger til spillere som Johnson, Borini og Wickham. Til gengæld nærmer det vante midterforsvar og tidligere anfører, Cattermole, sig sidste holdbarhedsdato, mens begge backs er store spørgsmålstegn. Hvorom alting er, bliver det interessant at se, hvordan The Black Cats reagerer på sidste sæsons afslutning.

Taktiktavlen

Wickham

Borini

Johnson – Rodwell – Cattermole – Larsson

van Aanholt – O’Shea – Brown – Vergini

Mannone

 

Den største opgave Poyet overtog fra Di Canios tid var at få organiseret holdet på ny. Di Canios kamikazetaktik havde efterladt organisationen i ruiner, men Poyet fik langsomt struktureret holdet på ny og ikke mindst gjort komfortabel i boldbesiddelse. Poyet vil meget gerne organisere sit hold kompakt og forsvare med bolden, hvilket begyndte at se fornuftigt ud mod sæsonens slutning. Det betyder dog samtidig, at Sunderland kun for alvor bliver farlig offensivt på omstillinger anført af Johnson, Borini og Wickham. Det betyder, at Sunderland hurtigt kan få det svært mod forsigtige og kompakte modstandere, som lader Sunderland være i boldbesiddelse.

Nøglespiller

Lee Cattermole kan få svært ved at tilkæmpe sig en fast plads på Poyets hold, da uruguayaneren foretrækker, der er bedre i boldbesiddelse centralt. Derfor kan nyindkøbte Jack Rodwell meget vel blive en nøglespiller for det nye Sunderland.

Rodwell slog allerede igennem i Everton i sæsonen 08/09 i en alder af bare 17 år og har lige siden været regnet for et af landets største midtbanetalenter. Desværre har Rodwell være plaget af skader de seneste par sæsoner, mens skiftet til Manchester City heller ikke ligefrem fremmede den unge fyrs karriere.

Nu får Rodwell chancen for sit endelige gennembrud i Premier League med en fem-årig kontrakt i Sunderland, hvor han formentlig skal agere 8’er i Poyets system. På sit bedste er Rodwell et aktiv både defensivt og offensivt, hvilket kan gøre ham til omdrejningspunktet på dette hold. Til gengæld må hans skadeshistorik bekymrer i Sunderland, for alternativet til Rodwell er ikke umiddelbart oplagt.

Holdets topscorer - Sunderland

Bedste odds Bookmaker
Fletcher 2,75 Ladbrokes
Wickham 2,75 Bet365
Johnson 6,00 Unibet
Altidore 15,00 Bet365

Spåkuglen

Sunderland led længe under det rod, Paolo Di Canio efterlod, og det virker ikke for alvor til, at The Black Cast er på rette kurs endnu. Poyet har tilsyneladende opbakning til sit projekt, men det er mere usikker, hvorvidt han har tiltrækningskraften til at hente de rette spillere til sit system. Rodwell kan blive et scoop, hvis han kan holde sig skadesfri, men ellers imponerer indkøbene ikke for alvor.

Det er som om, at Sunderland står foran et generationsskifte, men ikke rigtig har en ny generation klar til at overtage. Desuden kan nedrykningsspøgelset fra sidste sæson stadig lure i baghovedet på spillere og trænere, som næppe har glemt, hvor tæt det var på for blot et par måneder siden. Derfor ligner det en tricky sæson for The Black Cats, som virker noget skrøbelige og sagtens kan ende med i problemer.

 

SWANSEA

Sidste sæson

Den walisiske klub startede ud med Michael Laudrup ved roret, men det blev langt fra den succes, som sæsonen 2012/2013 havde budt på. Og efter blot 24 kampe og sølle 24 point, blev Laudrup fyret (der var formentlig mere end bare det sportslige på spil, men det vil vi ikke bruge spalteplads på her). Swansea havde forinden tabt seks af de foregående otte kampe, og holdet lå på en relativt skuffende 12. plads. 

Placeringsbud: Nr 9

Sidste sæson: Nr 12

Hjemme: 6-5-8 (33-26)

Ude: 5-4-10 (21-28)

Ind trådte Garry Monk (den tidligere anfører på holdet), og han gjorde det ej heller fantastisk, ser man bort fra en 3-0 sejr over rivalerne fra Cardiff. Monk endte med at vinde fem kampe, spille fire uafgjort og tabe otte, hvilket rakte til en 12. plads – præcis dér, hvor Monk overtog The Swans fra Laudrup.

Handler

I skrivende stund ser Swansea en smule svækket ud i forhold til sidste sæson med salget af keeper Michel Vorm, og forsvarerne Ben Davies og Chico Flores samt midtbanetroldmanden Jonathan De Guzmán og 2012/13-sæsonens helt store profil i klubben, angriber Michu, som er udlejet til Napoli. Ind er kommet Arsenals reservekeeper Lukasz Fabianski, midtbanespiller Gylfi Sigurdsson (der havde succes i Swansea i 2012) samt den store franske angriber Bafetimbi Gomis.

Den nye sæson

På papiret er startopstillingen ret fornuftig og kan godt klare en top 10-placering. Imidlertid er der fra vores side tvivl om Garry Monks trænerevner, og hvor dygtig han er til at implementere sin taktik. Monk, der er stor fan af Brendan Rodgers’ filosofi, har forsøgt at bygge sit spil op efter den nuværende Liverpool-træners, men resultatmæssigt gav det ikke pote i sidste sæson. Det store spørgsmål er så, om en pre-season med holdet kan gøre underværker frem til den kommende sæson.


Taktiktavlen

Bony/Gomis

Sigurdsson – Cañas – Dyer/Hernandez/Montero

Britton – Shelvey

Taylor – Williams – Amat – Rangel

Fabianski

Som det ser ud nu, vil Bony efter alt dømme starte efter sin fremragende forrige sæson. Hvis, og det er der meget, der tyder på, Bony bliver solgt, er Gomis klar til at tage over.

Nøglespiller

I sidste sæson scorede Wilfried Bony 16 mål i Premier League (25 mål i alle turneringer), og den 25-årige ivorianer er et stort aktiv for Swans. Bony er brølstærk og indgår fint i det opbyggende spil. Spørgsmålet er dog, om Monk og Co. kan holde på ham med både Tottenham og Liverpool som interesserede købere. Indkøbet af Bafetimbi Gomis fra Lyon kunne godt indikere, at Monk regner med at sælge Bony, da to angribere af den kvalitet i en klub som Swansea, som kun spiller med én angriber ad gangen, virker naturstridigt.

Holdets topscorer - Swansea

Bedste odds Bookmaker
Bony 2,10 Ladbrokes
Gomis 2,75 Unibet
Sigurdsson 9,00 Unibet
Montero 21,00 Bet365

Spåkuglen

Swansea er lidt af en svær størrelse at afgøre, for selvom holdet unægtelig er blevet forstærket, er der stadig mange spørgsmålstegn ved manager Garry Monk, der ikke har nogen erfaring som træner på højeste niveau. Ligeledes ser det ud til, at de ikke kan holde på alle nøglespillerne. Gomis kan potentielt erstatte Bony, men Gomis er uprøvet i Premier League og vil formentlig skulle bruge tid på at finde sig til rette.

Det tæller dog til walisernes fordel, at de ikke har europæisk fodbold at forholde sig til i år, så truppen vil ikke blive presset nær så hårdt som i sidste sæson.

Sammenlagt tror vi, at holdet vil lægge sig stabilt i midten og kæmpe om pladserne fra 9-11, hvilket i givet fald vil være en forbedring ift. 2013/2014-sæsonen.

 

TOTTENHAM HOTSPUR

Sidste sæson

Tottenham endte på en godkendt 6. plads efter en sæson, hvor de viste stor konsistens imod de dårligste hold (de tabte kun tre gange til den nederste halvdel), men havde nogle alvorlige udsving imod de bedste (tabte blandt andre fire kampe med en samlet målscore på 0-19). 

Placeringsbud: Nr 7

Sidste sæson: Nr 6

Hjemme: 11-3-5 (30-23)

Ude: 10-3-6 (25-28)

Spurs startede sæsonen ud med Andre Villas-Boas, men portugiseren blev fyret midtvejs i sæsonen – efter sigende grundet uenigheder imellem ham og ledelsen kombineret med blandt andre 6-0 og 5-0 afklapsninger imod henholdsvis Manchester City og Liverpool. Da assistenttræner Tim Sherwood overtog, lå holdet nr. 7 i Premier League og havde vundet samtlige seks kampe i Europa League.

Under Villas-Boas var et af problemerne, at holdet ikke scorede nok mål, og den unge træner var ikke stor fan af Emmanuel Adebayor, så Roberto Soldado fik et stort ansvar. Dette løftede han imidlertid ikke – han scorede kun fire mål i første halvdel af sæsonen, og derfor var det ikke overraskende at se Adebayor spille igen, da Sherwood overtog. Togoleseren kvitterede for tilliden ved at score 12 mål fra slut-december.

Handler

Spurs har købt den talentfulde venstre back Ben Davies fra Swansea, hvorfra de også fik den hollandske målmand Michel Vorm. Derudover er højre back DeAndre Yedlin fra Seattle Sounders blevet hentet efter at have vist sig frem for USA under VM-slutrunden i Brasilien. Ud er til gengæld røget Gylfi Sigurdsson, der sidste år scorede fem mål, samt målmandsreserve Heurelho Gomes.

Den nye sæson

Tim Sherwood er blevet udskiftet, og ind er kommet sidste sæsons helt nye, friske trænerpust, Mauricio Pochettino, fra Southampton. Argentinske Pochettino bragte Southampton helt frem i det interessante felt med fremragende fodbold, og adskillige af holdets spillere udviklede sig over al forventning (og overpræsterede måske også, men det er en anden sag), så det var ikke overraskende, at Tottenhams ledelse fiskede ham til London.

Forventningerne til holdet er steget en smule med tilgangen af sidste års succestræner, men overraskende nok er der endnu ikke for alvor blevet købt ind. Særligt angrebet ser stadig svagt ud, medmindre Soldado begynder at præstere, og holdet er også afhængigt af, at spillere, der sidste år ikke præsterede eller var utroligt svingende, finder et stabilt højt niveau. Her tænker vi særligt på eksempelvis Lamela, der blev købt ind for et rekordstort beløb sidste år, men som overhovedet ikke viste noget af sit store talent (han fik heller ikke muligheden for det, men de to ting hænger som regel sammen). Også højrekanten ser skrøbelig ud med Lennon og Townsend. Førstnævnte er ofte skadet, mens sidstnævntes formkurve sidste år fulgte en sinuskurve fra top til bund.

Taktiktavlen

Adebayor/Soldado

Lamela – Eriksen – Townsend/Lennon

Dembele – Paulinho/Bentaleb

Davies – Vertonghen – Dawson/Kaboul – Walker

Lloris

Nøglespiller

Måske er det for vovet allerede nu at udnævne Christian Eriksen som nøglespiller, men han er umiddelbart den, der i skrivende stund skinner klarest igennem (sammen med Jan Vertonghen). På Whoscored.com ligger Eriksen da også med den bedste rating fra sidste år, og mange Spurs-fans mener da også, at han er deres største profil.

Den danske 10’er bidrog med syv mål og otte assists i sidste sæson, og hans 2,7 ”key passes/game” var ét af de højeste gennemsnit i ligaen. Næsten alt spillet går igennem Eriksen, og kun Spurs’ back-spillere (pudsigt nok) havde flere pasninger i sæsonen 2013/2014 end den 22-årige styrmand.

Holdets topscorer - Tottenham

Bedste odds Bookmaker
Adebayor 3,75 Bet365
Soldado 3,50 Ladbrokes
Eriksen 7,00 Unibet
Lamela 11,00 Unibet
Paulinho 21,00 Unibet

Spåkuglen

Hvis Pochettino hurtigt kan få gang i spillet og få holdet til at spille sammen, som Southampton gjorde det sidste år, bliver Spurs et farligt bekendtskab, men som det ser ud nu, er holdet stadig ikke godt nok til en top 4-placering – og vi vurderer, at der er seks hold, som bør ende over The Lily Whites i denne Pochettinos første sæson på White Hart Lane.

 

 

WEST BROMWICH ALBION

Sidste sæson

2013/14 var skuffende for West Bromwich, der lige nøjagtigt klarede skærene og endte på 17. pladsen i Premier League. Året forinden endte The Baggies ellers på en flot 8. plads, men de kunne altså ikke fortsætte det høje niveau. 

Placeringsbud: Nr 19 

Sidste sæson: Nr 17

Hjemme: 4-9-6 (24-27)

Ude: 3-6-10 (19-32)

En af årsagerne var, at de ikke var i stand til at hive sejre i land (sølle syv sejre blev det til, hvilket var det laveste af alle hold), og holdet manglede en ægte ”goal-getter”. Topscorerne på holdet var Stephane Sessegnon og Saido Berahino, der hver blev noteret for kun fem sæsontræffere.

Handler

Som tidligere beskrevet har holdet skrevet med angriberen Brown Ideye, midtbanespillerne Craig Gardner og Chris Bai og derudover forsvarspillerne Joleon Lescott, Sebastian Pocognoli, Andre Wisdom og Christian Gamboa, som viste sig frem sammen med resten af det costaricanske landshold under VM-slutrunden i Brasilien.

Ud er blandt andre røget forsvarsspillerne Diego Lugano og Liam Ridgewell samt offensivkræfterne Nicolas Anelka og Zoltan Gera.

Den nye sæson

The Baggies har fået ny træner, Alan Irvine, der aldrig før har trænet i den bedste engelske fodboldrække. Irvine har erfaring fra Preston North End og Sheffield Wednesday, og derudover har han været assistenttræner for tidligere Everton- og Manchester United-træner David Moyes. Senest har han været manager for Evertons akademi, så West Bromwich har skrevet med et relativt ubeskrevet blad. Til gengæld var Pepe Mel, den seneste manager, en katastrofe både på træningsbanen og i kampene, så fansene ser meget positivt på den nye mand i det varme sæde.

Holdet er primært blevet forstærket i forsvaret i kraft af den tidligere Manchester City-spiller Joleon Lescott samt venstrebacken Sebastian Pocognoli fra Hannover og Andre Wisdom fra Liverpool (på lån). Den spændende nigerianske angriber Brown Ideye, der faktisk er det dyreste indkøb i Baggies’ historie, er eneste offensive indkøb. Holdets midterakse med Youssouf Mulumbu og Claudio Yacob er stadig ganske stærk, og forsvaret ser også stabilt ud, så hvis de kan få angrebet og kanterne i gear, ser det OK ud for Irvine og Co.

Taktiktavlen

Ideye

Brunt – Sessegnon – Amalfitano

Yacob – Mulumbu

Pocognoli – Lescott – McAuley – Wisdom/Gamboa

Foster

Nøglespiller

Der er umiddelbart ikke én, der stikker klart ud fra flokken, men hvis man skal vælge, må Youssouf Mulumbu være den, der kommer tættest på en nøglespiller for WBA. Afrikaneren har været rigtig godt spillende for Baggies de sidste fire sæsoner, og han er en af de sikreste spillere i startelleveren. Mulumbu er bedst i de defensive discipliner, hvor han excellerer i at screene forsvaret, men han kan også spille en mere typisk ”box-to-box”-position.

Holdets topscorer - WBA

Bedste odds Bookmaker
Brown 4,33 Bet365
Berahino 5,00 Ladbrokes
Anichebe 6,00 Ladbrokes
Sessegnon 7,50 Unibet

Spåkuglen

Umiddelbart er der ikke de helt store forventninger til Birmingham-klubben, som har været ét stort rod, siden afskedigelsen af Steve Clarke. På papiret virker mandskabet i bedste fald ordinært , mens manager, Alan Irvine, er helt ny i Premier League, hvilket er en betydelig faktor. Bevares, WBA har en rutineret stamme på holdet krydret med nogle individualister i form af Sessegnon, Amalfitano og nyindkøbte Ideye, men klubben virker ikke til at være i ubalance, så nedrykningsspøgelset lurer faretruende nært.

WEST HAM

Sidste sæson

London-klubben West Ham var i store vanskeligheder i sidste sæson, hvor holdet igennem en længere periode var involveret i nedrykningskampen. Manager Sam Allardyce var dog også uheldig, for han kunne næsten ikke stille hold midtvejs i sæsonen, hvor The Hammers var ramt af et utal af skader. 

Placeringsbud: Nr 12

Sidste sæson: Nr 13

Hjemme: 7-3-9 (25-26)

Ude: 4-4-11 (15-25)

Imidlertid vendte det hele i februar, hvor holdet vandt fire kampe i træk, hvilket var nok til at rykke komfortabelt op i tabellen og samtidigt give Allardyce præmien som månedens manager. Det så ud til at være nok for West Ham, som fik ro på bagsmækken og derfra cruisede i mål på en godkendt 13. plads.

Handler

Foruden det meget interessante indkøb af angriberen Enner Valencia, har Allardyce også hentet den talentfulde midtbanespiller Cheikhou Kouyate fra Anderlecht. Kouyate er en stor spiller, der er formidabel i hovedspillet og som rent defensivt har været blandt de allerbedste midtbanespillere i Belgien. Hvorvidt han tilpasser sig til Premier League er dog en anden sag, for der er meget langt fra belgisk til engelsk fodbold.

Desuden har holdet købt Mauro Zarate, der var topscorer sidste sæson i den argentinske liga, og lånt Carl Jenkinson fra Arsenal.

Den nye sæson

De fleste West Ham-fans vil nok være tilfredse med en midterplacering og et godt cup-forløb. Holdet er blevet forstærket - mest bemærkelsesværdigt med den ecuadorianske angriber Enner Valencia, der scorede tre mål til VM - men de er ikke blevet markant bedre. Den store angriber Andy Carroll er igen blevet skadet og meldes ude i op til fire måneder, så The Hammers håber på, at Valencia hurtigt falder på plads i Premier League, så han kan udfylde det hul, Carroll efterlader.

Netop angrebspositionen var i sidste sæson The Hammers’ akilleshæl. West Ham har nemlig evnen til at lukke deres modstandere helt ned (forsvaret var faktisk 9. bedst i Premier League i 2013/2014), og med forsvaret intakt i forhold til sidste sæson vil London-klubben stadig være en svær nød at knække – specielt på Upton Park, eller Boleyn Ground, som det åbenbart skal kaldes i disse tider.

Taktiktavlen

Valencia/Carroll

Jarvis – Nolan – Downing

Noble - Kouyate

McCartney – Reid – Collins/Tomkins – Demel/Jenkinson

Adrien

Nøglespiller

West Ham er ikke spækket med stjerner, og selvom profiler som Mark Noble og Kevin Nolan, der nærmest er indbegrebet af hårdtarbejdende engelske spillere, kunne gå ind under denne kategori, er Andy Carroll formentlig endnu vigtigere. Den store engelske angriber er uhyre afgørende for den måde, som Allardyce vil have holdet til at spille på (primært indlæg fra kanterne), og han er et mareridt for modstanderholdenes forsvar, der sjældent kan holde ham. Hvis han bliver ved med at pådrage sig skader, er det dårlig nyt for The Hammers.

Holdets topscorer - West Ham

Bedste odds Bookmaker
Valencia 2,50 Ladbrokes
Zarate 5,50 Ladbrokes
Nolan 5,50 Bet365
Carroll 26,00 Bet365

Spåkuglen

The Hammers bør ikke få problemer med at holde sig oppe, men vi har samtidigt svært ved at se, at de kan kravle mange placeringer op i tabellen sammenlignet med sidste sæson. Der er stadig spørgsmålstegn ved de offensive spillere, Carroll er ude meget af efteråret, og der mangler generelt speed fra midtbanen og opefter. Forsvaret er dog ganske kompetent, og Allardyce og Co. bør få skrabet en del point sammen på hjemmebane.

 

Unibet