Denne trin for trin guiden skal illustrere en gennemgang af hvordan Texas Hold’em spilles.Efter at have læst denne tekst, vil du have større forståelse af reglerne for Texas Hold’em poker. Eksemplet er fra et Fixed Limit spil med $3/$6 limits, dvs. et spil der har faste regler for, hvad der må forhøjes med - i modsætning til No Limit, hvor der ikke er grænser for max. indsats.Det skal tilføjes, at man sagtens kan spilles f.eks. $0.25/$0.50 limits, der er mere begyndervenlige. Lad dig ikke skræmme af de mange amerikanske udtryk i teksten, da vi forsøger at forklare dem grundigt. Du kan evt. benytte vores ordbog, for at lære flere smarte amerikanske udtryk end dem der står i teksten herunder.Trin 1 - Pre-flop Trin 1 Når alle spillere har fået deres to Hole cards, begynder første bud-runde, som kaldes "Pre-flop".I denne runde spilles der (som i anden bud-runde) med $3 som indsats. Når man er i denne runde er det vigtigt, at man undersøger hvor gode dine muligheder er for at vinde.På billedet ovenfor ses det at vi (donerique2) sidder i 3. position efter dealeren (jandhawley). Vores Hole cards er QQ, som tilhører Gruppe 1 i poker-chartet, og derfor rigeligt gode kort til at få noget godt ud af dette spil. Vi forhøjer så meget reglerne tillader.Der kan maksimalt forhøjes fire gange pr. runde, hvilket i dette tilfælde resulterer i fire stakke af $3. Den person der sidder til venstre for dealeren starter (Rustbucket).


Trin 2 - Flop Trin 2 De tre kort der vendes på bordet kaldes Flop.Dette indikerer anden budrunde, hvor der altså kommer tre kort på bordet (Community cards), som kan benyttes af alle spillere til at danne den bedste hånd.Vi kan igen satse $3 og maksimalt forhøje fire gange. Kombinerer vi vores hånd med de kort der er på bordet, ses det at vi lige nu har to par; "Queens over fives".


Trin 3 - Turn Trin 3 Det fjerde kort på bordet kaldes Turn, og markerer at tredje bud runde begynder. I denne runde er indsatsen sat op til $6, da dette bord har $3/$6 limits. Igen kan der stadig maksimalt forhøjes fire gange.Det er altså nu det begynder at blive lidt dyrere at spille med, og derfor skal man være godt rustet når man byder i denne runde. Tager vi det fjerde kort på bordet med på vores hånd, har vi nu fuldt hus; "fives over Queens". En ganske god hånd.At dømme ud fra floppen, er den eneste risiko for vores hånd at der sidder en anden ved bordet med KK eller AA, eller at en spiller har den 5´er, som sammen med de tre femmere på bordet kan give 4 ens.Vi satser på at vi er bedst, og tager sidste trin med.


Trin 4 - River Trin 4 Det femte og sidste kort der vendes på bordet kaldes River kortet.Det er nu sidste bud runde, og der spilles helt frem til alle har enten fold´et eller viser sine kort (showdown). Igen kører der fire bud-runder med indsats på $6 for hver forhøjelse, hvorefter man viser sin hånd, hvis man stadig er med.Hvis en spiller der har tur før én selv viser en bedre hånd end ens egen, kan man stadig vælge at fold´e uden at vise sine kort. River kortet bragte os ikke videre, og vi sidder fortsat med fuldt hus "fives over Queens".Trin 5 - Showdown Trin 5 Når de fire bud-runder efter River kortet er spillet til ende, skal alle vise sin hånd, hvis man er blevet Call’et, dvs. at en eller flere har satset det samme uden at forhøje yderligere.Vores fuldt hus viste sig at være den bedste hånd ved bordet, og vi napper derfor puljen på $186!At spille et spil Texas Hold’em kræver lidt snilde og held, og med et godt udgangspunkt med sine Hole Cards, kan vejen til en pæn pulje være ganske ligetil.