DBU Pokalen går ind i sin afgørende fase, når der spilles semifinaler i denne uge. Fredericia kan sikre sig et historisk flot resultat, hvis de spiller sig i finalen, mens vi får endnu et forrygende opgør mellem Brøndby og FC Midtjylland.

Mens Superligaen er ved at gå ind i sin afgørende fase, skal der i denne midtuge spilles semifinaler i DBU Pokalen. Blandt de fire tilbageværende hold finder man tre Superliga-hold i form af mesterskabskandidaterne Brøndby og FCM samt nedrykningstruede Silkeborg, men man finder også 1. divisions-holdet Fredericia.

Fredericia tager hjemme imod Silkeborg om onsdagen, mens torsdagens kamp byder på en reprise af Brøndby og FC Midtjylland, der mødes for tredje gang på ganske kort tid. Kan FC Midtjylland endelig få skovlen under Brøndby?

Onsdag d. 25. april, 17:30: Fredericia - Silkeborg 

Fredericia er det eneste 1. divisionshold, der har spillet sig videre til pokalturneringens semifinaler. Det skete efter en fremragende kamp mod Superliga-holdet AaB, hvor de sejrede 3-1. AaB havde ellers på forhånd meldt ud, at man satsede fuldt ud på pokalturneringen.

De har fordelen af at have hjemmebanen mod Silkeborg IF, der slog Randers ud efter forlænget spilletid. Det kører måske ikke optimalt for dem i ligaen, hvor de skal indstille sig på at spille nedrykningsplayoff, men til gengæld kan de få lidt tiltrængt succes i pokalturneringen.

Bookmakerne peger på en nærmest helt lige kamp. Det er værd at bemærke, at Fredericia end ikke er et tophold i første division. Jesper Sørensen, der er holdets træner frem til sommer, hvorefter han bliver afløst af Jonas Dal, har kun guidet dem frem til en foreløbig sjetteplads i ligaen. Det betyder til gengæld, at de kan have fuld fokus på pokalturneringen, mens Silkeborg trods alt har et fokus på ligaen også, selvom de i øjeblikket er inde i en ventefase, hvor de venter på at nedrykningsplayoff begynder. 

Så hvem trækker sig sejrrigt ud af kampen her? Bookmakerne har pt. svært ved at vurdere det, så måske er der mulighed for at finde et godt værdispil. Det kunne eventuelt være i over/under-markedet, hvor oddsene i øjeblikket ser således ud:

For begge hold vil en tur til finalen være sæsonens højdepunkt, om end Silkeborg nok i øjeblikket foretrækker at overleve i Superligaen frem for en tur til Parken. 

Torsdag d. 26. april, 18:30: Brøndby - FC Midtjylland 

Den semifinalekamp, der trækker overskrifterne, bliver nok torsdagens kamp mellem Brøndby og FC Midtjylland. De to hold kæmper om guldet i Superligaen, og nu mødes de for fjerde gang i denne sæson. Brøndby har vundet de tre hidtige opgør, og det kan også aflæses i oddsene.

Mens Brøndby i øjeblikket har matchbold i ligaen, er det sandsynligvis nogle utroligt tændte FC Midtjylland-spillere, der er klar til at gæste Vestegnen igen. Efter det seneste liganederlag var især Marc dal Hende utilfreds med resultatet, fordi han ikke følte, at Brøndby var et bedre hold end dem.

Man kan dog ikke debattere faktum: Brøndby har vundet de første tre opgør, og kigger man på bookmakernes odds, så er de favoritter til at gøre det for fjerde gang også. Dermed har de i den grad sat sigtekornet mod The Double efter en fornem sæson, men i begge tilfælde er det FC Midtjylland, der er den umiddelbare forhindring. 

Noget kunne tyde på, at vi skal forvente at se en del mål i semifinalen. I al fald indikerer oddsene, at der er en god sandsynlighed for tre mål eller derover.