Kristi himmelfartsdag spilles årets pokalfinale på Brøndby Stadion, og her er det OB og FC Midtjylland, der tørner sammen. BetXpert bringer her udvalgte odds på pokalfinalen 2022.

OB befinder sig i top-5 over klubber med flest pokaltriumfer i Danmark. Her er de placeret som nummer fem med i alt fem pokaltitler. FC Midtjylland derimod er langt fra top-5, men de er også stadig en ung klub. FCM ligger på en delt 15.-plads med en enkelt pokaltitel, og den kom i 2019. 


OB har ikke stået i en pokalfinale siden 2007, og dengang besejrede de FCK med 2-1 i Parken. FC Midtjylland har været i tre pokalfinaler siden dengang, men kun en gang er det lykkedes at vinde - og det som nævnt i 2019. I 2019-finalen mødte de Brøndby, og her sikrede de sig klubbens første pokaltitel efter sejr i straffesparkskonkurrence.

Odds på pokalfinalen 2022

Herunder finder du de bedste odds på OB - FCM, der mødes i historiens 68. danske pokalfinale i herrefodbold. Du kan se pokalfinalen live på DR1 og DRTV med kampstart klokken 15.00 fra Brøndby Stadion, hvor pokalfinalen spilles for første gang nogensinde. 

Odds på OB - FCM: 1X2 Højeste odds Bookmaker
OB 4,65
Uafgjort 4,20
FC Midtjylland 1,88
Odds på OB - FC Midtjylland: over/under 2,5 mål Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 1,84
Under 2,5 mål 2,18
Pokalfinale odds på OB - FCM: begge hold scorer Højeste odds Bookmaker
Ja 1,75
Nej 2,20
Odds på DBU Pokalen: OB - FC Midtjylland: målscorerodds Højeste odds Bookmaker
Anders Dreyer scorer 2,60
Evander scorer 3,00
Edward Chilufya scorer 3,05
Gustav Isaksen scorer 3,05
Issam Jebali scorer 3,75
Max Fenger scorer 4,20
Jens Jakob Thomasen scorer 9,00

Odds på OB - FCM er senest opdateret tirsdag den 24. maj klokken 11.20.

Spil på pokalfinalen hos Betfair Sportsbook

Ifølge bookmakerne er FC Midtjylland favoritter i torsdagens pokalfinale. Du kan få odds 1,88 hos NordicBet* på FCM-sejr i ordinær tid, mens OB-sejr giver odds 4,65 hos Marathonbet*. Tror du på forlænget spilletid, er der odds 4,20 at hente på uafgjort hos sidstnævnte bookmaker. 

Lige nu er der intet spilforslag på pokalfinalen her på sitet, men hvis du har interesse i at læse spilforslag fra BetXperts eksperter, kan du finde dem alle sammen her.

OB-fan: "Alt kan ske"

BetXpert har interviewet OB-fan Frederik Hestbjerg forud for pokalfinalen. Hestbjerg er flittig panelist i Stemmer Fra Ådalen, der er en podcast om OB. Han forventer en fysisk kamp med mange gule kort.

- Det er en finale, så alt kan ske. Først og fremmest forventer jeg, at OB dominerer lydsiden på stadion. Fansene i år er årets spiller i OB. De har udvidet og udviklet sig enormt de sidste mange måneder - selv i skodtider, siger Frederik Hestbjerg og fortsætter:

- Angående spillet på banen, så kunne jeg godt forestille mig, at det bliver en fysisk kamp. Det er en knald eller fald-kamp, og derfor tror jeg ikke, at det bliver en kamp, der bliver teknisk flot. Hvis man skulle oddse på noget, kunne det godt være mange gule kort.

- OB går ind til pokalfinalen som underdogs, men de har jo faktisk ikke tabt til FCM i denne sæson. Tror du stadig, det er tilfældet efter torsdagens pokalfinale?

- Selvfølgelig. Hvis man ikke tror på sejren, kan man lige så godt lade være med at møde op. Det gælder uanset, om man møder Real Madrid eller røven af Serie 4. Jeg tror på sejren, men jeg er selvfølgelig heller ikke naiv.

- Jeg ved, at det bliver en svær kamp, og jeg ved, at det bliver en kamp, hvor FCM højst sandsynligt vil sætte tonen. Omvendt så har de to foregående kampe jo også vist, at OB med de rette midler godt kan være med, og at de kun var 30 sekunder fra at få to sejre mod FCM.

- Hvilke ord vil du sætte på OB's sæson? 

- I Stemmer Fra Ådalen har vi altid snakket om, at sæson 1 skal vurderes ud fra sæson 2. Jeg synes, der har været mange positive aspekter i denne sæson: Breum, Jebali, Fenger, Mickelson, det offensive udtryk og de organisatoriske tilføjelser, fortæller Frederik Hestbjerg og fortsætter:

- Omvendt er der selvfølgelig en masse negative aspekter. Spillet på den sidste tredjedel, de mange personlige fejl, al snakken om Bernat, kun en akademidebutant, og reelt mangler man stadig en ideel opstilling.

- Men alt positivt er jo ligegyldigt, hvis man ikke kan videreudvikle det til sæson 2. På den nye karakterskala vil jeg give 4 med pil op. Det er en gennemsnitlig sæson, men der er positive vinde - både på og uden for banen. Vil en pokalsejr ændre det? Ja, så vil sæsonen nok være til et 7-tal. Det vigtigste, en pokalsejr vil gøre, er dog at give noget ro i starten af den nye sæson, hvis man fx starter med at få to point i fem kampe, så kan man berolige sig med, at man trods alt har opnået succes for nylig.

Okstrøm: "Vinder FCM pokalturneringen, er sæsonen bestået"

BetXpert har også interviewet Oliver Okstrøm, der dækker FC Midtjylland for Tipsbladet. Okstrøm siger blandt andet, at FCM's sæson kan reddes med en pokaltriumf.

- Jeg forventer, at det bliver en pokalfinale med to hold, som virkelig kan redde sæsonen med en sejr. Samtidig er der godt med fans med fra begge hold, og der er ikke nogen kampe, som man skal spare sig til. Det kan næsten kun blive fedt at se på. Også for neutrale, siger Okstrøm og fortsætter:

- Logikken peger på, at FCM med deres seneste resultater vinder, men pokalfinaler kan jo tit få overraskelser. Bare se da OB sidst vandt den med en sejr over FCK i Parken.

- Hvis FCM vinder pokalen, vil du så sige, at det har været en fin første sæson for Bo Henriksen i FC Midtjylland?

- Det er en sæson, som lige kan svinge sig op på bestået, hvis FCM vinder pokalturneringen. Både i Superligaen og Europa League har der været meget "hvis og hvis" bagefter, men man står altså tilbage med, at det ikke kom helt op og ringe. Her vil en pokaltitel trods alt give lidt ro fra omgivelserne, mens en tabt finale nok ikke vil skrue ned for den muggen, der er i krogene, fortæller Oliver Okstrøm.

- Hvis FCM ikke vinder pokalen, tror du så, at det vil få konsekvenser for Bo Henriksen?

- Jeg tror ikke, Bo Henriksens job afhænger af en sejr i pokalfinalen. Jeg har et billede af, at de tror meget på ham, og man kunne jo sagtens se nogle andre steder, som havde fyret ham, selvom man vandt pokalen, siger Okstrøm og uddyber:

- Simpelthen fordi holdets udvikling ikke går godt, og man havde den store nedtur midt på sæsonen, som ledelsen også selv peger på som årsagen til det missede mesterskab. Nu venter der også en stor oprydning i truppen, hvor der bliver gjort plads til nye ansigter, og så får han en ny chance. Og her kan en pokaltitel måske gøre snoren længere i næste sæson.

Seneste møde mellem OB og FCM fandt sted i februar, og her var OB, som Frederik Hestbjerg også nævner, tæt på at hente alle tre point. Vágner Love udlignede til 2-2 i det 93. minut  

Bud på startopstillinger

OB: Bernat - Mickelson, Tverskov, Ivancevic, Skjelvik - Thomasen, Okosun - Sabbi, Frøkjær, Jebali - Fenger

FC Midtjylland: Ousted - Dalsgaard, Høegh, Sviatchenko - Andersson, Onyedika, Evander, Thychosen - Chilufya, Dreyer, Isaksen

FCM er uden den islandske keeper Elias Olafsson samt den brasilianske angriber Júnior Brumado til pokalfinalen.