Hvilke hold skal vi holde øje med i weekendens Superliga-kampe? Fodboldekspert Frank Pilantra har kigget nærmere på kampene, og giver her spiltips, optakt og odds-overblik til Superliga-runden.

Vi lægger bolden til rette og sparker Superliga-runden igang med et yderst interessant opgør på TRE-FOR Park, hvor Kent Nielsen og det kriseramte OB-mandskab efter 6 nederlag i træk skal forsøge at vende skuden, når de tager imod aarhusianske AGF.

Endnu et fynsk nederlag vil puste til rygterne om trænerfyring, så mon ikke Kent Nielsen vil gøre alt for, at hans tropper er topmotiverede til det vigtige brag og vise OB-fansene, at der er lys for enden af tunnelen.

Hos AGF skal Glen Riddersholm også til at finde den rette sejrsrecept efter, de har forladt grønsværen uden sejr i de seneste 3 spillerunder.

OB har skuffet fælt i denne sæson og frontlinien har skudt med løst krudt, men AGF-defensiven har vist svagheder og den serbiske keeper Aleksandar Jovanovic har endnu ikke overbevist om, at han er rette mand til at overtage handskerne fra Steffen Rasmussen.

Fredag 30. september kl. 18:00 (Se MatchCenter)

OB Uafgjort AGF
2,55 3,50 2,90
Scandic Bookmakers
Scandic Bookmakers
Cashpoint

Målshow på Mascot Park?

Der var masser af underholdning til Silkeborg-fansene, da oprykkerne skød AaB i sænk i en forrygende 5-3 sejr. Kan Silkeborg følge op på den bedrift, når det noget usikre FC Nordsjælland-mandskab kommer på besøg.

Der har været godt gang i netmaskerne i FCN´s kampe, hvor det unge Farum-mandskab har sørget for, at 8 af de 11 Superliga-kampe er endt med "Over 2,5 Scoringer".

Så kan Silkeborg holde gang i målfesten, eller er FCN-træner Kasper Hjulmand nu advaret mod oprykkernes offensive kvaliteter?

Silkeborg-FCN (+0,25) til odds 1,85 hos Bet365*

Silkeborg kan få svært ved at håndtere favoritværdigheden mod kontrastærke FCN. Boldfaste FCN har de hurtige kantspillere Asante og Donyoh, så Silkeborgs noget tunge drenge kan få problemer mod de letbenede nordsjællændere.
Læs ekspertanalyse fra Tonni Munk Jensen

Man kan hente odds 1,88 hos Betsafe og Nordicbet* for "Over 2,5 Scoringer", men er der nu også værdi i dette odds?

Fredag 30. september kl. 20:15 (Se MatchCenter)

Silkeborg Uafgjort FC Nordsjælland
2,45 3,50 3,00
Cashpoint
Bet365
Betfair Sportsbook

Horsens tager stikket mod bundprop Esbjerg

Det er ikke gået helt som Esbjerg og træner Colin Todd havde håbet på. Det er kun blevet til en enkelt sejr i denne sæson og Esbjerg er endt på sidstepladsen efter at have samlet 7 point i de 11 kampe med en ret trist målscore på 9:24.

Der var inden sæsonen gik igang ikke ret store forventninger til Horsens, men Den Gule Fare giver ikke op uden fight og de har vist sig at være svære at besejre.

Horsens-Esbjerg: 1 til odds 2,45 hos 888sport* (nu odds 2,25)

Esbjerg er rigtig skidt spillende i superligaen og træner Colin Todd kan ikke rigtigt få Esbjerg-spillerne til at finde melodien. Esbjerg må desuden undvære et par nøglespillere, og det kan opportunistiske Horsens udnytte til at løbe afsted med sejren.
Læs ekspert-analyse fra Estadisticas

Med et begrænset spillermateriale er træner Bo Henriksen og assistenten Niels Lodberg nærmest tvunget til at arbejde ud fra en simpel taktik og klassiske dyder som sammenhold, defensiv sikkerhed og fokus på standardsituationer.

Horsens blev besejret med 5-3 af FCM i seneste spillerunde og er nu uden sejr i tre kampe, men de tager favoritrollen på CASA Arena mod Esbjerg.

Lørdag den 1. oktober 2016 kl. 16:00 (Se MatchCenter)

Horsens Uafgjort Esbjerg
2,25 3,50 3,40
Bet365 Scandic Bookmakers Danske Spil

Jævnbyrdigt opgør på Nordjyske Arena

AaB-træner Lars Søndergaard kender jo alt SønderjyskE´s styrker og svagheder efter de mange år i spidsen for Haderslev-klubben. Men mens AaB virker til at være gået i stå, så kommer SønderjyskE nu stormende op gennem tabellen efter 3 sejre i træk.

AaB kan være rystet efter 3-5 nederlaget til Silkeborg, iøvrigt deres 3. nederlag i de seneste 4 spillerunder, og det kan få nordjyderne til at holde flere spillere bag bolden og satse på påpasseligt forsvarsspil.

Frygten for et nyt AaB-nederlag kan lamme opgøret og give os en taktisk affære og selvom vi kun er ved at være halvvejs igennem grundspillet, så kunne det ligne, at AaB og SønderjyskE kommer til at kæmpe hårdt om den vigtige 6.plads, der giver adgang til slutspillet om mesterskabet.

Søndag 2. oktober kl. 12:00 (Se MatchCenter)

AaB Uafgjort SønderjyskE
2,30 3,50 3,20
Betfair Sportsbook Scandic Bookmakers Cashpoint

Lyngby kører videre i sikker stil

Det er lykkes Lyngby at blande sig i Top6 og med en hjemmesejr vil de faktisk rykke op på siden af FC Midjylland, der inden denne runde indtager 3.pladsen.

FCMs Rafael van der Vaart åbnede målkontoen og vil igen tiltrække stor opmærksomhed, når de midtjyske ulve tager turen til Lyngby. FCM har vundet 3 af deres seneste 4 kampe, så det er to formstærke mandskaber, der brager sammen.

Lyngby-FCM: 1X til odds 2,00 hos Bet365*

Lyngby-træner David Nielsen virker til at have fundet den rette balance og har succes med at stå kompakt i defensiven og så slå til med hurtige kontra-angreb. Det er blevet til tre 1-0 sejre i træk til oprykkerne, der skal udnytte hjemmebanefordelen til at hente point mod FC Midtjylland.
Læs ekspertanalyse fra Tonni Munk Jensen

Der er ikke scoret mod Jesper Hansen i Lyngby-buret i de seneste 3 spillerunder, så det kan blive et ret tæt opgør, hvor van der Vaart og FCM-kammeraterne skal ramme topformen for at få de tre point med hjem fra Lyngby.

Søndag 2. oktober kl. 14:00 (Se MatchCenter)

Lyngby Uafgjort FC Midtjylland
3,90
3,60 2,00
Betsafe
Danske Spil
Bet365

Kan FCK skifte fokus efter CL-triumf?

FC København-manager Ståle Solbakken overvejer måske at blande kortene lidt og har en chance for teste trupbredden mod Viborg. Det står fast, at den stærke angriber Federico Santander må melde fra efter sammenstødet ved straffesparket i Parken, hvor en Club Brügge-støvle ramte kindbenet på den paraguayanske angriber.

Det er vigtigt, at Ståle Solbakken sørger for, at FCK-spillerne ikke render rundt med armene over hovedet efter den flotte 4-0 sejr over Club Brügge.

Det kan være svært at omstille sig til hverdagen i Superligaen, så der skal arbejdes med motivationen, når Champions League-hymnen bliver skiftet ud med de mere ydmyge rammer i Viborg.

Selv hvis FCK stiller med enkelte reserver og der er lidt trætte ben efter midtugekampen, så må københavnerne tage imod en solid favoritrolle.

Søndag 2. oktober kl. 16:00 (Se MatchCenter)

Viborg Uafgjort FC København
8,00 4,40 1,50
Betsafe
Cashpoint Bet365

Randers skal bremse Brøndby-stjernerne

Vi lukker ned med runden ved at besøge Vestegnen, hvor Brøndby-træner Zorniger slipper de offensive profiler Pukki, Wilczek, Hjulsager og Mukhtar løs mod Randers-defensiven, der skal være på tæerne for at stoppe Superligaens mest scorende mandskab.

Brøndby skal bygge videre på 3-0 sejren over OB i seneste runde, mens Randers skal finde fodfæste efter de blev kørt over af SønderjyskE, der i seneste runde hentede en 4-0 sejr på BioNutria Park.

Det kan blive et vældigt underholdende opgør, hvor bookmakerne peger på Brøndby som ret store favoritter.

Søndag 2. oktober kl. 18:00 (Se MatchCenter)

Brøndby Uafgjort Randers
1,70 4,00 5,50
888sport
Scandic Bookmakers Bet365