Frækt spil på Monaco, Atlético Madrid stopper overkommelige Leverkusen og Sevilla slagter Schmeichels Leicester. Fodboldekspert Frank Pilantra har kigget nærmere på, hvor vi finder værdien sig til midtugens ottendedelsfinaler og giver et oddsoverblik og spilfiduser til CL-kampene.

Så skal vi igen til at høre den legendariske Champions League-hymne, når vi tager hul på anden omgang af ottendelsfinalerne. I sidste uge blev vi forkælet med masser af flotte mål, en fornem opvisning af Bayern München mod Arsenal, mens rundens store overraskelse var Barcelona´s kollaps mod energiske PSG.

Det ser mere taktisk-præget ud til disse fire ottendelsfinaler, men vi kan selvfølgelig håbe på ligeså underholdende opgør, hvor vi måske igen skal kigge mod de undertippede hold for at finde værdien?

Skrøbelige City kan få problemer mod brandvarme Monaco

Med en genopstanden Radamel Falcao (16 mål i 20 ligakampe) har Monaco indtaget førstepladsen i den franske Ligue 1, der ellers har været domineret af PSG i de seneste sæsoner.

Samtidig lykkedes det også Monaco at vinde deres gruppe foran Leverkusen, Tottenham og CSKA Moskva, bl.a via en flot 2-1 sejr i London over Christian Eriksens Spurs.

Pep Guardiolas stjernebesatte Manchester City-mandskab er naturligvis ret massive favoritter til dette opgør og det forventes også, at det vil lykkes for City at dominere slagets gang på Etihad Stadium.

Men Guardiola har problemer med defensiven, hvor hverken Stones eller Otamendi har fundet stabiliteten. Det lader til, at City-spillerne har opfanget, at Guardiola gerne vil spille boldbesiddende, men det er alligevel som om der oftest mangler en klar plan med, hvad de så vil stille op med bolden.

Pep Guardiola har nok også opdaget, at der er markant klasseforskel på Sergio Agüero og så Lionel Messi, der kunne åbne et kompakt forsvar under Pep i den succesfulde Barca-periode.

Usikkerheden er personificeret af den udskældte keeper Claudio Bravo, og hvis optimistiske Monaco tør spille deres chance, så lurer der måske en overraskelse i Manchester.

Manchester City-Monaco: Går videre - Monaco til odds 3,75 hos Betfair*

Velorganiserede Monaco har vist god form og også leveret flotte præstationer i gruppespillet. Manchester City-defensiven virker nem at ryste, og til offensiven kan Pep Guardiola kan komme til at savne det brasilianske stortalent Gabriel Jesus, der er langtidsskadet.
Kan Monaco slippe fra Manchester med et fornuftigt udgangspunkt, så venter der en gyser i returkampen.
Se ekspert-tip fra Frede Pedersen

Bookmakerne forventer en ret livlig affære og Unibet/888sport er markedsførende med deres odds 1,72 for Over 2,5 Scoringer. Manchester City er tvunget til at gribe initiativet i kampen og gå efter sejren, og det kan åbne op for opgøret og blotte City-forsvaret.

Tirsdag 21. februar kl. 20:45 (Se MatchCenter)

Manchester City Uafgjort Monaco
1,64 4,33 6,00
Unibet
Bet365
Bet365
Over 2,5 mål 1,72 888sport
Under 2,5 mål 2,25
Betsafe

Simeones forsvarsmur bremser Leverkusen

Der er lagt op til en mere taktisk, lukket affære på BayArena, hvor vi nok ikke skal forvente de store offensive satsninger fra Atlético Madrid. Under den argentinske træner Diego Simeone har Atlético Madrid været gode til at lukke ned for modstanderne og generelt bliver der ikke givet mange chancer væk til modstanderne.

Har Leverkusen så kvaliteterne til at udfordre et Atlético-mandskab med håndbremsen trukket? De har jo den giftige Javier ´Chicarito´ Hernandez i front, men må undvære deres karantæneramte kreatør og dødboldsspecialist Hakan Calhanoglu.

Leverkusen har gang i en lidt skuffende sæson i Bundesligaen, hvor de blot indtager 8. pladsen med 20 point op til Bayern München. Så det ser ganske svært ud for tyskerne, og 0-0 vil nok ikke være et helt skidt ciffertip.

Atletico Madrid har ikke helt kunnet følge med hverken Real Madrid eller Barcelona i den spanske La Liga i denne sæson, men de vandt på fornem vis deres Champions League-gruppe foran netop Bayern München.

Solide Atlético Madrid hentede 5 sejre i de 6 kampe og indkasserede blot 2 mål undervejs.

Tirsdag 21. februar kl. 20:45 (Se MatchCenter)

Leverkusen
Uafgjort Atlético Madrid
3,50 3,25 2,45
Bwin
Betsafe
Unibet
Over 2,5 mål 2,48 Unibet
Under 2,5 mål 1,56 888sport

Juventus bliver -måske- overvurderet i Portugal

Det er ikke en let opgave at hente point på Porto´s imponerende hjemmebane Estádio Do Dragão, og trods tilgang af målkongen Gonzalo Higuaín, så virker Juventus ikke uovervindelige. Den Gamle Dame har helt sikkert fortjent favoritværdigheden, men det kan ligne et mere lige opgør end oddsene antyder.

Porto fører den portugisiske liga og har kun tabt en enkelt ligakamp efter 22 spillerunder. Også værd at bemærke, at der kun er scoret 11 gange mod veteranen Casillas i Porto-buret i disse 22 kampe.

Juventus vil sandsynligvis være ganske godt tilfreds med et uafgjort resultat på en svær udebane. Så kan de afgøre tingene hjemme i Torino i returen. Så med lidt italiensk taktisk snilde vil Juventus nu nok spille med stor tålmodighed, trække tempoet ud af kampen og holde mange spillere bag bolden.

Porto er langt fra et skræmmende stærkt mandskab; faktisk skuffede det portugisiske storhold vel reelt med blot at hente andenpladsen i den svage gruppe med Leicester, danske FC København og sagesløse Club Brugge.

Det virker oplagt at kigge nærmere på odds for især Under 2,5 og Uafgjort. Bookmakerne tror ikke på, at vi får ret mange mål i dette opgør, og det er da også en ret harmløs Porto-offensiv, der skal forsøge at nedkæmpe top-rutinerede Juventus.

Onsdag 22. februar kl. 20:45 (Se MatchCenter)

Porto Uafgjort Juventus
3,75 3,25 2,25
888sport
Cashpoint
Bet365
Over 2,5 mål 2,50
Bwin
Under 2,5 mål 1,56
Unibet

Sprængfarlige Sevilla skyder Schmeichel i sænk

Det føles som rigtig længe siden, at opera-sangeren Andrea Bocelli indtog grønsværen på et fyldt King Power Stadium og hyldede Leicester-spillerne for deres sensationelle mesterskab.

Vi er tværtimod ret tæt på at kunne melde Leicester for et kriseramt mandskab. Nedrykningsspøgelset rykker nærmere efter en katastrofe-sæson, hvor de forsvarende mestre må være fristet til at søge efter ny inspiration på manager-posten.

Mahrez og Vardy ligner ikke længere Premier League-stjerner, mens den så roste defensiv med Wes Morgan og Robert Huth har kastet sig ud i den livsfarlige kombination med at både at være langsom og have placeringsproblemer. Den defensive oprydder Kanté, der nu er i Chelsea, er i den grad savnet og Leicester risikerer at blive udstillet mod Sevilla.

For det ser stik modsat ser det ud i Sevilla-lejren, der efter succes i Europa League nu forsøger at brage igennem på den store Champions League-scene. Med et kig på Sevilla´s resultater hjemme på fortet Ramón Sánchez Pizjuán holdt op imod Leicester´s svage pointhøst på udebane er det svært at komme til andre konklusioner end en sejr til Sevilla.

Men det har bookmakerne selvfølgelig styr på og odds for hjemmesejren er faldet markant.

Så odds 1,40 hos Unibet* for Sevilla-sejren er måske alligevel under værdi-grænsen. For man skal fortsat have respekt for Leicester og deres hidtil resultater i Champions League. Englænderne har også fordel af at kunne stå dybt, lade kampuret arbejde for dem, lade Sevilla bruge krudt på at skabe kampen og så lure på chancen for at storme afsted i kontra-angreb.

Der er fart over feltet, når først den pressede manager Claudio Ranieri sender offensive profiler som Vardy, Musa eller Slimani afsted i omstillinger.

Hvis så bare Kasper Schmeichel og Leicester-forsvaret rammer topniveau, så kan det blive en tæt kamp, men der er godt nok meget, der peger i retning af Sevilla-sejr.

Tirsdag 14. februar kl. 20:45 (Se MatchCenter)

Sevilla Uafgjort Leicester
1,40 5,05 10,00
Unibet
NordicBet
Betfair Sportsbook
Over 2,5 mål 1,88 Bet365
Under 2,5 mål 2,02 Betsafe

Bookmakerne: Disse hold går sikkert videre

Der er ikke ret stor opbakning til Kasper Schmeichel og de forsvarende engelske mesterhold fra Leicester og bookmakerne forventer, at Sevilla bliver endestation for den danske keepers Champions League-eventyr.

Så må det være op til Pep Guardiola og Manchester City at repræsentere England, da Wengers Arsenal nok også forlader den prestigefyldte turnering efter returkampen mod Bayern München.

Manchester City er i hvert fald gjort til ret massive favoritter til at eliminere Monaco, mens der også er store forventninger til Atlético Madrid mod Leverkusen og så burde Juventus også kunne kæmpe sig vej videre til kvartfinalerne.

Men kan disse favorithold leve op til bookmakernes forventninger?

Kvalificerer sig

Bedste odds Bookmaker
Manchester City 1,40
Betsafe
Monaco 3,00 Danske Spil
     
Leverkusen 4,00 888sport
Atlético Madrid 1,28 Bet365
     
Porto 4,00 Unibet
Juventus 1,26 Betsafe
     
Sevilla 1,36
Betfair Sportsbook
Leicester 3,50 Bet365