Sponsoreret indhold fra NordicBet

I weekenden fordelte Lars Løkke Rasmussen ministertaburetterne, og tilbage står nu blot spørgsmålet om, hvem der skal være Folketingets nye formand. Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt har lagt billet ind, men hun har ikke mange chancer mod Pia Kjærsgaard, vurderer bookmakeren NordicBet.

Stemmerne er for længst talt op, men der mangler fortsat en vigtig styrkeprøve mellem rød og blå blok. Posten som formand for Folketinget bliver kaldt for landets fineste embede, og der er stor prestige i at stå i spidsen for præsidiet og lede møderne i folketingssalen. Traditionelt vælges Folketingets formand blandt kandidater fra den regeringsbærende blok, men denne gang er der mere spænding om posten. Der er nemlig lagt op til en kappestrid mellem to af dansk politiks største navne, Helle Thorning-Schmidt og Pia Kjærsgaard, men ifølge NordicBet har den tidligere statsminister ikke mange chancer mod den mangeårige DF-leder. Bookmakeren betaler således blot pengene 1,15 gange igen, hvis Pia Kjærsgaard kroner en lang politisk karriere med posten som formand for Folketinget.

"Det vil være opsigtsvækkende, hvis partierne i blå blok ikke støtter Lars Løkke Rasmussens forslag om at pege på Pia Kjærsgaard. Selv om Helle Thorning-Schmidt er et stort navn i dansk politik, vil hun næppe kunne samle et flertal, der vil vrage den magtfulde stifter af blokkens største parti. Pia Kjærsgaard er bredt accepteret for sine parlamentariske evner og lange karriere på Christiansborg. Derfor er hun vores klare favorit til posten," siger NordicBets oddssætter Tonni Munk Jensen.

Folketingets Administration har oplyst, at man forventer at udnævne Folketingets formand i løbet af fredagen.

Hvem bliver Folketingets næste formand?
Pia Kjærsgaard 1.15
Helle Thorning-Schmidt 4.00
Henrik Dam Kristensen 15.00

Find NordicBets odds på www.NordicBet.dk under Politik og Finans - Dansk Politik