Du står på Skanderborg Station, og pludselig bliver dine tanker forfløjne. Ikke fordi en køn pige med nøddebrune øjne går forbi - men fordi du kommer i tanker om en fodboldkamp du gerne vil oddse på. Hvad gør du?

Hvilke bookmakere kan man sætte sin lid til når man er væk fra sin computer og fx. står på det lokale stadion eller sidder i toget på vej hjem fra jobbet, og via sin mobiltelefon vil checke dagens udbud af spil eller måske ligefrem placere et spil?

Live betting udvalget griber om sig, diverse mobile tjenester er i vækst, men hvor stærkt er "det mobile spilmarked" egentlig, og hvor langt er udviklingen kommet pt.?


Herunder giver vi et samlet overblik over de bookmakere vi pt. har i vores bookmaker-guide, og guider til hvilke mobile adgange de hver især tilbyder, og hvor gode disse reelt er.

Selvom vi befinder os i en tid hvor mobiltelefoner, PDA'er mv. er i stor udvikling hvad angår mulighederne for at gå online, er det langt fra alle bookmakere der har en hjemmeside der egner sig til at blive tilgået mobilt. I stedet skal man sætte sin lid til at de har etableret deres hjemmeside en mobilt mere spiselig "WAP udgave" eller måske ligefrem tilbyder kunderne at downloade et program (applikation) hvorigennem man kan tilgå sin konto og bookmakerens udvalg.

I oversigten herunder har vi opdelt bookmakerne i 4 grupper, opdelt efter hvor gode deres mobile adgange er, og hvor meget de dækker af det spiludbud man kan finde ved at gå den traditionelle vej, via deres hjemmeside.

Gruppe 1: De fuldbårne

Denne gruppe har forstået hvad det handler om; fuld tilgængelighed og et spiludbud der afspejler præcis hvad man også kan spille på hjemmesiden. Kort sagt: alle disse bookmakere kan man roligt smide ind i sine bookmarks på mobilen og regne med fuld dækning og tilgængelighed.


Bet24

Format: WAP (http://m.bet24.com)
Fuldt udvalg af alle sportsgrene og spiltyper, incl. live betting. Tilbyder også live scores. Hvis du er en eksisterende Bet24 spiller, kan du begynde at spille på Bet24 Mobile når som helst ved at bruge dine eksisterende kontooplysninger.

Bet365*

Format: WAP (http://mobile.bet365*.com)

Fuldt udvalg af alle sportsgrene og spiltyper, incl live betting. Simpel opbygning og god hastighed. Tilbyder også en resultat-service, og har man registreret et kreditkort til sin konto, kan man også foretage ind- og udbetalinger. Login foretages ved brug af brugernavn og en ”security code”. Sidstnævnte skal man selv sætte op inden første login via wap. Dette gøres under ”Min konto” når man er logget ind på Bet365*’s hjemmeside.

Betfair*

Format: WAP og applikation (begge http://mobile.betfair.com)

Fuldt udvalg af alle sportsgrene og spil, incl live betting på både wap og i applikation, som er bygget en smule forskelligt op, med klart bedste navigation og tilgængelighed i applikationen. Krav til applikation: telefon skal understøtte Java MIDP 2.0, hvilket de fleste nyere telefoner og PDA’er gør, dog med undtagelse af fx iPhone.

 

Bwin*

Format: WAP (http://wap.bwin.com) og applikation (se website)

Fuldt udvalg af alle sportsgrene og spil, incl live betting på både wap og i applikation, der er bygget lidt forskelligt op. Et stort plus på wap adgangen er at der er inkluderet en søgefunktion, så man hurtigt kan finde sit spil og dermed spare en del klik og tid. Applikationen tilbyder reelt de samme ting som wap adgangen, dog med en bedre grafik. Der synes imidlertid at være en del flere udfald i kommunikationen med bwins servere når man bruger applikationen frem for wap adgangen. Der kan foretages ind- og udbetaling til og fra ens spillekonto (dog kun med kreditkort). Krav til applikation: telefon skal understøtte Java MIDP 2.0, hvilket de fleste nyere telefoner og PDA’er gør, dog med undtagelse af fx iPhone.

Centrebet

Format: WAP (http://dk.centrebet.mobi) og applikation (se website)

Fuldt udvalg af alle sportsgrene og spiltyper, incl live betting på både wap og i applikation, som er helt identiske i opbygning og indhold. Hvis man har kreditkort registreret til sin konto, kan man også foretage ind- og udbetalinger. Krav til applikation: telefon skal understøtte Java MIDP 2.0, hvilket de fleste nyere telefoner og PDA’er gør, dog med undtagelse af fx iPhone.

Eurobet

Format: WAP (http://www.eurobet.com/wap/ieurobet.wml el. http://wap.eurobet.com)

Fuldt udvalg af alle sportsgrene og spiltyper, incl live betting. Tilbyder også en resultat-service, og har man registreret et kreditkort til sin konto, kan man også foretage ind- og udbetalinger.

Ladbrokes

Format: WAP (http://mobile.ladbrokes.com) og applikation (se website)

Fuldt udvalg af alle sportsgrene og spiltyper, incl live betting på både wap og i applikation, som er helt identiske i opbygning og indhold. Endvidere adgang til Games, Casino mv. Hvis man har kreditkort registreret til sin konto, kan man også foretage ind- og udbetalinger. Krav til applikation: telefon skal understøtte Java MIDP 2.0, hvilket de fleste nyere telefoner og PDA’er gør, dog med undtagelse af fx iPhone.

 

Paddy Power

Format: WAP (http://www.paddypower.mobi)

Fuldt udvalg af alle sportsgrene og spiltyper, incl live betting. Tilbyder også en resultat-service, og har man registreret et kreditkort til sin konto, kan man også foretage ind- og udbetalinger.

Sportingbet

Format: WAP (http://wap.sportingbet.com) og applikation (se website)

Fuldt udvalg af alle sportsgrene og spil, incl live betting på både wap og applikation, som er helt identiske i opbygning og indhold. Ind- og udbetalinger kan foretages hvis man har et kreditkort registreret på sin konto. Krav til applikation: telefon skal understøtte Java MIDP 2.0, hvilket de fleste nyere telefoner og PDA’er gør, dog med undtagelse af fx iPhone.

Gruppe 2: Aspiranterne

I denne gruppe lader den mobile adgang stadig noget tilbage at ønske, fx. pga. problemer med hastighed/tilgængelighed, eller fordi der er væsentlige fejl og mangler i den mobile adgang.


NordicBet*

Format: Applikation (se website)

Fuldt udvalg af alle sportsgrene og spiltyper, incl live betting, og applikationen glimrer ved bl.a. også at have adgang til live scores, nyheder og statistikker. Til tider er der dog hyppige udfald i applikationens kommunikation med NordicBets servere, og opbygningen fordrer ofte mange klik for at finde frem til ens spil, hvilket samlet trækker ned i oplevelsen. Et alternativ i form af wap adgang savnes. Krav til applikation: telefon skal understøtte Java MIDP 2.0, hvilket de fleste nyere telefoner og PDA’er gør, dog med undtagelse af fx iPhone.

Unibet*

Format: WAP (http://mobile.unibet*.com)

Næsten fuldt udvalg, der inkluderer alle de sportsgrene der også findes på web, men enkelte spiltyper er fraværende, herunder bl.a. målscorerspil på fodbold (første/sidste/anytime målscorer). Desuden mangler konsekvent angivelse af linierne på over/under og (asian) handicap varianterne, så man rent faktisk ikke kan se hvilken linie man spiller. Wap-siden er meget minimalistisk i layoutet, så man skal ofte bladre uforholdsmæssigt meget gennem udvalgene. For at logge på sin konto via Unibets mobil-tjeneste, skal man i stedet for password bruge en pinkode. Denne opretter man ved at knytte en selvvalgt pinkode til sit normale Unibet* login første gang man logger ind via wap.

William Hill

Format: WAP (http://mobile.willhill.com)

Fuldt udvalg af alle sportsgrene og spiltyper, incl live betting. Det trækker ned at man ved spil på over/under og (asian) handicap ikke kan se linierne for over/under hhv. handicappet på noget tidspunkt under placeringen af sit spil. Tjenesten egner sig derimod fint til alle andre spiltyper. Hvis man har kreditkort registreret til sin konto, kan man også foretage ind- og udbetalinger via wap.

Gruppe 3: The Wannabes

Det mobile tilbud i denne gruppe er meget begrænset i forhold til det udbud man kan finde på hjemmesiden.


188bet

Format: WAP (http://wap.188bet.com)

Begrænset udvalg, med hovedvægt på fodbold og primært fokus på dagens kampe. ”Early markets” dvs. kampe for kommende dage er ikke tilgængelige via wap. Til gengæld er der stort udbud af live betting/in-play markeder, hvilket wap adgangen er rigtig god til pga. stor simpelhed og effektiv hastighed når man browser rundt i udvalget og vil placere spil.Gruppe 4: Ignoranterne
Denne gruppe tilbyder ikke mobil adgang i form af wap og/eller applikation:

- 10Bet

- 24hPoker

- 888sport

- Betsafe

- Betsson* (WAP/applikation lanceres i 1. halvår 2009)

- Betway

- Canbet

- Danbook

- Expekt* (har haft mobil adgang, men denne er pt. utilgængelig)

- Gamebookers

- Partybets

- Pinnacle (alm. website kan pga. minimal grafik tilgås på nyere mobiltlf.)

- Scandic

Den nationale

Lige en enkelt mere, der dog ikke pt. at finde i vores bookmaker-guide, men den generelle udbredelse og kvaliteten af deres mobile adgang berettiger til kort at nævne dem i denne sammenhæng.

Danske Spil*

Format: WAP (http://mobile.danskespil.dk)

Den nationale danske spiludbyder, Danske Spil*, har også udviklet en "mobilportal" med fokus på Den Lange. Selv hvis man ikke ønsker at bruge den til at lave spil, er den brugbar til fx. at checke resultater af afviklede kampe, holde øje med live odds markeder mv. Udover adgang til spil på Den Lange, kan man også spille Lotto og Joker via den mobile adgang. Bemærk åbningstiden som er hver dag mellem kl. 7 og 24...