Stigende omsætning og overskud er resultatet for Danske Spil* i første halvår af 2018, viser nye offentliggjorte tal. VM har været med til at sætte rekorder, mens der også har været succes for lottospillet Eurojackpot. 

Mere end 20.000 nye online kunder fik Danske Spil* i forbindelse med VM 2018 i fodbold, der blev afholdt i Rusland henover sommeren. Det er rekord for antallet af nye spillere, oplyser Danske Spil* i en pressemeddelelse i forbindelse med annonceringen af selskabets halvårsrapport. 

Under slutrunden oplevede Danske Spil* flere rekorder. Der blev i alt omsat for 878 millioner kroner på VM, hvilket var rekord og et godt stykke over målet på 700 millioner kroner. Og så blev der også sat rekord for flest væddemål sat på et enkelt minut, oplyste Danske Spils administrerende direktør Sussane Mørch Koch på Twitter:

Stor tilfredshed med resultatet

Bruttospilleindtægten i årets første seks måneder steg med 16 procent til 2,652 milliarder kroner sammenlignet med samme periode sidste år, og det vækker stor tilfredshed hos det statsejede spilleselskab, oplyser Susanne Mørch Koch i pressemeddelelsen:

"I et marked med over 40 direkte konkurrenter er der grobund for at være glad for dette resultat. Som stolt sponsor af Herrelandsholdet heppede Danske Spil* ligesom resten af landet på Danmark, da VM i fodbold blev fløjtet i gang. Her spillede danskerne hos Danske Spil* mere end nogensinde før. Hele VM 2018 gav en rekordomsætning på 878 mio. kr. Samtidig har vi haft to makspuljeforløb i Eurojackpot, som skabte et historisk omsætningsløft. Vi har haft en stabil vækst over næsten hele linjen og en god eksekvering af vores 2020-strategi, der samlet resulterer i, at vi kommer rigtig flot ud af første halvår af 2018," siger hun og fortsætter: 

"Danske Spil* er sat i verden for at bidrage til samfundet både via overskud til statskassen samt som økonomisk fundament under udlodningsmidlerne, der sikrer hele det danske sports- og foreningsliv, som er en hjørnesten i dansk kultur. Et solidt og stabilt bidrag kommer dog ikke af sig selv. Det forudsætter et stærkt hold og ikke mindst markante investeringer i IT-udvikling og bedre spilleoplevelser. Det gælder både online og hos vores over 4.000 forhandlere, hvilket vi er godt i gang med." siger Susanne Mørch Koch.

Tal fra halvårsrapporten

  • Samlet omsætning på VM 2018 på 878 millioner kroner. 
  • Bruttospilleindtægt på samlet 2,652 milliarder kroner i årets første seks måneder. Det svarer til en stigning på 16 procent sammenlignet med første halvår 2017. 
  • Bruttospilleindtægt på 1,282 milliarder kroner på konkurrenceudsatte spil (Oddset, casino mv.), mens der var 1,370 milliarder kroner på monopolspillene (eksempelvis Lotto).
  • Resultat på 928 millioner kroner efter skat. Første halvår 2017 var resultatet 746 millioner kroner, hvilket altså svarer til en stigning på 24 procent. 
  • 1,497 milliarder kroner i samlet samfundsbidrag. 
  • 184 millioner kroner blev brugt på investeringer, herunder i et nyt IT-system og nye spil. 
  • Over 20.000 nye onlinekunder i forbindelse med VM 2018. 
  • Lancerede Youbet, der skal tage kampen om med de internationale konkurrenter.