På dette tidspunkt af året savner jeg altid min studietid, hvor jeg i bund og grund var herre over min egen tid og kunne styre tilværelsen en hel del mere selvstændigt, end jeg kan nu.

Tidsmæssig fleksibilitet er der nemlig i højeste grad brug for i august/september, da disse måneder for tennisnørder er ensbetydende med lange nætter klistret til skærmen for at følge den lille gule bold i årets sidste grand slam, US Open.


I år går det løs mandag d. 31. august, og så bankes der ellers til boldene frem til 13. september.

Optakt og tip 

Turneringen spilles i New York hvor tilskuerne som oftest lader sig rive med af den gode tennis og ikke kun af nationale heltepræstationer, hvilket sikrer en altid dynamisk atmosfære på det imponerende anlæg med 18 baner, hvor centre court, Arthur Ashe Stadium, har over 23.000 tilskuerpladser.

Sidste år sejrede Serena Williams, og hun vil formentlig gøre alt, hvad der står hendes magt for at gentage dette kunststykke, men heldigvis for os tilskuere er der i år mange om buddet til at løbe med titlen som vinder af US Open 2009.

 
Disse spillere gennemgås i nedenstående optakt, skrevet af BetXperts tennisekspert Lars Baes (læs også kollega David Stoltenborgs herre-optakt).

Spilforslag vil løbende blive udlagt på denne side.
 

Optakt: US Open, WTA

Jeg vil i denne skrivelse fokusere på:


Optaktsturneringerne

- Stanford

- Los Angeles

- Cincinatti

- Toronto

- New Haven

Spillerne

- Favoritterne

- Outsiderne

- Boblerne

Lodtrækningen

Anden information

Optaktsturneringerne

 

I Stanford så Venus Williams længe ud til at være suveræn og hun pløjede både igennem Sharapova og Dementieva, før hun meget overraskende tabte til Bartoli i finalen. Venus virkede solid igennem turneringen, men hun udtalte faktisk efter sejren mod Dementieva (60 61), at hun ikke følte sig vildt godt tilpas under kampen, og det var da også helt fortjent, at Bartoli hev titlen hjem, da hun spillede med en for hende utrolig lille fejlprocent tilsat med fightervilje, stor mental styrke og ganske godt benarbejde. Serena Williams måtte lade livet i kvartfinalen mod Stosur, som også er en af denne tids positive overraskelser, mens spillere som Chakvetadze, Cibulkova og Petrova endnu engang skuffede fælt.

Stosur fortsatte de lovende takter ugen efter i Los Angeles, hvor hun endte i finalen efter sejre over bl.a. Ivanovic, Zheng og Cirstea. I finalen krydsede hun klinger med italienske, Pennetta, som havde taget en god grusform med sig til staterne. Pennetta spillede en formidabel turnering og sendte Sharapova og Zvonareva hjem, før hun gjorde kort proces mod Stosur. Spillere som Wozniacki, Ivanovic, Safina, Lisicki og Cibulkova stod vel nok for de mest skuffende præstationer i denne turnering.

Ugen efter i Cincinatti genopstod serbiske Jelena Jankovic, da hun efter meget lang tids sejrstørke i de store turneringer gik hele vejen til en meget overraskende turneringssejr. Hun fandt motivationen igen, og undervejs eliminerede hun Azarenka, Dementieva og Safina, og hun så bedre og bedre ud som turneringen skred frem.

Turneringen markerede desuden Kim Clijsters’ comeback, hvilket bestemt ikke blev nogen fuser, da hun endte med at slå både Bartoli, Schnyder og Kuznetsova, før Safina satte hende på plads i kvartfinalen. Pennetta gjorde det endnu engang godt med en semifinaleplads, mens spillere som Azarenka, Kuznetsova, Zvonareva og begge søstrene Williams stod for de mere negative præstationer.

Sidste uge var russisk uge i Toronto, da Dementieva, Sharapova og Kleybanova stod for 75 % af semifinaledeltagelsen. Eneste ikke-russiske islæt var selveste Serena Williams, som endelig begyndte at vise nogle små tegn på liv. I semifinalen mod Dementieva var hun dog uden timing og vilje og endte med at tabe i to sæt. Sharapova nåede sin første finale længe, men i finalen mod Dementieva var der intet at stille op.

Venus Williams formkurve peger i negativ retning, og hun tabte sin første kamp til Kateryna Bondarenko. Udover Venus var der skuffende resultater fra Azarenka, Wozniacki, Kuznetsova og Ivanovic, mens Clijsters, Jankovic og Stosur igen viste god form.

I denne uge – altså ugen inden US Open – spiller de unge damer i New Haven, og i skrivende stund er vi nået til slutkampen, som står mellem Vesnina og Wozniacki. Herligt, at Wozniacki har fået sat kritikerne på plads med overbevisende sejre over bl.a. Razzano og Pennetta, og vi må håbe, at hun ligesom sidste år, tanker den ultimative selvtillid inden US Open går i gang. Kuznetsova skuffede igen via nederlag til Mauresmo, Stosur tabte til Vesnina og Radwanska og Bartoli trak sig begge med ”skader” i anden runde – mon ikke de begge er klar, når det går løs i New York.

 


Favoritterne

Serena Williams (27 år/USA): WTA-rank: 2, Seedning: 2

Serena Williams er forsvarende mester og turneringens største favorit til trods for svingende resultater i opvarmningsturneringerne. Udefra set kan det ligne en mindre formkrise, men man skal ikke lade sig narre af dårlige generalprøver, når det gælder Williams-søstrene. Serena har faktisk ikke vundet én eneste opvarmningsturnering til US Open (perioden mellem Wimbledon og US Open) siden hun tilbage i 2001 vandt i Toronto. Alligevel har hun stor set altid formået at levere varen i New York, og det er heller ingen hemmelighed, at Grand Slams tæller meget mere for Serena end alle andre turneringer. Hun bliver simpelthen bygget op til at skulle præstere maksimalt i disse, hvilket turneringsgevinster i årets Australian Open og Wimbledon også bevidner.

Hun har vundet turneringen tre gange: 1999, 2002 og 2008 og har en positiv statistik på 47 vundne og 7 tabte kampe. I perioden mellem 2002 og 2008 var hun dog ikke længere end kvartfinalen. Serena har kun tabt to sæt i de to første runder (i alt 20 kampe) nogensinde i US Open, så mon ikke hun endnu engang er helt klar, når turneringen serves i gang.

Pt. er hun formentlig den stærkeste spiller mentalt på WTA-touren, og selv om hun kun ligger nr. to på verdensranglisten, så er hun regnet for at være den reelt stærkeste spiller i verden.

Lodtrækning: Serena Williams møder i første runde: Alexa Glatch (WTA-rank: 103)

Serenas fjerdedel: Bammer, Hantuchova, Stosur, Pennetta, Mauresmo, Vesnina, Zvonareva, Chakvetadze.

Odds: @ 3.25 hos Centrebet

Venus Williams (29 år/USA): WTA-rank: 3, Seedning: 3

Venus klarer sig som regel godt i denne turnering og har en fantastisk rekordliste på 52-8 siden 1997. Hun har vundet turneringen to gange. Sidste år røg hun ud til sin søster og senere vinder i kvartfinalen. Venus’ optakt har ikke været imponerende. Masser af underlige nederlag til lavere rangerede spillere, og selv om hun i Stanford slog Dementieva 60 61, så stod man alligevel undrende tilbage over, hvordan hun i en finale i USA kunne tabe til Bartoli.

Ligesom Serena skal hun nok være klar fra turneringens start, men jeg synes ikke, hun er lige så god som Serena til at spille sig hurtigt i form under turneringen, og jeg føler mig ikke overbevist om, at hun er dér, hvor hun bør være.

Kan Venus ramme sit bedste niveau under turneringen, så er det formentlig kun Serena, som kan slå hende, og det virker bestemt ikke usandsynligt, at de støder sammen i semifinalen. Først er der dog flere hurdler, der skal overvindes, og her bliver serven altafgørende for Venus. Har hun styr på den, så har hun også styr på resten af spillet, men omvendt kan dårlig timing i serven få det hele til at ramle. Skal man vurdere ud fra opvarmningsturneringerne, så har hun ikke styr på sit spil pt., men normalt skal man ikke lægge alverden i søstrene Williams’ dårlige optakter.

 

Lodtrækning: Venus Williams møder i første runde: Vera Dushevina (WTA-rank: 46)

Venus’ fjerdedel: Clijsters, Bartoli, A. Radwanska, Na Li, Azarenka, Rybarikova

Odds: @ 7.50 hos Bwin*

 

Dinara Safina (23 år/Rusland): WTA-rank: 1, Seedning: 1

Verdens bedste tennisspiller er hun nok ikke, men hun topper alligevel verdensranglisten, da hun har deltaget i en frygtelig masse turneringer og tilmed har klaret sig rigtig godt i stort set alle. Hun har aldrig vundet en Grand Slam-turnering, hvilket har fået mange kritiske røster til at revse pointsystemet i WTA. Safinas helt store problem er, at hun har nogenlunde samme taktiske plan som søstrene Williams, men hun er hverken tennismæssigt eller mentalt på samme niveau som dem, når det virkelig gælder.

Hun er dog blevet bedre til at variere spillet efter hun fik Zeljko Krajan som træner, og han kan utvivlsomt tilskrives en stor del af æren for, at hun tog de sidste skridt mod verdenstoppen. Serven har længe været hendes akilleshæl, og så har hun været for dårlig i finaler i år, hvor hun holder en negativ statistik på 3 sejre og 5 nederlag - ikke en flatterende statistik for en verdensetter. Safina har tabt til Zheng, Jankovic og Rezai i de tre seneste hard court-turneringer, og generelt virker hun ikke i sin bedste form lige nu.

Alligevel må man regne hende som en af favoritterne alene på den baggrund, at hun topper verdensranglisten og har spillet sig i to Grand Slam-finaler og én semifinale i år. Derudover har hun haft et hårdt program i år, og det er ikke umuligt, at hun kommer til at nyde rigtig godt af lidt ekstra kamppause. Skal hun vinde turneringen, tror jeg, Williams-søstrene skal sendes ud af andre spillere, da Safina først står til at møde dem meget sent i turneringen, hvor de begge er bedst. Safinas rekordliste i turneringen er ikke imponerende (16-7), men sidste år nåede hun semifinalen, hvor hun tabte til Serena Williams.

Lodtrækning: Dinara Safina møder i første runde: Olivia Rogowska (WTA-rank: 167)

Safinas fjerdedel: Wickmayer, Kleybanova, Ivanovic, Lisicki, Bondarenko, Dulko, Jankovic, Razzano, Schnyder, Safarova.

Odds: @ 13.00 hos Bet365*

Elena Dementieva (27 år/Rusland): WTA-rank: 4, Seedning: 4

Dementieva var så tæt på som overhovedet muligt at slå Serena i Wimbledon, men endnu engang lykkedes dette ikke i en af de helt store kampe. Det gjorde det derimod for et par uger siden i Toronto, hvor en uinspireret Serena mistede modet fuldstændigt og endte med at gå fra 5-3 til 6-7 1-6. Dementieva har stadig sin første grand slam-sejr til gode, og hun mangler i høj grad variation i spillet og en bedre serv for at kunne tage det sidste skridt.

Hendes powerspil fejler bestemt ingenting, men det bliver ofte for forudsigeligt for de dygtigste konkurrenter. Hendes serv ser dog bedre ud end længe for tiden, så der er håb forude, og hvis Williams-søstrene ikke rammer formen tæt på 100 %, så ser jeg Dementieva som den største favorit til at snuppe titlen.

I optaktsturneringerne på underlaget har hun nået to semifinaler (tabt til Venus og Jankovic) samt vundet i Toronto. I denne uge holder hun pause, så efter min mening er det den bedst mulige optakt, hun har fået. Hun er fyldt med selvtillid efter turneringssejren i Toronto, men den er kommet på afstand nu, og både mentalt og fysisk må hun være fuldt restitueret.

Dementieva med selvtillid er farlig for enhver, og jeg er meget spændt på at følge hende i denne turnering. Hun har 36-11 i sin US Open-karriere, og sidste år tabte hun i semifinalen til Jankovic. 

Lodtrækning: Dementieva møder i første runde: Kvalifikationsspiller

Dementievas fjerdedel: Sharapova, Petrova, Wozniacki, Cirstea, Kuznetsova

Odds: @ 10.00 hos Centrebet

Outsiderne

Jelena Jankovic (24 år/Serbien): WTA-rank: 5, Seedning: 5

Serberen har haft en meget problematisk sæson, hvor motivationen har været stærkt påvirket af sygdom hos hendes mor. Moren er dog i bedring, hvilket har forplantet sig hos datteren på tennisbanen, og selv om Jankovic ikke med sikkerhed har sin mor ved sin side under turneringen, så har hun de sidste uger vist, at hun er klar til at præstere igen. Således vandt hun den stærkt besatte turnering i Cincinatti, hvor hun undervejs besejrede Azarenka, Dementieva og Safina, og som hun selv siger, så har hun endelig fået lyst til at løbe de ekstra meter igen.

Hun var i finalen i 2008-udgaven af US Open, hvor hun tabte til Serena Williams, og selv om hun sluttede 2008 som nr. 1 i verden, har hun udover sidste års finale aldrig stået i en Grand Slam-finale. Hun er en fremragende kontraspiller, men hun har altid udfald i løbet af en stor turnering, og hendes begrænsninger i angrebsspillet er ret udtalte. Skal hun vinde denne turnering kræver det formentlig, at hun får tilføjet nogle offensive kvaliteter, så hun bliver bedre til at styre kampene mod de lavere rangerede spillere samt kan trække på flere våben mod de bedste.

Hendes nuværende taktik er fysisk udmattende for hende, da hun sammenlignet med de store hardhittere har relativt mange lange og hårde kampe i løbet af de to uger. Hendes serv er desuden alt for sårbar, og det er svært at se, hvordan hun i en semifinale mod en af Williams-søstrene skal kunne holde serv flere gange end vedkommende. Hun har en pæn statistik i US Open på 20-7.

Lodtrækning: Jankovic møder i første runde: Roberta Vinci (WTA-rank: 45)

Jankovic’ fjerdedel: Wickmayer, Kleybanova, Ivanovic, Lisicki, Bondarenko, Dulko, Safina, Razzano, Schnyder, Safarova.

Odds: @ 16.00 hos 188bet.com

 

Svetlana Kuznetsova (24 år/Rusland): WTA-rank: 6, Seedning: 6

Kuznetsova var forrygende i French Open, og hun leverede noget af det bedste grustennis, jeg længe har set. Varieret, kraftfuldt og teknisk stærkt. Helt fortjent sejr til hende, men typisk for hende, så er hun faldet i niveau efterfølgende. Hun spillede elendigt mod Lisicki i Wimbledon, og hun har ingen nævneværdige resultater i opvarmingsturneringerne på hard court. Jo, det bør vel nævnes, at hun kun er 3-3 i de tre seneste turneringer og har tabt til Clijsters, Stosur og Mauresmo.

Når hun er ude af form, så er hun tung, umotiveret og uden selvtillid, men når hun er i form, så kan hun slå alle – også på hard court. Men… hun choker simpelthen så ofte mod specielt Williams-søstrene, og jeg er ikke sikker på, at sejren på grus over Serena i French Open har fjernet de bånd, der tydeligvis binder på det område.

En ting er nemlig at slå Serena på grus, en anden ting er at slå hende på hard court i New York. Hun har 22-6 i turneringen, og hun vandt sin første grand slam i netop US Open i 2004. Fuldstændigt utraditionelt og uhørt fik hun kæmpe klø året efter i første runde af Bychkova. I 2007 nåede hun finalen, så ingen tvivl om, at hun føler sig godt tilpas i turneringen, men formmæssigt har det bare ikke været godt nok til, at jeg for alvor kan tro på hende til at hive titlen hjem.

 

Lodtrækning: Kuznetsova møder i første runde: Julia Goerges (WTA-rank: 96)

Kuznetsovas fjerdedel: Sharapova, Petrova, Wozniacki, Cirstea, Dementieva

Odds: @ 33.00 hos Centrebet

 

 

Maria Sharapova (22 år/Rusland): WTA-rank: 30, Seedning: 29

Sharapova har kæmpet længe med en slem skulderskade, men til årets French Open var hun pludselig tilbage, og selv om spillet endnu ikke har fungeret som tidligere, så er hun i klar fremgang. Hun har dog store problemer med serven og har i opvarmningsturneringerne til US Open sendt at hav af dobbeltfejl af sted. Hun spiller fladt og tungt fra baglinien og rammer hun sit absolutte max., så kan hun spille i højt tempo og blive farlig for enhver i turneringen.

Til trods for de mange dobbeltfejl har hun alligevel været i kvartfinalen, semifinalen og finalen i de sidste tre turneringer efter sejre over blandt andre Petrova, Bammer, Radwanska og Zvonareva. I de tre turneringer røg hun ud til Pennetta, Venus Williams og Dementieva, så hun mangler stadig det sidste ryk for at true top 10-spillerne for alvor. Selv om hun er russisk statsborger, så føler hun sig formentlig lige så meget hjemme på det nordamerikanske kontinent, da hun har boet her størstedelen af sit liv, og rekordlisten i US Open på 17-4 sender da også et signal om, at hun befinder sig godt i turneringen. I 2006 vandt hun tilmed turneringen, mens hun ikke stillede op sidste år pga. skade.

Jeg kan ikke tro, at Sharapova kan holde til de afgørende runder, da hun til trods for fremgangen stadig virker sårbar mod de bedste. Hun laver for mange uprovokerede fejl i grundspillet, og så skal der altså serves på et helt andet niveau, hvis der skal løftes pokaler i denne omgang. Det nuværende odds på turneringssejr til Sharapova er efter min mening alt for lavt.

Lodtrækning: Sharapova møder i første runde: Tsvetana Pironkova (WTA-rank: 98)

Sharapovas fjerdedel: Kuznetsova, Petrova, Wozniacki, Cirstea, Dementieva

Odds: @ 13.00 hos Pinnacle

 

Victoria Azarenka (20 år/Hviderusland): WTA-rank: 8, Seedning: 8

Supertalent og efter min mening den kvinde fra det nye kuld, som har bedst mulighed for at toppe verdensranglisten en dag. Hun har et godt spil til hard court, og de første 3-4 måneder af sæsonen var hun uhyggeligt stærk. I Australian Open lignede hun faktisk turneringens bedste spiller, men hun måtte desværre trække sig mod Serena Williams efter at have vundet første sæt.

Hendes form pt. er ikke så god som i foråret, og hun har lidt tre skuffende nederlag i optakten til Sharapova, Jankovic og Clijsters. I kampen mod Clijsters virkede hun taktisk katastrofal og smed dobbelt break i første sæt pga. overdreven forcering i grundspillet. Clijsters imponerede mig, men Azarenka var selv skyld i nederlaget. Azarenka har imponerende 21-5 på hard court i år. Hun har kun spillet US Open tre gange før, hvor det indtil videre to tredjerunder og en fjerderunde. Sidste år tabte hun til Wozniacki i tredje runde.

Jeg tror, de taktiske mangler kommer til at koste for Azarenka. Hun virker ikke til at være i god nok form til at tromle alle ned med sin simple powertaktik, og det bliver svært, hvis ikke hun rammer niveauet mod de andre topspillere.

Lodtrækning: Azarenka møder i første runde: Alexandra Dulgheru (WTA-rank: 78)

Azarenkas fjerdedel: Venus Williams, Bartoli, A. Radwanska, Na Li, Clijsters, Rybarikova

Odds: @ 15.75 hos Pinnacle

Flavia Pennetta (27 år/Italien): WTA-rank: 10, Seedning: 10

Tourens måske mest formstærke spiller, Pennetta, har for første gang i karrieren spillet sig i top 10 på verdensranglisten via fremragende resultater i optaktsturneringerne på de amerikanske hard courts. Oveni god bevægelse og effektivt topspin er der nu blevet tilsat noget mere styrke og selvtillid i slagene, og skal man spille lige op med de stærkeste kvinder i verden, så duer det ikke bare at skubbe boldene over, hvilket jeg synes, Pennetta før har haft en tendens til at gøre.

Mister hun lidt af selvtilliden, så kan hun meget vel falde ned i det hul igen, men hun virker til at have ramt formen perfekt til denne turnering, og med mindre hun har ramt den for tidligt, så tror jeg Pennetta kan gå ret langt i turneringen. Hun har en lidet flatterende rekordliste på 5-6 i turneringen, men sidste år havde hun sin første succesoplevelse her, da hun nåede kvartfinalen, før hun tabte til Safina.

Odds 80 på en formstærk top 10-spiller er helt klart godkendt, selv om jeg trods alt ikke anser det for videre realistisk, at Pennetta ligefem står med trofæet i hænderne efter to ugers strabadser.

Lodtrækning: Pennetta møder i første runde: Edina Gallovits (WTA-ramk: 91)

Pennettas fjerdedel: Bammer, Hantuchova, Stosur, Serena Williams, Mauresmo, Vesnina, Zvonareva, Chakvetadze.

Odds: @ 80.00 hos Unibet*

  

Kim Clijsters (26 år/Belgien): WTA-rank:

Sikken solstrålehistorie det ser ud til at blive med Kim Clijsters. Efter to års pause, hvor hun bl.a. er blevet mor til en pige, kom hun tilbage for en måneds tid siden og sejrede over en formstærk Bartoli, Schnyder, Kuznetsova og ugen efter tog hun tilmed Azarenkas skalp. Hun spiller faktisk rigtig godt den tidligere verdensetter, men hun mangler stadig kamptræning, er pt. en smule tungere end tidligere og så skal hun lige have tempoet kørt helt ind.

Jeg tror sagtens, hun for alvor kan komme tilbage, hvis ikke moderrollen kræver for store ofre, for hun har trods alt kun holdt et par års pause, og hun har konkurreret med succes mod de moderne powerspillere før. Hun har 23-5 i US Open-karrieren, og sidste hun deltog (i 2005) vandt hun turneringen ved at slå Pierce i finalen. Det skal blive spændende at se, hvorvidt Clijsters kan holde til så lang en turnering som US Open, og så bliver det interessant at se, hvordan modstanderne reagerer, når de står overfor hende.

Bartoli udtalte efter nederlaget til Clijsters i Cincinatti, at hun var nervøs for at møde hende, og man kunne sagtens forestille sig det samme være tilfældet hos flere af de andre spillere også. Nyhedsværdien af Clijsters’ comeback er selvfølgelig falmet lidt, men alligevel har hun tidligere haft så stort et navn på touren, at mange vil være skræmt ved at skulle møde hende.

Det skal dog siges, at hun aldrig har haft helt styr på Williams-søstrene og holder en negativ statistik på 1-7 mod Serena og 4-6 mod Venus, så jeg har svært ved at se hende gå hele vejen her, selv om hun højst sandsynligt vil være dybt motiveret.

 

Lodtrækning: Clijsters møder i første runde: Victoriya Kutuzova (WTA-rank: 79)

Clijsters fjerdedel: Venus Williams, Bartoli, A. Radwanska, Na Li, Azarenka, Rybarikova

Odds: @ 18.00 hos 188bet.com

 

 

Boblerne


Jeg kan ikke se nogen fra nedenstående gruppe vinde US Open, men i bettingøjemed kan der sagtens ligge en god tradingmulighed i at spille til højt odds på en eller flere fra gruppen – og så sælge senere hvis vedkommende gør det godt.

 

Vera Zvonareva (25 år/Rusland): WTA-rank: 7, Seedning: 7

Odds: @75.00 hos Unibet* og Nordicbet*

 

Samantha Stosur (25 år/Australien): WTA-rank: 15, Seedning: 15

Odds: @51.00 hos Pinnacle og 188bet.com

 

Agnieszka Radwanska (20 år/Polen): WTA-rank: 12, Seedning: 12

Odds: @151.00 hos Pinnacle

 

Marion Bartoli (24 år/Frankrig): WTA-rank: 14, Seedning: 14

Odds: @150.00 hos Nordicbet*

 

Caroline Wozniacki (19 år/Danmark): WTA-rank: 9, Seedning: 9

Odds: @40.00 hos Unibet*

 

Sabine Lisicki (19 år/Tyskland): WTA-rank: 23, Seedning: 23

Odds: @101.00 hos Centrebet

 

 

Lodtrækningen

Lodtrækningen har maget det således, at søstrene Williams er endt i samme halvdel, og dermed er der stor sandsynlighed for, at en af de østeuropæiske kvinder tørner sammen med en af søstrene i finalen. Først skal der dog overstås en masse hurdler, og vores danske veninde har også fået en tilpas god lodtrækning til, at hun kan drømme sig længere, end hun har været før i en grand slam-turnering.

Serenas lodtrækning er temmelig interessant, da hun kan løbe ind i tre formstærke spillere inden det forventede møde med Venus i semifinalen. Bammer, Stosur og Pennetta skal bankes, og sjovt nok har Serena både revanche til gode mod Bammer og Stosur. Venus har fået en svær lodtrækning, da hun i fjerde runde står til at møde enten Clijsters eller Bartoli, og det kan blive en meget vanskelig opgave så tidligt i turneringen.

Wozniacki står til at møde Cirstea i tredje runde, så der er også mulighed for kærkommen revanche efter nederlag i French Open og Los Angeles. Dementieva har fået en hård lodtrækning, da hun i tredje runde står til at møde Sharapova, mens Safina formentlig har fået den nemmeste vej af de store favoritter til kvartfinalen, hvor det så forventes, at hun støder ind i Jankovic.

Potentielle kvartfinaler (i henhold til seedningerne)

Safina-Jankovic

Dementieva-Kuznetsova

Azarenka-Venus

Zvonareva-Serena

 

 

Anden information

 

TV og Internet

Eurosport og Eurosport 2 transmitterer massivt fra turneringen. Den første uge, hvor der er mange kampe at afvikle, vil de første bolde blive slået New York-tid kl. 11.00 (dansk tid kl. 17.00). Typisk vil Eurosport transmittere fra kl. 17.55 til sidst slåede bold på en af de store baner, men der kan være afbrydelser, når ”vigtigere” begivenheder maser sig foran i efterspørgselskøen. Udover at sende de mange timers tennis på de to kanaler, har man ligeledes valgt at sende LIVE online på eurosportplayer.dk, hvor brugerne selv kan vælge hvilken kamp de vil se, da der transmitteres fra alle fem baner. Derfor kan tennis-entusiaster vælge præcis den kamp, de ønsker at se LIVE og eksklusivt. Et abonnement på Eurosport Player koster kr. 39,-/mdr.
 

Player challenges

Hver spiller har tre gange i løbet af et sæt mulighed for at udfordre en kendelse med en såkaldt ”challenge”, hvor et elektronisk system afgør, hvorvidt den allerede afgivne kendelse er korrekt eller ej. I tiebreaks modtager hver spiller yderligere én challenge. I US Open 2008 blev der foretaget 466 challenges, hvoraf de 148 fik ændret den afgivne dom. Der er, så vidt jeg husker, kun mulighed for at foretage challenges på Arthur Ashe Stadium, Louis Armstrong Stadium og Grandstand.

Præmiepenge

Vinder - $ 1,600,000

Finalist – $ 800.000

Semifinalist – $ 350.000

Kvartfinalist - $ 175.000

Fjerde runde- $ 85.000

Tredje runde - $ 48.000

Anden runde - $ 31.000

Første runde - $ 19.000

Hjemmesider

Turneringens officielle side: http://www.usopen.org/ 
Den officielle WTA-hjemmeside: http://www.wtatour.com