Det kan godt være, at fodboldsæsonen er forbi i Europa - men i Sydamerika kulminerer den først nu. Fra 11. juni - 4. juli afvikles Det Sydamerikanske Mesterskab i Chile. BetXperts sydamerika-ekspert Frank Pilantra står bag denne optakt til Copa América, hvor vi kan se frem til store fodbold-oplevelser for natteravnene. Vi har kigget nærmere på de 12 deltagere, samlet spilforslag og kigget på odds.

 

Man skal ikke se mange Copa América-kampe, før man fornemmer, at der er langt mere på spil end 22 mand, der jagter en bold.

 

Enhver, der var i Montevideo i juli 2011 vil kunne fortælle i timevis om hver detalje i 3-0 sejren i finalen over Paraguay, og hvordan den uruguayanske hovedstad eksploderede i en vanvittig fodbold-ekstase i de efterfølgende dage.

 

Der er noget ganske særligt over sydamerikansk landsholdsfodbold, hvor der fightes om stolthed og ære og en plads i historiebøgerne. Det er her spillerne kan blive helte eller skurke, og det giver ofte de magiske øjeblikke med tekniske lækkerier og verdensstjerner, der støder sammen, så der slår gnister på grønsværen.

 

Den intensitet giver også lidt ekstra tænding hos fansene på lægterne, der i samtlige 90 minutter forlanger, at passionen, gejsten og vinderviljen lyser ud af spillerne på grønsværen.

 

Nu er vi kommet til Copa America anno 2015 i Chile - og der er ingen grund til at tro, at det denne gang bliver mindre indædt, dramatisk eller nervepirrende.

 

For at give et samlet overblik lister vi gennem artiklen flere nuværende spilforslag op til turneringen - også selvom værdien skulle være forduftet 

Argentina er favoritter

Det stjernespækkede argentinske mandskab måtte nøjes med sølvmedaljer ved sidste års VM-slutrunde, og den sydamerikanske supermagt er nu nærmest desperate i jagten på succes.

 

Argentina vandt senest Copa América helt tilbage i 1993, men landstræner Gerardo Martino har samlet en trup, der kan gå hele vejen. Lionel Messi mangler endnu en triumf i landsholdstrøjen for helt at kunne måle sig med legender som Pelé og Maradona.

 

Der er stor optimisme omkring værtsnationen Chile, der har profilerne til at overrumple de to store giganter, mens Colombias sprængfarlige offensiv hentede stor selvtillid under VM-slutrunden og kan måske charme sig hele vejen til tops. Det bliver dog ikke uden kamp fra Uruguay, der vil fighte til sidste fløjt for at kunne tage Copa América-pokalen med tilbage til Montevideo.

Argentina vinder Copa América til odds 3,50 hos Sportingbet. CV: 30%

I et tæt favoritfelt ligner Argentina et godt bud til at løfte Copa América-trofæet. VM-finalisten har en stjernebesat trup med sprudlende Lionel Messi i spidsen; med god støtte fra Sergio Agüero, Higuaín og Tevez.
Læs ekspert-analyse

Bemærk: I finder dette odds 3,50 hos Sportingbet under Copa America 2015 - Argentina - Tidspunkt for eliminering

Værtsnationen Chile får lov til at sparke løjerne i gang, når de møder Ecuador i åbningskampen den 11. juni. Og så er der ellers udsigt til en lækker omgang sydamerikansk fodboldfest, der kulminerer i det helt store brag, når finalen afvikles den 4. juli på Estádio Nacional Julio Martínez Prádanos i hovedstaden Santiago de Chile.

 

Der er desværre ingen danske kanaler, der viser Copa América, men samtlige kampe bliver streamet live på Youtube.

Vinder

Bedste odds Bookmaker
Argentina 3,50
Sportingbet
Brasilien 4,33
Unibet
Chile 5,50 Unibet
Colombia 7,00
Betsafe
Uruguay 16,00 Unibet
Mexico 26,00
Bet365
Ecuador 29,00
Ladbrokes
Paraguay 51,00 Unibet
Peru 101 Ladbrokes
Venezuela 101 Ladbrokes
Bolivia 126 Ladbrokes
Jamaica 501 Bet365

Værdi i Carlos Bacca og måske VM-målkongen James Rodriguez

Copa América samler de største sydamerikanske stjerner, og vi får fornøjelsen af at opleve tekniske boldkunstnere som Alexis Sanchez, Lionel Messi, Neymar, Edinson Cavani, Radamel Falcao, Arturo Vidal og Ángel Di María folde sig i kampen om det store trofæ.

 

Der er store forventninger til både giganterne Argentina og Brasilien, men vi skal også holde rigtig godt øje med Chile med Alexis Sanchez og Eduardo Vargas i frontlinjen samt et spændende colombiansk mandskab, der kan vise sig som favoritdræbere.

 

Head2Head: Carlos Bacca-Eduardo Vargas 1 til odds 1,70 hos Betsafe

Den colombianske bomber Carlos Bacca hamrede Sevilla til Europa League-titlen og kommer med 20 La Liga-scoringer i bagagen. Brandvarme Bacca kan blive en stor oplevelse under Copa América, mens chileren Eduardo Vargas har svært ved at finde vej til netmaskerne med en skuffende sæson hos QPR.
Læs ekspert-analyse

Men der er flere målsøgende colombianere, og ved VM2014 fik James Rodriguez det helt store gennembrud på den internationale scene. Colombia blev ganske vist elimineret i kvartfinalerne mod Brasilien, men inden da havde den nu 23-årige James Rodriguez ramt netmaskerne hele 6 gange, og endte da også med at blive VM-topscorer.

 

James Rodriguez bliver Copa América-topscorer: odds 30 hos Nordicbet*

Der er mere oplagte topscorerkandidater, men James Rodriguez kan igen vise sig som turneringstopscorer efter successen ved VM og en vellykket sæson hos storklubben Real Madrid. Der er adskillige målfarlige profiler i den colombianske trup, men er der værdi i odds 30 for James som Copa América-topscorer? Hvad synes du? 

Udvalgte Copa América Topscorer-odds

Bedste odds Bookmaker
Lionel Messi (Argentina) 4,50
NordicBet
Neymar (Brasilien) 7,50 Bet365
Sergio Agüero (Argentina) 10,00 Sportingbet
Alexis Sanchez (Chile) 13,00 Bet365
Gonzalo Higuain (Argentina) 16,00
Unibet
Carlos Tevez (Argentina) 18,00 Unibet
Radamel Falcao (Colombia) 18,00 NordicBet
Edinson Cavani (Uruguay) 19,00 Sportingbet
Roberto Firmino (Brasilien) 21,00 Unibet
James Rodriguez (Colombia) 30,00 NordicBet

Gruppespillet

De 10 sydamerikanske lande har fået tilført lidt ekstra krydderi ved at invitere Mexico og Jamaica. De 12 lande er inddelt i 3 grupper, hvoraf de to bedste hold samt de to bedste 3´ere fra de tre grupper går videre til kvartfinalerne.

 

Brugertip: Chile vinder Gruppe A til odds 1,57 hos Cashpoint*

BRUGERTIP: Som værter er der store forventninger til Chile. Den stolte fodbold nation har gjort sig positivt bemærket internationalt de sidste 5-7 år, og holdet har flere spillere af international klasse. De har fået en fornuftig gruppelodtrækning hvor Bolivia, Ecuador og Mexicos B-hold er konkurrenterne.
Læs bruger-analyse fra Oddsogtips

Gruppe A

Vinder odds Bookmaker
Chile 1,57
Cashpoint
Mexico 6,00 Unibet
Ecuador 7,10 Cashpoint
Bolivia 26,00 Bet365

Gruppe B

Vinder odds Bookmaker
Argentina 1,33 Sportingbet
Uruguay 4,50 Betsafe
Paraguay 16,00 Unibet
Jamaica 67,00 Unibet

Gruppe C

Vinder odds Bookmaker
Brasilien 1,62 Unibet
Colombia 2,95
Cashpoint
Peru 18,00 Unibet
Venezuela 19,00 Sportingbet

Gruppekampene afvikles fra den 11. juni til 21. juni.

 

De 12 deltager-lande

Gruppe A

Chile:

Der er en rigtig god stemning hos værterne fra Chile, der viste gode takter ved sidste års VM-slutrunde i Brasilien. Her besejrede et offensivt chilensk mandskab bl.a. Spanien med 2-0 i gruppespillet inden de blev elimineret i ottendelsfinalerne af Brasilien efter straffesparkskonkurrence.

 

Alexis Sánchez skal bære meget af det offensive ansvar, hvor spillestilen er forsat med inspiration fra den tidligere chilenske landstræner Marcelo Bielsa med et meget energisk, højt pres på modstanderne.

 

Det er nu træner Jorge Sampaoli, der har fået lov til at styre taktikbrættet foran de forventningfulde fans på de chilenske stadions.

 

Copa América: Chile

Chiles indledende kampe ved Copa America
12/6: Chile – Ecuador
16/6: Chile – Mexico
29/6: Chile – Bolivia

TRUP

Målmænd:

Claudio Bravo (Barcelona), Paulo Garcés (Colo-Colo), Johnny Herrera (Universidad de Chile).

 

Forsvar:

Miiko Albornoz (Hannover), Mauricio Isla (Juventus), Gonzalo Jara (Mainz), Gary Medel (Inter), Eugenio Mena (Cruzeiro), José Rojas (Universidad de Chile).

 

Midtbane:

Charles Aránguiz (Internacional), Jean Beausejour (Colo-Colo), Carlos Carmona (Atalanta), Marcelo Díaz (Hamburg), Matías Fernández (Fiorentina), Felipe Gutiérrez (Twente), Arturo Vidal (Juventus), David Pizarro (Fiorentina), Jorge Valdivia (Palmeiras), Francisco Silva (Club Brügge).

 

Angreb:

Alexis Sánchez (Arsenal), Eduardo Vargas (Napoli), Ángelo Henríquez (Dinamo Zagreb), Mauricio Pinilla (Atalanta).

 

Markante fravær: Den rutinerede angriber Esteban Paredes fra Colo Colo er på skadeslisten, mens der ikke blev plads til midtbanespilleren Mark González i den endelige trup. I sidste øjeblik måtte Huracán-angriberen Edson Puch sende afbud og erstattes af Francisco Silva fra belgiske Club Brügge.

 

Mexico:

Det bliver et meget alternativt mexicansk mandskab, som træner sender til Chile. Fokus er på den efterfølgende Gold Cup-turnering, og kommer Mexico med et B-hold med spillere hovedsageligt fra den hjemlige liga. Blandt de mere velkendte spillere fra den mexicanske trup kan veteranen Rafael Marques fremhæves sammen med Atlético Madrid-angriberen Raul Jimenez.

 

Ved seneste Copa América-turnering (Argentina i 2011) kom Mexico med et U23-mandskab og det blev til tre nederlag i gruppespillet. Uden A-landsholdstjernerne fra de europæiske ligaer risikerer Mexico igen et tidligt exit i gruppespillet.

 

Mexico er dog havnet i den overkommelige Gruppe A, hvor hverken Ecuador eller Bolivia er skræmmende stærke.

 

Copa América: Mexico

Mexicos indledende kampe ved Copa America
13/6: Mexico – Bolivia
16/6: Mexico – Chile
19/6: Mexico – Ecuador

TRUP

Målmænd:

Jose Corona (Cruz Azul), Alfredo Talavera (Toluca), Meliton Hernandez (Veracruz)

 

Forsvar:

George Corral (Queretaro), Gerardo Flores (Cruz Azul), Rafael Marquez (Verona), Hugo Ayala (UANL), Julio Dominguez (Cruz Azul), Carlos Salcedo (Guadalajara), Juan Carlos Valenzuela (Atlas), Adrian Aldrete (Santos Laguna), Efrain Velarde (Monterrey).

 

Midtbane:

Mario Osuna (Queretaro), Juan Carlos Medina (Atlas), Javier Guemez (Tijuana), Jesus Manuel Corona (FC Twente), Javier Aquino (Rayo Vallecano), Luis Montes (Leon), Marco Fabian (Guadalajara).

 

Angreb:

Raul Jimenez (Atletico Madrid), Eduardo Herrera (UNAM), Enrique Esqueda (UANL), Vicente Matias Vuoso (Chiapas)

 

Markante fravær: Den skadede midterforsvarer Miguel Ángel Herrera fra Pachuca har meldt fra og er blevet erstattet af Juan Carlos Valenzuela.

 

Ecuador:

Med afbuddet fra Manchester United-stjernen Antonio Valencia kommer Ecuador til Copa América uden deres absolut største profil.

 

Det lykkedes ikke Ecuador at komme videre fra gruppespillet ved sidste års VM-slutrunde, hvor de dog fik besejret Honduras og hentede uafgjort mod Frankrig.

 

Det er nu op til Premier League-spillerne Enner Valencia og Jefferson Montero at sparke Ecuador videre fra gruppespillet, men uden de store kampafgørende stjernespillere er det kollektivet, der skal trække det store læs.

 

Copa América: Ecuador

Ecuadors indledende kampe ved Copa America
12/6: Ecuador – Chile
15/6: Ecuador – Bolivia
19/6: Ecuador – Mexico

 

TRUP

Målmænd:

Alexander Domínguez (Liga de Quito), Esteban Dreer (Emelec), Librado Azcona (Independiente del Valle).

 

Forsvar:

Juan Carlos Paredes (Watford), Frickson Erazo (Gremio), Gabriel Achilier (Emelec), Jhon Narváez (Emelec), Oscar Bagüí (Emelec), Walter Ayoví (Pachuca), Arturo Mina (Independiente del Valle), Mario Pineida (Independiente del Valle).

 

Midtbane:

Christian Noboa (PAOK), Renato Ibarra (Vitesse), Pedro Larrea (Liga de Loja), Pedro Quiñónez (Emelec), Osbaldo Lastra (Emelec), Fidel Martínez (Pumas), Jonathan Gonzáles, (Universidad de Guadalajara), Juan Cazares (Banfield).

 

Angreb:

Enner Valencia (West Ham), Daniel Angulo (Independiente del Valle), Jefferson Montero (Swansea), Miller Bolaños (Emelec).

 

Markante fravær: Manchester United-fløjen Antonio Valencia bliver svær at undvære i en Ecuador-trup uden de store stjernespillere. Yderligere har angriberen Felipe Caicedo (Al-Jazira), fløjspiller Ángel Mena (Emelec) og midtbanespiller Michael Arroyo (América) trukket sig grundet skader.

 

Bolivia:

Bolivia kommer med et uerfarent mandskab, der har det klart bedst i den tynde bjerg hjemme i La Paz. Vi skal helt tilbage til 1997 for at finde seneste boliviansk sejr i Copa América, og dengang var værtsnationen såmænd... Bolivia.

 

Alt andet end sidstepladsen i gruppen vil være en overraskelse.

 

Den store målhelt er bomberen Marcelo Moreno, der i sidste sæson havde en afgørende fod med i mesterskabskampen hos brasilianske Cruzeiro. De præstationer blev belønnet med et skifte til den pengestærke kinesiske liga, men derudover er der få lyspunkter at fremhæve.

 

Bolivia hentede dog en smule optimisme med 3-2 sejren i den seneste testkamp mod Venezuela, men den kamp blev afviklet hjemme i La Paz.

 

Copa América: Bolivia

Bolivias indledende kampe ved Copa America
12/6: Bolivia – Mexico
15/6: Bolivia – Ecuador
19/6: Bolivia – Chile

TRUP

Målmænd:

Romel Quiñónez (Bolívar), Hugo Suárez (Blooming), José Peñarrieta (Petrolero de Yacuiba)

 

Forsvar:

Miguel Hurtado (Blooming), Marvin Bejarano (Oriente Petrolero), Alejandro Morales (Blooming), Edemir Rodríguez (Bolívar), Ronald Eguino (Bolívar), Edward Zenteno (Jorge Wilstermann), Cristian Coimbra (Blooming), Ronald Raldes (Oriente Petrolero).

 

Midtbane:

Danny Bejarano (Oriente Petrolero), Wálter Veizaga (The Strongest), Damir Miranda (Bolívar), Sebastian Gamarra (AC Milan), Alejandro Chumacero (The Strongest), Pablo Escobar (The Strongest), Jhasmani Campos (Bolívar)

 

Angreb:

Damián Lizio (O'Higgins), Martin Smedberg-Dalence (IFK Göteborg), Alcides Peña (Oriente Petrolero), Marcelo Martins Moreno (Chanchung Yatai), Ricardo Pedriel (Mersin IY).

 

Markante fravær:

Fløjspilleren Juan Carlos Arce fra Bolivar har måttet trække sig med en skade.

 

Gruppe B

Argentina:

Finalenederlaget til Tyskland gjorde ondt på de argentiske stjerner og en Copa América-triumf kan være et plaster på VM-såret. Og et kig på den argentinske trup afslører, hvorfor landstræner Gerardo Martino´s tropper er favoritter til at vinde Copa América-trofæet.

 

Det er en lang perlerække af erfarne stjernespillere, der skal sikre, at argentinerne indtager pladsen helt øverst på medaljeskamlen, og det er selvfølgelig med målmaskinen Messi som den absolutte superstar.

 

Siden Gerardo Martino overtog posten fra Sabella efter VM-slutrunden er det dog blevet til nederlag i testkampene mod Brasilien (0-2) og Portugal (0-1).

 

Copa América: Argentina

Argentinas indledende kampe ved Copa America
13/6: Argentina – Paraguay
16/6: Argentina – Uruguay
20/6: Argentina – Jamaica

 

TRUP

Målmænd:

Sergio Romero (Sampdoria), Nahuel Guzmán (Tigres), Mariano Andújar (Napoli).

 

Forsvar:

Pablo Zabaleta (Manchester City), Facundo Roncaglia (Genoa), Ezequiel Garay (Zenit), Martin Demichelis (Manchester City), Nicolás Otamendi (Valencia), Marcos Rojo (Manchester United), Milton Casco (Newell's Old Boys).

 

Midtbane:

Javier Mascherano (Barcelona), Lucas Biglia (Lazio), Ever Banega (Sevilla), Roberto Pereyra (Juventus), Fernando Gago (Boca Juniors), Ángel Di María (Manchester United), Erik Lamela (Tottenham), Javier Pastore (Paris Saint-Germain).

 

Angreb:

Lionel Messi (Barcelona), Sergio Agüero (Manchester City), Carlos Tevez (Juventus), Ezequiel Lavezzi (Paris Saint-Germain), Gonzalo Higuaín (Napoli).

 

Markante fravær: Det er svært at få plads til alle profilerne i 23-mandstruppen, men alligevel overraskende, at midtbanespillerne Nicolás Gaitán fra Benfica og Valencia´s Enzo Perez blev sorteret fra. Forsvarsspiller Mateo Musacchio fra Villarreal måtte melde fra med en skade.

 

Uruguay:

De forsvarende Copa América-mestre har stadig Óscar Tabárez ved roret, der sammen med Morten Olsen er den landstræner, der har siddet længst på posten. Tabárez har en hårdtarbejdende og sammenspillet trup, der dog er yderst svækket i angrebet af den hårde Chiellini-karantænestraf til Luis Suaréz.

 

Det bliver op til især PSG-angriberen Edinson Cavani at finde vejen til netmaskerne, men de uruguayanske Copa América-forhåbningerne ligger nok mest i den stærke defensiv under ledelse af Diego Godín fra Atlético Madrid.

 

Den manglende bredde kan blive afgørende i slutspillet, men Uruguay burde ikke få problemer i gruppespillet.

 

Copa América: Uruguay

Uruguays indledende kampe ved Copa America
13/6: Uruguay – Jamaica
16/6: Uruguay – Argentina
20/6: Uruguay – Paraguay

TRUP

Målmænd:

Fernando Muslera (Galatasaray), Martín Silva (Vasco da Gama), Rodrigo Muñoz (Libertad).

 

Forsvar:

Maximiliano Pereira (Benfica), José María Giménez (Atletico Madrid), Diego Godín (Atletico Madrid), Sebastián Coates (Sunderland), Gastón Silva (Torino), Álvaro Pereira (Estudiantes LP), Mathías Corujo (Universidad de Chile), Jorge Fucile (Nacional).

 

Midtbane:

Álvaro González (Torino), Carlos Sánchez (River Plate), Egidio Arévalo Ríos (Tigres), Guzmán Pereira (Universidad de Chile), Nicolas Lodeiro (Boca Juniors), Cristian Rodríguez (Atlético Madrid), Giorgian De Arrascaeta (Cruzeiro).

 

Angreb:

Diego Rolan (Bordeaux), Jonathan Rodríguez (Benfica), Edinson Cavani (Paris Saint-Germain), Cristhian Stuani (Espanyol), Abel Hernández (Hull City).

 

Markante fravær: Luis Suaréz er uerstattelig i den uruguayanske offensiv, mens Tabárez også må se bort fra Juventus-forsvareren Martín Cáceres og midtbanespilleren Gastón Ramírez fra engelske Hull.

Gruppe B: Paraguay

 

Paraguay:

Paraguay nåede i finalen i Copa América ´11, og fik undervejs bl.a elimineret Brasilien efter straffesparkskonkurrence. Der er langt fra samme forventningerne til Paraguay i denne omgang.

 

Det er gået stærkt ned af bakke for Paraguay, der ellers f.eks op til VM2010 var med fremme og presse Argentina og Brasilien i den sydamerikanske VM-kvalifikation.

 

Det var således en stor skuffelse, at det ikke lykkes at komme med til sidste års VM-slutrunde, hvor intet rigtig ville fungere for Paraguay i kvalifikationskampene.

 

Paraguay sluttede da også sidst i VM-kvalifikationen med blot 3 sejre i de 16 kvalkampe.

 

Den argentinske træner Ramón Díaz overtog landstrænerposten ved årsskiftet, og da talentfabrikken ikke har produceret nye profiler må han satse på rutinen og at der er flere mål tilbage i Roque Santa Cruz og Nelson Valdéz i front.

 

Paraguay vil sandsynligvis få det svært i gruppekampene mod både Uruguay og Argentina, men de kan sikre sig adgang til kvartfinalerne mod Jamaica.

 

Copa América: Paraguay

Paraguays indledende kampe ved Copa America
13/6: Paraguay- Argentina
16/6: Paraguay- Jamaica
20/6: Paraguay – Uruguay

TRUP

Målmænd:

Justo Villar (Colo Colo), Antony Silva (Independiente Medellín), Alfredo Aguilar (Guaraní)

 

Forsvar:

Paulo Da Silva (Toluca), Pablo Aguilar (América), Marcos Cáceres (Newell's), Miguel Samudio (América), Iván Píris (Udinese), Fabián Balbuena (Libertad), Bruno Valdez (Cerro Porteño).

 

Midtbane:

Víctor Cáceres (Flamengo), Osvaldo Martínez (América), Néstor Ortigoza (San Lorenzo), Richard Ortíz (Toluca), Celso Ortíz (AZ Alkmaar), Osmar Molinas (Libertad), Óscar Romero (Racing), Eduardo Aranda (Olimpia).

 

Angreb:

Roque Santa Cruz (Cruz Azul), Lucas Barrios (Montpellier), Nelson Haedo Valdéz (Frankfurt), Edgar Benítez (Toluca), Derlis González (Basel), Raúl Bobadilla (Augsburg)

 

Markante fravær: Der blev ikke plads til den træfsikre angriber Oscar Cardozo i Copa América-truppen. Han har ellers fået godt gang i målstøvlerne hos tyrkiske Trabzonspor med 17 ligamål i denne sæson. Der var heller ikke invitation til Brøndby´s José Ariel Núñez, hvilket nu heller ikke var forventet.

 

Jamaica:

Jamaica-træner Winfried Schäfer kommer til Chile med en beskeden trup uden de store stjernespillere. De vandt Caribbean Cup sidste år, men de Jamaica´s Reggae Boyz rendte også ind i et 0-8 nederlag i venskabkampen mod Frankrig

 

Jamaica kan få det vanskeligt i de tre gruppekampe og mest af alt kan de benytte erfaringen fra Copa América til den efterfølgende Gold Cup-turnering.

 

Største chance for point er mod Paraguay, men det er svært at se Jamaica gå videre til kvartfinalerne.

 

Copa América: Jamaica

Jamaicas indledende kampe ved Copa America
13/6: Jamaica – Uruguay
16/6: Jamaica – Paraguay
20/6: Jamaica – Argentina

TRUP

Målmænd:

Ryan Thompson (Pittsburgh Riverhounds), Duwayne Kerr (Sarpsborg 08), Dwayne Miller (Syrianska).

 

Forsvar:

Wes Morgan (Leicester City), Jermaine Taylor (Houston Dynamo), Michael Hector (Reading), Daniel Gordon (Karlsruhe), Adrian Mariappa (Crystal Palace), Hughan Gray (Waterhouse FC), Kemar Lawrence (NY Red Bulls).

 

Midtbane:

Je-Vaughn Watson (FC Dallas), Rodolph Austin (Leeds United), Joel Grant (Yeovil), Lance Laing (FC Edmonton), Garath McCleary (Reading), Joel McAnuff (Leyton Orient).

 

Angreb:

Allan Ottey (Mobay United), Giles Barnes (Houston Dynamo), Darren Mattocks (Vancouver), Simon Dawkins (Derby County), Deshorn Brown (Valarenga), Romeo Parkes (Isidro Metapan), Dino Williams (Mobay United).

 

Markante fravær: Midtbanespilleren Demar Phillips fra New York Red Bulls og Salt Lake-forsvareren Demar Phillips kom ikke med i 23-mandstruppen.

 

Gruppe C

Brasilien:

Der er kommet nye boller på den brasilianske suppe. Efter VM-skuffelsen har landstræner Dunga sat fokus på organisationen og ført Brasilien til 8 sejre i de 8 testkampe. Og der er endda blot scoret 2 mål imod dette mere stabile brasilianske mandskab. Bl.a 3-1 sejren over Frankrig på Stade de France i Paris viste styrken hos Dunga´s Drenge, der specielt i kontrafasen kan være yderst giftige.

 

Dunga kræver hårdt arbejde og at spillerne holder de interne aftaler. Så velkendte spillere som Ramires, Dani Alves, Hulk og Hernanes er siet fra, da de ikke passer ind i Dunga´s system.

 

Neymar har haft en forrygende sæson hos Barcelona og er udset til en hovedrolle hos brasserne. Får modstanderne lukket ned for Neymar, så kan den brasilianske offensiv gå i stå og det er nok Dunga´s største problem.

 

Copa América: Brasilien

Brasiliens indledende kampe ved Copa America
14/6: Brasilien – Peru
17/6: Brasilien – Colombia
21/6: Brasilien – Venezuela

TRUP

Målmænd:

Jefferson (Botafogo), Neto (Fiorentina), Marcelo Grohe (Grêmio).

 

Forsvar:

David Luiz (PSG), Marquinhos (PSG), Thiago Silva (PSG), Miranda (Atlético Madrid), Fabinho (Monaco), Geferson (Internacional), Filipe Luis (Chelsea), Dani Alves (Barcelona).

Midtbane:

Fernandinho (Manchester City), Elias (Corinthians), Casemiro (Porto), Everton Ribeiro (Al Ahli), Douglas Costa (Shakhtar Donetsk), Fred (Shakhtar Donetsk), Willian (Chelsea), Philippe Coutino (Liverpool).

 

Angreb:

Neymar (Barcelona), Diego Tardelli (Shandong), Robinho (Santos), Roberto Firmino (Hoffenheim).

 

Markante fravær: Dunga må se bort fra Chelsea´s Oscar, hvilket kan vise sig at blive en ret væsentlig svækkelse af den offensive midtbane, hvor Oscar har vist sig meget værdifuld i omstillinger og som bindeled fra midtbanen op til især Neymar.

Det er yderligere et hårdt slag for midtbanen, at den defensive midtbanespiller Luiz Gustavo måtte melde fra.

 

Brasilien må også undvære Valencia-keeper Diego Alves, der efter en rigtig god sæson ellers kunne være på tale som førstekeeper. Seneste afbud er Real Madrid-backen Marcelo, som afløses af den unge Geferson fra Internacional samt backkollega Danilo fra Porto. Det betyder, at erfarne Dani Alves er blevet hentet ind.

 

Colombia:

Dette Colombia-hold kan gå hen og blive de helt store Copa América-kæledægger med en sprængfarlig trup, der kan blive svær at eliminere.

 

Arsenal-keeperen Ospina og hardhitteren Zúñiga skal holde styr på de bagerste rækker, mens James Rodríguez og Cuadrado skal servicere Bacca og Falcao i front.

 

Stærkeste punkt er klart den giftige offensiv, men landstræner José Pekerman har en stor opgave med at finde balancen på holdet, så de ikke investerer for mange spillere fremad banen og blotter defensiven.

 

Copa América: Colombia

Colombias indledende kampe ved Copa America
14/6: Colombia – Venezuela
17/6: Colombia – Brasilien
21/6: Colombia – Peru

TRUP

Målmænd:

David Ospina (Arsenal), Camilo Vargas (Atlético Nacional), Cristian Bonilla (Equidad).

 

Forsvar:

Camilo Zúñiga (Napoli), Pedro Franco (Besiktas), Santiago Arias (PSV), Carlos Valdés (Nacional), Cristian Zapata (Milan), Jeison Murillo (Granada), Pablo Armero (Flamengo), Darwin Andrade (Standard Liege)

 

Midtbane:

Alexánder Mejía (Monterrey), Carlos Alberto Sánchez (Aston Villa), Edwin Cardona (Monterrey), Edwin Valencia (Santos), James Rodríguez (Real Madrid), Juan Guillermo Cuadrado (Chelsea), Víctor Ibarbo (Roma)

 

Angreb:

Radamel Falcao (Manchester United), Carlos Bacca (Sevilla), Jackson Martínez (Porto), Teófilo Gutierrez (River Plate), Luis Fernando Muriel (Sampdoria).

 

Markante fravær: Dortmund-angriberen Adrián Ramos måtte melde fra med en skade, mens også midtbanespillerne Juan Fernando Quintero fra Porto og Abel Aguilar fra franske Toulouse er på skadeslisten.

 

Midtbanen bliver yderligere svækket, da Freddy Guarín fra italienske Inter ikke nåede at blive klar. Også midtbanekollega Daniel Bocanegra fra Atlético Nacional er på skadeslisten.

 

Peru:

Der er ikke meget nyt under den peruvianske sol. De er stadig pænt afhængige af de offensive veteraner Pizarro, Farfán og Guerrero.

 

Optakten til Copa América har ikke været den bedste med nederlag på 0-1 i testkampen til Venezuela og et utilfredsstillende 1-1 resultat mod Mexico´s B-landshold hjemme i Lima.

 

Både Brasilien og Colombia virker som meget store udfordringer for Peru, så kampen mod Venezuela kan vise sig at blive en nøglekamp.

 

Copa América: Peru

Perus indledende kampe ved Copa America
14/6: Peru – Brasilien
18/6: Peru – Venezuela
21/6: Peru – Colombia

TRUP

Målmænd:

Pedro Gallese (Juan Aurich), Diego Penny (Sporting Cristal), Salomón Libman (César Vallejo).

 

Forsvar:

Luis Advíncula (Vitória Setúbal), Carlos Zambrano (Eintracht Frankfurt), Pedro Requena (César Vallejo), Hansell Riojas (César Vallejo), Christian Ramos (Juan Aurich), Yoshimar Yotún (Malmö), Jair Céspedes (Juan Aurich).

 

Midtbane:

Josepmir Ballón (Sporting Cristal), Edwin Retamoso (Real Garcilaso), Carlos Lobatón (Sporting Cristal), Carlos Ascues (Melgar), Joel Sánchez (Universidad San Martín de Porres), Paolo Hurtado (Pacos de Ferreira), Juan Manuel Vargas (Fiorentina), Christian Cueva (Alianza Lima).

 

Angreb:

André Carrillo (Sporting Lissabon), Jefferson Farfán (Schalke 04), Paolo Guerrero (Corinthians), Claudio Pizarro (Bayern München), Yordy Reyna (RB Leipzig).

 

Markante fravær: Der blev ikke plads til midtbanespilleren Rinaldo Cruzado fra Universidad César Vallejo i den endelige Copa América-trup.

 

Venezuela:

Omdrejningspunktet hos Venezuela bliver den erfarne midtbanespiller Juan Arango (tidl. Mallorca og Gladbach), der skal forsøge at holde styr på tropperne.

Der må dog være en del bekymringer i den venezuelske lejr efter de rendte ind i et 2-1 nederlag mod Jamaica. Det blev dog fulgt op af sejren over Peru, hvilket kan give selvtillid inden de svære kampe i gruppespillet.

Vi skal nok ikke forvente de store offensive sensationer fra Venezuela. I de 16 VM-kvalifikationskampe op til VM2010 scorede Venezuela blot 14 gange, hvilket var lavest antal scorede mål af samtlige hold. Så det kan blive afgørende at få gang i Zenit-angriberen Salomón Rondón.

Copa América: Venezuela

Venezuelas indledende kampe ved Copa America
14/6: Venezuela – Colombia
18/6: Venezuela – Peru
21/6: Venezuela – Brasilien

 

TRUP

Målmænd:

Alain Baroja (Caracas), Wuilker Faríñez (Caracas), Daniel Hernández (Tenerife).

 

Forsvar:

Gabriel Cichero (Mineros de Guayana), Grenddy Perozo (Ajaccio), Andrés Túñez (Buriram United), Wilker Ángel (Deportivo Táchira), Roberto Rosales (Málaga), Fernando Amorebieta (Middlesbrough), Oswaldo Vizcarrondo (Nantes).

 

Midtbane:

Rafael Acosta (Mineros de Guayana), Ronald Vargas (Baliskersirspor), Franklin Lucena (Deportivo La Guaira), César González (Deportivo Táchira), Tomás Rincón (Genoa), John Murillo (Zamora), Luis Manuel Seijas (Santa Fe), Juan Arango (Tijuana), Alejandro Guerra (Atlético Nacional).

 

Angreb:

Gelmín Rivas (Deportivo Táchira), Nicolás "Miku" Fedor (Rayo Vallecano), Josef Martínez (Torino), Salomón Rondón (Zenit).

 

Markante fravær: Venezuela kommer til at undvære Thun-forsvareren Alexander González samt Metz-angriberen
Juan Falcón.

 

Dani Alves