Tennis-sæsonen 2015 når sin ende ved sæsonfinalerne i London på søndag, hvor Djokovic skal forsøge at krone en suveræn sæson. Kan han han trues her? Vores dygtige tennisekspert Asger Hess-Olesen har kigget på turneringen og analyseret alle 8 spillere. Læs optakten her.

Sæsonen 2015 har kun budt på seks nederlag for verdensetteren Novak Djokovic.

Det siger alt om serberens suverænitet. Han har simpelthen bare været et niveau over alt og alle, hvilket han nu skal understrege ved sæsonfinalerne, der går løs i O2 Arena i London fra søndag 15. november 2015.

Sidste år blev afslutningen på sæsonfinalerne en stor skuffelse, da Federer måtte trække sig inden finalekampen mod Djokovoc med en rygskade. Det sker næppe igen i år, og generelt er der lagt op til en interessant sæsonfinale med en lang række spillere, der alle har potentialet til at udfordre serberen. 

Vi kigger her nærmere på de otte spillere, der har kvalificeret sig til London. Vi ser på optakten til London, sæsonen generelt og ikke mindst, hvilke spillere, man skal kaste sine penge efter.

ATP World Tour Finals 2015 - odds

Vinder af sæsonfinaler i London, 2015

Bedste odds Bookmaker
Djokovic 1,57
Bet365
Federer 4,60
Betsafe
Murray 11,0
Betfair Sportsbook
Wawrinka 13,0 Bet365
Nadal 15,50
NordicBet
Kei Nishikori 17,0 Betfair Sportsbook
Berdych 26,0 Bet365
Ferrer 51,0 Betfair Sportsbook

Hold desuden øje med Betfairs børs, hvor der ofte kan fiskes nogle gode odds.

Favoritten

(Spillerne listes efter odds - lavest først. I parantes vises spillerens seedning.)

Novak Djokovic (1)
Ikke overraskende var Djokovic den første til at kvalificere sig til sæsonfinalen. Og med dobbelt så mange point som den næste, Andy Murray, har han allerede der sat en tyk streg under sin dominans i år.

Serberen har blot tabt 6 kampe og vundet 80, herunder 10 titler, hvilket inkluderer 3 af 4 mulige Grand Slams. Djokovic er utvivlsomt topmotiveret for at runde sæsonen af på bedste vis med en titel i London, og som sæsonen har udformet sig, er det svært at se, hvem der skulle kunne true ham.

De eneste der har slået ham i år er Federer to gange, Wawrinka, Karlovic og Murray. Kigger man på de seneste indbyrdes møder med Federer, Wawrinka og Murray, er der ikke meget, der tyder på at de kan slå serberen. Han rundede af i stil i Paris, og der er en grund til at vinder-oddset er nede i 1,57.

Odds: 1,57

CV: 60% - ikke værdi

Udfordreren

Roger Federer (3)
Federer udgør sammen med Djokovic de to største favoritter efter min mening. Federer har blot tabt 10 kampe og generelt været utrolig stabil i sæsonen. Han er også den eneste, der har formået at slå Djokovic to gange, og det kan vidne om, at Federer måske er den spiller, der har de bedste chancer for at true serberen.

På dagen er schweizeren stadig uhyggelig god og topniveauet er bestemt til at gå hele vejen. Han var i finalen både i 2012 og sidste år, hvor han har måttet strække våben. Samtidig er det nok ved at være sidste udkald, hvis Federer skal genvinde titlen i London, om end niveauet stadig er til det.

Nederlaget til Isner i Paris vil jeg ikke lægge ret meget i, og forberedelserne til London er formentlig vigtigere. Der er dog ikke meget værdi i et outright-spil på schweizeren med de nuværende odds.

Odds: 4,50

CV: 15% - ikke værdi

Outsiderne

Andy Murray (2)
Andy Murray var anden mand til at kvalificere sig til London. Skotten har haft en ganske pæn sæson og specielt i sensommeren og i efteråret har han præsteret godt - blot tabt tre kampe siden Montreal i august måned. Men om det er nok til at presse Djokovic er tvivlsomt. Sidst de mødtes var i Shanghai, hvor Murray blev kørt over, men hjemmebanen i O2 kan dog være med til at gøre det mere interessant.

Sidste år kom han ikke videre fra gruppen, efter et nederlag til Federer i tredje, og for Murray, afgørende kamp. Det er han utvivlsomt motiveret for at revanchere, og jeg tror godt vi kan tillade os at forvente en motiveret og velspillende Murray i London, der også fik en pæn optakt med finalen i Paris.

Dog kan den kommende DC-finale mod Belgien godt være i baghovedet, og jeg kunne godt være bekymret for, om han fysisk tør satse alt i London med så stor en finale rundt om hjørnet. Den vægter uden tvivl vægter højere for skotten i år, der efter sigende også skal træne på grus i ugen op til World Tour Finals, hvilket næppe er en ideel optakt. Han har udtalt følgende om sæsonfinalerne: (Ifølge Reuters).

"It's going to be tricky," added Murray. "If I get injured in the next couple of days or something happens to my back then obviously I won't play (at the o2).

"But if I'm fit and healthy and the next three days go well well then I'll be practising at the O2 from Friday."

Odds: 11,00

CV: 7% - ikke værdi

Stanislas Wawrinka (4) 
Schweizeren leverede en af karrierens største sejre, da han gik hele vejen i Paris i sommer. Den sejr ligger dog langt tilbage og generelt har han ikke imponeret i år. For mange ustabile præstationer har kendetegnet Schweiz´s nummer 2, der dog ikke har haft et helt katastrofalt efterår, hvor det er blevet til en titel i Tokyo, mens han tabte i kvartfinalen i Shanghai til Nadal.

Topniveauet er klart til at være med i kampen om titlen, men tvivlen går nok på, om det kan graves frem igen. Han nåede dog semifinalen i Paris, hvor han spillede en god kamp mod Djokovic, og det kan måske være med til at sprøjte lidt selvtillid ind i schweizeren.

Odds: 13,00
CV: 6% - ikke værdi

Rafael Nadal (6)
Nadal er ikke den samme spiller, som for få år siden. Skader og skrantende fysik har sat sine spor i spanierens præstationer. Om end han stadig er utrolig populær, på linje med Federer og Djokovic, så har det tennismæssige haltet.

Hertil spiller fysikken for stor en rolle i Nadals spil, og det er fortsat den store hæmsko. Dog har spanieren stille og roligt hævet niveauet en smule, og med en finale i Beijing og en semifinale i Shanghai, så er der måske indikationer på, at han kan gøre et hæderligt forsøg på at presse favoritterne i London. Nadals fightervilje fejler ikke noget, og rammer han noget, der ligner topniveau, så ved vi alle, hvad han er i stand til at levere.

Odds: 17,00

CV: 5% - ikke værdi

Langskuddene

Tomas Berdych (5)
Tjekken fortsætter med at være en lige ved og næsten. Det er som om han lige mangler det sidste for at slå de bedste. Selvom han kommer med fine resultater i år, senest en titel i Stockholm, så tvivler jeg på, at Berdych kan lege med om titlen her.

Der mangler det sidste, og kigger man på opgør mod Djokovic, Murray, Federer og Wawrinka, så er det i år ikke lykkedes tjekken at sejre mod nogle af dem. En sæsonfinale er altid anderledes, men jeg tror ikke stabiliteten er der til at kæmpe med om titlen.

Odds: 26,00

CV: 2% - ikke værdi

David Ferrer (7)
Den bundsolide spanier svigter næsten aldrig. Han har topniveauet til at drille de fleste og et imponerende bundniveau. Han var i finalen tilbage i 2007, men jeg tvivler på, at vi Ferrer at se som titeludfordrer. Han skal i hvert fald ramme et rigtig højt niveau gennem hele ugen, da spillestilen meget er baseret på stabilitet og ligesom flere andre ikke har deciderede store våben.

Dog kommer han med god form efter titler i både Kuala Lumpur og Wien samt semifinale i Paris, og man ved også, at man aldrig skal undervurdere ham. Samtidig har han tidligere været i finalen, og selvom CV ikke er høj er det måske i virkeligheden her den bedste værdi ligger.

Vildt langskud. Ferrer til odds 51

Faktisk er der meget knebent værdi i Ferrer til at sejre i London til odds 51. Værdien er dog marginal til så højt et odds. CV: 2%. BV: 102

Kei Nishikori (8)
Japaneren har været plaget af fysiske problemer i år, og har ikke rigtig fundet samme form som sidste år. Han fik med nød og næppe snuppet den sidste plads i London, men optakten har langt fra været imponerende. Siden US Open, hvor han tabte i 1. runde til Paire, har det ikke spillet for Nishikori, der efterfølgende måtte se sig slået af Paire endnu engang – denne gang på hjemmebane i Tokyo, hvorefter han røg ind i nederlag i både Shanghai og Paris i 2. runde.

Der skal ske noget markant, hvis Nishikori skal kæmpe med om titlen, og jeg tillader mig at tvivle på, at japaneren har hvad der skal til i år, om end man ved, at det kan være noget helt andet, når det går løs.

Odds: 17,00

CV: 3% - ikke værdi