Efterårets 18 spillerunder i 1. division er egentlig overstået, men fire udsatte kampe mangler endnu at blive spillet, inden rækken kan gå endelig på vinterferie. Her er tale om flere interessante opgør sluttende med en direkte duel mellem de to største oprykningskandidater.

Fredericia topper ganske overraskende rækken her tæt på efterårsafslutningen, men de vil højst sandsynligt blive overhalet af Viborg og/eller Vejle, der begge har to kampe i hånden og ligger henholdsvis to og tre point bag topholdet. Viborg må lige nu anses som favorit til at blive Herbstmeister, som de kalder vinderen af efterårs-stillingen i Tyskland, for de er ét point foran Vejle og har fordel af hjemmebane i den imødesete kamp mod selvsamme hold, når de to bedste bud på en oprykker til Superligaen tørner sammen torsdag i næste uge.

Bemærkelsesværdigt var det i den seneste spillerunde, at alle fire kampe endte med udesejre, og de to endda til ret høje odds. De våde og tunge baner kan betyde, at det er sværere at skabe kampene som hjemmehold, og i denne weekend kan hjemmeholdene Fremad Amager, Roskilde og Vendsyssel også få det ganske svært. 

Fremad Amager - HB Køge

Spilles torsdag d. 21/11 kl. 19.00 - Se mere info i vores matchcenter  

​Fremad Amager er efter et langt og kedeligt efterår, hvor spillet i lange perioder har været alt andet end inspirerende, endelig fundet formen med to sejre i træk. De var en anelse heldige med sejren i Næstved senest, hvor de endda spillede hele 2. halvleg i undertal, men to sejre i træk uden at indkassere mål booster naturligvis selvtilliden enormt før denne sidste kamp i år. De kan dog vise sig at være ret decimerede til opgøret, da angriber Engel og midtbanespiller Ljuti er skadet, mens backen Lange og kanten Rabei er i karantæne her. Læg dertil, at Vatnsdal og Atchou har været på landsholdsopgaver og måske ikke er helt klar til kamp allerede torsdag. Stort set alle disse spillere har været stamspillere i løbet af efteråret.

​HB Køge kunne med point mod Nykøbing have udbygget den ubesejrede stime til fem kampe, men det endte med en flad fornemmelse, hvor de havde meget store problemer med at bryde igennem et kompakt forsvar, der ikke gav meget plads væk. Det skal de have arbejdet på, for det samme vil møde dem på Amager. Med nederlaget hænger man stadig i den tunge del af rækken efter et efterår, hvor spillet har været til mere, men hvor holdet har manglet kynisme og held i sprøjten. Rækken er dog så tæt, at de med en sejr her nok vil overvintre på en femteplads, hvilket trods alt ikke er helt skidt.​​​​​​

Ciffertip fra hoften: 1-1/1-2/0-1

HB Køge DNB til odds 1,89 hos Danske Spil

HB Køge har kun tabt to kampe på udebane i denne sæson, og de er vant til kunstgræsset på Amager, da de også selv spiller hjemmekampe på underlaget. Med Amagers fravær og meget haltende efterår, hvor de på stort set alle parametre har været dårligere end HB Køge, så skal udeholdet have en fin chance for sejr her.

Man får oddset ved at spille 29,85 % af indsatsen på x til odds 3,35 og resten på 2-tallet til odds 3,70. Oddset kan stige til 1,917, hvis du spiller 28,99 % af indsatsen på x hos Unibet og resten på 2-tallet hos Danske Spil.

Roskilde - Vejle

Spilles lørdag d. 23/11 kl. 15.00 - Se mere info i vores matchcenter

Den største nedrykningfavorit møder den største oprykningsfavorit, og så bør resultatet vel være givet? Ikke helt, for ganske vist er Vejle relativt store favoritter i kampen, men Roskilde har spillet en del gode kampe henover efteråret, og Vejle har været klart stærkest på hjemmebane. Skal Roskilde have en realistisk chance for point, så skal indsatsen dog være bedre end i de to seneste kampe, hvor de har skabt alt for lidt offensivt. Det kan undskyldes med en svær udekamp i Fredericia og en tidlig udvisning mod Hvidovre, men man har også manglet den gejst og vilje, som have dem to sejre i træk for en måned siden og for alvor tændte håbet om en redning. Alt andet end sejr her vil gøre rednings-missionen næsten umulig til foråret.

Vejle har ikke tabt siden fjerde spillerunde den 14. august, og de har ikke indkasseret mål i imponerende 10 timer. Det er naturligvis voldsomt opløftende for den ambitiøse klub, som i en lang periode har spillet som en kommende oprykker. Lidt malurt i bægeret kommer der dog, når det handler om udebanekampene, for det er kun blevet til én sejr af fem mulige i den lange ubesejrede stime. De tre seneste er alle endt 0-0, og Vejle har haft et seriøst problem med at skabe tiltrækkeligt med chancer i kampene på fremmed græs. Det var lidt bedre i den seneste mod Nykøbing, og mod Roskilde bør de gå stenhårdt efter sejren. Med pointtab kan de således risikere at stå med et større hul op til Viborg, hvis det bliver til nederlag i det indbyrdes opgør i næste uge.

Ciffertip fra hoften: 0-2/1-3/1-2

Vejle -0,75 til odds 1,90 hos NordicBet

Vejle er ubesejrede siden august, og de bør være en klasse over FC Roskilde, der har tabt seks af deres seneste otte kampe og må undvære flere stamspillere i denne kamp. 

Læs hele spilforslaget her.

Vendsyssel - Viborg

Spilles lørdag d. 23/11 kl. 17.45 - Se mere info i vores matchcenter 

I Vendsyssel har man endegyldigt lagt drømmene om en topplacering på hylden, og kigger man på de seneste par kampe, så forstår man det så udmærket. Bundniveauet har været skræmmende lavt, og selvom det ikke huer Superliga-nedrykkerne, så handler det udelukkende om at undgå nedrykning i den resterende del af sæsonen. Det kan være svært at kapere for ellers ganske navnestærke spillere, som har prøvet at spille Superliga eller er kommet til fra udlandet. Helsingør rykkede ned to gange i træk, og det kan også ske for Vendsyssel, hvis de ikke får vendt skuden, for de har altså kun to point til nedrykningsstregen, og i fire kampe mod andre nedrykningskandidater den seneste måneds tid har budt på tre uafgjorte kampe og et nederlag. 

Viborg har spillet et stærkt efterår, hvor de har været ganske stabile, og med to gode indsatser mod de to Superliga-nedrykkere kan de indtage førstepladsen og skabe sig et rigtig stærkt udgangspunkt før forårets afgørende kampe. Først gælder det formsvage Vendsyssel, som Viborg havde store problemer med i hjemmekampen i september. Her blev det 1-1 efter et ret lige opgør, men siden er formkurverne gået hver sin vej, og Viborg er derfor også naturlige favoritter i denne kamp. De har pointmæssigt været ret stærke på fremmed græs med seks sejre i otte kampe, men de har haft marginalerne med sig, og spillemæssigt er der rum til forbedring på udebane.

Ciffertip fra hoften: 1-1/1-2/0-0

X til odds 3,55 hos NordicBet

Vendsyssel, der har spillet tre af de seneste fem kampe uafgjort, lever fint med uafgjort mod et af rækkens bedste hold. Ét point er heller ikke helt skidt for Viborg, der spillemæssigt ikke har imponeret synderligt på udebane og har en endnu vigtigere kamp fem dage senere.

Viborg - Vejle

Spilles torsdag d. 28/11 kl. 18.30 - Se mere info i vores matchcenter

Tekst følger mandag, når Viborg og Vejle har spillet deres weekend-kampe.

Spilovervejelse eller spilforslag tilføjes mandag

Regnskab efter spillerunde 18

  • Antal spilovervejelser (og ikke egentlige eksperttips) i ugeoptakten: 67
  • Status: +5,84 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 108,72 %

Statistik for eksperttips kan findes på linket her
For 1. divisions-sæsonen 2019/20 lyder statistikken som følgende: 

  • Antal eksperttips: 37
  • Status: -5,21 units
  • Tilbagebetalingsprocent: 85,92 %