Her i BetXperts optakt til Brøndby – AGF får du de bedste odds. Læs blandt andet også Jan Schouby og Nanna Møller Karlsens vurdering af de to hold. 

På søndag tørner Brøndby IF og AGF sammen i det, der velsagtens kan betragtes som lidt af en klassiker i dansk fodbold. Det er Vestegnens Brøndby, med de mange mesterskaber, mod provinsens største by og fodboldhold, Aarhus og AGF. Garantier udstedes ikke, men vov pelsen og sæt næsen op efter spænding, intensitet og drama på Brøndby Stadion denne søndag.

Som prikken over i’et har vi i denne optakt allieret os med to yderst kompetente eksperter. Se mere herom nedenunder oddsafsnittet. 

Vi lægger ud med at give dig et overblik over markedets bedste odds til Brøndby – AGF. 

Odds på Brøndby – AGF

BetXpert har fundet de bedste odds til Brøndby – AGF. Superliga-kampen spilles på søndag klokken 16.00 og kan følges på 6’eren samt Eurosport Player. 

Odds på Brøndby IF - AGF: 1X2 Højeste odds Bookmaker
Brøndby IF 2,00
Uafgjort 3,62
AGF 4,20
Odds på Brøndby IF - AGF: Asian handicap Højeste odds Bookmaker
Brøndby IF (Asian 0/Draw no Bet) 1,46
AGF (Asian 0/Draw no Bet) 3,05
Odds på Brøndby IF - AGF: over/under 2,5 mål Højeste odds Bookmaker
Over 2,5 mål 2,00
Under 2,5 mål 1,90

Odds på Brøndby IF - AGF: begge hold scorer Højeste odds Bookmaker
Ja 1,83
Nej 2,10

OBS: Odds på Brøndby – AGF er fra fredag den 11. marts klokken 17.00.

Spil på Brøndby – AGF hos Marathonbet

Brøndby er bookmakernes favoritter til at tage de tre point. Du får det bedste odds på de blå-gule hos Betfair*, som har odds 2,00. Er du mere til en AGF-sejr, finder du højeste odds hos ComeOn*, som har 4,20. Et remis belønnes bedst hos Marathonbet, som udbyder odds 3,62. 

Nanna Møller Karlsen: Forvent ikke poleret fodboldspil

Det kan sagtens blive mere krig end fortryllende fodbold, vi kommer til at opleve på søndag. Det mener Nanna Møller Karlsen, der er stifter og ejer af Brøndby-fansiden 3point.dk. Hun er også stemmen bag Brøndby-podcasten BrøndbyLyd, som kan høres på førnævnte hjemmeside.

- Jeg forventer egentlig en klassisk Brøndby – AGF-kamp. Det vil sige en meget lige kamp med masser af dueller og nok ikke det smukkeste fodboldspil. Tre ud af de seneste fire indbyrdes opgør er endt uafgjort, så det er to hold, som kan neutralisere hinanden. Det kan også sagtens blive tilfældet på søndag.

Selvom indehaveren af 3point.dk godt kan se for sig, at de to mandskaber holder hverandre i skak, og at et remis derfor ikke er så usandsynligt, åbner hun også en dør på klem for, at Brøndby snupper den tiende Superliga-sejr på stribe.

- Jeg tror godt, det kan ende med en Brøndby-sejr. Men det bliver en svær kamp, og som sagt kan det også sagtens ende uafgjort eller med en snæver AGF-sejr. 

Nanna Møller Karlsen vil ikke blive overrasket, hvis AGF tropper op med et stort fokus på de defensive pligter. 

- Efter tre kampe, hvor AGF har lukket otte mål ind, kunne jeg godt forestille mig, at de vil have fokus på at lukke af bagude. Dermed kan det blive svært for Brøndby at komme igennem det jyske forsvar. 

Brøndby-eksperten pointerer dog samtidig, at de blå-gule kommer med ”et kæmpe momentum”, hvilket hun mener, de skal være i stand til at udnytte på et formentlig fyldt Brøndby Stadion. 

Problemer efter Uhre-afgang

Adspurgt hvilke punkter vestegnsholdet trænger til at forbedre sig på, svarer Brøndby-ildsjælen, at offensiven ikke just har fungeret upåklageligt efter salget af Mikael Uhre. Dette selvom holdet har lagt fra land med tre sejre på stribe efter topscorerens afgang til MLS. 

- Niels Frederiksen og hans stab arbejder stadig intenst på at finde de offensive løsninger på den sidste tredjedel. Her skabte Brøndby ikke mange chancer mod hverken mod SønderjyskE eller Silkeborg. 

I samme ombæring gør Nanne Møller Karlsen opmærksom på, at Brøndby-defensiven har set mere solid ud, og at holdet endnu ikke har lukket mål ind efter vinterpausen. 

Ydermere kommer Brøndby-fanen ind på, at hun ser frem til at få vished om, hvorvidt det bliver paraguayanske Blas Riveros, som skal tage over på venstre wingback for den langtidsskadede Kevin Mensah. Det vil i givet fald både bringe positive og negative effekter, vurderes det. 

- Jeg er spændt på, om det bliver Blas Riveros, der skal erstatte Kevin Mensah på venstre wingback. Det kan i så fald give Brøndby noget uforudsigelighed i offensiven, men omvendt også mere plads til AGF på den ene kant.

Et historisk opgør af betydning

Kampene mellem Brøndby og AGF har meget historie i sig. Det lægger hjemmesideindehaveren heller ikke skjul på, da BetXpert spurgte ind til netop betydningen af opgørene. 

- De her kampe er jo i høj grad præget af historiens vingesus. Også i nyere tid har der været markante kampe mellem de to hold, hvor der også er den naturlige rivalisering på fansiden. 

- Fra nyere tid vil Brøndbys fans nok primært huske ”Miraklet i Aarhus” (Brøndby fik udvist en spiller, men vandt alligevel med 2-1 i 31. spillerunde, red.) fra mesterskabssæsonen sidste år. 

- Herudover vil 7-0-sejren, mens Alexander Zorniger var Brøndby-træner, nok også stå klar i erindringen, mens Brøndby-fansene nok helst bare vil glemme 0-3-kampen på hjemmebane (25. august 2019, red.). 

- Der er ingen tvivl om, at det er en kamp, som betyder noget for mange mennesker. 

AGF har ”skuffet bigtime

Med blot to kampe tilbage af Grundspillet og fem point op til Randers FC på 6.-pladsen har AGF med al sandsynlighed udspillet sin rolle i kampen om at komme med i top-6. At AGF formentlig ikke kommer med i Mesterskabsslutspillet, må siges at være en skuffelse. Det mener ikke mindst Jan Schouby, chefredaktør på Århus Stiftstidende

- Det gør enormt ondt på aarhusianernes selvforståelse (at de formentlig ikke kommer i top-6, red.). Efter to flotte sæsoner, hvor der er blevet spillet med om medaljer, så var forhåbningerne også store inden denne sæson. 

- Folk var naturligvis godt klar over, at der var solgt nogle nøglespillere, og at det derfor tager tid at spille nye ind. Men selv med det in mente har sæsonen været skuffende. For når man kan gå fra at spille med om medaljer til slet ikke at komme i top-6, så har han sgu skuffet bigtime. Specielt når man husker, at der er blevet brugt historisk mange penge på indkøb.

AGF har ikke noget at gøre i top-6

Jan Schouby peger på flere ting, når han skal komme med sit besyv på, hvor AGF har fejlet i deres – formodede – fejlslagne mission om top-6. Chefredaktøren tøver blandt andet ikke med at udpege nogle af holdets store profiler, som han ikke mener har leveret godt nok. 

- AGF har skuffet på stort set alle niveauer. Indkøbene har slet ikke leveret det, man kunne forvente af dem, og samtidig har de rutinerede kræfter som Patrick Mortensen, Nicolai Poulsen og Frederik Tingager slet ikke ramt niveauet. Det er et problem, fordi der er mange unge og urutinerede spillere, som har behov for noget rutine at læne sig op ad. 

- Endelig har det været skræmmende at se, at holdets defensiv, som faktisk fungerede fint i store dele af efteråret, nærmest har været skandaløs i foråret. Programmet lå ellers unægtelig til, at AGF skulle i top-6, men når man kun kan få en svineheldig sejr mod nummer 12 og herefter taber til nummer 11 og ti, så har man intet at gøre i top-6. 

Jan Schouby påpeger herefter, at AGF lukkede 19 mål ind i de første 17 kampe af sæsonen, mens de efter jul har lukket ni mål ind mod de tre bundhold. ”Horribelt dårligt”, lyder vurderingen. 
 

Attituden er væk

AGF har under træner David Nielsens fire et halvt år lange ledelse været kendt som holdet, der har levet på power, vilje, attitude og fighteregenskaber. Noget af dette er imidlertid forsvundet på det seneste, mener Jan Schouby. 

- Allermest skuffende er måske at se, at AGF’s attitude er forsvundet. David Nielsens hold plejer netop at være garant for fight uanset hvad. Hvis han ikke længere kan puste tro på tingene ind i sit hold, så er det svært at se AGF vinde fodboldkampe.

Sådan vinder AGF over Brøndby

Selvom chefredaktøren for det store lokalmedie langtfra er imponeret over alle facetter af AGF’s spil, kan han godt se, hvor holdet fra Smilets By har muligheder mod de forsvarende danske mestre. 

- Jeg ved godt, at det lyder tåbeligt, men jeg tror ikke, at AGF er uden chancer mod Brøndby. Mod de tre bundhold var det AGF, der skulle frem på banen og skabe kampen. Det har de mildt sagt vist sig ikke at være ret gode til. 

- Mod Brøndby kan AGF trække sig tilbage og satse på omstillinger. Det har de – i hvert fald tidligere – til gengæld vist sig at være virkelig gode til. Det behager AGF at være undertippede og kunne krige sig til point. Når de kan komme tilbage og stå kompakt, og så satse på kontraangreb, har de typerne, som kan gøre ondt på modstanderen, og det er i høj grad det, de skal gøre mod Brøndby.

Brøndby – AGF spilles på søndag klokken 16.00 og kan følges på 6’eren samt Eurosport Player.