Så er de 36 runder i grundspillet spillet, og de danske ishockeyfans kan nu endelig komme til slutspillet. Læs Mike Larsens optakt af de 4 serier.

Fredag aften brager de bedste danske Ishockey-hold sammen i slutspillet om at blive danske mestre. Det er nu, der alvor er noget på spil. Og nu det bliver rigtig interessant for hockey-aficionados og ikke mindst os værdijægere.

BetXperts ishockey-mand Mike Larsen har her minutiøst gennemgået alle fire kvartfinaler, som spilles i serie bedst af 7 kampe. Og han arbejder allerede nu på også at finde de bedste eksperttips. Læs med her og bliv fuldstændig opdateret på alle kampene.

Blue Fox Herning - Rungsted Ishockey

Blue Fox Herning vandt lidt overraskende grundspillet - men også fortjent - da der endnu resterede nogle kampe tilbage. Herning har været det mest stabile hold i grundspillet, hvor man har været rimelig forskånet for skader hele sæsonen.

 

Det var dog ikke overraskende, at man valgte Rungsted som modstander. Rungsted har været inde i en mindre downperiode, og vanen tro været ramt af diverse småskader. Rungsted ligger rigtig godt til Herning, og man har også haft et meget godt tag på Rungsted i sæsonen.

Rungsted endte på 7. pladsen i Metal Ligaen, hvilket er ganske fornuftigt, når man kigger på deres sæson. Sidste sæson blev de en sikker nummer 9 af 9 hold, så der har været en god fremgang i Rungsted.

 

Keepers:

I målet har Herning en gammel kending af dansk ishockey, nemlig Lubos Pisar, der har spillet en ganske solid sæson. Han har haft et par formdyk, men det er ikke unaturligt set over en hel sæson. Han ligger med en redningsprocent på 91,24 samt en GAA (mål imod pr. kamp) på 2,49.

Som reserve har man normalt Georg Sørensen, men han har været skadet op til slutspillet. Han er en klar mand for fremtiden både i Herning, men også på landsholdet. Det er dog tvivlsomt, om han bliver smidt i kamp efter en skade og i slutspillet.

 

Rungsted har Zane Kalemba på mål, og han er en ganske habil målmand, hvor han har været manden bag en del store redninger i Rungsted, og dermed været årsagen til, at Rungsted har fået point. Han har været lidt småskadet op til slutspillet, men der skulle ikke være nogle alvorlige problemer med ham. Han har haft en redningsprocent på 90,48 samt en GAA på 3,39 – det er ikke imponerende stats, men man skal også huske på, at han har spillet på et af de svagere hold i ligaen.

 

Backs:

Hernings defensiv styres af landsholdsback og kaptajn Daniel Nielsen, der går forrest på isen. Han har god dansk backup i Bjørn Uldall og Rasmus Nielsen, der begge er inde omkring landsholdet. Derudover har man hentet finske Jani Honkanen ind på holdet. Mathias Pedersen og Patrick Madsen udgør resten af defensiven, hvor de har masser af kamperfaring, så samlet set en erfaren defensiv, som Herning kan stille med.

 

Phillipe Paquet er den store styrmand i Rungsteds defensiv. Han er sammen med Joakim Holten-Møller de stærke backs, som man har på holdet. Joel Johansson har haft en god sæson, hvor han har lavet hele 34 point. Når han er på banen, så kan man sagtens forvente noget frem af isen.

Udover disse 3 spillere ser defensiven noget svækket ud, hvor det er unge danske talenter, der fylder bredden. Mikkel Holten-Møller, Frederik Fricke samt Mads Kriby er de sidste 3 backs i de første 3 kæder. Dog har man også et spændende talent i Nicolai Weichel, der muligvis også får noget spilletid i løbet af slutspillet.

 

Offensiv:

I Hernings offensiv har man ligaens topscorer Henrik Eriksson, der har scoret over 40 mål i denne sæson. Det må siges at være ganske imponerende. Ved sin side har han Brad Schell, der er ligaens assistkonge med 54 assists i løbet af sæsonen. Tjekkiske Petr Kalus udgør den sidste spiller i en meget farlig 1. kæde i Herning.

Offensiven blev forstærket med Lou Dickenson og Kasper Degn i løbet af sæsonen, da man manglede noget offensivt. Victor Backman er blomstret op på det seneste, da forstærkningerne kom til klubben.

Derudover har man en arbejdsom 3. kæde med Andreas Søgaard, Kristoffer Lauridsen samt Joachim Linnet.

 

Rungsted har en god offensiv, der har scoret en del mål i denne sæson. Lauris Bajaruns var der nok ikke mange, der havde regnet med inden sæsonstarten, men han endte som nummer 2 på den interne liste. Anthony Maiani, Carlo Finucci, Adam Estoclet samt Erik Hjalmarsson har leveret godt i løbet sæsonen, hvor der har været lidt småskader til et par af dem. Nikolaj Rosenthal var i gang med sin bedste sæson, men blev ramt af et par alvorlige skader, så hans slutspil er allerede overstået inden, at det overhovedet kom i gang.

Anders Feddersen, Nicolai Gade samt Nicolai Filipsen er gode spillere, der kæmper forbilledeligt i 3. kæden, og en kæde, der sagtens kan matche de fleste andre klubbers 3. kæder.

William Boysen, Marcus Nielsen samt Jonas Røndbjerg er spændende unge spillere, der ser ud til at gå en god karriere i møde, hvis de bliver ved med at udvikle sig, som de har gjort indtil videre.

 

Kvik Hockey Arena vs. Saxo Bank Arena

Herning har været stærke på hjemmebane i denne sæson, hvor man har vundet 13 af 18 i denne sæson. Kigger man på udebanen, så er det lige så god en statistik, man har. 11 af 18 kampe er vundet, hvilket er ganske flot med dette unge hold.

 

Rungsted har vundet 8 af 18 kampe på hjemmebane, men faktisk er Rungsted det hold i Metal Ligaen, der har hentet størstedelen af sine point på udebane. På udebane har man også vundet 8 kampe, men man har fået et enkelt point mere, da man kun har tabt én enkelt kamp i overtid på udebane. Udslaget må være, at man kan spille mere frit på udebane, hvor der ikke er samme pres som hjemme.

 

Indbyrdes opgør:

24.02.2015 Herning Blue Fox - Rungsted Ishockey 5-2

16.01.2015 Rungsted Ishockey - Herning Blue Fox 4-6

31.10.2014 Rungsted Ishockey - Herning Blue Fox 2-5

28.10.2014 Herning Blue Fox - Rungsted Ishockey 3-4 OT

 

Herning har haft et godt tag på Rungsted i denne sæson, hvor man dog tabte den første kamp mod Rungsted tilbage i efteråret efter overtid på hjemmebane. De tre andre kampe har Herning vundet rimelig sikkert. Herning er 3-0-1-0 med en målscore på 19-12, hvilket man kan være ganske godt tilfreds med.

 

Formen op til slutspillet:

Kigger man op til slutspillet, så har Herning kun tabt én kamp i ordinær tid af de seneste 19 kampe, hvilket var mod Rødovre på udebane. Så man kommer i stærk resultatmæssig form til slutspillet.

 

Rungsted har sparet en del spillere op til slutspillet, og derfor er det også blevet til 8 nederlag i deres seneste 12 kampe. Dog var der en mindre stime på 4 kampe i træk, hvor man sejrede. Modstanden i disse kampe var dog ikke den største, da man mødte Gentofte 2 gange, Herlev og et formsvagt Odense.

 

Samlet vurdering:

Herning har samlet set et stærkt hold, der arbejder godt for hinanden, og man holder de aftaler, som man laver. En stærk defensiv og en offensiv, der har vist sig farlig i hele sæsonen.

Rungsted har et hold, der kan drille Herning lidt i et par kampe, men set over hele serien, så ser jeg Herning til at være favoritter til at vinde serien rimelig sikker. Jeg forudser, at Herning tager serien i 4 kampe. Herning har en del spillere, der har masser af slutspilserfaring, mens Rungsted har mange unge spillere, der spiller deres første slutspil.

 

Et bud på resultatet af serien: 4-0 i kampe til Herning.

 

 

SønderjyskE – Rødovre Mighty Bulls

SønderjyskE endte på ligaens 2. plads i grundspillet efter en sæson, der har budt på Metal Ligaen, pokalturnering, hvor man kom til finalen, samt et eventyr i Champions Hockey League, hvor man gjorde god figur som dansk respæsentant. Over sæsonen har man haft sine problemer med skader, men man har altid klaret sig igennem disse perioder.

Det næsten rene danske hold i ligaen, Rødovre, har været en positiv overraskelse, og holdet er et flot eksempel på, hvad man kan, når man har en solid ungdomsafdeling samt spillere, der ofrer sig for barndomsklubben. Rødovre har bare to udlændinge på holdet, hvor den ene af dem er kommet til klubben op mod deadline, mens den anden har spillet så mange sæsoner i Danmark, at han nærmest kan kaldes for indfødt.

 

Keepers:

Denne position har været skiftet en del i SønderjyskE i denne sæson. Man startede sæsonen med Jeff Frazee, men han blev skiftet ud, da han ikke passede ind i den kultur, der er i det sønderjyske. Så hentede man den tidligere Herning målmand, Pasi Häkkinen, ind på holdet, men han havde ikke niveauet til at stå på mål for et af ligaens stærkeste hold. SønderjyskE har hentet Joni Myllokoski ind til slutspillet, og han har vist sig som den stærkeste målmand denne sæson i SønderjyskE. Han ligger med en redningsprocent på 90,80 samt en GAA på 1,67 efter 10 kampe i Metal Ligaen denne sæson. Han lukker ikke mange mål ind i kampene, men han står heller ikke overfor mange skud i kampene, så det giver også et billede af en defensiv, der ofrer sig for målmanden.

 

I Rødovre har man landsholdsmålmand, Sebastian Dahm, der er den bedste danske målmand i ligaen. Han har været loyal overfor Rødovre i en del sæsoner - og meget populær blandt fansene.

Han har stor autoritet i målet, hvor backerne ved, at hvis de laver en fejl, så har de en god målmand bag sig, der sandsynligvis redder kastajnerne ud af ilden for dem. Han ligger med en redningsprocent på 92,53 samt en GAA på 2,29 for 34 kampe, hvilket må siges at være ganske godkendt.

 

Backs:

SønderjyskE har på papiret en af ligaens bedste defensive kædeopsætninger. Tyler Gotto er en stærk offensiv back, der også bidrager med en del defensivt. Danskersiden består af Mads Bødker, Daniel Galbraith og Michael Eskesen, der alle er omkring landsholdet. Derudover har man en stærk back som Anders Overmark, der dog har et iltert temperament på isen, der koster nogle udvisninger i løbet af sæsonen. Den sidste back er svenske Alexander Ribbenstrand, så man ser ud til at have et stærkt defensivt hold.

 

Rødovre har en rimelig ung defensiv, der fik tilført en masse NHL-erfaring og udvisninger i Theo Peckham, der dog endnu ikke har fået en udvisning i Danmark. Kan han holde holde sig i skindet i det lange løb, så vil det være en gevinst for Rødovre. Ellers er backkæden talentfuld med især Matias Lassen, der går en stor fremtid i møde. Han har en uhyggelig ro med pucken trods sin unge alder. Han er ikke bange for at tage lidt chancer i defensiven, hvis der er plads til det.

Mike Rådde, Mathias Larsen, Mads Carlsen, Sebastian Bergholt samt Marco Illemann udgør resten af defensiven, hvor Rådde er den ældste spiller med sine 27 år. Nogle talentfulde drenge, der er kommet op gennem Rødovres rækker, og de har trods en ung alder fået nogle sæsoner med seniorhockey under bæltet.

 

Offensiv:

SønderjyskE har en af ligaens stærkeste og bredeste offensive hold. Man har spillet som Cory Quirk, Nick Dineen, Warren Peters, Jarmo Jokila samt Patrick Asselin, der alle kan score mål for SønderjyskE. Det var bare de udenlandske spillere på holdet, mens man også har Thomas Spelling, Kim Lykkeskov, Mads Lund samt Steffen Frank på danskersiden. Den består også af Henrik Nielsen, der har haft en god sæson i det sønderjyske i år.

Alt i alt har SønderjyskE en skræmmende offensiv, der har flere strenge at spille på.

 

Rødovre har ikke spillere, der scorer masser af mål i løbet af sæsonen. Den mest erfarne spiller i offensiven er Jannik Karvinen, der blev topscorer for Rødovre i denne sæson med 35 point i 36 kampe. Steffen Klarskov har bygget videre på de seneste gode sæsoner i det nordjyske, og har i denne sæson lavet 22 point. Der er ikke mange store målscorere i Rødovres offensiv, og det kan blive et problem, hvis SønderjyskE ved, at de bare skal lukke ned for Karvinen, så får de en let kamp.

Højbjerg-tvillingerne, Nicklas Beyer Carlsen og Anders Schultz har ikke levet op til de forventninger, der måtte have været til dem i denne sæson.

 

SE Arena vs. Rødovre Skøjtehal

SønderjyskE har været gode på hjemmebane, hvor modstanderne altid har det svært med den larm, som publikum laver. Derved har spillerne svært ved at kommunikere med hinanden på isen, og dermed laver de fejl, som SønderjyskE kan udnytte. SønderjyskE har vundet 13 af 18 hjemmekampe denne sæson, mens man også har været på udebane, hvor man har vundet 10 kampe denne sæson.

 

Rødovre har været meget stærke på hjemmebane i ”Sumpen”, hvor de har vundet 12 af 18 kampe i denne sæson. Det er meget godt klaret af et hold af Rødovres kaliber. Næsten alle hold frygter at komme til Rødovre at spille, da fansene er meget højlydte, og spillerne får ikke meget ro til at fokusere på spillet på isen. Rødovre har dog problemer på udebane, hvor det kun er blevet til 6 sejre i løbet af sæsonen – havde Rødovre været bedre udenfor egen is, så kunne man have spillet med om top4 pladserne.

 

Indbyrdes opgør:

17.02.2015 SønderjyskE - Rødovre Mighty Bulls 6-1

06.01.2015 Rødovre Mighty Bulls - SønderjyskE 4-2

25.11.2014 SønderjyskE - Rødovre Mighty Bulls 7-3

21.10.2014 Rødovre Mighty Bulls - SønderjyskE 3-2 OT

 

En serie, der har været præget af hjemmesejre indtil videre. Rødovre har drillet SønderjyskE i Sumpen, men har haft problemer med at præstere i Vojens. SønderjyskE er 2-0-1-1 mod Rødovre med en målscore på 17-11 og på den baggrund kunne man godt være lidt overrasket over valget.

 

Formen op til slutspillet:

SønderjyskE er lige som Herning stærkt kørende op til slutspillet. SønderjyskE har vundet 10 af de seneste 11 kampe. Eneste nederlag kom på udebane i Frederikshavn, hvor man tabte på en dårlig 3. periode.

 

Rødovre Mighty Bulls har været inde i en god stime med 8 sejre i de seneste 12 kampe, dog skal man huske, at man havde problemer med Unibet* Stars Gentofte i de sidste 2 kampe af grundspillet. Først sejrede man i Gentofte efter overtid, mens det blev til nederlag i sidste hjemmekamp mod Gentofte.

 

Samlet vurdering:

Samlet set, så har SønderjyskE holdet til at gå langt i dette års slutspil, og man er også en af favoritterne til at vinde mesterskabet i denne sæson. Dog kan slutspillet være langt, og man rammer måske også nogle skader, men man virker godt dækket ind på holdet. Rødovre har et meget spændende hold, der er stærke defensivt, og ikke lukker mange mål ind i kampene, hvilket gør, at der ikke er de store forpligtelser for offensiven til at score mange mål, når 2-3 mål kan være nok til sejren.

 

SønderjyskE er favoritter til den samlede sejr over Rødovre. Man har bredden til at vinde kampen, da man har et stærkt hold. Over 7 kampe burde Rødovre få problemer, men Rødovre er et hold, der kæmper hele vejen, og derfor kunne dette godt være en serie, der går ud i 6 kampe. Jeg tipper 4-2 til SønderjyskE i kampe.

 

 

Frederikshavn White Hawks – Aalborg Pirates

Frederikshavn har selv været ude i pressen at sige, at man er favoritter til minimum en finale, og hvis man ikke kommer det, så vil det være en skuffende sæson. Den melding er der ikke meget Jantelov over, og mange hold vil nok gerne sørge for, at netop Frederikshavn ikke kommer i finalen. Derfor er Frederikshavn deres egen værste fjende i dette slutspil.

 

Aalborg Pirates kæmpede noget for at komme med i slutspillet, men man tog vigtige point mod de 2 hold under sig selv, så man kunne let trække fra dem i stillingen. Aalborg har ikke samme power som sidste sæson, da økonomien ikke er til det, og man har været tvunget til at satse på den unge ungdomsafdeling, der er i klubben. Forventninger har der været nogle af i denne sæson til unge, men de har ikke altid levet op til dem, da man har haft det svært mod midterholdene, mens man har drillet topholdene i flere omgange.

 

Keepers:

I Frederikshavn er Joe Fallon det sikre førstevalg i målet. Han har haft en godkendt sæson, men han har også vist, at hans bundniveau er lavt, hvor han lader de underligste mål gå ind. Han er selvfølgelig ikke bedre end de backs, der er foran ham. Fallon ligger med en redningsprocent på 90,77 samt en GAA på 2,23 efter 36 kampe i Metal Ligaen denne sæson.

 

I Aalborg-målet er der ingen tvivl om, at det er Ervins Mustukovs, der er førstevalg. Han har spillet alle kampe med undtagelse af den sidste, da man ikke ville risikere, at han skulle gå hen at blive skadet. Et sats fra Aalborg, hvis han nu skulle blive skadet, så har man et par unge målmænd uden erfaring fra eliten. Mustukovs ligger med en redningsprocent på 91,97 samt en GAA på 2,77 mål. En god redningsprocent, og han har lavet flere flotte redninger i løbet af sæsonen, men hans GAA måtte godt have været lavere, men det er dog et tegn på, at Aalborgs defensiv ikke har været helt så tæt, som man kunne have håbet på.

 

Backs:

Den nordjyske defensiv styres af Mads Bech, der normalt ville være på landsholdet, hvis det ikke var fordi, at han havde frabedt sig dette for at koncentrere sig om privatlivet. Steve Birnstill, Jesse Jyrkkiö samt Anton Mylläri udgør den udenlandske del af defensiven, hvor de sidste 2 er kommet til i løbet af sæsonen. Mark Müller og Rasmus Søndergaard udgør den sidste del af defensiven, hvilket ligner en stærk defensiv, der kan lukke ned for de fleste hold.

 

Aalborgs defensiv præges af Jace Coyle, der har spillet en god sæson for Aalborg, mens Kyle Bushee udgør den anden del af udlændingene i Aalborgs defensiv. Resten af backsiden er danske spillere, hvor Daniel Madsen er den fremtrædne af dem. Magnus Leth Nielsen har også vist god energi på isen i flere kampe i denne sæson.

Kristian Kodal var en af de store talenter i truppen, men han er blevet skadet, så han kommer ikke til at spille i slutspillet for Aalborg, hvilket er et mindre slag for holdet. Store Nicholas B. Jensen har haft en godkendt sæson, hvor han flere gange har været en skudtrussel fra blå linie eller været inde foran mål i powerplay. Grundet skader på holdet har man hentet et par gamle kendinge op på holdet i René Espersen og Mads Møller. Det giver noget rutine til de bagerste kæder, hvilket man har behov for.

 

Offensiv:

Offensiven ser meget bred ud ved Frederikshavn, hvor man har flere hurtige skøjteløbere, der kan gøre det svært for modstanderen. Lasse Lassen, Robin Bergman og Colin Vock er hurtige på skøjterne, men de har ikke præsteret det, som man havde regnet med inden sæsonstart. Dog ligger de i top på den interne topscorerliste - de ligger dog under ét point pr. kamp.

Nicolai Meyer har heller ikke præsteret det store for høgene i denne sæson. En af de bedre præsterende frederikshavnere er den tidligere Rødovre forward, Mathias Bau, der har fungeret godt i sin kæde. 23 point i 28 kampe, hvilket er hans bedste sæson indtil videre. Adam Miller kom til Frederikshavn i løbet af sæsonen, og han har også været en god spiller for høgene sammen med Kristoffer Jonsson.

Morten Lie har været en mindre skuffelse for høgene, da man havde forventet noget mere af den hjemvendte spiller, mens hårdtarbejde Rasmus Astrup har haft en sæson på det jævne.

 

Aalborg har på papiret fået samlet en ganske god offensiv sammen, men det er desværre på bekostning af de unge spillere, der dermed ikke får så meget spilletid.

Holdets topscorer er Mike Vaskivuo, der har lavet 23 mål i løbet af sæsonen. Mange af de udenlandske forwards, som Aalborg har hentet til denne sæson har ikke levet op til de forventninger, der har været til dem. Det er nok bedst illustreret ved, at Vaskivuo næsten har lavet dobbelt så mange point som nummer 2 på listen, Matt Francis, der først er begyndt at blomstre lidt op til slutspillet.

Bjarke Møller, der normalt er en mere defensiv center har haft sin bedste sæson med 24 point i 31 kampe, mens Paul McIlveen, der blev hentet ind som erstatning for David Brine, har været en mindre skuffelse, da han ikke har leveret de mål, som man havde forventet.

Af de unge spillere har især Tobias Ladehof imponeret med hans iver, aggressivitet samt hans evne til at jagte og stresse modstanderen på hele isen.

 

Scanel Hockey Arena vs. Gigantium

Frederikshavn er stærke på deres nye hjemmebane, hvor man har fået en hal med plads til 4.000 tilskuere, og man er ved at få lavet det sådan, at alle mand også kan se noget. Det var noget af et problem, da mange ikke kunne se noget. Frederikshavn har vundet 14 af 18 hjemmekampe denne sæson. På udebane har man ikke været nær så stærke og kun vundet 9 af de 18 kampe. Udebanestatistikken er med til, at man kun blev nummer 3 i grundspillet.

 

Aalborg Pirates har ikke spillet godt på hjemmebane i denne sæson, hvor man kun har vundet 8 kampe ud 18 mulige. Spillet har ikke været særlig godt, når man har spillet mod midterholdene i Metal Ligaen, men når det har været et af top4 holdene, der har besøgt Aalborg, så har det været meget bedre. Derimod har man været gode på udebane, hvor man endte med at vinde 8 af de 18 kampe, hvilket må siges at være godkendt. Bl.a. har man sejret overbevisende i Herning og Odense i løbet af sæsonen.

 

Indbyrdes opgør:

30.01.2015 Aalborg Pirates - Frederikshavn White Hawks 4-1

29.01.2015 Frederikshavn White Hawks - Aalborg Pirates 5-1

03.01.2015 Frederikshavn White Hawks - Aalborg Pirates 1-4

03.10.2014 Aalborg Pirates - Frederikshavn White Hawks 1-2

13.09.2014 Frederikshavn White Hawks - Aalborg Pirates 2-3

12.09.2014 Aalborg Pirates - Frederikshavn White Hawks 2-2

 

Man har spillet 6 kampe mod hinanden i sæsonen, og der er en lille fordel til Aalborg, da de sendte Frederikshavn ud af pokalturneringen tidligere. I ligaen er det endt med 2 sejre til hver, og man har også vundet både på hjemme- og udebane i sæsonen.

 

Formen op til slutspillet:

Frederikshavn har vundet 8 af de seneste 11 kampe, hvor alle 3 nederlag er kommet på udebane i Herning, Aalborg og Rødovre. Frederikshavn har ikke haft det så godt på udebane denne sæson, så det kan blive en spændende serie.

 

Aalborg er resultatmæssigt skidt kørende. 6 af de seneste 9 kampe er tabt, og man har kun vundet over Rungsted, Herlev samt Frederikshavn, hvilket alle var på hjemmebane. Man har dog også spillet mod en del af topholdene, så man har været godt med spillemæssigt, men resultaterne har ikke afspejlet det.

 

Samlet vurdering:

Frederikshavn har et stærkt hold til dette slutspil. Man er stærke i målet, backs- og forwardsiden med flere stærke udlændinge og danske spillere. Man har en god bredde på holdet, hvor man ikke kan vide sig sikker på, hvor modstanden kommer fra.

 

Aalborg har et spændende ungt hold, der med tiden nok skal få erfaring nok til at komme godt med i slutspillet. Man har en stærk målmand, hvilket kan blive en nøgle til et godt slutspil, men defensiven virker ikke helt stabil. Offensiven ser spændende ud, hvis de kan levere udfra de stats, som de kom til Aalborg på. Dog har man en del unge spillere, der mangler noget erfaring fra slutspil.

Mit Aalborg hjerte håber på, at Aalborg kan drille Frederikshavn, men realistisk set bliver det over 7 kampe svært. Aalborg vil nok få en sejr eller 2, men Frederikshavn er stærkere i bredden samt i toppen af holdet. Aalborgs fordel ligger i, at man har en del lokale drenge, der vil give alt på isen for at drille rivalerne. Jeg tror, Frederikshavn vinder den i 6 kampe.

 

 

Bulldogs Odense – Esbjerg Energy

Bulldogs Odense førte længe grundspillet, men man ramte noget af et formdyk mod slutningen af sæsonen. De endte med at sætte en sikker 1. plads i grundspillet over styr og blev  nummer 4.

 

Esbjerg er nævnt som en dark horse i slutspillet, da man har en førstekæde, der kan gøre livet svært for stort set alle hold. Hvis modstanderen dog får lukket ned for denne kæde, så har de en reel mulighed for at vinde kampen. Det har dog været svært for de fleste hold at gøre det, og derfor er Esbjerg endt på 5. pladsen, selvom man var det hold, der lukkede tredjeflest mål ind i løbet af grundspillet.

 

Keepers:

I målet har man Chet Pickard, der har spillet alle minutter for Odense i denne sæson, derfor vil Odense have det mindre problem, hvis han skulle gå hen at blive skadet. Han har haft en sæson på det jævne, hvor han er faldet i niveau sammen med resten af holdet. Han ligger med en redningsprocent på 91,40 samt en GAA på 2,64. Som reserve har man unge Nicolai Lærke, der ikke har fået noget spilletid i betydningsfulde kampe i denne sæson, så hvis Pickard bliver skadet, så står man med et større problem.

 

Esbjerg har en japansk målmand, Yutaka Fukufuji, i denne sæson, der ikke just har imponeret. Han lukker en del mål ind i kampene, og han virker til tider meget usikker i målet. Hans redningsprocent er kun på 88,66, hvilket er den laveste bl.a. de hold, der er kommet i slutspillet. Han lukker 3,04 mål ind pr. kamp, hvilket ikke er særlig prangende af en landsholdsmålmand at være.

 

Backs:

På papiret har Odense en stærk backkæde, hvor der ikke er plads til talentfulde Rasmus Lyø blandt de 6 første backs. Simon Grønvaldt og Lee Baldwin er de største pointslugere på backsiden hos Odense, og det er også dem, der har spillet bedst i løbet af sæsonen. Mads Schaarup og Rasmus Damgaard er stabile danske backs, der ikke gør spillet sværere, end det er normalt. God omgang med pucken og gode til at lukke ned for modstanderens forwards. De sidste backs er Joakim Nettelbladt og Slavomir Tomko har godt det rimelig, men ikke har været de store pointslugere, men derimod er de backs, der har siddet mest ude for Odense i denne sæson.

 

Esbjergs stærkeste spiller er Kyle Wharton, men det er ikke grundet en masse point (dog ligger han med et point i snit pr. kamp), men han er en stærk defensiv back, der er god til at lukke ned for modstanderens forward. Efter hans ankomst til det vestjyske er antallet af mål imod faldet drastigt.

Wade Bergman, Shinya Yanadori og Kasper Jensen er stærke backs, men specielt Kasper Jensen har ikke sine styrker i det defensive i denne sæson. Anders Krogsgaard og Andreas B. Pedersen virker til at have vundet pladserne, som de sidste backer i top3 kæderne, og de er gode talenter begge to.

 

Offensiv:

Odense Bulldogs har en stærk offensiv, hvor man kan forvente mål fra 3 forskellige kæder. Hvis den ene kæde ikke fungerer i kampen, så har man et par andre, der kan tage over.

Man har flere gode stærke spillere offensivt, men det er reelt set kun Ryan McDonough og Dale Mitchell, der har levet op til de forventninger, der har været til spillerne. Antony Aquino har leveret rimelig godt i løbet af sæsonen. Mathias Thinnesen og Rasmus Bjerrum har begge leveret godt i hele sæsonen, og de er i gang med deres bedste sæson i karrieren. Morten Andreasen er en god ledertype på isen, men man har ikke fået de point ud af ham, som man havde regnet med, og årets sæson er nok hans dårligste i karrieren.

 

Esbjerg har en farlig kæde i Scott Howes, Andrew Clark samt Mark Derlago. De tre spillere har domineret Metal Ligaen i denne sæson, og stort set alle holdene har haft deres problemer med at styre dem. De endte alle 3 i top6 på topscorerlisten for ligaen, så det er et klart tegn på, at det er der, at man skal forvente målene kommer.

Unge Niklas Andersen har haft en fantomsæson, hvor han er kommet op i kæde med et par af de udenlandske stjerner, og det er til at se, at han bare har lært en masse i løbet af sæsonen. En stjerne for fremtiden i Esbjerg. Michael Binderup havde haft en god sæson, men så blev han ramt af en skade, der satte ham lidt tilbage, men han er på vej tilbage i storform. Ellers har man et par erfarne spillere i Sune Hjulmand og Esben Nielsen, der arbejder hårdt for holdet i kampen.

 

Bryggeriet VestFyens Arena vs. Granly Arena

Bulldogs har haft en stærk sæson på hjemmebane, hvor man langt inde i sæsonen kun havde tabt én kamp, men man endte med at være 11-3-4 på hjemmebane, hvilket er ganske hæderligt. Man endte kun som nummer 4, hvilket kan blive et problem, da man har lidt problemer på udebane, hvor man kun har vundet 6 kampe i ordinær tid af 18 mulige.

 

Esbjerg har været rimelig stærke på hjemmebane i denne sæson, hvor det er blevet til 12 sejre i 18 kampe, hvilket må siges at være godkendt. Esbjerg har tidligere haft det svært på hjemmebane med at skabe gode resultater, da man følte sig presset til det af publikum. Derimod har man kun vundet 9 kampe på udebane, og skal man klare paragraferne i nogle af kampene, så er man nødt til at skabe noget på udebane også.

 

Indbyrdes opgør

15.02.2015 Esbjerg Energy - Odense Bulldogs 5-4

06.01.2015 Odense Bulldogs - Esbjerg Energy 3-2

26.11.2014 Esbjerg Energy - Odense Bulldogs 1-4

18.10.2014 Odense Bulldogs - Esbjerg Energy 5-4 PEN

 

Odense har vundet 3 af kampene mod Esbjerg i løbet af sæsonen. Esbjerg sejrede dog i deres seneste indbyrdes opgør lige inden slutspillets start, så Esbjerg har fået lidt moral ud af den kamp. 2-1-1 har Odense mod Esbjerg i denne sæson, hvor den uafgjorte kamp endte med en Odense sejr efter straffeslag.

 

Formen op til slutspillet:

Odense er i dårlig form op til slutspillet, da de ikke har vundet i ordinær tid i nogen af de seneste 9 kampe. 2 kampe er dog vundet i straffeslag, mens man har tabt en tredje kamp i overtid, så man kommer ikke just ind til slutspillet med en række af flotte resultater i ryggen.

 

Esbjerg kommer derimod ind til slutspillet med en rimelig god form, hvor man har vundet de seneste 5 kampe op til slutspillet samt 9 af de seneste 13 kampe. Dermed kunne man muligvis drille Odense i en serie over 7 kampe.

 

Samlet vurdering:

På papiret har Odense et stærkt hold, men op til slutspillets start har der været ridser i lakken. Den lange række af nederlag må sætte sine spor på holdet, og moralen må være i bund på Fyn. Dog har træner Brad Gratton vist, at han ved, hvordan han skal motivere holdet, da de tidligere på sæsonen har kørt en længere stime uden nederlag.

 

Esbjerg har en farlig offensiv, der scorer masser af mål. Kan den blive ved med det, så kunne de ligne et frækt bud på en semifinaleplads i denne serie. Det kræver dog også, at Esbjerg får lukket godt ned i defensiven, og Fukufuji bliver bedre i slutspillet end han har været i grundspillet.

 

Jeg tager den frække og siger, at Esbjerg vinder serien med 4-3 i kampe efter en drabelig 7. kamp i Odense. Med formen in mente, så får Esbjerg i hvert fald nogle sejre i serien, og Odense skal nok tage sig sammen til slutspillet, hvor de kan gøre en god figur.

 

Følg Mike Larsens tips gennem slutspillet her