Har du været med på alle Mike Larsens ishockey-tips gennem tiden, har du tjent en mindre formue. Vi har fået lov at komme ind i maskinrummet hos en af BetXperts mest succesfulde tippere. Velkommen til Hockey-Mikes maskinrum.

Har du lukket øjnene og spillet blindt på alle Mike Larsens ishockey-tips gennem tiden, kan du have tjent en mindre formue. Mike Larsen aka "Hockey-Mike" er en af de bedst præsterende eksperter hos BetXpert. Bare se på "best performance-"listen, hvor han stille og roligt har sneget sig op på andenpladsen. De rå tal for ishockey-tipperen siger 137 units for godt 1400 spil og en tilbagebetalingsprocent på over 109.

Han må jo være en insider, tænker du måske. Han må jo selv spille ishockey på højt niveau og kende spillerne personligt, siden han i den grad kan outperforme i dansk ishockey. Eller hvad?

”Haha. Giv mig et par skøjter på, og jeg tror, at I ville få et godt grin. Jeg ville nok ligge på langs lige så snart, at den ene skøjte ramte isen. Det er egentligt underlig, at jeg har rimelig godt styr på spillerne på isen fra tilskuerpladserne, for skulle jeg selv derind, så ville det ende meget galt,” siger 34-årige Mike Larsen, der er bosat i Aalborg og arbejder i et supermarked.

Men hvordan gør han så? Mike Larsen har givet os et indblik i sit oddsværksted. Her, hvor han finder de mange gode spilforslag.

Den indledende jagt

I jagten på spil, hvad er dit første skridt?

"Jeg bruger metalligaen.dk, som er den officielle hjemmeside for ligaen. Da der kun er 10 hold i ligaen, er der ikke så mange kampe at holde styr på. Men siden giver et hurtigt overblik over de kommende kampe i ligaen, hvis der skulle være en kamp eller to, som man lige har misset, fordi det fx er udsatte kampe.

Herefter danner jeg hurtigt et overblik over en given kamp og sætter en meget grov chancevurdering. Den kan sagtens spænde fra 40% til 50% på et hold, så det er en meget grov første vurdering."

Ok, så ser du dig altså lun på en kamp. Hvad er så næste fase?

"Så kigger jeg lidt på de seneste kampe og indbyrdes opgør. Har et hold fx tabt de seneste 5 kampe, så kigger jeg på, om de været uheldige eller bare spillet dårlig.

Et eksempel kunne her være Rungsted for nylig. De havde tabt 5 kampe i træk, men havde givet topholdene kamp til stregen og presset dem i store dele af kampene. Men da bookmakerne kigger en del på holdenes seneste resultater, så kan det være med til at flytte oddset alt for meget."

Hvad kigger du ellers på?

"Jeg har min egen skadesliste på computeren, som jeg går igennem. Så har jeg let overblik over, hvilke spillere der er ude og hvor længe. Jeg går som regel også lige metalligaen.dk og holdenes hjemmesider igennem for at se, om der er skadesnyt. Min egen skadesliste bliver sværere at holde opdateret, jo tættere vi kommer på slutspillet, da holdene bliver mere tys-tys omkring skader og deres varighed. metalligaen.dk kommer som regel med en lille optakt på selve kampdagen, så hvis jeg er sent ude, bliver den også tjekket."

Når du skal sætte din chancevurdering, starter du så ved 50/50 og regner fordele og ulemper ud?

"Det er meget forskelligt. Meget foregår dagen forinden oppe i mit hoved, hvor jeg har en grov chancevurdering klar, så det tager faktisk ikke så lang tid. Jeg kigger efter værdi allerede, når de første odds kommer i løbet af aftenen dagen inden kampen. Ligger jeg voldsomt højt i value, når jeg ser oddsene, så kigger jeg en ekstra gang på kampen for at se, om der er noget, jeg har misset i første omgang."

Hockey-dope

Vi skal snart 17-18 år tilbage for at spore Mike Larsens første ishockey-forelskelse. Det skete i sæsonen 97/98, hvor en kammerat, der dengang gik i klasse med et par af Aalborg-spillerne, inviterede ham med i hallen til en showkamp.

Her fik Mike sin første dosis hockey-dope og var særligt imponeret over den fart, han så på isen. Han blev hurtig afhængig og elskede den intensitet, som sporten rummede. Hver eneste duel, hver eneste aktion. Der blev gået til den som i ingen anden sport.

”Jeg kunne ikke kigge væk bare et splitsekund, for så havde jeg mistet kontrol over, hvor pucken var henne, og der kunne sagtens gå fem sekunder, før jeg opdagede, hvor den var henne,” fortæller Mike Larsen.

"Der sker altid noget i ishockey. Der skal blot én fejlaflevering til, før det ene hold er i angreb, og det andet hold løber op og scorer. Og det kan ske på få sekunder. I forhold til fodbold, så sker der altid noget, og spillerne får som regel lov til at gå til hinanden. I fodbold kan et hold sagtens have bolden i 70% af kampen, uden at de kommer frem til det store – det sker ikke i ishockey," siger Mike Larsen.

Tipsinteressen startede som så mange andre hos Dansk Tipstjeneste, hvor Mike Larsen primært gav sig i kast med Tips 13. Derefter begyndte oddset at tage over. Sammen med en kammerat blev han tilknyttet et andet bettingsite på nettet med stor succes. Kort efter (år 2005) fik han øje på BetXpert, og resten er - som man siger - historie.

Forudse nedturene

Hvad er for dig at se den vigtigste evne til at finde værdi?

"Det lyder voldsomt, men det at vide, hvad holdene gør, før de selv gør det. Jeg tænker fx på at forudsige, hvornår holdene har mindre downperioder i løbet af sæsonen. Hvordan de reagerer på en storsejr eller en stor lussing. Hvordan er træneren i forhold til slutspil, og arbejder de hårdt til træningen for så måske at være lidt udbrændte i kampene. Det er svært, men man lærer lidt hver sæson om, hvordan holdene og trænerne reagerer i forskellige situationer."

I hvor stort omfang bruger du sociale medier som twitter fx?

Faktisk ikke så meget. Jeg følger holdenes officielle sider og grupper på Facebook, men jeg er ikke den store ”pipper” - endnu. Det har jeg dog tænkt mig at bruge lidt mere tid på. Men så vil det sandsynligvis være med en privat profil samt en bettingprofil, hvor jeg kun kommer med mine bettingtips. Jeg skal dog først lige have tjekket det ”pipperi” ud.

Hvilke eksperter følger du selv?

Jeg følger tipsmæssigt nogle eksperter her fra BetXpert – ingen nævnt, ingen glemt. Men der er også eksperter på andre sider, som jeg har stor tiltro til, for de har vist, at de kan deres kram. Jeg er bl.a. med i en ishockeygruppe på Facebook, hvor der er nogle unge gutter, der har styr på noget så fjernt som juniorrækkerne i Nordamerika. BT's eksperter Steffen Dam og Nicolai Baldorf er også rigtig stærke og gode til at finde spil med værdi.     

Hvor lang tid bruger du i gennemsnit på at finde et godt valuebet?

Puha, det er svært at sige. Nogle gange går det hurtigt. Fx med et bud på nederlag til Aalborg, hvis jeg på forhånd ved, de har skader eller er spillemæssigt dårligt kørende. Med kun 10 hold i ligaen, så kan man hurtigt komme igennem rundens kampe med idé om, om der skal arbejdes videre med en analyse.

Hvilke oddschecksider bruger du?

Primært oddsportal, der både er gratis og har et glimrende overblik over de bookmakere, der er tilgængelige på det danske marked til mere normale spil som 1X2 og over/under. Betbrain bruger jeg også i mindre grad, da det er muligt at se mere omkring specialspil som antal mål af holdet i kampen. Dog skal man lige ind at tjekke et par bookmakere som Cashpoint* og Danske Spil*, der ikke er på listerne.

Kærlighed for krigerne

Når talen falder på yndlingsspillere, så dukker der ikke overraskende et par gamle Aalborg-drenge frem. Blandt andet tjekkiske Martin Rejthar, som Mike betegner som en kriger på isen.

"Han var ikke bleg for at smide sig ned i 2-3 skud, når man var i undertal. En ægte kriger, hvilket man ikke ser så meget i dag. Specielt husker jeg en situation, hvor han smider sig ned i en puck, bliver ramt og er i smerter, men rejser sig op og spiller videre. I samme skift smider han sig igen, bliver ramt samme sted, og rejser sig op, før han kunne skøjte eller humpe af isen for at lade sig udskifte."

Af danske spillere nævner han Bo Nordby Andersen, som han betegner som en ægte Aalborgdreng på trods af små afstikkere til Hvidovre tidligt i karrieren og senere til Herning og Sverige. 

"Det kan være, at mange vil sige, at han traf den forkerte beslutning dengang i 2004, der kostede guldet til Aalborg, men de fleste fans, heriblandt mig, har tilgivet ham for det. Hvis de mener, at det var let at smide den puck ud af zonen, så skal de prøve det selv, og så vil de få et andet billede af den situation."

Hvad er det for en situation - det må du lige uddybe?

"Han forsøger med små 10-15 sekunder igen af kampen - hvor AaB fører i den sidste og afgørende 7. finalekamp - at blokere pucken ind i banden, men det lykkedes ikke, så Esbjerg udligner med 4 sekunder igen af kampen. Og vandt kampen i overtid.
(Se Highlights fra kampen her (dårlig kvalitet), hvor situationen er omkring 30 sekunder inde i klippet.)

Og når talen falder på NHL, så vil han også gerne fremhæve svenskeren Nicklas Lidström, der har spillet hele sin NHL-karriere i Detroit Red Wings.

"Han gik altid forrest med et godt eksempel både på og uden for isen. Han missede næsten ikke nogle kampe og var kaptajn de sidste 6 år i klubben, hvor han ellers havde været assisterende kaptajn. Et meget vigtigt aktiv for Detroit, og det er han stadig som scout for klubben."

Danske Spil* godt med

I hvor høj grad bruger du kontakter i hockey-miljøet?

Det bruger jeg i et vist omfang, men jeg er altid loyal overfor dem. Hvis de giver mig en oplysning, som jeg kan bruge til at finde værdi ud fra, så røber jeg aldrig kilden. For at tage et eksempel: Jeg fik engang at vide, at en vigtig spiller ikke havde deltaget til træning og dermed ikke ville spille en kamp. Det eneste sted, det stod, var i en analyse på BetXpert, og så nytter det selvfølgelig ikke at røbe kilden, da jeg gerne ville kunne komme igen for at få lidt informationer omkring holdet.  

Hvor meget tid bruger du på at se hockey?

"Uha – alt det hockey, som jeg kan komme til. Med den nye sportskanal TV2 Sport sendes der kampe hver uge, og klubberne er også rigtig gode til at komme med highlights fra egne kampe. Jeg er stort set i hallen, hver gang at de lokale, Aalborg Pirates, spiller på hjemmebane - hvor jeg desuden også skriver referater af kampene for Metal Ligaen og Aalborg Pirates. Ellers bliver de fulgt på live-opdateringen på computeren eller telefonen.

Derudover ser jeg også alt det ishockey fra andre lande, som jeg kan komme til. NHL bliver det desværre ikke så meget til, da de spiller om natten dansk tid, men de kampe, som jeg kan se, ser jeg. VM bliver som regel også fulgt godt på TV, hvor de danske drenge følges."

Hvilke bookmakere bruger du primært selv?

"Jeg bruger mest Bet365*, Unibet* og Danske Spil*. Sidstnævnte er kommet rigtig godt med på oddsene på dansk ishockey. Unibet* har som regel muligheden for at spille handicap på underdog'en, hvilket man ikke kan ved så mange bookmakers. Danske Spil* har et spil på, hvor mange mål et hold scorer i kampen, og man kan selv bestemme linien, som man vil tage. Pinnacle og SBObet (ikke licensbookmakere) bruger jeg lidt, men det er mest op til kampstart, hvor markedet har sat sig, da man kan få større beløb igennem ved disse. Når de kommer med odds, så skal der ikke meget mere end 50$ til at flytte odds, og så bliver det lidt uinteressant."

Dækker kun dansk ishockey

Da likviditeten på dansk ishockey stadig er forholdvis begrænset, skal man ofte være hurtig ude, hvis man skal være med på Mike Larsens spil. Ofte flytter de hele markedet, og man har ind imellem bookmakerne mistænkt for at sætte oddset efter hans chancevurdering. Med så godt styr på hockey, som Mike har, håber nogle brugere nok, at han vil brede sig og begynde at dække nogle lidt større markeder også. Som fx den tyske eller svenske liga - endnu bedre NHL. Til det siger Mike Larsen:

"Det har jeg umiddelbart ikke de store planer om. Jeg synes, at der er for mange kampe og faktorer, der spiller ind i forhold til Metal Ligaen. Fx i NHL ved man ikke, hvem der står på mål før måske 6-7 timer inden kampstart, og med et fuldstidsarbejde ved siden af, så er det svært at få det hele til at hænge sammen, hvis der skal gås seriøst til værks med andre ligaer. Det skal gøres 100%, ellers er det ikke noget for mig."
 

Er du ikke allerede med på Mike Larsens hockeytips, så hop med på maillisten her.

Og vil du gerne se yderligere og detaljeret stats for Mike Larsen spil, så se her.